7 Ting du trenger å vite før du vedtar en valpmølle redningshund

Vedta Puppy Mill Dog

Det humane samfunn i USA anslår at over 2 millioner valper er solgt per år fra valpemøller. Denne svimlende statistikken står ikke engang for voksne valpemøllehunder som er dumpet på shelters og adopteres.

Med andre ord, det er høyst sannsynlig at du kjenner en valpemøllehund.

Mens du redder en valpemøllehund, er det et flott skritt når det er gjort gjennom anerkjente huslyer eller redninger, Det er mye du bør vurdere før du tar på en valpemølle pooch.

Etter å ha brukt tid på å jobbe på Denver Dumb Venner League, det fjerde største dyrehyllen i U.S., Jeg har sett førstehånds, hvor tøft det kan være å adoptere og jobbe med valpmøllehunder.

La oss se på utfordringene ved å vedta en valpmølle redningshund for å hjelpe deg med å bestemme om du er oppe for utfordringen.

Ofte stilte spørsmål om valp Mill Dogs

La oss starte med noen raske brannspørsmål og svar om valpemøllehunder. På den måten er vi alle på samme side!

Hva er en valpemølle?

Begrepet valpemølle beskriver en storskala avlsoperasjon. Tenk på en gård, men spesifikt for hunder. Noen valpsmøller spesialiserer seg på en eller to raser, mens andre lager blandede raser og designerblandinger.

Mindre hunder er ofte stablet på toppen av hverandre i bur, mens større hunder kan være i utendørs løp.

Den største kjennetegn for en valpemølle er dets Fokus på fortjeneste og volum over hundens velferd og helse.

Puppy Mill valper

Hvorfor er valpemøller dårlig?

Som vi nevnte ovenfor, legger Puppy Mills fortjeneste før dyrens velferd.

Generelt forlater morhundene aldri sine bur og tilbringer hele livet som produserer valper. Det er en utrolig grusom industri for hundene.

Valper er ofte drastisk undersocialisert og har dårlig genetikk. De voksne får nesten aldri veterinærpleie og dør ofte ung.

Gode ​​oppdrettere vil bare avle de sunneste, sterkeste, mest godt sette sammen hundene som de kan finne for å produsere de sunneste valpene. En valpemølle vil regelmessig og kontinuerlig rase hunder med genetiske problemer som øyet, hofte, kne, hjerte og leverproblemer.

Generelt er de tøffeste problemene med disse hundene relatert til frykt og vanskeligheter med housetraining, parret med dårlig genetikk.

Nå forstår - det er absolutt fantastisk oppdrettere der ute hvis du vil ha en renraset valp & # 8212; Men valpemøller, online valpbutikker og dyrebutikker er ikke stedene å kjøpe en valp.

Er valpemøller ulovlig?

Dessverre, i mange tilfeller opererer Puppy Mills i Relativt LAX Retningslinjer for USDA Dyor Welfare Act. Eventuelt anlegg med mer enn fem avlspar av hunder må få en lisens og # 8212; Men mange gjør det ikke. Straffen er lave og forskriftene er LAX, så det er ikke mye incitament til å følge reglene.

For eksempel er det innenfor USDA-forskrifter for å huske hunder i små, stablede ledningsburer uten tilgang til leker, frisk luft eller sosialisering. En USDA-lisensiert anlegg trenger ikke engang å gi en konstant tilførsel av ferskvann til sine hunder og valper. Nåværende regler krever bare seks inches av plass rundt hver hund i hver retning.

Det er ingen forskrifter om rutinemessige vaksinasjoner, veterinærpleie eller grooming for juridiske valpsmøller, heller.

Kort sagt, bare fordi en valpemølle er lovlig, betyr det ikke at det er etisk.

Er kjæledyrbutikk hunder fra valp møller?

Generelt, ja.

Uansett hva kjæledyrbutikken sier, Hvis de ikke samarbeider med et ly, er du nesten garantert å kjøpe en valpmøllehund. Petland er spesielt beryktet for å selge valpmøllehunder.

