Komondor: dog breed profile

Shaggy-haired Komondor ser på kameraet

Den mophodede Komondor, også kjent som den ungarske Sheepdog, er en kraftig foresatte og kjære kjæledyr som passer best for den erfarne hundenes eier. Deres temperament er rolig og stille til de føler fare og våren til handling, som er kjent med deres hjem og kjære.

Hvit, leddet hårkaskade nedover kroppen deres er det som gjør Komonderors en av verdens mest gjenkjennelige raser. Denne unike frakken gjør dem helt umiskjennelig. Fordi Komondors blir avlet for å være Arbeider Sheepdogs, deres ledede låser tillater dem å blande seg med sin flokk lett mens de beskytter mot ekstremt vær.

Men i motsetning til mange raser av myke hvite pooches, er komondoren svært stor og muskuløs. De er sterke, lojale og uavhengige. Komonderorer trenger en trygg leder for å trene dem og ta vare på dem, ellers kan de vise seg å være et urolig kjæledyr.

Når de finner sin kamp, ​​gjør den intelligente Komondor en topp hakk furry venn.

Raseoversikt

Gruppe: Arbeidsgruppe

Høyde: 27.5 Minimum inches (mann) - 25.5 minimum inches (kvinne)

Vekt: 100 pounds eller mer (mann) - 80 pounds eller mer (kvinne)

Frakk og farge: Lang, hvittet hår

Forventet levealder: 10 til 12 år

Kjennetegn på Komondor

BeskyttendehetHøy
KjærlighetsnivåHøy
VennlighetMedium
BarnevennligMedium
KjeledyrvennligMedium
Trening behovHøy
LekenhetHøy
EnerginivåMedium
TrenbarhetHøy
IntelligensHøy
Tendens til å bjeffeHøy
Mengde sheddingMedium

KOMONDOR HISTORIE

En gammel rase, Komondors er opprinnelig fra Ungarn. Eksperter tror på rasen, etterkommere av Kaukasisk Shepherd, ble brakt der ved å reise nomader i det 13. århundre. Rasen ble æret i Ungarn, brukt i århundrer for å beskytte - ikke herd - flokker av sauer. Deres lange hvite strøk tillater dem å camouflere blant krøllete sauer til å skaffe seg rovdyr.

Den amerikanske kennelklubben anerkjente Komondor i 1937. Rasen ble nesten tørket ut i andre verdenskrig, og la bare noen få dusin individuelle hunder. Rasen ble langsomt gjenopprettet i Ungarn, men er fortsatt en ganske sjelden rase til denne dagen.

En hopping Komondor er omtalt på forsiden av 1996-albumet, Odelay, Utgitt av American Musician Beck. Siden albumet ble utgitt, har bildet blitt et av de mest gjenkjennelige dekslene til all tid.

Komondor omsorg

Komondorer er ikke kjent for å være en lav vedlikeholdsavl. Deres ledede hår krever spesiell omsorg, de trenger regelmessig trening og stole på sterkt lederskap når det gjelder trening.

Det er ikke nektet at Komondor-strøkene er fantastiske. For å opprettholde sine søte låser, må eiere følge en ganske streng grooming regime. Eksperter anbefaler eiere å aldri børste sitt ledede hår, men til Vask dem regelmessig. Bare vær sikker på å skylle dem helt fri for sjampo og tørk grundig ved å klemme dem med håndklær. Kappen kunne begynne å lukte som mugg hvis ikke tørket effektivt. Ledninger må også holdes fri for smuss og rusk for å unngå dårlig lukt - separering av låsene kan gjøres enkelt for hånden og bør gjøres hvert par måneder.

Som typisk for hunder i arbeidsgruppen, er komondor en atletisk og smidig rase. De trenger daglig mosjon å bli lykkelig og sunn, helst i form av fritt løp og turer.

Det er best å unngå å ta din Komondor til Hundparken som deres vokterinstinkter kan sparke inn, og ber dem om å reagere dårlig på Stranger Docks. Med riktig trening vil de imidlertid gjerne leke med furry housemates eller andre kjente hunder i bakgården.

