Hvor lenge bor skilpadder?

baby skilpadde svømming

Det er ingen hemmelighet at skilpadder er kjent for å leve lengre liv enn mange andre kjæledyr. Noen arter av skilpadder kan leve 100 år eller mer. Flere vanlige arter av kjæledyrvannskildpadder kan leve inn i 40-årene, selv om det er mange faktorer som vil påvirke hvor lenge kjæledyrskildpadden lever. Din Turtle`s Lifan er avhengig av arten, dens diett og andre aspekter av sitt miljø som du kan kontrollere.

Hvis du håper å kjenne din skilpaddepotensielle levetid, identifiser først arten av skilpadden din. Red-eared skyveknapper hvis det bryr seg om riktig, sannsynligvis vil overleve i 30-årene. Skildpadder kan lett leve forbi 50-tallet og til og med i 80-tallet, noe som betyr at det er ganske mulig at skilpadden eller skilpadden vil overleve deg. Tid til å trekke opp som vil! (Nei seriøst.)

Bunnlinjen er at de fleste skilpadder lett vil leve minst noen tiår hvis de overlever forbi de første årene av livet.

Typiske levetiden til populære kjæledyrskildpadder i fangenskap
Rød-eared skyveknapp25 til 35 år
Kart skilpadde15 til 25 år
Tre skilpadde40 til 55 år
Eastern Box Turtle50+ år
Malt skilpadde25 til 30 år
Russisk skilpadde40+ år
Gresk skilpadde100 år eller mer
Leopard skilpadde100 år eller mer

Større skilpadder og skilpadder kan leve ekstremt lange liv. De mindre artene som er mer vanlige som kjæledyr, er kortere, men kan fortsatt overleve flere tiår. Det er mange poster av skilpadder som har bodd nesten 200 år (eller enda mer). Det er vanskelig å verifisere disse påstandene fordi skildpaddene åpenbart overlevde sine eiere. Adwaita, en aldabra gigantisk skilpadde, er trolig den lengste levende skilpadden på rekord. Adwaita bodde i en dyrehage i India og døde i en alder av 255 om krav skal troes. Disse datoene har ikke blitt verifisert.

Andre kjente langvarige skilpadder inkluderer Timothy, som døde i en alder av 160-Harriet, en Galapagos Giant Tortoise som døde i en alder av 175-Jonathan, en Seychellene Giant Tortoise som døde i alderen 187- og Tu`i Malila, a utstrålet skilpadde som døde i alderen 188. Nesten alle disse datoene er estimater som ikke egentlig kan bekreftes.

Nøklene til din Turtle`s helse

Selvfølgelig, å mate din skilpadde et sunt kosthold er en viktig del av å hjelpe det med å leve et langt og sunt liv. Turtle dietter kan variere mye avhengig av arten. Noen arter, som Softshell Turtle, Spis for det meste fisk og kjøtt. Andre arter, som den røde eared skyveknappen, spis en blanding av insekter, fisk og grønnsaker.

Pass på å undersøke det ideelle kostholdet på din nye kjæledyrskildpadde. Mange skilpadder gjør det bra med en blanding av kommersielle skilpadderpellets og fersk mat, men de nøyaktige proporsjonene og typer pellets og friske matvarer vil variere mye. Et riktig kosthold kan bidra til å unngå vitamin A-mangel, en av de vanligste helseproblemene for kjæledyrskildpadder. Kalsiummangel, ofte sekundær til vitamin D-mangel, er et stort problem i skilpadder og skilpadder som holdes innendørs uten et UV-lys og kan forårsake myke skall og dårlig vekst.

En diett er ikke den eneste delen av en sunn skilpadde. Pass på at skilpadden din er godt omsorgsfullt med vanlige veterinærbesøk. Et rent kabinett med nok plass vil også gå langt for å holde din skilpadde sykdom fri. Skitne levekår og stresset som følger med dem, kan dramatisk forkorte skilpaddeens liv. Den riktige temperaturen er også viktig for å holde skilpadden din lykkelig og sunn.

Opprettholde en swank tank: hvorfor kjæledyr skilpadder trenger rent vann

Vanlige trusler

Vær oppmerksom på de typiske sykdommene som truer dine spesifikke arter av skilpadde. Dette vil hjelpe deg med å hindre dem eller fange symptomene tidlig. Abscesser, shellinfeksjoner, respiratoriske infeksjoner og parasitter er alle relativt vanlige i kjæledyr skilpadder. Abscesses og respiratoriske infeksjoner er ofte sekundære for en vitamin A-mangel, mens skallinfeksjoner vanligvis kommer fra dårlig vannkvalitet eller en skade. Du vil sikkert ikke legge merke til parasitter med mindre du har veterinæren din regelmessig fekal screenings for kjæledyret ditt.

Skilpadder som bor i utendørs dammer eller skilpadder som bor i bakgården er mer sårbare for predasjon og elementene enn deres innendørsboende kolleger. De daglige risikoen for en utendørs skilpadde er mye høyere enn risikoen for en innendørs skilpadde, så vær sikker på at dammen eller habitatet er sikret fra rovdyr og har tilstrekkelig beskyttelse mot elementene. En utendørs kjæledyrskildpadde kan bli spist eller trakassert av andre kjæledyr og dyreliv. Pass på at kjæledyret ditt ikke kan unnslippe fra habitatet ved å grille under gjerdet. Hold vilde dyr unna som kan utsette kjæledyret ditt til sykdommer.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvor lenge bor skilpadder?