Ingen anerkjente småskala oppdretter vil selge sine valper i en dyrebutikk. Faktisk er det imot etiske kodeks for de fleste oppdretterklubber å gjøre det.

Som sa, Petco og PetSmart (og noen andre dyrebutikker) partner med redning og shelters og serverer som et butiksfront for ly hunder. Men for det meste er valper solgt i butikker eller online fra valpemøller.

Valp Mill Dog Symptomer: Hvordan kan jeg fortelle om hunden min er fra en valpemølle?

Som en generell regel er enhver hund kjøpt fra en dyrebutikk eller på nettet, sannsynligvis en valp Mill valp.

Selv om dyrebutikken har USDA-papirer Fra en profesjonell oppdretter eller lisensiert anlegg, er det sannsynligvis en valpemølle & # 8212; Som nevnt, er USDA utrolig LAX i reguleringen av denne bransjen.

Men hva om du ikke vet hvor hunden din kom fra? Mange husly hunder kommer med mystisk opprinnelse, eller du har kanskje kjøpt hunden din fra en bekjent som ikke avslører alle detaljene.

Det er vanskelig å si sikkert at en hund er fra en valpemølle bare basert på utseende eller oppførsel.

Når det er sagt, er mange valpmøllerhunder dårlig oppdrettet (noe som betyr at de ofte har dårlige tenner, øyne eller ledd), frykt for nye ting, og vanskelig å huske. Ikke alle flinchy og hard-to-housebreak hunder med bugged-out øyne eller andre merkelige fysiske egenskaper er fra valp møller, men det er ikke et godt tegn.

valp-mill-hunder

Selvfølgelig, noen valp mølle hunder viser seg bare bra. Akkurat som noen barn oppvokst i forsømmelige eller fornærmende hjem, viser seg å være fantastiske mennesker med sunne relasjoner, er en valpmøllepupp ikke dømt til å være en vanskelig hund.

Er valpemøllehunder misbrukt?

På en måte, ja & # 8212; men ikke generelt hvordan vi tenker på "klassisk" misbruk.

Puppy Mill Dogs bruker generelt sin tidskammet i bur med egen ekskrement, og lever et liv helt uten spill, leker, glede eller sosial samhandling. Selv om dette kan virke bedre enn å bli slått, er det fortsatt en form for misbruk i de fleste av våre definisjoner.

Når Puppy Mill Dogs er utrolig flinchy og redd for nye ting, er det sannsynligvis ikke fordi de ble rammet.

Heller, de er svært "neofobiske", noe som betyr at de er veldig redd for nye ting. Dette er vanlig for voksne hunder av alle bakgrunner, men velhevede hunder vil ha blitt utsatt for flere ting som valper. De kan fortsatt være redd for nye ting, men færre ting er nye for dem takket være sunn sosialisering som valper!

Da jeg først tok med hunden Barley Home, var han redd for trafikkkegler og folk i rullestoler. Konkluderte jeg at han ble slått av en fyr i en rullestol med en trafikkkegle? Nei.

Jeg antok at han sannsynligvis ble reist i et roligere forstad eller landlig miljø hvor han aldri hadde sett disse tingene før. Senere da jeg kom i kontakt med Byggas opprinnelige eier, spurte jeg - og jeg hadde rett.

Problemet med Puppy Mill Dogs er at de aldri har forlatt et bur som er mindre enn et salongbord. Alt er nytt, og alt er skummelt.

Det er måter å sosialisere voksne hunder for å lindre noen av disse voksne fryktene, Men det er ikke lett. En sosialisert valp er en stor fordel i å øke en sunn, veljustert voksenhund.

Er alle hunder oppdrettere valp møller?

Nei! Det er utmerket hunden oppdrettere jobber hardt for å produsere de sunneste hundene der ute. Disse oppdretterne trener, temperamentstest og helsetest deres hunder.

De raser sine hunder med en hensikt i tankene, generelt for å "bedre rasen" eller å skape høydrevne sportsblandinger (som grenser collie-whippet crosses For sport flyball).

Jeg vil nok få min neste hund fra en oppdretter som dette fordi jeg er veldig interessert i noen svært spesifikke sportsmål for min neste hund.

