Anatolian shepherd: dog breed profile

Anatolian Shepherd Dog Breed

Den anatolske hyrden er en stor-rasehund kjent for sin gamle slektning, sterk uavhengig strikke og tilhørighet for arbeidslivet. Anatolske hyrder kan være ganske innadvendt, ofte foretrekker å gjøre jobben sin uten menneskelig veiledning eller forstyrrelse. De kan lage gode familie kjæledyr, selv om det anbefales at sosialisering med både mennesker og andre dyr begynner tidlig. Anatolske hyrder uten riktig sosialisering kan lett bli aggressive og derfor utgjøre en risiko for mennesker og dyr. På grunn av deres intelligens, kan de være motstandsdyktige mot trening, men er ofte lydige hunder som er lojale mot deres foresatte behov.

Raseoversikt

GRUPPE: Arbeidsgruppe (AKC)

HØYDE: 27 til 29 inches høy

VEKT: 80 til 120 pounds (kvinne) - 110 til 150 pounds (mann)

Frakk og farge: Kort i lengden med en tykk underlag og sporadisk fjær rundt halen, bena og ører. Farger inkluderer hvit, brindle og pinto, men mest vanlige er noen variant av fawnfarging med en svart nese.

FORVENTET LEVEALDER: 11-13 år

Kjennetegn ved den anatolske hyrden

KjærlighetsnivåMedium
VennlighetMiddels lav
BarnevennligMiddels lav
KjeledyrvennligMiddels lav
Trening behovMedium
LekenhetMedium
EnerginivåMedium
TrenbarhetMedium høy
IntelligensMedium høy
Tendens til å bjeffeMiddels lav
Mengde sheddingMiddels lav

Historien om den anatolske hyrden

Den anatolske hyrden er en gammel hunderaser som strekker seg tilbake så mange som seks århundrer. Rasenes opprinnelse er i Anatolia-regionen i Tyrkia, også referert til som Asia Minor, hvor de antas å ha utviklet seg fra en hyrders linje (Coban Kopegi, eller "Shepherds hund") som ble avgjort spesielt for å beskytte og herdedyr. Andre kontoer sporer den anatolske hyrden tilbake til jakt hunder av mesopotami. I begge tilfeller er det forstått at disse typer hyrder ble avlet til jobb, og spesielt å jobbe på gårder og rancher som vokser husdyr fra raske rovdyr som ulver og cheetahs.

Interessant, anatolske hyrder kom først til USA som en del av et topp hemmelig andre verdenskrigs prosjekt overvåket av U.S. Institutt for jordbruk. Målet med prosjektet var å evaluere ulike raser for å utlede som var best egnet for sauer beitearbeid, selv om prosjektet endte uten mye fanfare og de anatolske hyrdene som var involvert i prosjektet, ble solgt til kjøpere i Jomfruøyene.

Anatolske hyrder gikk tilbake til U.S. På 1970-tallet, og i 1996 kom rasen inn i den amerikanske kennelklubben under en diverse klasse. Rasen ble etablert under AKC-arbeidsgruppen i 1998. I dag, i tillegg til å være kjæledyr, er anatolske hyrder fortsatt fremtredende på rancher og i andre landbruksinnstillinger. Deres fortsatte fremtredende med ranchers skyldes i stor grad til Endangered Arter Act (ESA) av 1973, som forbyr ranchers fra å drepe rovdyr av deres husdyr. Med deres bakgrunn og raseegenskaper har anatolske hyrder forblitt effektive husdyrvakter, og er i stand til å avskrekke rovdyrangrep uten å oppmuntre vold.

Anatolian Shepherd Care

Anatolske hyrder har ikke særlig høye mengder energi, men det er viktig at deres omsorgspersoner gir regelmessige turer (en til to om dagen) og rikelig med tilgang til utendørs. Rasen gjør det ikke veldig bra i små oppholdsrom som leiligheter og krever rom for å streife rundt. De er ofte ikke så interessert i å spille henting, men vil gjerne gå langs deres omsorgsperson og løpe rundt i gården. Vær oppmerksom på at det er svært viktig at deres hage er inngjerdet (helst på seks fot), og det anbefales at de ikke har tilgang til interaksjoner med hunder eller folk som de ikke vet.

Sosialisering er utrolig viktig for anatolske hyrder, spesielt når de er unge. En hund av denne rasen som ikke er godt sosialisert, vil trolig være aggressiv mot andre dyr, og til og med mennesker. Dette er i tråd med sine medfødte egenskaper, siden anatolske hyrder har blitt avlet for å være ekstremt beskyttende for deres eiendom og eiendeler. De fleste anatolske hyrder er åpne for lydighetstrening, Men de kan være litt stædige og kan ikke være mottakelige for mer formell trening, som for eksempel smidighet eller nesearbeid. Anatolske hyrder bør aldri bli opplært som vakthunder på grunn av deres tendens til ukontrollabel aggresjon.

Når det gjelder grooming, er en ukentlig børsting generelt tilstrekkelig for anatolske hyrder, selv om denne frekvensen må økes under kaste sesongen, når rasen begynner å slippe pels fra deres tunge underlag. Som med alle hunderaser, trimmer nagler regelmessig og engasjere seg i vanlig tannbørsting.

Vanlige helseproblemer

Anatolske hyrder er store rasehunder, og som sådan står de overfor en rekke helseproblemer som er felles for andre store og gigantiske raser. Blant problemene som finnes oftest med anatolske hyrder, vær på utkikk etter:

& middot- Hip dysplasi

& Middot-Elbow Dysplasi

& middot- Hypothyroidisme

& middot- Demodectic mange

& middot- Entropion

Enhver ansvarlig oppdretter vil varsle deg om eksisterende forhold i en hunds genetiske linjen, selv om det alltid er smart å spørre hver vei. Mange store rasehunds helseforhold kan bli godt administrert, selv om du vil ønske å regne for ekstra bekostning og ansvar som de medfører.

Diett og ernæring

Riktig ernæring anbefales med alle hunderaser, inkludert fôring a høy kvalitet, høy protein diett. Anatolske hyrder har en tendens til ikke å overvære, selv om fôring fortsatt skal gjøres på en tidsplan. En anatolsk hyrdes kostbehov vil variere avhengig av aktivitetsnivået og alderen, med hunder som er eldre og / eller mer stillesittende som krever færre daglige kalorier fra godbiter og måltider.

Flere hunderaser og videre forskning

Gjør alltid din forskning før du bringer noe nytt dyr i livet ditt. Det er en god ide å snakke med begge nåværende eiere av en rase, så vel som raseorganisasjoner, og dette går dobbelt for raser som den anatolske hyrden som krever litt ekstra trening og oppmerksomhet.

Hvis du er interessert i lignende raser, sjekk ut:

Ellers, kasset av alle våre andre hund rase profiler.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Anatolian shepherd: dog breed profile