Definere valpemøller og sannheten om dem

En ung valp opp for adopsjon sover i hans bur

Vi hører ofte om horror av valpsmøller i media, gjennom dyrevelferd og advocacy-grupper, og fra andre hundelskere. Hva definerer faktisk en valpemølle? Hvorfor er valpemøller et problem? Hva kan vi gjøre med valpemøller?

Hva er en valpemølle?

Begrepet Valp Mill brukes til å beskrive en storskala kommersiell hundeavlbedrift. Noen ganger kalt Puppy Farms, har disse operasjonene en tendens til å huse sine hunder og valper i squalidforhold og fokusere på fortjenesten over dyrets helse og velvære og velvære. Puppy Mills refererer ikke faktisk til sine virksomheter som sådan - de kaller vanligvis selv hund oppdrettere eller kenneler.

Puppy Mill-eiere Masseproduserer valper av overbeddhunder, ofte uavhengig av helse eller genetiske defekter. De avlshundene bruker sine liv bli oppdrettet gjentatte ganger til ikke lenger anses nyttig, og ødelagt deretter. Dyrene holdes i trange, unsanitære fengsler (vanligvis svært små ledningsburer) med liten eller ingen sjanse til å spille, trening eller bli sosialisert med mennesker og andre hunder. Med seks til åtte ukers alder, vil de fleste valper bli solgt til dyrebutikker eller markedsføres direkte online. Dessverre vil en stor prosentandel av valpemøllehunder utvikle helse- og / eller atferdsproblemer. Mange blir til slutt forlatt eller euthanized på grunn av disse problemene.

Valp møller verusus ansvarlige hunder oppdrettere

På overflaten kan det være vanskelig å skille mellom en valpemølle og a Ansvarlig oppdretter. Gå utover overflaten, skjønt, og forskjellen er ganske åpenbar.

Ansvarlige oppdrettere setter trivselet til sine hunder først og streber etter å forbedre sin rase. De jobber tett med veterinærer og andre kjæledyr fagfolk for å sikre helsen og sikkerheten til sine hunder. Ansvarlige hunderoppdrettere har sine hunder screenet for spesifikke helseproblemer (e.G., ortopedisk, hjerte, øyne) og er oppe og ærlig om valpene medisinske historier og genetiske linjer. Hunder med helseproblemer eller Oppførselsproblemer er ikke oppdrettet, spesielt hvis deres problemer er potensielt arvelige. I stedet er de spayed eller neutered og plassert i gode hjem.

Ansvarlige oppdrettere er tilknyttet deres lokale og nasjonale rase klubber og bør kunne gi mange gode referanser. De har en tendens til å operere på en mindre skala enn valpemøller. I mange tilfeller gjør de lite på ingen fortjeneste. Valper som kommer fra disse oppdretterne er vanligvis hevet i hjemlignende miljøer og sosialiseres fra fødselen. Hundene som brukes til avl, bruker ofte sine liv som familie kjæledyr.

Endelig er enhver ansvarlig hund oppdretter villig og ivrig etter å ta tilbake en valp eller hund fra sin nye eier hvis et arvelig problem vises, eller hvis det, av en eller annen grunn, kan eieren ikke lenger holde hunden. I tilfelle valper som kommer fra valpemøller, kan det være umulig å spore tilbake opprinnelsen til den valpen.

Hvordan Puppy Mills holder seg i virksomheten

Den enkleste grunnen til at Puppy Mills fortsatt opererer, kommer ned til forsyning og etterspørsel. Enkelte hunderaser eller hybridhunder (Goldendoodles, Puggles, etc.) er ekstremt populære, noen ganger i den grad det er ventelister for valpene. Uinformerte potensielle hundeeiere kan bli lokket av søte bilder og attraktive nettsteder satt opp av Puppy Mills. Å finne at det er valper tilgjengelig for kjøp, folk kan hoppe på sjansen til å få en av sine egne. I noen tilfeller er folk ikke villige eller i stand til å betale topp dollar for hundene de vil ha, så de finner en lavere pris og ikke skjønner det er et rødt flagg. Puppy Mills kan selge sine hunder for litt mindre enn deres kvalitet motparter for å tiltrekke seg kjøpere.

Dessverre, etter å ha latt etter en "bedre pris" eller en mer lett tilgjengelig valp, kjøper mange mennesker ubevisst hunder fra valpemøller. Noen ganger er det fordi de ble lurt av søte bilder på et prangende nettsted eller et veldig overbevisende argument fra dyrebutikken. Det gamle ordtaket "hvis det høres for godt ut til å være sant, så er det sannsynligvis" virkelig gjelder her. Spill det trygt og få hunden din på den ansvarlige måten: Gjennom en erfaren og anerkjent hunderoppdretter. Husk også at det er mange purebred hunder og søte blandinger i husly og redningsgrupper.

Slik unngår du å støtte valpemøller

  • Aldri kjøpe en hund eller valp fra en dyrebutikk (dette gjør ikke inkludere i butikken kjæledyr adoptjoner som drives av legitime kjæledyr redningsgrupper).
  • Vedta hunden din fra en lokal dyrehytte eller redningsgruppe. Hvis du har ditt hjerte satt på en bestemt rase, sjekk ut Breed-spesifikke redningsgrupper i ditt område. Besøk alltid anlegget og snakk med hundens omsorgspersoner. Finn ut så mye du kan om hundens historie.
  • Hvis du velger å kjøpe en renraset valp fra en oppdretter, få mange referanser og følg opp på dem. Undersøk oppdretteren gjennom de nasjonale og lokale rasen klubber. Besøk hjemmet eller kennelen hvor hundene bor. Pass på å møte morhunden (og far også, om mulig).
  • Aldri kjøp eller vedta en hund fra en online kennel / oppdretter uten å besøke anlegget først. Du trenger ikke å kjøpe en hund fra en slik avstand som det måtte sendes til deg.
  • Hvis du mistenker at du har funnet en valpemølle eller på annen måte umenneskelig hundeslag, kontakt dine lokale myndigheter umiddelbart (politiet, SPCA, Humane Society).

Det er vanlig å høre folk spørre dette spørsmålet: "Ved å kjøpe fra en valpemølle eller dyrebutikk, ville jeg ikke bare redde den dårlige valpen fra et fryktelig liv?"Svaret er et fast nei. Dette er et veldig vanlig argument som kan virke logisk først, men er faktisk en veldig dårlig idé. Innkjøp av en valp Mill Dog hjelper bare å holde valpemøller i virksomheten. Hvorfor skal en grusom, umenneskelig organisasjon tjene penger?

Hvis du virkelig ønsker å gjøre det rette, rapporter valpemøllen til myndighetene, så en undersøkelse kan utføres. La hundene bli tatt inn av dyrepleieprofessorer og ha full veterinær evalueringer. Hvis og når de blir satt opp for adopsjon, kan du til og med adoptere en av valpene. På denne måten får dyrene den omsorg de trenger og hjemene de fortjener, mens valpemøllen går ut av virksomheten, og de uetiske eierne blir påtalt tilsvarende.

Artikkel Kilder
Spruce-kjæledyrene bruker bare høykvalitetskilder, inkludert peer-reviewed studier, for å støtte fakta i våre artikler. Les vår redaksjonelle prosess for å lære mer om hvordan vi faktisk sjekker og holder innholdet nøyaktig, pålitelig og pålitelig.
  1. Stopper valpemøllerDet humane samfunn i USA, 2020

  2. Hvor å få en valpDet humane samfunn i USA, 2020

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Definere valpemøller og sannheten om dem