Salmonella og reptiler

Barn med leopard gecko

Salmonella Infeksjoner hos mennesker kan komme fra flere kilder, men den vanligste kilden er feil håndtert mat. Salmonella Bakterier kan innbygges i mage-tarmkanalen til mange dyr av dyr, inkludert fjærfe, storfe og griser, og presenterer en risiko for forurensning av kjøtt og egg under behandlingen.

Men Salmonella kan også bæres av kjæledyr, inkludert katter, hunder, Hedgehogs, reptiler, og amfibier. Så høyt som 90 prosent av reptilene er naturlige bærere av Salmonella bakterie-hule stammer som er spesifikke for dem, og de viser ingen tegn på sykdom. Problemet med reptiler og amfibier, sammenlignet med andre typer kjæledyr som er Salmonella bærere, er at de bærer bakteriene med så høy frekvens. Derfor er det forsiktig å anta at alle reptiler og amfibier kan være en potensiell kilde til Salmonella.

Fare for Salmonella Infeksjoner til folk

Problemet med reptilforhørende salmonellose er ikke en ny, spesielt hos barn. I 1975, et utslett av Salmonella Infeksjoner som sammenfalt med en økning i populariteten til kjæledyrskildpadder, ba om mat og narkotikaadministrasjon for å forby fordelingen av skilpadder mindre enn 4 tommer i lengden i USA. Dette syntes å lykkes med å redusere forekomsten av reptil-tilknyttet salmonellose ganske dramatisk, men forekomsten har økt igjen de siste årene. Det antas at denne stiger i Salmonella Infeksjoner kan være et resultat av økt popularitet og tilgjengelighet av en rekke reptiler og Amfibier som kjæledyr.

I sin morbidity og dødelighet ukentlig rapport om des. 12, 2003, U.S. Sentre for sykdomskontroll og forebygging (CDC) utstedte en ny rapport om reptilforsikringsinfeksjoner av mennesker med Salmonella bakterier kalt salmonellose. Salmonellose er seriøs og potensielt dødelig hos mennesker, spesielt hos små barn eller noen med svekket immunforsvar. CDC estimerer at 74.000 tilfeller av salmonellose per år er forbundet med eksponering for reptiler eller amfibier, både direkte eller indirekte, noe som gjør dette til en betydelig helseproblemer. CDC-rapporten bemerker også at barn har størst risiko fra Reptil Associated Salmonellose, og at mange reptile og amfibiske eiere ikke er klar over risikoen. Tidligere og påfølgende rapporter har lagt til det Salmonella kan også være hos amfibier og andre kjæledyr.

Symptomer på A Salmonella Infeksjon hos mennesker

Salmonella hovedsakelig forårsaker gastroenteritt hos mennesker, så symptomer inkluderer kvalme, kramper og diaré. Det er vanligvis ikke et alvorlig problem hos friske voksne. Barn, eldre og immunkompromitterte mennesker er utsatt for mer alvorlige infeksjoner, inkludert komplikasjoner som meningitt.

Forhindrer Salmonella Infeksjoner hos mennesker

  • CDC anbefaler at reptiler eller amfibier ikke skal holdes i boliger med barn yngre enn 5 år eller med alle som er immunkompromittert av en eller annen grunn.
  • Barn under 5 år og immunkompromitterte mennesker bør unngå kontakt, enten direkte eller indirekte, med reptiler og amfibier siden salmonellose kan overføres på begge måter.
  • Opplær deg selv om det Salmonella Hvis du ønsker å få, eller allerede ha et kjæledyr, spesielt hvis det er en reptil eller amfibie.
  • Hendene skal vaskes grundig med såpe og vann hver gang en reptil eller amfibian håndteres.
  • Reptiler og amfibier bør ikke få lov til å streife seg fri i oppholdsrom eller kjøkkenet.
  • Reptil og amfibiske bur og utstyr bør ikke rengjøres på kjøkkenet. Vasker eller badekar som brukes til rengjøringsutstyr og badepropper skal desinfiseres med en blekemiddelløsning etterpå.
  • Barnehage, førskoler, osv. bør ikke huske reptiler eller amfibier.

Kan barna ha kjæledyr reptiler hvis Salmonella Er en risiko?

Sunn barn er vanligvis mer utsatt for Salmonella infeksjoner delvis fordi de er mindre sannsynlig å vaske hendene regelmessig. Etter å ha håndtert et kjæledyr, spesielt en liten som en reptil eller amfibie, kan barna ikke vaske hendene og i stedet sette hendene i munnen. Mange barn har nybegynnere reptiler som kjæledyr, men de bør alltid overvåkes når de håndterer dem, fôrer dem, eller berører innsiden av deres kabinett. Deres hender skal vaskes når de er ferdige.

Barn legger også ofte ting i munnen som de ikke bør, inkludert små reptiler. Hvis barnet ditt er kjent for å gjøre ting som dette, bør de nok ikke få tilgang til en reptil som er liten nok til å passe i munnen.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Salmonella og reptiler