Corgi valper til salgs

Corgi valper til salgs

Alle valper virker søte og søte, men Corgi valper tar kaken. De ser ut som stumpy baby bjørner og deres utseende er intet mindre enn tegneserie. Med deres uttrykksfulle øyne, så vel som deres vilt klumpete og uegraffiske bevegelser, er disse mutts ganske enkelt søte. Potensielle kjæledyrforeldre på utkikk etter Corgi for salg bør merke seg at de er av to typer, Pembroke Welsh Corgi og Cardigan Welsh Corgi. Les videre for å få de fulle detaljene.

Pembroke Welsh Corgi valper i en kurver

Corgi Information

Hvis du er etter en Corgi, er noen viktige aspekter å vurdere livets levetid og fysiske egenskaper. Nedenfor gir en mer detaljert innsikt:

Corgi LifeSpan

I gjennomsnitt er levetiden til en Corgi-hund 12 år, og dette er bemerkelsesverdig i forhold til den vanlige gjennomsnittlige forventet levetid på 11 år på tvers av alle renrasede hjørnetenner. Takket være deres kompakte størrelse, har noen Corgis overskredet gjennomsnittlig levetid med ganske ryddig antall som lever opp til 15 år. Hunnene har en tendens til å leve lenger enn mennene med et år eller to.

Corgi størrelse (høyde og vekt)

Den kvinnelige Corgi kan veie opptil 20 pund, med mennene som veier så mye som 30 pund. Hundens høyde varierer også fra 10 til 12 tommer.

Hva skal du se etter når du kjøper en Corgi

Her er noen få faktorer å vurdere når du kjøper en Corgi valp;

  • Lineage

Eventuelle anerkjente oppdretter som tilbyr Corgi Pups til salgs, bør kunne gi kjøpere alle nødvendige dokumenter angående valpens lineering. Dette dokumentet vil ta en kjøper tilbake flere generasjoner i et bud for å bestemme viktige faktorer som helse, død, alder, temperament og coi (infeksjonskoeffisient). Imidlertid er Onus på kjøperen for å verifisere all informasjon om hundens stamtavle. Dette vil videreutsettes eventuelle potensielle arvelige sykdommer eller helsemessige forhold som hunden kan utvikle seg i fremtiden.

Grunnen til at vi understreker på anerkjente oppdrettere, er at de vanligvis pretes fritespar for å sikre at begge er helt fri for genetiske sykdommer som kan bli sendt på sine valper. Denne klassen av oppdrettere vurderer også temperaturen til avlsparet før du tar noen trinn. Dessuten vil en valps foreldre ha en betydelig innflytelse på deres potensielle levetid.

  • Er de hypoallergene?

Hvis du er allergisk mot Dander, så er Corgi ikke den beste hunden for deg som de ikke er hypoallergene i det hele tatt. Din beste innsats er å gå for andre raser av hunder som er hypoallergen.

  • Er de gode med barn?

En tredje faktor å vurdere før du går for en Corgi er deres kompatibilitet med barn. Hunden kan leve med barn, men du må sosialisere dem først. Foruten dette må deres interaksjon overvåkes, og barn bør avskrekke seg fra å trekke hundens ører og hale. Resultatet er aldri hyggelig å se når hunden kan nippe på barnets ankler eller føtter som svar.

Pembroke Welsh Corgi Puppy

Corgi temperament, personlighet og trening

Som en rase er Corgis veldig smarte, våken og vennlige, med høyt energinivå, som sådan, gjør deg klar for et bunt av energi. Disse små atletiske hundene er veldig robuste med en forkjærlighet for fysiske aktiviteter; Faktisk er en Corgi lykkeligste når den har en oppgave å oppnå. Selv om hunden er vurdert høyt på rangeringene for intelligens, kan det vise noen stædige striper og elsker å være uavhengige for det meste av det.

Hvor mye koster Corgis?

Corgis er ganske mye i midten når det gjelder å bjeffe, likevel, hunden er ganske vokal. De er gode som vakthunds, for det meste fordi de er ganske mistenkelige for besøkende og fremmede. En Corgi vil ikke kaste bort tid i å bjeffe høyt hvis det føles truet av noe eller noen. Dessuten bjeffer det å advare inntrengere og for å beskytte familien og hjemme.

Er Corgis lett å trene?

Ja, er ganske enkelt å trene en Corgi-hund, men forvent ikke underleverandør fra din hund venn som de pleier å ha et sinn av seg selv. Selv om de alltid tar sikte på å tilfredsstille sine menneskelige familier, fungerer maten som en god motivator under treningsprosessen. Men du trenger virkelig å tråkke med forsiktighet som hunden er en kjent mat elsker med en stor sjanse for å bli overvektig. Dermed bør moderering være ditt Watchword.

Du vil kanskje også like: Hundemat for Corgis

På samme måte som alle andre hunderaser, bør Corgi-valpene dine bli utsatt for tidlig sosialisering. De må være utsatt for forskjellige mennesker, lyder, severdigheter, samt erfaringer. Sosialisering sikrer at du får en godt avrundet valp i slutten. Hvis du observerer at housebreaking har blitt et problem, kan du prøve kasseopplæring. Vær også oppmerksom på at denne hunden har tendensen til å nippe på et barns hæler, takket være sitt medfødte herdinginstinkt. Det er også ganske melodramatisk og har en tendens til å overreagere til tider. Uavhengig av deres størrelser, er Corgi Dogs veldig sprudlende, og dette bør matches med en sunn dose trening daglig.

