American eskimo (eskie): dog breed profile

American Eskimo valp

Den amerikanske Eskimo-hunden er en chipper hvit hund som ser litt ut som en miniatyr Husky. Til tross for navnet hans, stammer hunderen i Amerikas Midwest, hvor det var lenge servert som en gårdshund.

Disse snakkede hundene kommer i tre størrelser, men er alltid hvite med perky ører. Leken og litt mischievous, amerikanske Eskimo hunder holder sine eiere på tærne med høy-energi-antics. De er kjent for å være litt reservert med andre og kan være for vokal for leiligheter, men denne rasen er en perfekt balanse mellom hjerner og skjønnhet for den rette eieren!

Raseoversikt

Gruppe: Ikke-sportsgruppe (AKC), Northern Breed Group (UKC).

Høyde: 9 til 12 tommer (leketøy variasjon) - 12 til 15 tommer (miniatyr variasjon) - 15 til 19 tommer (standard variasjon)

Vekt: 6 til 10 pounds (leketøy) - 10 til 20 pounds (miniatyr) - 25 til 35 pounds (standard)

Frakk og farge: Den tykke og glatte jakken er nesten alltid ren hvit. Denne rasen har en karakteristisk tykk ruff av pels rundt halsen og brystet.

Farge: Denne rasen er nesten alltid en ren snøhvit. Det er også akseptabelt for amerikanske eskimo hunder å være litt kremfarget, men dette er mindre vanlig. Øynene, leppene og nesen skal være svart.

Forventet levealder: 13 til 15 år

Kjennetegn ved den amerikanske Eskimo-hunden

KjærlighetsnivåMedium
VennlighetMedium
BarnevennligMedium
KjeledyrvennligMedium
Trening behovHøy
LekenhetHøy
EnerginivåHøy
TrenbarhetHøy
IntelligensHøy
Tendens til å bjeffeHøy
Mengde sheddingMedium

Historien om den amerikanske Eskimo-hunden

Den amerikanske Eskimo-hunden, eller Eskie, er en rase skapt av tyske innvandrere i Øvre Midwestern USA-ikke av Eskimos. Tyske gårdsseiere i Minnesota, Wisconsin, og Ohio brakte tyske Spitz hunder med dem, en allsidig gårdshund.

Som de fleste Spitz raser, hadde den tyske Spitz en krøllete hale, en tykk frakk og spisse ører. Rasen ble raffinert til sin prangende all-hvite versjon over tid, og det sjarmerende utseendet og raskt vittet fortjent det raskt et sted med sirkus og vaudeville-handlinger.

Faktisk var en av de mest berømte hundene hele tiden en amerikansk eskimo-hund ved navnet Pierre, en tightrope Walker fra Barnum & Bailey Circus.

Den tyske Spitzas navn ble endret etter første verdenskrig, takket være anti-tysk sentiment. Navnet "American Eskimo" ble valgt for å hedre en Ohio avl kennel med samme navn. Selv om rasen har en lang historie om å være en allsidig gårdshund i Midtvesten i flere tiår, ble det bare anerkjent av AKC i 1995.

Amerikanske Eskimo hunder gjør fortsatt gode treningspartnere for å lure hunder, lydighet, smidighet og mer, men de er generelt holdt som kjæledyr i stedet for å jobbe med gårdsdyr.

Er amerikanske Eskimo hunder gode familiehunder?

Denne varslingsavlen kan variere fra vennlig og lettvint til altfor våken og reservert med fremmede. Mens mange amerikanske Eskimo-hunder kan være gode familiehunder, kjemper andre med travle familielivet.

Disse hundene trenger mye oppmerksomhet og omsorg, som kan gjøre dem vanskelig for travle familier. Mens de ofte spiller godt med eldre barn, kan deres høye energi natur være for mye for yngre barn. Hver hund er en person, og det er best å jobbe tett med en oppdretter eller redning for å finne et individ som er en god passform for ditt hjem.

American Eskimo Dog Care

Eskies er vanligvis beskrevet som "opptatt" hunder som trenger litt mer trening og mental anrikning enn noen andre små, hvite, fluffete raser. I motsetning til Shih tzus og Bichon FRISS, Eskies jobbet hunder for bare noen få tiår siden.

Som sådan krever denne rasen daglig stimulering. En tur eller til og med et spill med henting vil ikke kutte det for disse hundene - de trenger mentale utfordringer, så vel som fysisk anstrengelse. Mat-dispensing leker og trick-trening er både morsomme måter å hjelpe til med å jobbe hundens sinn.

Faktisk kan undervise amerikanske eskimo hunder forskjellige triks som "bølge" eller "sitte ganske" fungere som en treningsøkt for å styrke hundens rygg og kjerne muskler.

