Cichlids, en stor familie av variert vannliv som spenner over kloden

Uvanlig fisk for spesielle akvarier

En av de største familier av ferskvann tropisk fisk egnet for hjemme akvariet er ciklidene. En av de karakteristiske egenskapene til denne mangfoldige arten er at strålene i forsiden av dorsalfinen er spiny, som for eksempel solfisk eller bluegill, selv om dette ikke er absolutt i nesten alle ciklider. Et stort og variert utvalg av ciklider finnes i ferskvann i hele den sørlige halvdelen av Nord-Amerika, Sentral-og Sør-Amerika, og Afrika, og noen få er kjent fra Asia Minor og India. Mange er kjent som Savage små skapninger, glad i å ødelegge vegetasjonen i nøye plantet akvarier og stridende med andre fisk.

Hvordan de blir misforstått! Cichlids graver opp plantene for å bygge et nestingsområde og tiltrekke seg en kvinne. De strid med andre fisk i akvariet i et show av territoriell forsvar, igjen for å tiltrekke seg en kvinne. Disse fantastiske fiskene, i mange tilfeller tiltrekker seg en kvinne og kompis for livet. Noen av Cichlid-familien vil voldelig beskytte sitt rede og territorium, selv før de er parret, så bryr seg om eggene sine sammen, klekk deres yngel og løft dem til de kan forsvare seg selv. Noen få cichlid-arter er fredelige - som rammene og Kribensis, Andre er så interessante i sine vaner, eller så attraktivt i fargen, at de holdes på tross av deres dårlige disposisjon.

Det er ikke noe finere avlsprosjekt i den tropiske fiskhobbyen enn prosjektene som omhandler ciklidpar. Dette inkluderer diskus, angelfish, Kribensis, egyptisk mouthbreder og mange andre.

Angelfish

En av de mest kjente og mest elskede av ciklidene som kan eksistere i et fellesskaps akvarium er Pterophyllum Scalare, de angelfish eller som det noen ganger refereres til som "The Half Moon Fish" av Amazonas. Navnet skalaren brukes vanligvis ikke bare for denne arten, men for Pterophyllum Eimekei, en mindre arter som ligner på det. De ser utestående i grupper på seks eller flere, svømmer om fjellnedgangene til en godt plantet stor showetank eller til og med en enkelt av disse bemerkelsesverdige fiskene, legg til en praktor som ingen andre fisk kan nærme seg.

Å si at en fisk er "silvery" ikke veldig beskrivende, men den "vanlige" engelen eller skalaren glir med et rent og brent sølv satt av av de smale horisontale stenger av svart som strekker seg over kroppen og inn i silvery finner. Dorsal og ventrale finner er sterkt utviklet, som er de lange trådlignende strålene i ventrale finner. Selve fisken er diskaktig og så flatt som å være nesten usynlig når du ser på hodet. Skalaren er fredelig, som bor godt med andre fisk - det vil spise tørket mat, men foretrekker små krepsdyr og ormer, og må ha disse i det minste med intervaller for å forbli i god stand.

Angelfish er lett å avle i et akvarium og har blitt avlet i mange tiår, noe som gir hobbyen mange variasjoner fra det vanlige variasjonen som er beskrevet for lang fint slørhale til en rekke kalt "Koi" som er svart, sølv, gul og oransje. Eggene legges på blader av Amazonas sverd eller flate lange biter av skifer. De kan bli fjernet og klekket i en separat tank, eller med et godt par klekkes og heves av foreldrene.

Diskus

Andre fredelige ciklider er symphysodon eller diskus fisk, først referert til som den blå skalaren, senere "Pompadour Fish" og nå generelt referert til som Discus. På en gang solgte denne fisken for hundrevis av dollar og måtte samles inn for hånd i Amazonas. I dag produserer oppdrettere dem i USA og gir den unikt runde fisken i dusinvis av farger.

Men med deres skjønnhet kommer ulemper - de må ha veldig rent vann, krevende forhold, og er fortsatt ekstremt dyre. Discus er ikke for nybegynner, men er en av de mest uvanlige fiskene for å avle for den erfarne tropiske fiskhobbyisten. Med mye tålmodighet og perfekte forhold kan du godt oppleve en av de mest Spektakulære skjermer av foreldre tilgjengelig for å bli sett av menneskelige øyne utenfor naturen! Den unge fôret av slim utskilles av foreldrene fra under deres skalaer, en skikkelig godbit for å observere som begge foreldrene fører sitt brød rundt akvariet som yngelet fôrer dem nesten som en valp eller en katt. (Åpenbart, vitenskapelig helt annerledes, men spektakulær for observatør akkurat det samme!)

Rams

Den vakre, lille tyske blå rammene og Golden Rams er et fredelig tillegg til ethvert fellesskap akvarium. Selv om de er ciklider, er de sjelden hvis noen gang, forstyrrer andre fisk, og kan til og med holdes med familier av guppies uten et stort tap av baby guppies. De raser i et rolig hjørne eller i en leirepotte, heve og forsvare deres unge til de kan forsvare seg selv, og rase igjen. En vellykket koloni kan inneholde tre eller fire merkbare generasjoner som alle bor i sitt rolige hjørne av Fellesskapets akvarium.

