Islands sheepdog: hundesprofil

Islands Sheepdog sitter foran en rød metallvegg

Den islandske Sheepdog er den eneste kjente rasen som stammer fra Island. Denne rasen er preget av sine prikkør og krøllet hale. Denne hardy, atletisk og intelligent rase ble utviklet til flokken husdyr i de fjellrike områdene i Island.

Raseoversikt

Gruppe: Herding

Høyde: 16.5 til 18 tommer

Vekt: 25 til 30 pounds

Frakk og farge: Den har en vanntett dobbelt tykk jakke, som kan være kort eller lang, og i en rekke farger: fawn, krem, sjokolade, svart og grått. Alle variasjoner har hvite markeringer og noen ganger har en svart maske.

Forventet levealder: 12 til 14 år

Kjennetegn på den islandske Sheepdog

KjærlighetsnivåHøy
VennlighetHøy
BarnevennligHøy
KjeledyrvennligMedium
Trening behovMedium
LekenhetHøy
EnerginivåHøy
TrenbarhetHøy
IntelligensHøy
Tendens til å bjeffeHøy
Mengde sheddingMedium
Bra for nybegynnere eiereLav
LeilighetvennligLav

Historien om den islandske sheepdog

Den islandske Sheepdog er innfødt til Island, som er den eneste rasen som har oppstått der. Denne sjeldne hunden er også en av verdens eldste raser. Den islandske Sheepdog antas å ha blitt brakt til Island med vikingene, som slo seg der mot slutten av det niende århundre.

Gjennom århundrene, er disse hundene tilpasset det harde terrenget og behovene til islandske bønder og hyrder. Den islandske Sheepdog vil vanligvis beskytte flokker og flokken sau og storfe på Islands tøffe terreng. Da de ikke jobbet i feltet, ville de tjene som fantastiske følgesvenner til sine eiere og kjære. Som oppdrettsbehov nektet i det 20. århundre, nærmer den islandske sheepdogen utryddet utryddelse.

Nylig oppdrettere på Island og andre land har bidratt til å gjenopprette den islandske Sheepdog, selv om det er en sjeldnere rase. Den islandske Sheepdog er den amerikanske kennelklubbens 166. rase og ble kvalifisert for AKC-registrering i 2010.

Islandisk Sheepdog Care

Den islandske Sheepdogs kappe kan være kort eller lang, med begge lengder som har en ytre jakke og en underlag. Selv om de har tykke doble strøk, krever de bare minimal grooming. Pensel kappen en gang til to ganger i uken for å fjerne løs pels og forhindre matting. På grunn av underlaget av denne rasen, opplever de et tap av deres strøk to ganger i året. I løpet av disse tider med ekstrem shedding anbefales børsting oftere for å hjelpe til med å håndtere det overdrevne håret. Bading er ikke nødvendig regelmessig med denne rasen, da kappen er relativt lett å holde rent og sunt med vanlig børsting. Som med andre hunderaser, bør negler trimmet hver tredje til fire uker etter behov.

Islandske Sheepdogs er atletiske, aktive, intelligente, og har mye energi, så rutinemessig trening er viktig. Herding raser er flotte, men deres hjerner og aktive egenskaper betyr at de trenger en blanding av mental og fysisk trening for å holde dem lykkelige. For å holde disse valpene fysisk og mentalt sunne, prøv å inkludere puslespill leker, smidighet, duft arbeid, lange utforskende turer, løp og trening gjennom hele hundens liv. Islands Sheepdogs er folk orientert, så gi positive sosiale samspill med andre. Uten riktig fysisk og mental trening, kan den islandske sheepdog bli ødeleggende, stresset eller utvikle andre atferdsproblemer.

Som med enhver hundeavl, er det nødvendig med riktig trening for den islandske Sheepdog. Denne rasen er intelligent, og når den er opplært med konsistens og tålmodighet, lærer denne hunden raskt. Det reagerer godt på positiv forsterkning med leketøy og matbelønninger, en stabil rutine og mye kjærlighet. Denne rasen er kjent for å være vokal, for det meste bjeffer på andre dyr. Det stammer fra deres opprinnelse når de ville varsle sine eiere av fare ut i fjellet eller åpne slettene. Å vite dette, det kan hjelpe deg å forstå hvorfor disse valpene bjeffer på noe og alt de ser eller hører - det er normal oppførsel for denne rasen. Dette er en vane å motvirke når hunden er en valp. Som med enhver herding rase, er de mer sannsynlig å jage biler og løpe etter små dyr, så du må holde hunden leashed eller i inngjerdet verft i områder der bilene passerer ofte. Lær hunden en god tilbakekalling kommando tidlig i livet, denne ferdigheten kan være svært nyttig som hunden blir eldre.

Samlet er den islandske Sheepdog veldig vennlig, lekfull, kjærlig, en entusiastisk elev, og gjør en god følgesvenn. Vær imidlertid oppmerksom på at denne rasen er veldig aktiv og overdreven bjeffing kan være normal oppførsel, som vil utelukke en leilighet som et passende hjem.

Vanlige helseproblemer

Det er ingen genetiske eller vanlige helseproblemer som er kjent for å være direkte knyttet til denne rasen. Imidlertid er islandske sheepdogs utsatt for visse forhold som påvirker alle hundene, for eksempel:

Årlige veterinærbesøk vil hjelpe kjæledyret ditt til å opprettholde optimal helse og forhindre og gjenkjenne eventuelle problemer før. Hvis du har tenkt å kjøpe en islandsk sheepdog fra en oppdretter, spør om eventuelle helsetester gitt til foreldrene.

Diett og ernæring

Den islandske Sheepdog skal mates en diett som passer til hundens alder og aktivitetsnivå. Sørg alltid for at de har rent og ferskvann som er lett tilgjengelig og tilgjengelig. Sjekk med veterinæren din hvis du har spørsmål eller bekymringer om hundens vekt eller diett.

10 tips for å stoppe en bjeffende valp
Fordeler
  • Vennlig og lekfull rase

  • Ingen vanlige genetiske sykdommer

  • Intelligent, rask elev

Ulemper
  • Har en tendens til å være en overdreven barker

  • Skur frakk overdrevet to ganger i året

  • Jakter biler og dyr, må holde leashed

Hvor å kjøpe eller vedta en islandsk Sheepdog

Spør deg selv, gjør min livsstil korrelert med denne rasenes egenskaper? Har jeg tiden i timeplanen min for å gi de fysiske og mentale treningsbehovene til denne hunden? Vil denne hunden være en god passform for familien min? Hvis du føler at en islandsk Sheepdog er den rette hunden for deg, så start søket med National Breed Club for de islandske Sheepdogs. Ressurser for å utforske inkluderer:

Flere hunderaser og videre forskning

Før du bestemmer deg for en hund, sørg for å gjøre mye forskning og involvere hele familien i beslutningen. Lære mer om rasen bidrar til å sette både din familie og hunden opp for suksess.

Hvis du er interessert i lignende raser, sjekk ut:

Det er så mange fantastiske hunderaser å velge mellom, så vær sikker på å sjekke ut vår andre hund rase profiler å finne den perfekte følgesvenn for deg og din familie.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Islands sheepdog: hundesprofil