Catahoula leopard dog profile

Denne unike rasen er aktiv, og passer best for en eier som liker å bringe hunden sin sammen for eventyr i det store utendørs. De er ikke de beste byboere, men med riktig trening og sosialisering disse Catahoula Leopard hund rase gjør en utmerket følgesvenn.

Catahoula Leopard Dog ProfileDisse herding hunder er oppkalt etter deres opprinnelsessted, som ligger i nærheten av Catahoula Lake i Nord-Louisiana. Ordet catahoula betyr Sacred Lake I Choctaw Indian. De kalles også Catahoula Curs, Catahoula Hounds og Catahoula Hog Dogs.

I 1979 erklærte guvernør Edwin Edwards rasen som Louisianan State Dog. Dette ga den offisielle tittelen for denne hente furrige vennen - Louisiana Catahoula Leopard Dog.

På grunn av dette hjørnetenes virkelig fenomenale utseende, har de inspirert mange en forfatter - romaner og dramatiker. Catahoula Leopard Dog Breed har graced den lille skjermen i kjære show episoder som Bein og Veronica Mars. I den opprinnelige serien av bøker om sørlige vampyrer som det populære TV-showet Ekte blod er basert, en av tegnene eier flere av disse pooches. Dessverre endte denne detaljen på skjærebunnen i skjermtilpasningen.

Catahoula Leopard Dog Breed Informasjon

Catahoula Leopard Dog Breed Informasjon

Interessante fakta

Selv før denne populære rasen ble staten hunden til Louisiana, var foreninger allerede dannet, inkludert Louisiana Catahoula Cur Association og The National Association of Louisiana Catahoulas. Denne rasen er ikke offisielt anerkjent av American Kennel Club (AKC) til tross for å være renrasede pooches. Men siden 2010, har de lov til å delta lovlig i AKC-følgesvenn som rallyer, lydighet og smidighet.

I 1996 ble de lagt til AKCs fundament aksjene (FSS) som et sjeldent utvalg for rekordformål. Et år tidlig ga United Kennel Club dem full anerkjennelse som en renraset hund. I Canada er Catahoula Leopard Dog en kraftig konkurrent i sledehunden, og de er vant til å rulle opp Wild Braham-storfe i Venezuela i dag.

Forfedrene til Catahoula Leopard-hunden

Heritagen til denne rasen er ganske vanskelig. Catahoula Cur er en jumble av forskjellige raser, og ingen vet virkelig sikkert. Native American Indianer hadde de første versjonene av rasen, kjent som ulv hunder, for jakt og herding.

De var spesielt gode på for å jakte villsvin som var rife i området. Det er her Hog Dog kallenavnet kommer fra - heldigvis ikke fordi disse hundene ligner griser!

Da bosetterne ankom, og senere de spanske oppdagelsesreisende, ble flere hunder lagt til blandingen. Dette inkluderte internasjonale hjørnetenner, spesielt fra franskmennene. Mistenkte forfedre inkluderer greyhounds, blodhunder, spanske mastiffer, beaucerons og til og med ville hunder som røde ulver.

Catahoula Leopard Dog Breed Informasjon

Forstå grunnleggende om en Catahoula Leopard Dog Breed

Et mindre kjent faktum av dette utrolig Allsidig arbeidshund er at det faktisk er tre hovedlinjetyper: McMillan, Lovie Fairbanks og Wright. Dette vil føre til en variasjon i sin størrelse og generelle utseende.

I tillegg er det tilsatt mangfold som det er vanlig interbreeding mellom disse hovedgruppene. Hvis du ser på høvdingslinjene, er Lovie Fairbank for det meste gul eller en streket Tawny Brown, mens McMillan Legacy har blå leopard-lignende strøk med de kjennetegnede øynene.

Utseende

Strøk

Disse sannferdige slående hjørnetenner har korte til mellomstore håret strøk som kan være faste, brindle, patched eller oppdaget i fargen. Slike unike spotting i deres utseende er åpenbart en grunn til at navnene deres inkluderer leoparden som en ærlig sammenligning. Catahoula Leopard-hunden har generelt disse typer markeringer og mønstre eller en kombinasjon derav med en hvit trim.

Frakk nyanser inkluderer svart, hvit, blå, sjokoladebrun, brunbrun, grå, gul og sølv. Noen av disse fargene er Merle, noe som betyr at de er mer flettet eller fortynnet. I dette tilfellet ville disse være hvite, røde, blå og gule.