Egyptisk munnbrofall

HaploChromis Multicolor, den egyptiske mouthbrederen, er en av de mest fascinerende fiskene i alt for nybegynnere til akvariet hobby å se på. Den egyptiske mouthbrederen er en fargerik liten fisk, den mannlige som viser metallblå, gull og grønt i sine skalaer og lignende homofile farger i sine finner. Men dets metode for å ta vare på eggene og den unge er det som har vunnet sin popularitet blant tropiske fiskhobbyister.

Den egyptiske mouthbrederen trenger ikke en stor tank, kunstig lufting av vannet, eller til og med svært høye temperaturer for å indusere gyting. Eggene legges i en depresjon i sanden, og etter å ha blitt befruktet, blir de tatt av kvinnen i munnen der de holdes i inkubasjonsperioden, som vanligvis er omtrent to uker. Selv etter at egget lukkes, forblir den unge i munnen i noen dager lenger.

Under hele denne tiden tar den kvinnelige egyptiske mouthbreder ingen mat. Etter to eller tre uker, kan babyene unnslippe og svømme om tanken, men hvis du tar med en nabo eller en venn som ikke er kjent for paret for å være vitne til dette miraklet i barnehagen, åpner kvinnen hennes morsmessige kjeve- Familien til unge egyptiske mouthbreeders, nummerering hvor som helst fra 10 til 50, kommer til å svømme tilbake inne- og alle de squirming små er tucked trygt bort igjen.

Afrikanske ciklider

Det er mange andre mouthbreeders, de fleste tilhører de afrikanske ciklidene, som er så strålende farget - du kan tro at de er saltvannsfisk. De er ikke - de er fra Rift Valley Lakes of Africa. Disse afrikanske ciklidene er blant de nastiest av alle ciklider og kan ikke settes med noen annen fisk, ikke engang andre ciklider. De vil spare ingen tid å drepe alt bortsett fra andre afrikanere, ciklider, og selv da må du være forsiktig med å kombinere bare kompatible arter av afrikanske ciklider. Når en gang etablert er en afrikansk cichlid tank blant de enkleste og mest vedlikeholdsfrie miljøene du kan beholde.

Oppdrettsaktivitetene til afrikanske ciklider er nesten uopphørlige, og hvis du gir et stort rev med mange hull og sprekker, vil du se et rettferdig antall voksende unge dart rundt revet, gripe biter av mat og unnslippe de stadig sultne foreldrene med ferdighet og enkelhet!

Sør-Amerika Cichlids

De gamle standardkiklene fra sentrale og Sør-Amerika igjen kan ikke holdes med andre fisk, men de kan holdes vellykket med hverandre. De fleste av disse ciklidene vokser ganske store, opp til 18 tommer, og til og med de mindre vil fortsatt drepe noe de kan overkomme og spise. De gjør det bra sammen. Du kan begynne med all ung fisk og vokse dem sammen i et stort akvarium.

Merk: Husk at ciklider er ganske mye toppen av matkjeden i innsjøer, dammer og bekker. I naturen er Community Aquarium Fish som guppies og zebras mat, og de spiser bugs og larver av feilene. Cichlids er ikke grusomme, da dette er en del av naturen. En del av å være i ferskvanns tropiske fiskhobby er å lære om naturen, og dette er naturen, ren og enkel!

Selv de store guttene i akvariet verden vil drepe hverandre eller dårlig skade deres tankkammerater i gyteperioden. Naturen krever at de reproduserer seg, i motsetning til de minnows, vanlige tetras, barbs og danios som raser hver 20. dag eller mindre og har hundrevis eller tusen egg. Disse store rovdyrene mate for livet, gyte om våren vanligvis en gang, og heve deres yngel i lang tid som en familie. De vil drepe noe for å beskytte deres unge. Tror det er hardt? Hvem vet du at det ville drepe for å beskytte sine unge, cichlids er nærmere deg enn du tror!

Disse inkluderer Oscar, Jack Dempsey, Juvelfisk, dømme cichlid, grønn terror, rød djevel, blod papegøye fisk, Severum, og mange andre. Disse fiskene begynner å fungere uendelig, rense et område, vanligvis en terra-cotta potte eller en jevn stein, eller kanskje til og med et område av tanksiden. Snart etterpå lå de og befrukter en gruppe egg. I de større artene som Oscar og Røde Devils, kan de løpe inn i tusenvis av egg og yngel. Foreldrene ser over eggene, krenkelt jager av alt som nærmer seg i denne perioden med gyting, selv hånden av akvaristen vil bli bitt hvis du prøver å komme i nærheten av eggene.

Foreldrene jobber hardt fanning eggene for å holde friskt oksygenert vann som passerer over eggene. Når eggene lukkes, begynner den virkelige moroa. De stolte foreldrene parader gryten rundt tanken, så den unge kan beite for mat, inkludert Artemia som vokser på bergarter og planter. Hvis noe nærmer seg eggene eller truer de unge, blir de voldsomt jaget av. De fleste av disse artene hevder de unge til de er ganske store nok og klare til å kjempe og forsvare seg selv.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Cichlids, en stor familie av variert vannliv som spenner over kloden