Fakta om afrikanske grå papegøyer

papegøyer illustrasjon

Hvis du noen gang har sett en afrikansk grå papegøye, vet du at de er vakre fugler, men vet du også at de er i stand til å amassere vokabularer på opptil 1000 ord eller mer, og bruke ordene de lærer å snakke i kontekst? Å si at disse fuglene er intelligente, ville være en underdrivelse, og den beste delen er, det er ikke det eneste som gjør den afrikanske grå papegøyen så spesiell. Les videre for å oppdage noen av de mest interessante og spennende fakta om afrikanske grå papegøyer, inkludert opprinnelse, informasjon om de forskjellige underarter av afrikansk grå, og mer. Å lære mer om disse utrolige fuglene kan inspirere deg til å bli involvert i arten i større kapasitet, være det gjennom adopsjon, forskning eller bevaring.

1:18

Klikk på Spill for å lære mer om den intelligente African Gray Parrot

01 av 05

Mens alle typer afrikanske grå papegøyer ser like ut, er det to forskjellige typer og et par mindre kjente underarter av denne elskede fuglen. Den mest populære og vanlige er Kongo African Gray. Kongo afrikanske grå er den største av de afrikanske grå papegøyer, sportslig en lysere grå farge i sin fjerdedel, og en solid svart nebb. Den nest vanligste typen er Timneh Afrikanske Grey, som ble anerkjent som en art i seg selv i 2012. Timneh Afrikanske grå er litt mindre enn Kongo, og fjærene er mørkere i fargen. En annen definerer karakteristisk for Timneh Grey er at den har en hornfarget øvre mandibel i stedet for en svart. Til tross for deres forskjeller gjør begge disse typer afrikanske grå papegøyer gode kjæledyr, og begge er like intelligente. øvre mandible i stedet for en svart. Til tross for deres forskjeller gjør begge disse typer afrikanske grå papegøyer gode kjæledyr, og begge er like intelligente.

  • 02 av 05

    Foruten å være en av de mest Populære kjæledyr fuglearter, Afrikanske grå papegøyer er også en av de mest intelligente. I de senere år har mye forskning blitt gjort på den mentale kapasiteten til afrikanske grå papegøyer av forskere rundt om i verden. Den mest kjente forekomsten av dette er arbeidet som dr. Irene Pepperberg utført med hennes berømte afrikanske grå, Alex. Ved hjelp av Alex og andre afrikanske grays i forskningsforsøk som fokuserer på kommunikasjon, var hun i stand til å vise at ikke bare kan afrikanske grå papegøyer lære en utrolig mengde menneskelige ord, de kan lære å bruke dem i kontekst for å kommunisere med sine eiere. Det har blitt sagt at disse imponerende fuglene har den mentale og følelsesmessige kapasiteten til et 5 år gammelt menneske barn.

  • 03 av 05

    Omsorg for en afrikansk grå kan være hardt arbeid

    Fordi de er så intelligente, danner afrikanske grå papegøyer veldig sterk obligasjoner med sine eiere og kan være ganske følelsesmessig trengende. På grunn av dette trekket, gjør de det beste med eiere som kan bruke god tid til å håndtere og sosialisere seg med dem daglig. Også, afrikanske grå papegøyer trenger mye trening å holde sine sterke muskler tonet og opprettholde en tilstrekkelig fysisk tilstand. Dette betyr at de må kunne tilbringe flere timer per dag utenfor sine bur, som spiller i overvåket, "Parrot Proof" -områder.

  • 04 av 05

    Afrikanske grå papegøyer har vært kjent for å leve i opptil 80 år i fangenskap, så det er viktig at de som adopterer dem, kan forplikte seg til en levetid med å leve med en fugl. Afrikanske grå papegøyer er for følelsesmessig følsomme for å kunne håndtere å bli hoppet fra eieren til eieren, men dessverre har mange av dem flere hjem gjennom hele livet fordi folk haster inn i å vedta dem uten å tenke på det hele. Du kan bidra til å sette en stopper for situasjoner som disse ved å hjelpe til med å utdanne folk om afrikansk Grå eierskap, og ved å sørge for at du setter et godt eksempel på fugleiere som kan være interessert i å vedta en slik papegøye.

    Fortsett til 5 av 5 nedenfor.
  • 05 av 05

    De fleste kan forholde seg til vanskelighetene med å holde et ungt barn okkupert, så det er ikke en strekning for å si at å holde en svært intelligent fugl fra å bli kjedelig, kan være lik. Afrikanske grå papegøyer trenger rikelig med mental stimulering for å bli lykkelig og sunn, så de må være forsynt med en en rekke leker og andre måter å trene sine tanker. Ellers kan de ty til destruktiv oppførsel og utvikle ubehagelige vaner som kan kreve faglig inngrep.

  • Artikkel Kilder
    Spruce-kjæledyrene bruker bare høykvalitetskilder, inkludert peer-reviewed studier, for å støtte fakta i våre artikler. Les vår redaksjonelle prosess for å lære mer om hvordan vi faktisk sjekker og holder innholdet nøyaktig, pålitelig og pålitelig.
    1. Pepperberg, Irene M. Den komparative psykologien av intelligens: Noen tretti år senereGrenser i psykologi vol. 11 973. 19. mai. 2020, DOI: 10.3389 / FPSYG.2020.00973

    2. Colbert-White en, Covington Ma, Fragaszy DM. Sosial kontekst påvirker vokalizations av en hjemmelaget afrikansk grå papegøye (Psittacus erithacus erithacus). J Comp Psychol. 2011 mai-125 (2): 175-84. DOI: 10.1037 / A0022097

    Del det i det sosiale nettverket:

    Løp
    » » Fakta om afrikanske grå papegøyer