Øyne

Catahoula Leopard Dog Breed InformasjonDen mest bemerkelsesverdige egenskapen til disse hjørnetenatene, uten tvil, er deres fengslende øyne. Sammenlignet med glass øyne, varierer de i farge fra brun og rav til blå og grønn. Det er ikke alt - noen av dem har den legendariske David Bowie-egenskapen til forskjellige fargede øyne. Andre har to farger i ett øye! Dette kalles sprukne øyne.

Poter

Et annet fysisk aspekt av denne rasen som adskiller seg fra andre hunder, er at de skryter av Webbed Paws. Mens det er noen hundeklasser som har denne funksjonen, strekker Catahoula Curs Webbing langt lenger ned i tærne enn resten.

På grunn av deres bakgrunn, gjør dette at de lett kan gå i gang med myrer og foggy områder. De er også gode svømmere. Som du kan forestille deg, trener mange jegere disse hundene for å hente vannfugler.

Høyde og størrelse

McMillan-linjen er den minste. Catahoula Leopard hunder av denne nedstigningen veier ca 55 pounds. I midten er gjennomsnittlig på ca 70 pounds den lovie fairbanks hog hunden. Den største er den tunge 100-pounder fra Wright-linjen.

Et gjennomsnitt av Catahoula Leopard Dog-rasen (på grunn av blandingen av linjene) er 65 til 90 pounds for mennene med en høyde, målt fra skulderen, på 22 til 26 tommer. I det rettferdige kjønn kan du forvente at hun veier inn på mellom 50 til 65 pund og å være 20 til 24 inches høye.

Anbefalt: 30 beste jakthunder for alle typer spill og hunter

Catahoula Leopard Dog Breed Informasjon

Personlighet av Catahoula Leopard Dog Breed

Catahoula Leopard Dog-rasen er ikke en god passform for alle. Hvis du seriøst vurderer denne poochen som et kjæledyr, må du sørge for at du vil kunne gi ham det som er nødvendig for å ta vare på ham og holde ham lykkelig.

Du må være forpliktet til hunden din hele veien. Halvmålinger vil ikke kutte det! Eiere av Catahoula Cur skal være aktiv og smake utendørs, da disse skapningene trenger en betydelig mengde trening.

Disse vakre dyrene anbefales ikke for Første gang eiere Hvem har ingen hundopplevelse. De er heller ikke en god passform hvis du har en skummel natur. Denne uavhengige hunden trenger tålmodighet og sternhet, men når det er dannet, vil denne leoparden aldri forandre sine flekker. Du er 100% garantert en lojal, skjerming og kjærlig mild følgesvenn for livet.

Levende forhold

Disse hundene er aktive, så de trenger plass til å løpe og spille. En leilighetboer eller noen som bor i byen, ville ikke være en god eier for denne rasen. En god tommelfingerregel for et lykksalig hjem for Catahoula Leopard Dog-rasen er en inngjerdet, sjenerøst størrelse hvor de kan kjøre og frolic til deres hjertes innhold.

Catahoula Leopard hunder trenger å brenne av deres høye nivåer av energi, eller de er sannsynlig å utvikle atferdsproblemer.

Hog-hunden trenger også ekte følgesvenn, så du kan ikke bare knytte ham opp i bakgården alene og forventer alt å gå bra. Hvis han er ulykkelig, vil han lufte sine frustrasjoner ved å handle destruktivt.

Catahoula Leopard Dog-rasen må være velkommen i ditt hjem og er mer fornøyd med å leve innendørs til tross for at du trenger vanlige utflukter. Disse hundene vil ikke være fornøyd med å være en utendørs hund utenfor.

Din bakgård må være sikker og ha et sterkt uovertruffen gjerde for å inneholde en Catahoula Leopard Dog Breed. Hvis et annet dyr nærmer seg, vil Catahoula automatisk gå inn i forsvarsmodus og vil beskytte seg selv og hans territorium og mennesker. Elektriske gjerder som er lagt under jorden, er ikke tilrådelig.

LIGNENDE: 15 De fleste stædige hunderaser som er vanskelige å trene

Catahoula Leopard Dog Breed Informasjon

Hvordan vil hunden min reagere på andre mennesker?

Selv om disse hundene vanligvis ikke er aggressive i naturen, gjør deres naturlige lederegenskaper og styringsinstinkter av andre dyr ofte dem som sådan. Det er ekstremt få registrerte tilfeller av mauling eller angrep på mennesker av Catahoula Leopard Dog Breed.

En bonus på denne utrolig opinionated hunden er at de er utrolig gode dommer av karakter. Når din Catahoula hund ikke liker noen, bør du definitivt stole på deres instinkt.

