Hvordan å forhindre salmonella fra skilpadder

Jeg kom over en skilpadde på motorveien

Salmonella Infeksjoner fra Pet Turtles er ikke et nytt konsept. De fleste er ikke i fare for alvorlig sykdom, men alle bør ta noen grunnleggende skritt for å redusere sin sjanse for infeksjon. Grunnleggende hygiene er nøkkelen til å holde deg, din familie og din skilpadde trygg og sunn.

Hva er Salmonella?

Salmonella er et slekt av bakterier som er kjent for å forårsake gastrointestinal sykdom. Det kaster i forurenset vann eller mat og har absolutt ingenting å gjøre med laks. Det er veldig vanlig for mange reptiler å bære Salmonella og ikke vise noen kliniske tegn. Det er en del av deres normale gastrointestinale mikrober. Kliniske tegn på mennesker kan inkludere kvalme, oppkast, magekramper, diaré og andre GI-tegn. Hvis du mistenker at du kan ha salmonelose, ta kontakt med din helsepersonell. Veterinærer er pålagt å rapportere ethvert menneske Salmonella Infeksjoner som overføres fra kjæledyr til statlige eller lokale helseavdelinger.

Hvordan fikk min skilpadde salmonella?

Salmonella er ikke bare spesifikk for skilpadder eller til og med reptiler generelt. Det utgjør den normale gastrointestinale floraen til mange reptiler. Det forårsaker ikke sykdom i disse artene unntatt noen ekstreme tilfeller. Ditt kjæledyr kan bære Salmonella og test negativt hvis de ikke er aktivt å kaste bakteriene. Det er best å anta Eventuelle reptiler eller amfibier kan bære Salmonella.

Salmonella kan også bæres av mange andre arter, inkludert katter, hunder, gnagere og andre kjæledyr. Et utbrudd av Salmonella Infeksjoner i pinnsvin skjedde i 2013 og involvert flere stater og over to dusin mennesker. Salmonella kan også forårsake infeksjoner hos mennesker og andre dyr fra infisert mat. Salmonella har også vært assosiert med gnagere matet til andre reptiler, som slanger. Dette inkluderer frosne gnagere!

Risikoen for kontrakt Salmonella er ekte og bør tas seriøst, men med riktig håndtering og omsorg, kan du redusere risikoen for infeksjonsrisiko. Hvis du er en sunn person og lever med andre sunne mennesker, er du i minimal risiko. Som med de fleste smittsomme sykdommer, er det større risiko for de svært unge, eldre og de med eksisterende forhold. (Sentrene for sykdomskontroll og forebygging anbefaler ikke holde reptiler i det hele tatt i husholdninger med risiko personer).

Slik forhindrer du salmonellainfeksjoner

For mennesker

Når det gjelder å holde skilpadder og andre reptiler, er det ett nøkkelpunkt for å huske på: vask hendene dine. Vask hendene dine før du håndterer kjæledyrets reptil og umiddelbart etter. Ikke kyss eller slikk din skilpadde og overvåke barn som håndterer kjæledyr. Hvis barnet ditt ikke kan holde munnen vekk fra kjæledyret ditt, er det best å begrense samspillet deres. De Forbud mot å selge hatchling skilpadder i USA ble vedtatt tilbake i 1975, i stor grad som svar på infeksjoner av Salmonella hos barn fra kjæledyr skilpadder (som var små nok til å passe i munnen), som var allment tilgjengelige da.

Hold alt ditt skilpaddeanlegg rengjøringsutstyr ut av kjøkkenet ditt og rengjør det regelmessig. Ikke bruk noe av ditt skilpadde systemutstyr for andre husholdningsoppgaver eller andre reptilsystemer. For akvatiske skilpadder, bruk ikke utstyret ditt på andre akvatiske systemer, for eksempel fisketanker.

For reptiler

Skilpadder, spesielt Akvatiske skilpadder, liker å gjøre et rot av deres tanker og svømmebassenger. Siden Salmonella ligger i deres tarm, bør noen avføring håndteres riktig og avhendes regelmessig. Vanlig rengjøring av kabinettet er kritisk for å redusere risikoen for kontrakt Salmonella. Vanlige vannendringer for akvatiske skilpadder bør være en del av ditt vanlige vedlikehold. Ikke suge på noen slanger for å få sifoner startet! Dette vil øke sjansen for å komme i kontakt med Salmonella. Etter håndtering av tankvann, vær sikker på å vaske hendene og rengjør utstyret ditt.

Hva er "salmonella-frie skilpadder?"

I de siste årene, begrepet Salmonella-gratis skilpadder ble introdusert, hvor Salmonella Bakterier er utryddet fra skilpaddeegg, noe som resulterer i Salmonella-gratis hatchlings. Imidlertid har studier vist det tidligere Salmonella-Gratis skilpadder kan til slutt teste positivt for Salmonella. Og husk, en negativ test betyr ikke at skilpadden antas Salmonella-negativ! Det betyr bare at de ikke for tiden kaster bort bakterier. Veterinærbehandling av Salmonella i asymptomatiske skilpadder som bruker antibiotika mislykkes og behandles ikke med mindre kliniske tegn er til stede, og en kultur og følsomhetstest er utført.

Derfor, ikke kast bort pengene dine på disse "bakteriefrie" stammer. Ideen om å kjøpe Salmonella-Gratis skilpadder gir bare eiere en falsk følelse av sikkerhet. Selv om du har en Salmonella-positiv skilpadde, som du mest sannsynlig gjør, er risikoen for å fange det minimal hvis du tar godt vare på skilpadden din og praktiserer grunnleggende hygiene.

For mer informasjon om Salmonella og reptiler, besøk Forening av reptil og amfibiske veterinærer. De har ressurser for kjæledyr eiere og veterinærer om salmonellainfeksjoner i reptiler.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvordan å forhindre salmonella fra skilpadder