Tegn på kreft hos hunder

Familie rundt døende hund

Enhver hund kan kontrakt kreft, men det forekommer for det meste hos eldre hunder, delvis fordi bedre ernæring og veterinærpleie betyr at hunder lever lenger enn i fortiden. Kreft slår en i hver tre hunder i henhold til National Canine Cancer Foundation. For hunder over 10 år, er omtrent halvparten av dødsfallet kreftrelaterte. Som i mennesker er det mange typer kreft som påvirker hunder og mange kliniske tegn som kan observeres.

Kreft er en unormal vekst av celler som er lokalisert i en del av hundens kropp, eller det er aggressivt og sprer seg gjennom hele kroppen. Årsakene til kreft er stort sett ukjente, noe som gjør forebygging vanskelig. Å være oppmerksom på mulige tegn på kreft i kjæledyr bidrar til å gi tidlig deteksjon og omsorg.

Rase disposisjon til kreft

Kreft er sett oftere i noen raser enn andre, spesielt Golden Retrievers, boksere, Bernese Mountain Dogs, Great Danes, og Standard Poodles. Noen linjer kan bære den genetiske følsomheten for visse typer kreftformer. Forskere studerer både hund og menneskelige genomer for å låse opp genetikken til kreft.

Mulige tegn på kreft hos hunder

Kreft kan påvirke ethvert område av kroppen og ethvert kroppssystem. Kreft av huden, lymfeknuter, Gastrointestinal kanal, blod og bein er vanlige hos hunder.

Her er noen mulige tegn på kreft som garanterer et besøk til veterinæren din:

  • Noe nytt klump eller bump
  • Sår som ikke vil helbrede
  • En endring i størrelse, form eller konsistens av en eksisterende klump
  • En rennende nese, spesielt hvis det er blodig
  • Vanskelighetsgrad urinering eller blodig urin, som også er vanlig med urinveisinfeksjon
  • Strekker seg til defekere, eller tynne båndlignende avføring
  • Oppkast eller diaré, som begge er vanlige med mange andre sykdommer
  • Limping eller en endring i kjæledyrets vanlige gang
  • Foul pusten, overdreven drooling eller tenner som har flyttet
  • Drenering og lukt fra ørene, som også er vanlig med øreinfeksjoner
  • Økt vanninntak og vannlating
  • Sløvhet eller mangel på appetitt
  • Vekttap
  • Vanskelighetsgrad svelger eller spiser
  • Pustevansker

Kreftbehandlingsalternativer

Når kjæledyrets oppførsel endres, bør du sjekke inn med veterinæren din. For kreft, så vel som andre sykdommer, er tidlig diagnose og behandling nøkkelen til et gunstig utfall. Behandling for kreft kan innebære kirurgi, kjemoterapi og stråling, men det beste alternativet er å fange det tidlig før det sprer seg.

Ikke alle kreft kan behandles vellykket. Noen eiere velger ut av aggressiv behandling og jobber i stedet med sine veterinærer for å gi smertebehandling.

Er forebygging mulig?

Du kan ikke forhindre alle kreftformer, men du kan ta skritt for å senke sjansene at hunden din vil utvikle den. Sunn ernæring og trening hjelp. Så kan hunden din spayed eller neutered når den er ung. Dette forhindrer de fleste reproduktive kreftformer. Veterinæren din kan foreskrive spesifikke vitaminer for hunden din.

Selv om forebygging av kreft ikke vanligvis er mulig, når du finner ut om kreft tidlig, har hunden din den beste sjansen for et vellykket resultat. Være årvåken og proaktiv for å beskytte kjæledyret ditt.

Hvis du mistenker at kjæledyret ditt er syk, ring veterinæren din umiddelbart. For helsemessige spørsmål, kontakt alltid veterinæren din, da de har undersøkt kjæledyret ditt, kjenner kjæledyrets helsehistorie, og kan gjøre de beste anbefalingene for kjæledyret ditt.
Artikkel Kilder
Spruce-kjæledyrene bruker bare høykvalitetskilder, inkludert peer-reviewed studier, for å støtte fakta i våre artikler. Les vår redaksjonelle prosess for å lære mer om hvordan vi faktisk sjekker og holder innholdet nøyaktig, pålitelig og pålitelig.
  1. Senter, Gardner. Enkelte hunderaser er utsatt for kreftGardner Animal Care Center

  2. KreftbehandlingVeterinærhåndboken

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Tegn på kreft hos hunder