Omsorg og holde av gigantiske afrikanske land snegler

Giant African Land Snail: Achatina Achatina Mkuze Zululand

Mens den gigantiske afrikanske landsneglen kan virke som en morsom Eksotisk PET For å holde, anses det som en av de mest invasive skadedyrene i verden. Det ser ikke ut til å være mye appellere til å holde dette dyret som et kjæledyr, og det er ulovlig å gjøre det i USA.

Advarsel

Giant afrikanske snegler antas å bære en parasitt (i slimen, ikke mindre) som er ansvarlig for en form for meningitt som er skadelig for mennesker.

Raseoversikt

Felles navn (er): Giant African Land Snail, East African Land Snail, West African Land Snail, Tiger Snail

Vitenskapelig navn (er): Achatina Fulica, Achatina Marginata, Achatina Achatina

Voksen størrelse: Achatina Fulica vokser til 3 eller 4 tommer lang (skallengde), og Achatina Achatina kan ha et skall opp til 11 tommer lang (kroppen inne ville strekke seg til ca 15 tommer lang)

Forventet levealder: Gjennomsnittlig ca 5 til 6 år, men kan leve opptil 10 år

Vanskelighetsgrad: Avansert, fordi fra oppkjøpet for å sørge for at de ikke raser og angriper, må du være på toppen av disse sneglene

Giant African Land Snail Atferd og temperament

Disse store sneglene er ubarmhjertige omnivores, og har vært kjent for å tygge gjennom gipsvegger (teoretisk fordi de inneholder spormengder av kalsium, hvilke snegler trenger for skallhelse).

Heldigvis er de ikke rovdyr. De er imidlertid ekstremt motstandsdyktige, og derfor har det vært vanskelig å utrydde dem.

Til tross for deres voracious appetitt, mange mennesker i U.K. og Asia holder disse sneglene som kjæledyr, og beskriver sneglene som å ha søte ansikter og uttrykksfulle øyne.

Gigantiske afrikanske land snegler er hermafroditter, noe som betyr at de har både kvinnelige og mannlige reproduktive organer. To snegler er fortsatt nødvendig for avl, men de er veldig kraftige oppdrettere. EN fulica kan angivelig legge 1200 levedyktige egg per år, med flere hundre egg i en enkelt kobling.

Hvis du holder gigantiske afrikanske land snegler, må du være svært forsiktig med å avhende de mange eggene som produseres. Infestasjoner av gigantiske afrikanske land snegler kan være en betydelig trussel mot urbefolkningslivet omtrent hvor som helst dyrene bor.

Bolig den gigantiske afrikanske landsneglen

En god størrelse, godt ventilert plast- eller glassbeholder med et sikkert lokk er nødvendig for denne arten. For bare noen få fullvoksne snegler, vil du trenge en 5- til 10-gallon tank.

Biter av tre, korkbark eller leireblomsterpotter gir et interessant landskap og skjuler flekker for sneglene. De substrat må rengjøres ut ukentlig. Tåke tanken daglig for å holde substratet litt fuktig (ikke vått, men). Snegler trenger konstant fuktighet for å forhindre dehydrering og skallproblemer.

Selv om de kommer fra et tropisk klima, synes gigantiske afrikanske land snegler å tilpasse seg godt til lavere temperaturer. Tanktemperaturen må være mellom 70 og 77 grader Fahrenheit, så du må bruke varmebånd, noe som vil kreve at du betaler nærmere oppmerksomheten til fuktigheten. Og hvis du oppvarmer buret, vil det tørke ut raskere, så du må sørge for at fuktigheten opprettholdes.

Mat og vann

Giant African Land Snails spiser nesten hele tiden i naturen. Deres diett inneholder for det meste grønnsaker og frukt. De er ikke kjøttetende, men de er omnivores, så de vil spise nesten alt. Snegler trenger kalsium for å holde skallene sine sterke og sperre en kilde til lett tilgjengelig kalsium, de har vært kjent for å gnave gjennom gipsvegger, som gir spormengder av mineralen.

Disse sneglene får mye fuktighet fra maten, men kan kreve en bolle med vann, designet for reptiler med de trappede kantene for å holde sneglen fra å svide inn i den. Vær forberedt på å rengjøre bollen ofte.

Vanlige helseproblemer

Som andre snegler er gigantiske afrikanske land snegler utsatt for ytelse, noe som skjer når det er i et kabinett eller et miljø som er for tørt. Når dette skjer i fangenskap, danner sneglen en membran over åpningen av dets skall og forsegler seg inne, gjemmer det søte, nysgjerrige ansiktet som gjør det til et godt kjæledyr, og krever at du tåler og overvåker varmen nøye for å bringe den tilbake.

Snegler er også utsatt for angrep av kvaler og fluer. Mens de fleste slike skadedyr er lite mer enn en plage og kan elimineres ved forsiktig vask, kan noen myter burrow i sneglens kropp og gjøre det sløv og ubehagelig.

Giant African Land Snails trenger en kilde til kalsium for å holde skallene sine sunne. Mens en snegl kan selv reparere mindre sprekker i skallet, kan noen sprekker la kroppen bli utsatt, noe som kan føre til dehydrering.

Mest eksotiske kjæledyr veterinærer i U.S. vil ikke behandle gigantiske afrikanske land snegler fordi de er ulovlige.

Innkjøp av din gigantiske afrikanske land snegl

Du kan ikke lovlig kjøpe Dette dyret i USA. Hvis du er fanget, prøver å bringe en inn i landet, kan du bli bøtelagt av USAs Department of Agriculture. Men hvis du oppdager en og bringer den til USDAs oppmerksomhet, vil byrået sannsynligvis være takknemlig for hjelpen, og du vil ikke bli straffet.

Håndtering

Disse sneglene ser ikke ut til å bli håndtert, men du må være mild med dem og unngå å skade skallet. Fuktet hendene dine før de holder dem, anbefales av noen eiere.

Skallet er mest skjøre på bunnen der den er ved siden av kroppen, så prøv å unngå å plukke dem opp av denne delen av skallet, og vær forsiktig med å gi solid støtte til kroppen og skallet.

Det er en god ide å ha på seg hansker hvis du skal håndtere en gigantisk afrikansk land snail - dyrets slime, eller ose, antas å inneholde parasitter giftig for mennesker. Vask alltid hendene grundig etter å ha håndtert en snegl.

Er det lovlig å eie en kjæledyr gigantisk afrikansk land snegl?

På grunn av risikoen for å bli en vellykkede invasive arter og å være et seriøst landbruksskade, er import av gigantiske afrikanske land snegler til USA ikke tillatt, og det er ulovlig å holde dem som kjæledyr i u.S.

Lignende kjæledyr til den gigantiske afrikanske landsneglen

Hvis du er interessert i et kjæledyr som Land Snail som er mer tilgjengelig, sjekk ut disse alternativene:

Ellers, sjekk ut andre eksotiske dyr som kan være ditt nye kjæledyr.

Se nå: 11 vilt eksotiske dyr som du kan ha som kjæledyr

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Omsorg og holde av gigantiske afrikanske land snegler