Skilpadde og skilpaddebelysning

Barn med liten skilpadde

Pet skilpadder og skilpadder av alle slag trenger de samme typer belysning. Varmepærer og UVB-pærer er begge viktige for å forsiktig ta vare på kjæledyrskildpadden din eller skilpadden. Hvis riktig temperaturer og belysning er ikke gitt kjæledyret ditt er i fare for å utvikle alvorlige helseproblemer.

Trenger jeg UVB-belysning for min skilpadde eller skilpadde?

Dette er dessverre den mest glemte delen av en skilpadde eller skildpadde habitat. Mange velger ikke å kjøpe det dyreste stykket av et sett når de kjøper deres kjæledyr reptil fra en dyrebutikk. Disse samme menneskene har også en tendens til å være avhengige av Pet Store Associate for å hjelpe dem med å kjøpe det de trenger for deres nye skilpadde eller skilpadde, og dessverre blir de ofte fortalt at UVB-belysningen ikke er nødvendig.

Uten UVB belysning din skilpadde eller skilpadde kan og vil utvikle seg metabolsk bein sykdom, ikke kunne syntetisere vitamin D (som forårsaker kalsiummetabolisme problemer), vær sløv, og ha mangel på appetitt. UVB-belysning er svært viktig av disse grunnene.

Gir UVB-belysning til skilpadder og skilpadder

Naturlig sollys gir usynlige UVB-stråler i naturen, men mange skilpadder og Skildpadder er plassert innendørs, så disse strålene er blokkert av vindusglass. Kunstige UVB-stråler leveres til kjæledyrskildpadden din i et innendørs kabinett ved bruk av spesielle reptilpærer. Disse pærene går tom for UVB-stråler rundt hvert halvår, så de må endres regelmessig.

UVB-stråler må også kunne nå skilpadden eller skilpadden uten å være spredt eller blokkert av glass, plexiglass eller skjermer. En ideell avstand mellom kjæledyret ditt og et vanlig UVB-lys er 10-12 tommer med ingenting mellom dem og lyset. En mesh-skjerm er greit å sette UVB-lyset på, men det reduserer mengden usynlige stråler som vil trenge gjennom til din skilpadde eller skilpadde. Noen eiere monterer UVB lysarmaturen på innsiden av kabinettet, mens de fortsatt holder det 10-12 tommer fra kjæledyret, for å unngå en skjerm topp fra å filtrere ut lyset. Avstanden til dette lyset er veldig viktig. Et UVB-lys som er for nær vil forårsake termiske forbrenninger, mye som en solseng ville, men et lys som er for langt unna, vil ikke gjøre mye bra i det hele tatt fordi det ikke vil være nok UVB-stråler som kommer til kjæledyret ditt.

UVB lysalternativer for skilpadder og skilpadder

Den mest tradisjonelle typen UVB-lys er det fluorescerende striplyset. Denne spesielle pæren som er designet for reptiler, ser ut som enhver annen fluorescerende pære som du vil finne på taket til de fleste skole eller forretningssted, men det er virkelig et UVB-lys. Regelmessige fluorescerende lys avgir ikke UVB-stråler.

Den kompakte fluorescerende UVB-pæren ser ut som en corkscrew eller har noen små fluorescerende rør som skaper pæren. Denne pæren er god hvis du ikke har riktig fixtur for et fluorescerende striplys, men du har et ekstra klemlys som ligger rundt. Ulempen til disse pærene er at den bare dekker et lite område, i motsetning til en 18-tommers eller 36-tommers lang stripe lys.

Kvikksølv damppærer er dyrere, men vanligvis varer lenger, er mye kraftigere enn andre UVB-pærer, og gir også varme. Disse er flotte for store kabinetter eller hele rom som huser større skilpadder.

Varmelysalternativer for skilpadder og skilpadder

Mange skilpadder og skilpadder krever basking temperaturer I 80-tallet og 90-tallet er det nødvendig med tilleggsvarme i de fleste innkapslinger. Varmen lyser er foretrukket over under tankvarmere fordi du kan kontrollere omgivelsestemperaturen. Under tankvarmere har ofte liten eller ingen innstillinger for å kontrollere varmen og primært varme bunnen av kabinettet, mens de ikke klarer å varme omgivelsestemperaturen, noe som gjør det mulig å oppnå en riktig måte termisk gradient vanskelig.

Det finnes en rekke varmelys for skilpadder og skilpadder, men det er viktig å finne ut hvilken pæreavgift som kabinettet krever å holde det i ønsket temperatur. Vanligvis vil større innkapslinger trenge høyere wattpærer, og mindre kabinetter vil naturligvis kreve mindre watt for å opprettholde passende temperaturer.

Bortsett fra kvikksølvdamppæren som også gir UVB-stråler, keramiske varmeemittere, og vanlige reptilvarmepærer, er tilgjengelige i forskjellige watt. Keramiske varmeemitterere avgir bare varme, ingen lys, og skru inn i et klemlys. Disse er flotte fordi de varer lenge, er mindre skjøre enn lyspærene, og kan brukes dag eller natt siden de ikke gir noen lys. Vanlige reptil varmepærer kan avgir hvitt, rødt eller blått / lilla lys i tillegg til varme. Hvite varmepærer bør bare brukes i løpet av dagen, slik at du ikke stresser skilpadden eller skilpadden ut, men du kan bytte til en rød eller blå / lilla varmen lys om natten.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Skilpadde og skilpaddebelysning