Oscar fish arte profile

Oscar Cichlid

Intro

Arter Oversikt

Fellesnavn (er): Oscar, Tiger Oscar, Marmor Cichlid, Velvet Cichlid

Vitenskapelig navn: Astronotus ocellatus

Voksen størrelse: 12 til 14 tommer

Forventet levealder: 10 til 15 år

Kjennetegn
FamilieCichlidae
OpprinnelseSør Amerika
SosialHalv aggressivt
TanknivåTopp, Mid-Dweller
Minimum tankstørrelse65 gallons
KostholdKjøtteter
OppdrettEgglag
OmsorgAvansert
ph6.0 til 7.5
Hardhet5 dgh
Temperatur72 til 77 F (22 til 25 C)

Opprinnelse og distribusjon

Som mange sør-amerikanske ciklider, kommer Oscar fra Amazonas og Orinoco River Basins. De er vanlige i akvariet hobby med de fleste individer som er fanget avlet.

De er vanligvis solgt i sør-amerikanske markeder som matfisk og har blitt introdusert til Asia, Australia og Nord-Amerika. De er merket a Ikke-innfødte skadedyrsarter I mange amerikanske stater hvor fisk har blitt utgitt i naturen.

Farger og markeringer

Den vanlige Oscar er også kjent som Tiger Oscar, en mørkere brun til lysegrønn fisk med høydepunkter av rød og oransje. Fargemønsteret kan variere vilt med et karakteristisk øyeområde, eller Ocelli, på halefinen. Det er albinovarianter med en all hvit kropp med røde flekker.

Tankkamerater

Vær veldig forsiktig når du velger tankkamerater for OSCAR. Selv om de kan starte små, vokser mange raskt mindre tankkamerater og deretter forbruker dem. Disse er semi-aggressive ciklider som ikke spiller bra med mange fellesskapsfisk. Husk når Velge kompatible cichlid-arter, Pass på at du velger fisk fra samme region. Selv om det er mange varianter av ciklider, Opprinnelsen vil diktere hvilke vannkvalitetsparametere som er best for dem. Siden Oscars er Sør-Amerika, vær sikker på å holde fast i andre sør-amerikanske varianter.

For din Oscar-tank er det best å velge fisk av en lignende størrelse som kan holde seg selv. Dette inkluderer Jack Dempseys, Convict Cichlids og Silver Dollars som noen få eksempler.

Oscar habitat og omsorg

Oscars er beryktede redecorators. Ikke bli festet til noe i akvariet og forventer at fisken skal flytte alt. Dette gjelder spesielt for levende planter med røtter. Oscars vil grave opp planter, forstyrre bergarter og kaste pinner til side. Det er bare i sin natur, og det er ikke mye du kan gjøre for å avskrekke omarrangere oppførsel.

Denne aggressive naturen mot deres tankinnredning kan vende seg mot filtrering og andre livsstøtte-elementer du har i tanken, for eksempel powerheads og varmeovner. Oscars har vært kjent for å bryte disse elementene, selv om du prøver å være sneaky om å gjemme dem. Den beste løsningen for mange destruktive Oscar-tanker er til inkorporere en sump. Ved å gjøre det, kan du flytte hele ditt livsstøtteutstyr ut av hovedtanken og vekk fra fisken din.

Oscars er sticklers for god vannkjemi, så det er viktig at du holder tritt med din Regelmessig vedlikehold og Sjekk vannkjemien regelmessig. De er mer utsatt for hodet og Lateral linje erosjon, Også kjent som hull i hodet, som kan oppstå når fisk er kronisk stresset.

Oscar diett og fôring

Oscars er alvorlige rovdyr som vil bytte på mindre, mer fiskefisk i tanken sin. Det er viktig å velge passende tankkamerater som ikke vil se eller handle for velsmakende.

Som med de fleste kjæledyrfiskarter, vil et godt avrundet diett bestå av en pelletert cichlid diett og kjøttfulle kosttilskudd. Det er mange pelleterte ciklid dietter som er bra for et bredt utvalg av ciklid dietter, inkludert rovdyr. Ekstra proteinrike matvarer for å gi din Oscar inkluderer blodorm, Tubifex ormer, frossen krill og andre større frosne dietter. Selv om noen anbefaler å mate din Oscar Live-mat, bør dette unngås for å begrense spredning av sykdom i systemet ditt og potensielt overpopulerer tanken din.

Kjønnsforskjeller

Det er en veldig liten ekstern forskjell mellom mannlige og kvinnelige Oscars. Du må trygt fange og håndtere fisken din, og flip dem opp ned for å undersøke deres urogenitale åpninger. Oscar Hunnes vil ha ett større hull, som er åpningen for eggene sine. Oscar hanner vil ha hull med lignende størrelse. Hvis de ikke er reproduktivt modne, vil hullene se på samme størrelse uavhengig av deres kjønn.

Avl av Oscar

Selv om du har en mannlig og kvinnelig Oscar, kan de ikke være interessert i avl. Oscars kan være kresen når det gjelder å velge en kompis. Hvis fisken din ikke er i utgangspunktet interessert, ikke fortvil og prøv å flytte dem tilbake til hovedtanken, inkorporere forskjellige innredningsartikler til avlsbeholderen eller få en større avlssvikt.

Det anbefales å avle Oscars i en egen tank vekk fra andre fisk, i en 100 gallon tank eller større. Temperaturen er kritisk for å indusere gyte, og skal være varmere enn den vanlige tanken, 79 til 86 F (26 til 30 C). Du trenger litt steinete substrat for fisken å legge eggene sine. Kvinnen vil legge mellom 1000-2000 egg som mannen vil da svømme over for å gjødsle. Eggene og yngelen vil bli bevoktet av foreldrene sine og bør forbli i avltanken til de kan forsvare seg selv.

Flere kjæledyrfiskarter og videre forskning

Hvis du liker Oscars og er interessert i noen lignende fiskearter, kan du lese på:

Sjekk ut flere fiskearter profiler for mer informasjon på andre ferskvann fisk.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Oscar fish arte profile