Er congis bra med katter?

Generelt er Corgis veloppdragen hunder og er i stand til å ko-habitere komfortabelt med andre kjæledyr som felines. Valpen har blitt observert å være anstendig i selskap med katter hvis de er godt sosialisert. Dessuten er det også bra med andre hunder, og dets medfødte herding instinkter gjør det mulig for Corgi å blande godt med husdyr.

Corgi valp

Corgi utseende

Corgi er en dverg rase med en kropp ganske nær bakken. De kommer med fox-lignende trekantede hoder sammen med et firma, mellomstore Ears litt tapered til to avrundede punkter. Rasen har også ovale formede øyne. Når det gjelder å belegge fargestoffer og fargekombinasjoner, er det en rekke av dem tilgjengelig. Som nevnt tidligere, er det to varianter, men de er praktisk talt det samme i utseende, bortsett fra at Pembroke Welsh Corgis har en kortere kropp i forhold til Cardigan Welsh Corgi. Pembroke har også mindre ører og rettbegere. Så er det det faktum at det kommer med en "Fairy Saddle" på ryggen, som har litt mytisk betydning.

Hvor mye koster Corgis?

Når det gjelder shedding, er Corgi-rasen en av de hundene som kaster i stor grad. Disse dverghundene kaster på daglig basis, for det meste av det, dette er ganske minimal. Nå kan dette ikke sammenlignes med "blowouts" som forekommer et par ganger årlig.

Hvilke farger kommer Corgis inn?

De mest dominerende farger for Corgi hunder er røde og hvite, men vi kan fortsatt få dem i andre nyanser og kombinasjoner. Du finner en liten bit fawn, svart, sabel og til og med tri-farger (svart, rød og solbrent). De fleste av dem kommer med hvite mønstre eller markeringer på brystet, bena, nesen, nakken og magen. Videre kan en smal blikk være tydelig på hodet.

Trenger du å groom en corgi?

Corgis er dobbeltbelagte valper som har en tett underjakke sammen med en lengre ytre jakke eller topplakk. Som et resultat er shedding en kontinuerlig forekomst, og den tyngre shedding kommer to ganger i året. Til tross for deres doble strøk, er grooming relativt enkelt; Imidlertid må børstingen tas alvorlig og må økes under tunge avstengningsperioder.

Det anbefales at du børster din Corgi daglig, og bade kommer når behovet oppstår. Vær oppmerksom på at bade en Corgi regelmessig hjelper til med å kontrollere den tunge shedding. Tannpleie bør håndteres daglig, men en eller to ganger i uken vil det være tilstrekkelig der du ikke klarer den daglige tennens børsteringsrutine. Neglene må inspiseres og trimmes en eller to ganger i måneden. Ørene må være like kontrollert og rengjort når de observeres å være skitne.

Håndter alltid potene i Corgi valper fra en svært ung alder for å få dem akklimatisert til øvelsen fordi hunder er ganske følsomme om deres poter. Grooming for dem bør være en positiv opplevelse ledsaget av belønninger og roser. Dette legger i sin tur et godt grunnlag for problemfri veterinærundersøkelser, så vel som andre handler.

Hvor mye koster en Corgi?

Hvis du er ute etter Corgi valper til salgs, er din beste innsats å gå til en anerkjent oppdretter som vil tilby deg all nødvendig informasjon med den ekstra fordelen av å score en god pris. Når det gjelder deres verdi, er denne dvergedringen av hunden kjent for å være ganske dyrt, med et marked som er verdt fra $ 550- $ 2000.

To Corgi valper

Er en korgi rett for deg?

Før du begynner å spørre hvor du skal kjøpe Corgi valper, må du spørre deg selv om en Corgi er en ideell hund for deg. Svaret er imidlertid mest sannsynlig ja, siden hunden er kjent for å være hengiven med en kjærlighet til familielivet. De elsker å følge sine menneskelige familier rundt og er alltid ivrige etter å behage. Dette forklarer deres vilje til å lære, noe som gjør trening enklere. Når det gjelder intelligens, okkuperer Corgi den 11. posisjonen på listen over de mest intelligente hundene, noe som gjør dem til et godt tillegg til alle husholdninger. Hvis du har en familie, kan valpen bare være det du trenger som de er like gode med barn og andre husdyr.

De som ønsker å vedta en vakthund vil ikke gå galt med en Corgi siden de opprinnelig ble holdt som herding hunder. Som sådan, at iboende våkenhet og årvåkenhet gjør dem ganske egnet som vakthund. Dessuten gjør deres kompakte størrelse dem perfekte for leiligheter og små mellomrom. Så, du trenger ikke et herregård før du kan få en. Imidlertid må du sørge for at de får sin daglige dose trening og aktiviteter på grunn av deres høye energinivå.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Corgi valper til salgs