Cardigan welsh corgi: dog breed profile

Cardigan Welsh Corgi

Cardigan Welsh Corgi-The Corgi med en hale-er mindre kjent enn sin fetter, The Tailless Pembroke Welsh Corgi, men rasen er verdt å bli kjent med. Cardigan Welsh Corgi er helt viet til sin menneskelige familie og full av morsomme antics. Denne tilpasningsdyktige rasen er en klar og i stand til å gjøre alt du vil gjøre - like lenge du er sammen.

Rasen kan være reservert med fremmede først, men gitt god tid vil vanligvis varme opp til nye venner og dele noen av de rikelige kjærlighetene de dusjer på sin familie. De er naturlig våken, som kan gjøre dem fantastiske, se på hunder, varsler på noe tegn på problemer med en rask bark. Cardigan Welsh Corgien kommer sammen med andre dyr, fra hunder til katter til hester til husdyr. De elsker barn som er en del av familien, og ser selvsagt dem som en del av "flokken."

Raseoversikt

Gruppe: Herding

Vekt: 25 til 38 pounds

Høyde: 10 og fraac12- til 12 og frac12-tommer høy på skulderen

Frakk: Middels lengde, tett, vannbestandig dobbeltjakke

Frakkfarge: Rød, sabel, brindle, svart eller blå meste, med eller uten hvite markeringer på nakken, brystet, bena, nesen, halen og ansiktet

Forventet levealder: 12 til 15 år

Kjennetegn på Cardigan Welsh Corgi

KjærlighetsnivåHøy
VennlighetMedium
BarnevennligHøy
KjeledyrvennligHøy
Trening behovMedium
LekenhetHøy
EnerginivåMedium
TrenbarhetHøy
IntelligensHøy
Tendens til å bjeffeHøy
Mengde sheddingMedium

Historien om Cardigan Welsh Corgi

Cardigan Welsh Corgi har eksistert i tusenvis av år i Cardiganshire-området i Wales (som i dag er Ceredigion), brakt til Wales av Celtic Stammer som migrert fra Sentral-Europa. Århundrer siden, den steinete, kystområdet i Cardiganshire var fylt med grønne åser og melkebedrifter, og Cardigan Welsh Corgis var høyt verdsatt som uunnværlige storfe herders og droverer (kjører storfe til markedet), arbeider gård hunder, barnvakter og kjærlige familie følgesvenner.

Cardigan Welsh Corgi Care

Cardigan Welsh Corgi`s Coat er Lett å ta vare på, krever ingen trimming. Det har ikke en tendens til å matte og en grense på en gang i uken, vil fortsette å kaste til et minimum. Frakken avviser smuss og vann, trenger bare sporadiske bad. Trim neglene ukentlig og kontroller ørene, rengjør dem med en kjæledyrsikker ørerenser hvis de ser ut som skitne.

Start Tren din valp Fra dag ett og din cardigan vil raskt og lykkelig lære gode manerer og husregler. Rasen er intelligent og vil naturligvis behage deg, så milde, positive treningsmetoder er svært effektive. Mange Cardigan Welsh Corgis Excel på Hundesport og aktiviteter som smidighet, flyball, lydighet og herding. Selv om de har rikelig energi og liker trening, trenger de ikke en overdreven mengde. Daglige turer kan være tilstrekkelig, men ofte er de oppe for mer.

Vanlige helseproblemer

Cardigan Welsh Corgi er bygget noe tungt for sin størrelse, med en lang rygg og korte ben. På grunn av rasens unike kroppsbygning, må det tas hensyn til at Cardigan ikke skader ryggen. Ikke la valper hoppe opp eller ned fra høye steder (prøv å bruke kjæledyr ramper for sofaer og senger), og hvis du løfter hunden, gir du støtte under både foran og bakben.

Nesten alle purebred hunder er gjenstand for å utvikle visse arvelige forhold. Cardigan Welsh Corgi er generelt veldig sunn, men hip dysplasi, Progressiv retinal atrofi (PRA, en degenerativ øyesykdom) og degenerativ myelopati (DM, en sykdom som forårsaker progressiv lammelse) har blitt identifisert i rasen. En genetisk test for degenerativ myelopathi er tilgjengelig, som gjør at oppdrettere kan unngå å passere genet videre til fremtidige generasjoner.