Sporthund

Det er også mindre anerkjente oppdrettere, som min nabo som bare lar henne to nydelige huskier ha søppel etter søppel av søte valper. Denne kvinnen elsker henne huskies veldig mye, men hun oppdaterer ikke hundene sine for en hensikt utover å ha det gøy og tjene litt penger.

Mens jeg personlig misliker denne typen oppdretter (det er bare for mange ly hunder for å rettferdiggjøre å ha valper for moro skyld), er dette ikke en valpemølle, heller!

En valpsmølle er mye mer som en gård enn noen av de to andre typer hunderoppdretter. Hundene er ikke en del av familien, og valpene er ikke sendt til familier som passer til valpens personlighet.

Heller, valpene sendes til en butikk eller direkte til forbrukeren fra et nettsted, ofte for lignende priser til de andre typer oppdrettere men med fortjeneste i tankene i stedet for velferd.

Kjøper en valp Mølle valp det samme som å redde en hund?

Dessverre, nei - du bør ikke forvirre å kjøpe en valp møllepup med å redde en hund. Det er veldig enkelt å bli forelsket i en søt, trist ball av fluff i en dyrebutikk foran. Det er så fristende å betale hundrevis (eller tusen) av dollar for å redde den dyrebare valpen fra et liv bak glasset.

Du føler at du redder henne. Du redder henne. Ikke sant?

For den enkelte valpen, kanskje. Men uheldigvis, Innkjøp en valp til å "redde" henne fra en valpemølle forteller bare dyrebutikker og valpfabrikker som de gjør det. Jo flere penger de gjør, jo flere hunder vil de avle. Og husk at bak hver trist liten ball av fluff er en mor, far og utallige søsken hunder som også led.

Dessverre, å kjøpe en valp mølle hund, betyr egentlig bare at du støtter valp møller. Kjøpet ditt blir en del av problemet, selv om du føler at du "reddet" den eneste hunden.

Hvis du vil hjelpe den valpen, gå til et ly og adoptere en hund. Du kan til og med finne en redning som spesialiserer seg på valp Mill hunder. Enda bedre, du kan donere til Humane Society of the United States eller Det kongelige samfunn for beskyttelse av dyr For å bekjempe valpemøller.

Er valpemøllehunder sunn?

En hund fra en valpemølle kan sikkert være sunn, men det er langt mindre sannsynlig å være sunt enn en hund fra en god oppdretter eller en anerkjent dyrehylter.

Siden valpemøller ikke krever veterinærpleie, helse screening, grooming eller vaksinasjoner, Sykdomsutbrudd og genetiske sykdommer er vanlige.

Mens enhver hund kan bli syk og til og med de beste oppdretterne av og til produsere en valp med en genetisk abnormitet, Puppy Mills er fulle av hyppige, forebyggbare helse uhell & # 8212; som avlshunder med kronisk øye eller hofteproblemer.

syk-valp-mill-hund

Hvilke sykdommer har valpemøllehunder?

Gitt deres utilstrekkelige veterinærpleie, kan Puppy Mill Dogs ha nesten enhver sykdom under solen.

På bare tre år, valp møller rundt deg.S. racked oppover 2.000 advarsler og inspeksjonsrapporter om helsen til sine valper. Og det er bare de lisensierte fasilitetene.

De vanligste sitatene var for øreinfeksjoner (455), øyutløp (432), tannsykdom (438) og matter i pels (386).

Men mer ekstreme tilfeller av forsømmelse og sykdomsutbrudd er også vanlig.

For eksempel, en lisensiert valpemølle i Kansas euthanized over 1200 hunder I 2010 etter at et distemper-utbrudd ikke kunne være inneholdt. Distemper er nesten alltid dødelig, men forebygges for voksne hunder med tilstrekkelig vaksinasjon og bør forebygges for valper med tilstrekkelig sanitisering og boliger.

Er valp mølle hunder aggressive?

Mange valpsmøllehunder er seriøst undersocialisert, noe som gjør dem mye mer redd for verden. Denne frykten kan ofte manifestere i aggresjon.

