Bernese mountain dog (berner): dog breed profile

en bernesisk fjellhund

Bernese Mountain Dog, som stammer fra Sveits, er en mild gigantisk med sin store ramme og slående tri-farget jakke. En utmerket familiehund, Bernese Mountain Dog Går godt sammen med barn og de fleste andre kjæledyr og elsker å bli inkludert i alle familieaktiviteter. Ras avicionados elsker Bernese Mountain Dogs intelligens og hengivenhet til familien. De er beskyttende, men ikke aggressive, lojale, men uavhengige og energiske, men ikke utmattende.

Du vil aldri være ensom med en Bernese-fjellhund i huset. Berner, som det er kjærlig kalt, vil være med deg alltid. Bernese Mountain Dogs som er igjen alene i huset eller gården i lange perioder, kan vende seg til destruktive aktiviteter for å holde seg underholdt.

Raseoversikt

Gruppe: Arbeider (AKC)

Høyde: 23 til 27.5 inches på skulderen

Vekt: 70 til 115 pounds

Frakk og farger: Tykk, moderat lang og litt bølgete eller rett, med en lys, naturlig sheen-tricolored (jet svart jordfarge med hvite og tan markeringer)

Liv Forventning: 6 til 8 år

Kjennetegn på Bernese Mountain Dog

KjærlighetsnivåHøy
VennlighetHøy
BarnevennligHøy
KjeledyrvennligHøy
Trening behovLav
LekenhetLav
EnerginivåLav
TrenbarhetHøy
IntelligensHøy
Tendens til å bjeffeLav
Mengde sheddingHøy

Historien om Bernese Mountain Dog

Bernese-fjellhunden stammer fra Sveits, rundt Berne, som den heter. Berneren var en generell gårdshund ansatt som vakthund, Eiendomsvakt, og kartonghund. Selv om det kanskje har blitt brukt som verge for husdyr, var det sannsynligvis ikke en herdinghund. En av fire relaterte tricolored Swiss Mountain Dogs, er Bernese Mountain Dog relatert til Større sveitsisk fjellhund, Entlebucher Mountain Dog, og Appenzeller. Alle fire raser deler den karakteristiske prangende, tricolorjakken (svart og hvitt med tanaksenter), selv om bare Bernese-fjellhunden har en lang jakke.

Bernese Mountain Dog Care

Konsekvent opplæring og sosialisering vil hjelpe dette intelligent Arbeidsavlen utvikler seg til en veloppdragen følgesvenn. Start i valphood før den sterke Bernese Mountain Dog oppnår sin full voksen størrelse. Bernese Mountain Dogs ønsker å tilfredsstille deres folk og svarer vanligvis godt på positive treningsteknikker som Clicker Training. De er sensitive og vil slå av hvis du prøver å bruke harde treningsmetoder med dem. Bernese fjellhunder trenger minimum 30 minutter daglig mosjon. Selv om en fin lang spasertur vil gjøre, er Bernese Mountain Dogs svært allsidige, utmerkelse på konkurransedyktig lydighet, smidighet, sporing og selvfølgelig karting. Bernese Mountain Dog Club of America har utarbeidelse av hendelser over hele landet.

Berneren har en dobbel frakk (en kortere underjakke parret med en lengre ytre jakke) som avviser smuss og rusk pent. En grundig børsting en gang i uken vil fjerne enhver løs underjakke og bidra til en skinnende, myk jakke. De kaster en anstendig mengde gjennom hele året, men vil "blow coat" to ganger i året, miste mye av deres underjakke på kort tid. Øk børsting når dette skjer for å kutte ned på håret i huset. Bade din berner av og til, trim neglene noen få uker, og undersøke ørene for å rengjøre dem Hvis de ser eller lukter skitne. Hvis du merker noen rødhet eller hevelse i ørene, besøk veterinæren for å utelukke en øreinfeksjon.

Mange Bernese Mountain Dogs Drool veldig lite, men de med løse jowls kan kaste ganske mye. At Slobber kan ende opp på hunden, i huset, og på deg. Kombiner den dråpen med høye nivåer av shedding, og du kan se hvorfor Bernese Mountain-hunden kanskje ikke er det beste valget for den raske hundenes eier. Breed Devotees kan bry seg mindre om rotet - til dem, det er alt verdt det for bytte av Berners store hjerte og varige følgesvennskap.

Vanlige helseproblemer

Det er et trist faktum at mange Bernese Mountain hunder lever kortere liv enn noen andre raser, noe å ta hensyn til før du bestemmer deg for å ta med ett hjem. Som mange raser er Bernese-fjellhunden utsatt for visse arvelige forhold - sykdommer som er felles for denne rasen, inkluderer:

  • Kreft
  • Hofte og albue dysplasi,
  • Øye sykdommer
  • Hjertesykdom
  • Hypothyroidisme
  • Autoimmune sykdommer
  • von Willebrands sykdom (en blodproppsforstyrrelse)
  • Gastrisk dilatasjon (Oppblåst).

Diett og ernæring

Alle store og gigantiske rase valper, inkludert Bernese Mountain Dogs, dra nytte av spesielle dietter som fremmer langsom vekst for å unngå felles problemer som hip dysplasi fra å utvikle. En stor eller gigantisk rase valp mat har alle næringsstoffene en voksende Bernese Mountain Dog valp behov i de riktige beløpene for å oppmuntre sakte og jevn vekst.

I tillegg er det viktig å holde Bernese Mountain Dog valper på den magre siden for å unngå å plassere for mye stress på leddene. Enten en valp eller en voksen, mate Berner målt måltider på planlagte tider. Gratis fôring (fylling av bollen opp til alle tider) kan føre til en overvektig hund, som kan bidra til ikke bare hip dysplasi, men andre helseproblemer, som diabetes. Arbeid med veterinæren din for å avgjøre hvor mye mat å mate daglig.

Fordeler
  • Utmerket familie kjæledyr

  • Lojal og hengiven

  • Energisk men ikke utmattende

Ulemper
  • Relativt kort levetid på grunn av arvelige sykdommer

  • Tung shedder

  • Noen Slobber og Drool mye

Hvor å adoptere eller kjøpe en Bernese Mountain Dog

Den beste måten å finne en Bernese Mountain Dog-oppdretter på er å kontakte Bernese Mountain Dog Club of America, som er den nasjonale klubben for rasen. Klubben opprettholder en Liste over oppdrettere I tillegg til en liste over Regionale Club Rescue-grupper.

Flere hunderaser og videre forskning

Før du bestemmer deg for en Bernese-fjellhund, må du sørge for å gjøre mye forskning: Snakk med andre Berner-eiere, anerkjente oppdrettere og redningsgrupper for å lære mer.

Hvis du er interessert i lignende raser, se på disse for å sammenligne fordeler og ulemper.

Ellers, sjekk ut andre Hunderaser For å hjelpe deg med å finne den perfekte hunden.

Se nå: 12 gigantiske hunderaser og hva som gjør dem spesielle

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Bernese mountain dog (berner): dog breed profile