Diett og ernæring

Unngå overfeeding din cardigan welsh corgi. Å holde lean kan forhindre utvikling av ryggproblemer, hip dysplasi og andre diettrelaterte medisinske problemer som diabetes. Fôr planlagte måltider, veier maten med en kopp eller skala. Spør din oppdretter eller veterinær å anbefale en god mat å mate din Cardigan Welsh Corgi.

8 Sjarmerende baby Corgis du poawsitively må se
Fordeler
  • Hengiven og morsom kjærlighet 

  • Hengiven familie følgesvenn

  • Enkel omsorg

Ulemper
  • Noen er problembarkers

  • Kan være reservert med fremmede

  • Gjør det ikke bra når de er alene

Forskjellen mellom Cardigan og Pembroke Welsh Corgis

Du tror kanskje den eneste forskjellen mellom de to Corgis er Cardigans hale (og Pembroke er mangel på det), men dette kunne ikke være lenger fra sannheten. Cardigan Welsh Corgi og Pembroke Welsh Corgi, selv om det er relatert, er helt separate raser med forskjellige fysiske og temperaturer.

Forfedrene til dagens Cardigan Welsh Corgi eksisterte i Cardiganshire-området i Wales så langt tilbake som 3000 år siden, noe som gjør Cardigan nesten 2000 år eldre enn Pembroke Welsh Corgi. Cardigan Welsh Corgi er nedstammet fra Teckel Dogs, som er en familie av hunder som inkluderer Dachshund. Når vikinger ankom i Wales, ble Spitz-type hundene som fulgte dem med Cardigan Welsh Corgis, og Pembroke Welsh Corgi ble født.

I 1925 anerkjente Kennelklubben i England offisielt både cardigans og pembrokes som en Corgi-rase, men rasefanciers protesterte og Kennelklubben spredte dem i to raser i 1934. Men i løpet av dette tiåret av tid ble de to rasen interbred. Siden separat, har Cardigan Welsh Corgi og Pembroke Welsh Corgi ikke blitt medarbeidet.

Fysisk er Cardigan litt større og tyngre utbenet enn Pembroke. Cardigan har også større, mer avrundede ører. Cardigan har selvfølgelig en lang hale, som Pembrokeets hale vanligvis er forankret hvis de ikke er født Tailless. Cardigan kommer i flere farger enn Pembroke.

Temperamentalt, de to Corgias raser ligner noen få mindre forskjeller. De er både intelligente, aktive og morsomme kjærlighet. Noen tror at Pembroke er mer utgående enn Cardigan, som kan reserveres med fremmede. Cardigans kan også være litt mer avslappet enn Pembrokes.

Hvor å adoptere eller kjøpe en Cardigan Welsh Corgi

Den beste måten å lete etter en Cardigan Welsh Corgi Puppy er å finne en oppdretter som bor nær deg. Den Cardigan Welsh Corgi Club of America, som er den nasjonale foreldre klubben for rasen i USA, opprettholder en liste over oppdrettere på sin nettside. Anerkjennelige Cardigan Welsh Corgi-oppdrettere ikke raser ofte, så de vil ikke ha valper tilgjengelig hele tiden. Vær forberedt på vent hvis du vil ha en valp. En annen avenue for å finne en Cardigan Welsh Corgi er redning. Cardigans tilgjengelig for adopsjon er ofte voksne. For å søke etter en cardigan som trenger rehoming, sjekk med Cardigan Welsh Corgi Club of America eller til og med sjekke lokale shelters eller redningsgrupper.

Flere hunderaser og videre forskning

Hvis du liker Cardigan Welsh Corgi, kan du også like disse rasene:

Ellers, sjekk ut alle våre andre hund rase artikler For å hjelpe deg med å finne den perfekte hunden for deg og din familie.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Cardigan welsh corgi: dog breed profile