To studier støtter hvilke lyarbeidere og hundetrener som allerede har sett & # 8212; Valper fra dyrebutikker og valper skilt fra deres kull i unge aldre (Som det er vanlig med Puppy Mill Dogs) har ofte mye mer problemadferd.

Den første studien fant at eiere av dyrebutikk valper rapporterte "betydelig større" eier-rettet aggresjon enn eiere av valper fra oppdrettere. Med andre ord, Puppy Mill Dogs var mer sannsynlig å være aggressive mot sine eiere.

aggressiv valp mølle hund

Den andre studien fant at "oddsen for å vise ødeleggelse, overdreven bjeffing, frykt for turer, reaktivitet til lyder, leketøy besittelse, mat besittelse og oppmerksomhetssøkende var betydelig større for hundene som hadde blitt fjernet fra kullet tidligere i sosialiseringsperioden."

Selvfølgelig, noen Puppy Mill Dogs er søte som kan være og har ingen oppførsel problemer & # 8212; Men ikke stole på det.

Hva å vite før du vedtar en valpmølle redningshund

For formålet med denne artikkelen, skal jeg anta at vi snakker om å vedta en voksen valp mølle hunden fra en redning eller ly. Hvis du har reddet en valp, kan du se noen av de samme tingene & # 8212; eller du kan være i stand til å motvirke noen effekter med god sosialisering.

1. Forvent en lang vei for housetraining

Housetraining Puppy Mill Dogs kan være utrolig vanskelig. Disse hundene, fra en ung alder, er tvunget til å leve i små bur med egen ekskrement. Når en hund lærer at det er greit å sove i sitt eget poo, er det veldig vanskelig å bryte vanen.

Tålmodighet, flid, og mange godbiter kan lære valpemøllen din å "gå" utenfor, men dette kan ta måneder eller år. Med voksne valpemøllehunder, kan du aldri fullt ut potty trene hunden din.

PotTyTraining Puppy Mill Dog

2. Din Puppy Mill Dog kan alltid være skittig av fremmede og nye ting.

Det er en Lot at vi kan gjøre for å hjelpe deg med å lære hunden din til å være mer selvsikker rundt nye ting.

Belønningsbasert opplæring og læringsteori forteller oss at vi kan belønne våre hunder for å merke seg "skummelt", og over tid vil matbelønningene avta hundens frykt for disse tingene.

Men det er vanskelig, og det er en lang vei.

For noen valpmøllehunder er verden bare for skummelt for å føle seg trygg med fremmede og nye ting. Så snart de går utenfor, er de oversvømmet med skummelt ting & # 8212; Hele verden er som et hjemsøkt hus.

Gitt det vi vet om Stresshormoner og den utviklende hjernen, Det er sannsynlig at valpemøllehunder har fysisk og kjemisk forskjellige hjerner enn hunder med sunne valperhoods.

3. Du trenger tålmodighet, godbiter og mer tålmodighet.

Dessverre trenger Puppy Mill Rescue Dogs mer enn bare kjærlighet. Å gi disse hundene plass og slik at de kan trøste seg selv, er utrolig viktig.

Prøv å ikke ta det personlig hvis din nye valpemøllehund er redd for deg - Det kan ta lengre tid tjene sin tillit enn med normale hunder. I de fleste tilfeller vil valpemøllen din til slutt binde deg til deg - men dette kan ta måneder i stedet for timer.

Selvfølgelig, tiden vil ikke helbrede alle sår for disse hundene. La din nye hund tilpasse seg livet, men vær sikker på å bruke godbiter for å vise henne at ting er fine. Bruk trinnene som er skissert i vår artikkel om sosialisering av aggressive hunder å lære din nye hund som verden ikke er så skummelt.

Med Puppy Mill Dogs er det viktig å tenke i forhold til uker, måneder eller år for å fikse atferdsproblemer & # 8212; ikke timer eller dager.

