8 Afrikanske hunderaser

Afrikanske hunderaser

Når du tenker på de mest populære hundens raser, er det usannsynlig at noen afrikanske raser umiddelbart vil komme inn i tankene dine, men det afrikanske kontinentet har produsert noen fantastiske firbente venner som kan være det perfekte tillegget til familien din. Her ser vi på åtte av de beste hundene raser fra Afrika som du kanskje vil vurdere om du vurderer å få et kjæledyr.

Basenji

Kanskje den mest kjente afrikanske hunden er Basenji - Det perfekte valget for alle som ønsker en mindre furry venn. En av de mest interessante funksjonene i denne rasen er at den ikke har en bark, i stedet produserer det en ganske uvanlig hylende lyd Det er noen ganger beskrevet som en Yodel! Det har blitt diskutert om Basenji eller ikke er eldste av alle hunderaser.

Det antas at de kanskje har gått ned fra Wolves i Asia, og de har sikkert vært i Afrika i århundrer, jobber som Hunters følgesvenner. Med en levetid på opptil 14 år, er Basenjis Ideelle følgesvenner, Men ikke alltid gå bra med andre husdyr. De kan også være ganske ødeleggende hvis de får kjedelig, så mye trening og trening er viktig.

Basenji rase

Rhodesian Ridgeback

Hvis du elsker Store rasehunder, Du vil elske Rhodesian Ridgeback. Å vokse for å veie opp til 85 kg, antas disse gigantene å være et kryss mellom Khoikhoi-stammen tradisjonelle hunder med Great Danes, Greyhounds, Foxhounds og blodhunder.

Fanciers er ubestemt om hvorvidt de er scenthounds eller tårner, og noen kaller dem selv vognhunder. Uansett hva de er, har de en karakteristisk ås på ryggen som gir dem navnet sitt. Disse store hundene er veldig kraftige og krever mye lydighetstrening og sosialisering hvis de skal være en god følgesvenn.

Rhodesian Ridgeback rase

Boerboel

En annen stor rasehund som kommer fra Sør-Afrika, Boerboel var original oppdrettet for å beskytte sine eiers hjem fra store rovdyr som løver. Muligens del mastiff, del innfødt hund, dette er en kraftig følgesvenn. Generelt lysebrunt eller rødt, har boerboel en kort frakk, muskly kropp og blokkert hode.

En voksen hund kan veie så mye som 150 kg, så trening dem riktig er svært viktig og sosialisering er nøkkelen i en tidlig alder. Boerboels kan også lett kjedes, så mye trening er Vital. De er enestående vakt hunder, men kan også være fantastiske følgesvenner når de er opplært riktig.

Boerboel rase

Abyssinian sand terrier

Hvis du har allergi mot kjæledyrhår, er Abyssinian Sand Terrier kjæledyret for deg. En av få hårløse raser, Denne mellomstore hunden veier bare om 17.7 kg når det er fullt voksen og det er veldig opptatt av å behage sine eiere.

En godt sosialisert hund kan stole på med selv de minste familiemedlemmene, og vil også være bra med andre kjæledyr. Abyssinian sand terrier er innendørs dyr og håndterer ikke kaldt godt på grunn av deres hårløshet, men de trenger fortsatt litt utendørs trening og gjør det bra jogge følgesvenner.

Abyssinian sand terrier rase

Coton de Tulear

Hvis du foretrekker dine firbente venner til å være kosete og fluffy, Coton de Tulear fra Madagaskar er det perfekte valget. Med sin bomullslignende pels og maksimal vekt på bare 6 kg, kan denne lille hunden leve i opptil 16 år.

Leken og intelligent, de er kjærlige og livlige, men også Lett å trene gjør dem til en perfekt følgesvenn for de som leter etter et morsomt kjæledyr for å delta i smidighetskonkurranser. Også perfekt for de i små boliger, trenger Coton de Tulear ikke for mye trening, og de er ideelle for familier med små barn.

Coton de Tulear Breed

Sloughi

Lignende i utseende til den bedre kjente Saluki, Denne nordafrikanske hunden er også et trevighthound. Tynn og høy, de er fortsatt lette og har et grasiøst utseende. De blir også høyt knyttet til sine eiere og kan være forsiktige med fremmede.

De er gode vakthunder og er raske løpere. De jager også ofte katter og andre små skapninger, så årvåkenhet er nødvendig. Som svært uavhengige hunder, kan de være vanskelig å huske, men vil være herlige og dedikerte følgesvenner.

Sloughi rase

Azawakh

En annen type trevin, Azawakh er en annen tynn og høy hund med en avgang en robust demeanor. Når de er riktig trente, gjør de kjærlige og oppmerksomme følgesvenner, og de er generelt ganske stille når de har festet seg til familien sin. Opprinnelig oppdrettet i Sahel-regionen, ble de oppdrettet for å beskytte Touareg Nomadiske folks telt i ørkenen.

I dag, de vil bjeffe på fremmede og beskytte din eiendom godt, men de er ikke gode rundt andre kjæledyr. De gjør også gode trenings venner som deres magre kropp og lange ben gjør dem utestående løpere. Dette betyr også at de trenger mye trening hver dag for å unngå kjedsomhet.

Azawakh rase

Kinesisk Crested

Et annet flott kjæledyr for de med kjæledyrhårallergier, Kinesisk Crested er hårløs, liten og lys med et søtt og kjærlig temperament. Lekfull, våken og livlig, dette er en morsom hund som vil være en god følgesvenn for hele familien, inkludert barn.

Til tross for at de er glade for å slappe av rundt huset hele dagen, er de også eksepsjonelle når det gjelder smidighetskonkurranser, og de er bemerkelsesverdig intelligente, med klatring, hopping og grave Blant deres favorittaktiviteter. Den kinesiske crested har et rykte for stygghet, og faktisk har de vunnet den "Ugliest Dog" -konkurransen flere ganger, men fanciers ville ikke bytte dem til noen annen rase på grunn av deres lojalitet.

De er ideelle kjæledyr for de som bor i varme klima, men håndterer ikke kaldt godt på grunn av deres mangel på pels.

Kinesisk Crested rase

Selv om det er mange afrikanske hunderaser som har vist seg å være svært populære blant de som leter etter noe litt mer uvanlig fra deres furry pal, er disse åtte av de beste. Enten du foretrekker dine firbente følgesvenner å være store, små, raske eller kosete, er det sikkert å være et kjæledyr på denne listen som vil være det ideelle tillegget til familien din.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 8 Afrikanske hunderaser