Uten riktig trening og anrikning blir denne rasen raskt destruktiv og vokal. Denne rasen er kjent for et bredt utvalg av bjeffer, yips, yowls, og til og med skrik som kan kjøre naboene dine batty hvis de ikke er fjernet. Fokus på å gi din Eskie hva den trenger å bruke Fire trinn til atferdsmessig velvære, Og husk at dette er en barby rase som kanskje ikke bor i harmoni. Verktøy som Bark Cragars kan stille hunden din, men vil sannsynligvis forårsake omdirigert frustrasjon i form av graving, tygge eller andre nødferdigheter. Hyppige turer, Aktivitet går, treningsspill, og Hundesport kan bidra til å holde din amerikanske Eskimo hundinnhold.

Vanligvis er denne rasen smart og lett å trene. Faktisk er trening disse hundene så mye moro at du kan være motivert til å forfølge en AKC Trick Dog Tittel. Prøv å gi hunden din en time aktivitet per dag og tre forskjellige aktiviteter per uke. Fokus på å holde trening moro og lyst, og ikke forvent perfeksjon. Hvis en økt blir frustrerende, prøv å gjøre det lettere eller kutte det kort for dagen.

Grooming American Eskimo Dogs krever konstant årvåkenhet - denne lille, hårete rasen kan komme seg ut av kontrollen raskt. Børsting av disse hundene flere ganger i uken vil holde håret i sjakk og bidra til å redusere shedding. Vær spesielt forsiktig med å trene matter rundt sele, krage, ører og rumpete områder. Langhårede dobbeltbelagte hunder trenger generelt en en rekke grooming verktøy, inkludert raker, børstebørster, roterende tannkammer og trådstift børster. Ikke barbere eskies, selv om sommeren - dette kan skade deres dobbeltjakke og redusere deres evne til å håndtere varme eller kulde.

Vanlige helseproblemer

Den amerikanske Eskimo-hunden er en relativt sunn hunderavl, sannsynligvis på grunn av sin siste historie som en arbeidshund. Denne rasen er sårbare forhold som:

  • Hip dysplasi: En tilstand der hundens hoftestockets danner unormalt.
  • Luxerende Patella: En tilstand hvor kneekapet dislocates fra sin normale posisjon.
  • Diabetes: En metabolismeforstyrrelse der glukose-insulinforbindelsen ikke fungerer som den skal.

Mens det er en betydelig genetisk komponent til diabetes, er det også viktig å mate vanlige måltider av mat av høy kvalitet. Frittgående din hund (gir mat til enhver tid) og høyt fett dietter kan bidra til diabetes selv om hunden din ikke er overvektig.

Noen av disse problemene unngås best av Finne en god oppdretter og sørge for at de gjør riktig helseprøving. Husk at god helseprøving er mye mer omfattende enn bare en veterinærkontroll-foreldrehundene trenger generelt genetisk testing og / eller medisinsk bildebehandling for å utelukke genetiske problemer. Når hunden din er i ditt hjem, kan du sørge for at den lever et langt og sunt liv med tilstrekkelig trening og mat av høy kvalitet.

Diett og ernæring

Til tross for å være naturlig atletisk, får den amerikanske Eskimo hunden seg ganske enkelt. Dette kan skyldes genetiske faktorer eller fordi deres tykke pels gjør det vanskelig å fortelle om de setter på pundene. Gni hunden din langs ribbeina kan hjelpe deg med å føle deg for sin sanne størrelse. Du bør være i stand til å føle definisjonen i hundens hofter og noen få ribber ganske enkelt, selv om de ikke skal stikke ut heller.

Puslespillmatere bidrar til å bremse hunden din og brenne av energi, og kan virkelig hjelpe hunden din til å nyte sin Høykvalitets hundemat. Unngå fettfattig mat med denne rasen, da dette kan øke sin allerede høye risiko for diabetes.

10 beste energiske hunderaser for aktive mennesker
Fordeler
  • Leken

  • Intelligent

  • Enkel og morsom å trene

Ulemper
  • Høyt vedlikehold (krever mye oppmerksomhet og omsorg)

  • Gener av barker

  • Har en tendens til å destruktiv oppførsel hvis ikke gitt tilstrekkelig stimulering

Hvor å adoptere eller kjøpe en amerikansk eskimo hund

American Eskimo Dog Club of America er et flott sted å starte søket etter en oppdretter eller A redningsorganisasjon med ledninger på adoptere eskies. Bare vær oppmerksom på at klubben ikke støtter eller overvåker praksisene til noen av sine oppdrettermedlemmer.

Flere hunderaser og videre forskning

Før du tar med seg en amerikansk eskimo-hund, vil du kanskje utforske noen andre lignende raser for å sammenligne sine personligheter og behov. Sørg for å snakke med eiere, oppdrettere og redningsgrupper og møte noen amerikanske Eskimo hunder i person for å lære mer.

Hvis du er interessert i relaterte raser, sjekk ut:

Ellers, sjekk ut alle våre andre hund rase profiler. Det er den perfekte følgesvenn der ute for alle!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » American eskimo (eskie): dog breed profile