Alt om å holde kjæledyr akvatiske skilpadder

En rød-eared glidende skilpadde svømming i sin tank

Aquatic og semi-akvatiske skilpadder er populære som kjæledyr. Den mest kjente arten er trolig den røde eared skyveknappen, men det er bare en av flere arter av akvatisk skilpadde som vanligvis holdes som kjæledyr.

Mange mennesker skjønner ikke hvor store akvatiske skilpadder kan få. Røde eared skyveknapper, Gul-bellied skyveknapper, og et par andre vanlige tilgjengelige kjæledyrskildpadderarter vil vokse til 10-12 tommer lang og derfor krever tilsvarende store innkapslinger.

Alle skilpadder har potensial til å nyte en veldig lang levetid som kan spanne flere tiår hvis det brydde seg om riktig.

Oppførsel og temperament av akvatiske skilpadder

Utover å gi et riktig miljø og kosthold for akvatiske skilpadder, trenger de ikke mye oppmerksomhet, selv om det kan føre til en temmelig og sosial turtle, spesielt med Kartskildpadder. I alle fall, de er nydelige og hvis de er riktig brydde seg om, bør de gi mange års glede.

På 1970-tallet gjorde den amerikanske regjeringen sammenhengen mellom skilpadder og Salmonella Infeksjoner, spesielt hos barn, og forbudt salget av skilpadder kortere enn fire tommer lang. Begrunnelsen bak dette forbudet var ikke at baby skilpadder bærer mer Salmonella enn de større, men at barn er mer sannsynlig å håndtere mindre skilpadder eller sette dem i munnen.

Akvattige skilpadder trenger store tanker, spesiell belysning, god filtrering og regelmessig rengjøring.

Akvatiske skilpadder og barn

Akvatiske skilpadder er ikke ideelle kjæledyr for barn. De er ikke lett å ta vare på, ikke bra som et kjæledyr å håndtere, og de havner ofte Salmonella bakterier, som kan overføres til barn som ikke forstår behovet for god hygiene (for eksempel håndvask).

Yngre barn har ikke renter eller evne til å gi mengden omsorg og rengjøring som en akvatisk skilpadde krever, slik at foreldrene må innse at ansvaret for omsorg for kjæledyret til slutt faller på dem når barna mister interesse.

Bolig akvatiske skilpadder

Akvatiske skilpadder krever ganske forseggjort bolig. De trenger regelmessig eksponering for ultrafiolett (UV) lys, så spesielle lyspærer designet for reptiler som produserer både UVA- og UVB-lys, skal være i alle skilpaddeanker. Uten dette lyset kan de lide av metabolsk bein sykdom (mykt shell syndrom).

Akvattige skilpadder er også rotete, så deres tanker trenger regelmessige rengjøringer og fremfor alt en god filtreringsenhet for å opprettholde passende vannkvalitet. De burde ha dypt nok vann for å tillate svømming, sammen med et sted å komme seg ut av vannet for å sole seg under et varmen lys. Passende vann og omgivelsestemperaturer skal opprettholdes til enhver tid.

Er din skilpadde en gutt eller en jente?

Mat og vann

Selv om vannlevende skilpadde mat har forandret seg til det bedre gjennom årene, anbefales de ikke som eneste matkilde. De fleste akvatiske skilpadder er omnivores, selv om deres preferanser for visse matvarer kan endres i løpet av livet, og tilbyr en rekke matvarer er den beste måten å mate dem på.

Leafy greener som romaine salat, løvetann greener og persille (frisk, ikke tørket) er fine snacks for akvatiske skilpadder. Siden de er nedsenket i vann mesteparten av tiden, plasserer den beste måten å mate greener til skilpadden, enten å plassere maten direkte i vannet eller bruke en sugekoppklips for å la maten holde seg i tanken, men ikke flyte i vann.