Denne hunden adores sin eier og familie betingelsesløst. De blir sterkt festet og overordentlig beskyttende. Barn er ikke et problem hvis de er en del av familieenheten, men Catahoula Leopard-hunden mener på fremmede fare, selv hos barn. Tilsyn er nødvendig når det er ukjente barn rundt, da disse hundene har en tendens til å nippe.

Denne rasen er fryktelig misfornøyd med ukjente mennesker og vil øve ekstrem forsiktighet eller handle uten frykt når den nærmer seg. Et annet vanlig atferdsmønster er å forbli helt avviklet, som mange misforstår som skamhet. Uansett, de utmerker seg som vakthundene som de umiddelbart vil gi deg beskjed hvis det er noen rundt.

Hva med andre kjæledyr?

Catahoula Leopard DogGlem dette! Med mindre du har en Hog ​​Dog-valp som vokser opp med andre kjæledyr og religiøst deltar på sosialiseringskurs og deltar i andre aktiviteter for å fremme godkjenning av andre fra veldig tidlig, er de svært lite sannsynlig å tolerere andre kjæledyr i deres torv.

Når det gjelder mat, er Catchoula enormt possessiv. Husk at hunden din ble oppdrettet for å jakte og rulle opp andre dyr, slik at Overveiende bossete del av deres natur vil alltid sparke inn. Det er slik at enhver konfrontasjon ville ende opp i en kamp.

De kommer vanligvis ikke sammen med andre hunder av samme kjønn heller. Dette er mer utbredt med menn. Selv om mange kan lære å leve med andre hvis dyrket fra valpeskap. Ofte gjør disse hundene best når de er det eneste kjæledyret i huset.

Katter vil være et problem, som vil eventuelle uventede små dyr som kan dukke opp i gården din. Når du går, er det best å aldri slippe hoghunden din fra hans bånd av denne grunnen.

Er catahoula leopard hunden støyende?

De er hvis det er en inntrenger, da de vil varsle deg om å bjeffe. Når de er misfornøyd, vil de også sørge for å varsle deg vokal. Det er ikke uvanlig at Catahoula vil whine. Faktisk har Catahoula Leopard Dog Breed-eiere uttalt at disse valpene vil sørge for at du aldri glemmer dem ... noensinne!

LIGNENDE: 20 mest vennlige hund raser i verden

Catahoula Leopard Dog

Trene en catahoula leopard hund

Catahoula Hound er mer intelligent enn de fleste hunder. De lærer raskt, men husk bare, som med en hund, dette tar litt tid og utholdenhet. Videre hjelper det at de liker behagelig.

Trening blir et problem hvis du ikke er selvsikker i din rolle. Du må være streng, rettferdig, konsistent og i kontroll. Men, mister aldri dem.

Selv straff eller en hard verbal reaksjon når de gjør en feil er en stor nei-nei. Dette vil bare produsere negative atferd fra din hoghund, inkludert høye vokaler av deres misnøye, destruktive tygging og graving. De lider lett skade på deres selvtillit og generell tillit.

De samme uønskede resultatene vil oppstå når Catahoula blir kjedelig. Disse hundene trenger å vite hva du forventer, og fordi de er en ypperlig jobbhund, vil de streve for å oppfylle det. Tross alt er det en del av deres essens å gjøre deres treningsdag.

Husk at Catahoula Leopard Dog er et selektivt folk pleaser. Det er derfor godt å være selvsikker og utarbeide en tidsplan for opplæring. Hold deg til det så mye som mulig. Hunder er faktisk, i det hele tatt, veldig vanlige skapninger. Regelmessig og pålitelig timing passer dem perfekt - spesielt når det gjelder trening.

Trening catahoula valper

Trening må påbegynne så snart du tar med din pels baby hjem. Hvis du holder fast og konsistent, kan all undervisning gjøres internt uten hjelpemidler. Men det er fortsatt bra for å sosialisere, skjønt, å ta din Catahoula Leopard Dog ut for å møte andre mennesker.

Kasseopplæring kan fungere godt for catahoula valper. De vil søke tilflugtssted, da de vil begynne å se kassen som en trygg fristed. Tross alt trenger alle sitt eget helligdom, rett?

Beslektet Video Guide: Hvordan kasse trene en hund effektivt

Ta vare på en Catahoula Leopard Dog

Foruten behovet for trening og mental stimulering, Catahoula Leopard Dog Breed krever ikke mye vedlikehold. Deres grooming behov er minimal, og de er vanligvis ikke kresne eaters. Disse hundene er også kjent for å være en ganske sunn rase.

