Hvorfor lever skilpadder så lenge?

Hvorfor lever skilpadder så lenge?

Død, selv om det er trist, er ironisk nok en del av livet at ingen organisme kan unnslippe. Det gjør veien for nyere organismer å vokse og er et mål som styrer populasjoner. Noen organismer kan imidlertid leve lengre lengre enn andre, og det har vært studier i hvordan det skjer og hvorfor. Skilpadder er en av de eldste levende skapningene. Selv de minste slagene som holdes som kjæledyr, kan leve så lenge som 30 til 40 år på en sunn livsstil. Flere teorier har kommet opp for å forsøke å forklare prosessen som oppstår gjennom hele skapet av en skilpadde som gjør at de kan leve så lenge. I et bud på å svare på spørsmålet "Hvorfor lever skilpadder så lenge?`, Denne artikkelen vil et nært blikk på både skilpadde og skilpadde liv og de faktorene som bidrar til deres lange liv.

Gigantiske skilpadder

Skilpadde og skilpadde levetid

Skilpadder og skilpadder utgjør en del av reptilen, og deres kjennetegn er det brusk eller kroppsskall som utvikler seg fra ribbeina. De tilhører bestillingsrestennene, som har både levende og utdøde arter. De regnes som en av de gamle gruppene av reptiler bortsett fra slanger og krokodiller fordi deres eksistens dateres tilbake til dinosaur-æra. Disse skapningene kan ikke regulere kroppstemperaturen, og så tar deres kropper på miljøets temperatur.

Forskjellen mellom de to er at skilpadder bor på land, mens skilpadder ofte bor i vannlegemer, som bare kommer på bakken når det er nødvendig. Så, hvor lenge kan skilpadder leve? Havskildpadder, som er større arter, veier ca 300 til 350 pounds og tre til fire meter lange bor i ca 80 til 100 år. Den største av landskildpadder, kjent som den gigantiske skilpadden, veier vanligvis mer enn 450 pounds og kan leve til rundt 200 år. Det er en uoffisiell oversikt over en skilpadde som lever for å være 255 år gammel før de dør i 2006. I noen kulturer, for eksempel, anses kineserne, skilpadder og skilpadder å være symboler på lang levetid. I andre er det også forbundet med visdom, udødelighet, fruktbarhet og kunnskap. Dessverre er mange arter av skilpadder og skilpadder truet, og så er deres liv og lang levetid i fare.

Sea Turtle svømming

Hvordan lever skilpadder så lenge?

Det er ikke noe greit svar på hvorfor og hvordan disse gamle skapningene overlever de gode og dårlige utfordringene i miljøet i så lang tid. Mange forskjellige forklaringer har kommet opp, støttet av vitenskapen, for å forklare fenomenet. Faktorer som miljø og forurensning, er åpenbare faktorer, og unge skilpadder er mer skjøre enn eldre. Her er noen andre forklaringer på hvorfor skilpadder kan være så gamle.

  • Sakte metabolisme

Skilpadder og skilpadder har en av de mest gradvise metabolismene i dyreriket, og det viser til og med i måten de beveger seg på. Hastigheten som de brenner energi er svært lav, bevare det i lengre tid. Teorien kalles levende teori og er grunnen til uttrykket "Live raskt, dø ung."Denne teorien oppsummerer at jo raskere graden av metabolisme, den kortere levetiden, og det har vært mye debatt rundt den. Noen koblingsmetabolisme til etableringen av ustabile molekyler som forårsaker skade på celler. Og så den raskere metabolismen oppstår, desto raskere blir cellene skadet, og reduserer antall år på organismenes liv. Skilpadder opplever en forsinket brennende energi, noe som betyr at deres celler ikke blir skadet så mye, som er ansvarlig for deres lange liv. Denne sakte veksten tillater dem å overleve i tøffe forhold, inkludert mangel på mat eller vann.

  • Livsstil

I en epoke som blir mer helsebevisst, er det mye å bli lært av skilpadder og skilpadder. De lever stressfri liv, med kostholdet også fri for kolesterol og fett og rik på greener. De er veldig milde skapninger og er ikke fazed av mye, en kombinasjon som bidrar til deres levetid. Beskrivelsen av skilpadder som sakte og stabile antyder at de er i en egen liga. De er ikke plaget av hva som skjer rundt dem og holder dem kule i alle situasjoner. Deres sakte natur senker også deres energikrav, slik at de passer for lengre tid.

  • Skallbeskyttelse

Hver organisme kan gjøre med litt ekstra sikkerhet gjennom hele deres livsstil for å overleve. Skilpadder og skilpadder har mer enn litt beskyttelse og rovdyr ikke har en sjanse mot dem. Deres skall er det første du legger merke til på kroppen, og det er deres ribbe bur som, i motsetning til andre organismer, dyrkes utenfor. Det er veldig vanskelig, og det vil være vanskelig for rovdyr å få tak i dyret, og vurderer også at de kan trekke seg inn i skallet. Denne forsvarsmekanismen gjør en av de mest imponerende i dyreriket og er et utmerket bidrag til Turtles Londonity. Skilpadder bor ikke i områder der det er rovdyr uansett, men i tilfelle de møter en, er de skjermet. Yngre skilpadder, hvis skall ikke er fullt utviklet, kan være mer utsatt og sårbare for rovdyr, men skilpadder har mange flere sjanser til å reprodusere.

Gigantisk skilpadde

Å oppsummere

Disse gamle skapningene har noen misunnelsesverdige egenskaper som er ansvarlige for deres lange liv. Noen av disse teoriene har dukket opp for å forklare disse egenskapene og er fortsatt under granskning, da det ikke er mye forskning i dem. Det er imidlertid trygt å si at skilpadder og skilpadder gjør en utmerket jobb med å bevare sine liv, og de bør få kreditt for det. Tanken på å ha en skilpadde eller skilpadde som et kjæledyr, kan høres fantastisk fordi de vil være med deg for alltid. Imidlertid er for alltid en stor forpliktelse som du kanskje ikke er klar for. De er også kjent for å bære Salmonella, som kan være skadelig for menneskers helse, og så er det sannsynligvis best å forlate dem i deres naturlige habitat.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvorfor lever skilpadder så lenge?