Hakkede epler og frossen reker kan gis til en akvatisk skilpadde som en sporadisk godbit, men er ikke ideelle for hverdagslige måltider. Noen varianter av akvatiske skilpadder spiser også insekter, men hoveddelen av deres dietter skal komme fra planter.

Skilpadder er rotete eaters, så som regel, fôring av akvatiske skilpadder i en separat beholder fra hjemmedanken, slik at rotet er forbundet med fôring som skal inneholdes. Det tillater også eiere å overvåke hver skilpaddeens matinntak når flere skilpadder bor sammen.

Velge din akvatiske skilpadde

Gitt den rette personen og den rette engasjementet, gjør skilpadder vakre, fascinerende og hyggelige kjæledyr. De første trinnene til Godt akvatisk skilpadde eierskap er å undersøke arten som er tilgjengelige og den omsorg som kreves for hver art.

Mens grunnleggende om akvatisk skilpaddepleie er lik for alle arter, må potensielle eiere vurdere de spesifikke detaljene om boliger og fôring for de spesifikke artene de ønsker før du kjøper.

For nybegynnere anbefales de vanskelige artene av akvatiske skilpadder, for eksempel røde eared skyveknapper, Cooters, søle, og muskelt skilpadder. Husk at glidebrytere og Cooters vil nå en moden lengde på mer enn 12 tommer, mens gjørme og muskelt skilpadder er omtrent halvparten av den størrelsen.

Kart og malte skilpadder, så vel som noen av de mindre vanlige artene, er litt mindre hardt som kjæledyr. Softshell og snapping skilpadder har et rykte for å være stor, aggressiv, og generelt vanskeligere å ta vare på, noe som betyr at de ikke er gode valg for nybegynnere.

Vanlige helseproblemer

Pet skilpadder har vært populære i lang tid. Baby Red-Eared Sliders var lett tilgjengelige og rimelige for mange år siden, noe som dessverre resulterte i mange forsømte skilpadder.

Rundorm og andre interne parasitter finnes ofte i skilpadder og viser vanligvis ikke åpenbare symptomer. En eksamen av en reptil veterinær er vanligvis når disse oppdages.

Vitamin A-mangel er også en vanlig sykdom blant skilpadder. Symptomene kan omfatte abscesser i ørene som produserer hevelse bak Turtle`s Eye. Pus, som ser ut som hytteost, kan vises.

Åndedrettsinfeksjoner, som er preget av hvesenhet, nasal utslipp, pustevansker og sløvhet finnes også i de fleste reptiler, og skilpadder er ikke noe unntak.

Blant akvatiske skilpadder er Shell Rot en vanlig lidelse. Dette oppstår vanligvis når skilpadden har en bakteriell eller soppinfeksjon, hvorav mange kan forårsake sår over skallet. Dette er spesielt smertefullt for dyret, da skallet beskytter sine indre organer.

Disse typer infeksjoner oppstår vanligvis etter at en skilpadde har blitt skadet eller har vært under en stor mengde stress.

Alle disse helseproblemene skal få behandling fra en veterinær som spesialiserer seg på reptiler, ideelt sett med kompetanse i skilpadder.

Se nå: toppnavn og fakta om kjæledyr skilpadder

Artikkel Kilder
Spruce-kjæledyrene bruker bare høykvalitetskilder, inkludert peer-reviewed studier, for å støtte fakta i våre artikler. Les vår redaksjonelle prosess for å lære mer om hvordan vi faktisk sjekker og holder innholdet nøyaktig, pålitelig og pålitelig.
  1. Aquatic Turtle CareAviær og eksotisk

  2. To multistate utbrudd av menneskelige salmonellainfeksjoner knyttet til små skilpadderSentre for sykdomskontroll og forebygging

  3. Rød eared skyvepleieChicago Exotics Animal Hospital, 2020

  4. Generell omsorg for akvatiske skilpadderChicago Exotics Animal Hospital, 2020

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Alt om å holde kjæledyr akvatiske skilpadder