Generell bading, munnhygiene, og negleklipper er nødvendige som det er tilfelle med alle hunder. Takket være deres korte strøk krever Catahoula ikke omfattende grooming. Hvis du starter når han er en valp, vil du sannsynligvis være i stand til å groom din valp hjemme veldig enkelt.

Catahoula Leopard Dog-rasen har vanligvis en korthåret frakk, men noen (avhengig av deres linjen) kan ha middels lengdehår. De trenger bare å bli børstet på ukentlig basis for å lette fjerning av hår og døde hudceller. Dette vil bidra til å holde sine strøk skinnende og sunt.

De fleste Catahoula-eiere setter pris på det faktum at denne rasen ikke kaster mye hele året. De er heller ikke drømmer. Dog-elskende pent freaks kan slappe av med Catahoula Leopard-hunden i sine hjem.

Fôring

Catahoula Leopard DogCatahoula Cur krever to feedings daglig av høy kvalitet mat. Dette vil også i stor grad avhenge av kjæledyrets individualitet for å bestemme optimale mengder. Som folk, er hunder forskjellig i smak, metabolisme og behov.

Det er best å jobbe med veterinæren din eller en utdannet hundens ernæringsfysiør for å bestemme det beste kostholdet for din venns individuelle ernæringsmessige behov. De vil kunne fortelle deg den rette mengden protein, karbohydrater, vitaminer og mineraler som hunden din trenger basert på hans alder, vekt, aktivitetsnivå og helsetilstand.

Helse bekymringer

Dessverre har disse furrige vennene en lavere levetid for store raser. De lever vanligvis i ca 10 til 14 år. Louisiana Catahoula Leopard Dog-rasen er i stor grad av god fysisk tilstand hvis de kommer fra en anerkjent oppdretter.

For å sikre en god helse for hunden din, sjekk inn på begge foreldrene sine når det gjelder øyehelse på Canine Eye Registry Foundation. For bein, spesielt hofter, spør Ortopedisk grunnlag for dyr på rapporter om hans bakgrunn.

Problemer som er ganske vanlige i Catahoula Hog Dog inkluderer:

  • Hip dyslplasi
  • Hørselshemmede
  • Fedme

Anbefalt: 25 smarte hunderaser som er lettest å trene

Catahoula Leopard Dog

Trening

Catahoula Hog Dog har stabler av energi. De er flotte så lenge du gir dem de nødvendige utsalgsstedene de trenger. Det er best at denne livlige hunden har en time en dag med skattemessig øvelse på minimum.

Aktive spillesessioner vil hjelpe sterkt i å begrense oppførselsproblemer med disse hundene. Joggers vil glede seg over den muskuløse Catahoula Hound. Bare husk at de er ganske sterke, så du kan forvente en sterk trekk når du bruker et bånd. Riktig lederopplæring er Vital.

Catahoula Leopard DogI det offentlige er det bedre å holde Catahoula i båndet, da de kan handle på en fiendtlig måte når det er andre fremmedlegemer i nærheten. Vær oppmerksom på at denne reaksjonen ikke er typisk for mennesker, men det er bedre å være trygt enn beklager med en hund som du ikke er 100% kjent med.

Trening stopper ikke bare med fysisk aktivitet. Disse hundene er smarte, så det er viktig at du også stimulerer dem mentalt. Dette vil dempe kjedsomhet og bidra til å holde katahoulaen mot å få seg til trøbbel. Skape spill hvor han må snuse ut behandler skjult i gården eller investere i Spesialiserte leker som vil kreve intelligens for å frigjøre en matbit.

Hvor kan jeg få en catahoula leopard hund?

Begynn med å snakke med din lokale ly eller redningsorganisasjon. Spør dem hvor vanlige Catahoula Hounds er i ditt område. Du kan også be om at de kontakter deg hvis en av disse hundene slutter på lyet i nær fremtid.

Du kan også gjøre et Google-søk etter Catahoula Leopard Dog Breed redning i ditt område. Du kan bli overrasket over å finne en organisasjon innen kort kjøreavstand som spesifikt fokuserer på disse hundene.

Du kan også kjøpe en Catahoula Leopard-hund fra en oppdretter, men vær sikker på at du velger en med et utmerket rykte. Når du er i tvil, kan du ta kontakt med American Catahoula Association eller Catahoula Cur Breeders Association for å få hjelp.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Catahoula leopard dog profile