Av den grunn er tidlig sosialisering avgjørende for komondorer. Som beskyttende valper, er de ofte skeptiske av alle fremmede og har en tendens til å bjeffe eller lunge. Du kan minimere dette gjennom sosialisering og lydighetstrening, som fungerer best når det startes i en tidlig alder. De reagerer godt på en fast, erfaren leder - ikke en første gangs hund eier.

Med riktig trening er komondorer kjærlige, lekne kjæledyr.

Vanlige helseproblemer

Komondorer er generelt sunne, men som alle hunder kan de utvikle en rekke helsemessige forhold, avhengig av genetikk, deres miljø og generelle omsorg. Hvis du vurderer denne rasen, er det viktig å være klar over at de er underlagt betingelser som:

Finn en anerkjent oppdretter som kan gi sertifikater for helse- og helseklarasjoner for valpens foreldre. På den måten kan du bedre forstå helserisikoen knyttet til din Komondor.

Diett og ernæring

Beløpet du bør mate din Komondor vil variere med størrelse, alder og livsstil, så det er best å snakke med veterinæren din for å finne det beste dietten som passer til hunden din.

Hunder bør alltid mates en høy kvalitet diett som inneholder magre proteiner og viktige vitaminer for optimal helse. Igjen, snakk med veterinæren din for å bestemme den beste passformen.

Bestemme den beste kvaliteten hundemat kan være vanskelig. Som en generell regel, se etter mat uten fyllstoffer som modifisert maisstivelse, soyabønne skrog og andre biprodukter. Hold deg til hele ingredienser som kjøtt, fjærfe, fisk, frukt og grønnsaker.

Noen hunder gjør det bra på kornfrie dietter. Dette varierer blant enkeltpersoner, noe som betyr at det er en ting å spørre veterinæren din om.

Fordeler
  • Denne rasen er mild og hengiven med sine familier, inkludert barn.

  • Intelligens er en av deres beste attributter. Med sterk og konsistent lederskap er komondorer lett å trene.

  • Komondor er lojal, beskyttende og elsker å se på sin familie. Det er en effektiv og imponerende vakthund.

Ulemper
  • KOMONDORS har en tendens til å bjeffe høyt på naboer og forbipasserende (med mindre det er opplært ellers).

  • Deres varemerke lenge, ledet frakk krever en god del omsorg. For å forhindre smussoppbygging og dårlige lukt, må ledninger vaskes regelmessig og separeres.

  • Første gangs hundeeiere bør unngå komondorer som de trenger sterke ledere til å trene dem på hvordan man skal oppføre seg rundt mennesker og andre dyr. Uten riktig sosialisering kan komondorer true dem utenfor sin familie.

Hvor å adoptere eller kjøpe en Komondor

Komondor er en sjelden rase som kan ta tid og krefter for å finne, men ikke la det oppmuntre deg til å kjøpe eller adoptere den første du finner. Det er viktig å være sikker på at du får hunden din fra en anerkjent Komondor-oppdretter som kan gi helsebevis.

Du vil også ønske å snakke med oppdretteren for å bestemme personligheten til ditt snart til å være kjæledyr for å sikre et godt og sunt liv for dere begge.

Komondorklubben i Amerika lister oppdrettere som har lovet å overholde Komondor Club-koden for etikk, som inkluderer ikke avl av en hund uten et ortopedisk grunnlag for Dyr Registreringsnummer, ikke avl av uregistrerte hunder og ikke sende valper før en viss alder.

Du kan også lese den amerikanske Kennel Club Marketplace for å finne en oppdretter i ditt område.

Flere hunderaser og videre forskning

Komondor er en unik og kraftig rase. Utforsk disse lignende raser:

Er du interessert i å lære om flere hunderaser? Du er i flaks! Vi har rikelig med hunden rase profiler for deg å utforske.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Komondor: dog breed profile