Metoden "Behandle og retrett" er en av de viktigste treningsferdighetene for eiere av valpemøllehunder. Denne metoden innebærer å kaste godbit bak en redd hund, slik at hun kommer til å trekke seg tilbake fra den skummelt når hun går for å få det. Det er mye mer effektivt enn å prøve å samle henne Mot den skummelt tingen!

4. VETTET CARE kan være omfattende og dyrt

Nesten alle valpemøllehunder får aldri skikkelig veterinærpleie. De fleste voksne valpemøllehunder vil trenge litt ganske alvorlig remedial grooming og tannpleie, på et minimum.

Veterinærpleie Valp Mills

År med dårlig kosthold kan også resultere i mangler, skjøre bein, nyreproblemer, leverproblemer og mye mer. Katarakt og øye problemer er vanlige.

Shoddy genetikk takket være tilfeldig avl kan det resultere i Massevis av andre dyre veterinære prosedyrer som spenner fra å korrigere hip dysplasi og luxerende patellas til myk gane kirurgi for korte hunder.

Å gi en valp Mill Dog Riktig veterinærpleie er en edel og vakker ting å gjøre & # 8212; men det kan være dyrt. Hold dette i bakhodet hvis du ikke er i stand til å sette omfattende økonomi i hundens veterinærpleie.

5. Din Puppy Mill Dog kan være mer komfortabel med en kompis

Puppy Mill Dogs er vanligvis vant til å være rundt andre hunder 24/7.

Mens jeg absolutt ikke anbefaler å få en andre hund bare for å være til nytte for din sliterende valpemøllehund (du bør bare få en ny hund hvis hele familien ønsker en andre hund), a Sosialt kunnskapsrik hund følgesvenn kan gjøre underverk for å bringe din engstelige valpemølle pooch ut av hennes skall.

hund-følgesvenn

På lyet pleide jeg å jobbe på, vi brukte ofte vennlige hunder for å hjelpe Lær fryktede valpemøllehunder for å være mer selvsikker. Du kan være i stand til å gjøre det samme hvis du har venner med sosiale hunder eller hvis du allerede har en andre hund.

Selvfølgelig, ikke alle Puppy Mill Dogs elsker andre hunder. Men siden de fleste valpemølle pooches er hevet side om side med andre valper, kan du ofte bruke deres behov for hundens fellesskap til din fordel!

6. Noen valpemøllehunder sliter med sunne relasjoner

Noen eiere sliter virkelig for å koble følelsesmessig med sine nye valpemøllehunder.

Det kan være ødeleggende å ha en ny hund som er redd for deg (og skremt av vakuumet ditt, og plastposer, og pipemikrobølgeovn, og omtrent alt annet). Det er vanskelig å ikke ta dette personlig. Denne mangelen på følelsesmessig forbindelse kan gjøre det enda vanskeligere å håndtere helse- eller atferdsproblemer.

På baksiden blir noen valpsmøller redningshunder bli borderline besatt av sine eiere. De er stadig klamrende med sine eiere og opplever full-på panikk når de er alene. Disse hundene kan ha nytte av Canine Behavioral Medication.

Separasjonsangst og generell nød ved å være igjen alene er ekstremt vanlig i valpmøllehunder, Og det er noe du sannsynligvis trenger Arbeid med en anerkjent hundedyr.

7. Rehabilitering av en valpemøllehund kan være utrolig givende

Det er ikke alt doom og dyster. Rehabilitering av en valpemøllehund er en av de største læringsopplevelsene som mange hundeeiere kan ta på seg.

Hjelper en sjenert hund ut av hennes skall, tjener hennes tillit, og lærer henne at verden faktisk er et fint sted, gjør at hjertet ditt vokser til tre ganger sin størrelse.

via Gifhy

Hvis du er oppe for utfordringen, er det en av de mest fantastiske tingene du kan gjøre som en hunds eier. Bare vær sikker på at du vet hva du kommer inn på, slik at du og hunden din begge er satt opp for suksess.

Hva elsker du om valpmøllehunden din? Hva gjorde du overvinne sammen? Gi oss beskjed i kommentarene!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 7 Ting du trenger å vite før du vedtar en valpmølle redningshund