Pet hedgehogs

Afrikansk Pygmy Hedgehog på hvit bakgrunn

Pet Hedgehogs er unike dyr, så de gjør også unike kjæledyr. Ikke bare spiser de en helt annerledes type mat sammenlignet med andre lomme kjæledyr, men de er dekket med små små pigger og rulle inn i baller når det er redd. Sonic the Hedgehog kan ha vært alt blå og kult i SEGA-videospillene, men de virkelige dyrene har sin egen spesielle appell om at bare hedgehog elskere kan forstå.

Hedgehog Statistics

  • Navn: Afrikansk Pygmy Hedgehog
  • Størrelse: Fem til åtte inches lang
  • Levetid: Gjennomsnittlig fem år

Som deres navn innebærer, er afrikanske pygmy hedgehogs innfødt i sentrale og østlige Afrika, men de fleste av disse pinnsvinene er faktisk en hybrid av to arter - de fire-toed og algeriske pinnsvinene. Deres ville kolleger dekker miles av bakken hver dag i naturen hvor de kan bli funnet i hele Gambia, Mosambik, Somalia og andre afrikanske nasjoner. I naturen lever de også primært av små insekter, grubs, snegler, edderkopper og små vertebrater - en diett vi streber etter å etterligne i fangenskap.

Hedgehog diett

I motsetning til de fleste andre lomme kjæledyr, betraktes pinnsvin som insektivorene, og disse snuede critters har ganske smak for ting som kryper og kryper. Mealworms og crickets er de mest matede insekter i fangenskap, men stift dietten for en hedgehog bør være en butikk, spesielt formulert pinnsvin kibble. Denne kibble har mashed opp insekter sammen med vitaminer og mineraler for å skape et balansert kosthold spesielt formulert for en afrikansk pygmy hedgehog. Mange eiere og oppdrettere fortsatt feed kattunge mat til deres pinnsvin Men dette er ikke ideelt siden kattemat ikke inneholder blodmel og kitin i den.

Holde pinnsvin som kjæledyr

Cages laget for marsvin og kaniner er egnet for pinnsvin, men trådrennende burbunn bør unngås siden pinnsvinene har små føtter som vil bli skadet hvis de faller gjennom disse rittene. Et mykt sengetøy som et resirkulert papirmateriale eller håndklær som endres ut regelmessig, er best for de følsomme føttene til en hedgehog.

Et stort lukket løpshjul bør holdes i buret for din Hedgie å trene sammen med en skjul boks, matskål og vannflaske. Pass på at løphjulet rengjøres regelmessig for å unngå fekal materiale fra å bygge opp som kan forårsake fotinfeksjoner.

Hedgehogs er veldig aktive om natten og vil kjøre flere miles om dagen på hjulet eller i sitt vedlagte lekeområde. Hvis de ikke klarer å få den store mengden trening, krever de at de kan bli deprimerte, overvektige, og utvikle fotsår. Trening og aktivitet er svært viktig for pinnsvin, så potensielle eiere bør kunne forplikte seg til å kunne gi en pinnsvin med det rommet som er nødvendig for å gjøre det.

Håndtering Hedgehogs

Afrikanske Pygmy Hedgehogs har åpenbart mange stikkende spines, men det betyr ikke at de ikke er morsomme å holde. Tamme pinnsvin vil krype i hendene dine, ta godbit fra deg og til og med nyte å bli båret for litt. Yngre pinnsvin er lettere å tamme enn eldre, derfor er din beste sjanse til å ha en hedgehog som elsker å bli holdt, er å få en på omtrent seks til åtte ukers alder.

Vanligvis liker pinnsvin ikke at hodene deres er kjæledyr og vil rulle inn i spikede baller når det er redd. Siden pinnsvin er ikke store fans av vann, hvis du har problemer med å rense hedgehogs føtter, prøv å plassere det i et grunt bad hvor bare beina er nedsenket i vann eller ta det på et vått håndkle.

Hedgehog Health

Dental sykdom, Hudproblemer, inkludert myte- og lusinfeksjoner, intestinale parasitter og svulster, kan alle være problemer for pet hedgehogs. Spaying og neutering anbefales for å unngå reproduktive organer og andre sykdommer senere i livet. Grundig dentalundersøkelser på de årlige veterinærbesøkene og sporadisk tannrengjøring under anestesi anbefales for å hindre at Hedgiaen mister noen tenner eller utvikler andre tannproblemer. Noen eiere er i stand til å børste sine hedgehogs tenner ved hjelp av katt tannkrem og liten hode tannbørste eller bomulls tippet applikator ukentlig, men dette er veldig uvanlig.

Sprinter tap er normalt i små mengder, men hvis hedgehogen mister så mange spines at det har skallet patcher, har det sannsynligvis en medisinsk bekymring. Parasittinfeksjoner som kvaler er de vanligste årsakene til overdreven ryggrad. Hvis din pinnsvin mister mange spines, så er det på tide for en kontroll med veterinæren.

Se nå: 11 vilt eksotiske dyr som du kan ha som kjæledyr

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Pet hedgehogs