En introduksjon til kjæledyr skilpadder

En voksen skilpadde på gress

Pet skilpadder er populære kjæledyr for mange mennesker siden de er stille, søte (spesielt som hatchlings), og ikke kaster noen pels. Men Skildpadder kan leve veldig lenge (hvor som helst fra 50 til 100 år). Hvis du tar en som et kjæledyr, vær forberedt på å gi en levetid med omsorg og vurder at kjæledyret ditt kan til og med overleve deg hvis du velger å beholde en som et kjæledyr.

Oppførsel og temperament

De fleste skilpadder er fulle og har en tendens til å være sjenert, med mindre to menn blir satt i et kabinett med hverandre. Dette er ikke tilrådelig - to mannlige skilpadder kan bli aggressive mot hverandre og til og med angripe hverandre, noen ganger resulterer i alvorlig skade.

De fleste skilpadder er for store til å håndtere som voksne, og det er tilrådelig å ikke håndtere dem i stor grad når de er mindre, heller ikke. Dette kan forårsake skildpadden stress, som ofte fører til sykdom hvis den stressende situasjonen er pågående.

Den største ulempen til a Pet skilpadde For de fleste er deres lange levetid. Større skilpadder, som sulcata, kan leve mer enn 70 år, så du må ha en plan for å ta vare på en kjæledyrskildpadde i deres (og din) gamle alder.

Boliger

Mange skilpaddearter er ganske store og trenger en anstendig størrelse kabinett, helst utendørs. På grunn av disse foretrukne boligarrangementene er kjæledyrskildpadder best egnet for områder med mildere klima.

Avhengig av temperaturene der skildpadden kommer fra og området hvor du bor, kan det være nødvendig å ta med kjæledyrskildpadder innendørs over natten eller under kjøligere vær, og med de større skilpadder som gir Innendørs bolig kan være en stor utfordring. Noen arter trenger også å dvale som kan være veldig stressende på skilpadden og krever spesielle miljøforhold.

Når du bygger en utendørs penn, må du sørge for at det er sterkt, og at du begraver gjerder hvis du har en burrowing kjæledyr skilpadde. Skilpadder er ganske sterke, spesielt de større, og spinkelkapslene vil ikke holde dem veldig lenge.

Noen skilpadder klatrer også overraskende bra, så de kan kreve en takpenn. Det er også veldig viktig å sørge for at kabinettet holder rovdyrene ut (inkludert hunder). Pass på at det ikke er farer i pennen, inkludert giftige planter. Gi bare grunt vann, ingen skarpe gjenstander, og ikke små, uspiselige gjenstander som kan bli inntatt ved et uhell.

Også for noen skilpadder, prøver å klatre på trinn eller andre hindringer, resultere i at de tipper på ryggen som er noe som bør unngås. De fleste kjæledyr skilpadder vil også trenge litt ly utendørs som et hund hus (mange eiere er ofte varme disse).

Mat og vann

Skildpadder kan gjøre interessante kjæledyr, selv om de kan presentere noen utfordringer på grunn av deres størrelse og kostholdsvaner. Dietter varierer basert på arter, men alle kjæledyrskildpadder trenger ganske mange matvarer med forsiktig oppmerksomhet til mengden grovfulle, samt kalsium / fosforbalansen til maten.

Noen arter har frodige appetitt og trenger også en stor mengde mat. Tid for daglig matlaging og kostnadene forbundet med mengden mat En skilpadde spiser bør tas i betraktning før du får en som et kjæledyr.

1:03

Se nå: toppnavn og fakta om kjæledyr skilpadder

Velge kjæledyret ditt

Det er best, som med noen reptil, for å få en fanget avlet kjæledyrskildpadde hvis det er mulig. Dette er ikke lett å gjøre for noen arter, men fangst- og fraktforholdene kan være forferdelig og resultere i stressede dyr som deretter er mer utsatt for sykdom. Det er også mulig på enkelte områder å finne kjæledyr skilpadder fra redning - mange av disse er fra eiere som bestemte seg for at de ikke kunne håndtere mengden vedlikehold og omsorg en skilpadde krever.

Enhver kjæledyrskildpadde som er ny på husstanden din, bør kontrolleres for parasitter og karantene for en stund for å sikre at det er sunt, spesielt hvis andre skilpadder er til stede. Noen arter kan være aggressive med andre skilpadder, og hvis et par menn holdes i for små av en kabinettkamp kan det oppstå. Dette kan føre til potensielt alvorlige skader rundt øynene og på bena.

Det er viktig å velge de riktige artene av kjæledyrskildpadder for deg basert på boligbehov, miljøbehov og kostholdskrav. Ulike arter har markant forskjellige voksne størrelser, temperatur og Lys behov, dietter, og noen trenger å dvale mens andre ikke gjør det.

Sørg for å undersøke hver enkelt skilpaddearter du vurderer før du kjøper ditt nye kjæledyr. Vanlige kjæledyr skilpadder inkluderer russisk, rødfotet (og kirsebærhodet varianter), sulcata, gresk og utstrålede skilpadder, men det er også mange andre.

Vanlige helseproblemer

Som de fleste reptiler er skilpadder utsatt for åndedrettsinfeksjoner. Pet skilpadder som ble reist i naturen, er mer sannsynlig å lide av åndedrettsinfeksjoner, noe som skyldes uhygieniske forhold. En skilpadde vil virke sløv, gå ned i vekt, og kan vise overflødig slim rundt munnen og nesepassasjerene. Tidlige tegn på åndedrettsinfeksjon inkluderer hvesenhet og en skilpadde som nekter mat.

Respiratoriske infeksjoner blir vanligvis behandlet med antibiotika som er gitt via injeksjon. Men dette krever en diagnose fra en kvalifisert reptil veterinær. Mens skilpadden din gjennomgår behandling for åndedrettsinfeksjon, bør den holdes varm

Skildpadder er også utsatt for metabolsk bein sykdom (MBD), som er resultatet av en diett som ikke har nok kalsium.Som mange reptiler må skilpadder bli utsatt for ultrafiolett stråling A og B (UVA / B) for å kunne absorbere kalsium. Skilpadder i naturen vanligvis sole seg i solen for de fleste av sine våkne timer for å få dette nivået av UVA / B-eksponering.

Hvis en skilpadde ikke får nok kalsium, vil skallet vise skiltene først. Hvis det er en ung skilpadde, kan skallet ikke vokse i en rask nok hastighet. Eldre skilpadder kan utvikle svake bein i bena, og har problemer med å gå, eller til og med lide beinfrakturer.

MBD er behandlet, men jo lenger det fortsetter, desto mindre sjanse for utvinning har skildpadden. Kontakt en kvalifisert veterinær, som sannsynligvis vil gi råd til kalsium-tung diett og mer eksponering for sollys eller UVA / B-stråler.

Egnede arter

Som du vurderer å bringe en kjæledyr skilpadde i hjemmet ditt, kan det hende du finner det nyttig å lese videre om visse arter nevnt her, for eksempel sulcata, Gresk skilpadde, og Rødfotet skilpadde. Hermann`s skilpadde er en annen god art å holde seg som kjæledyr, eller du kan finne at en annen skilpaddeas rase ville være det rette kjæledyret for deg.

Artikkel Kilder
Spruce-kjæledyrene bruker bare høykvalitetskilder, inkludert peer-reviewed studier, for å støtte fakta i våre artikler. Les vår redaksjonelle prosess for å lære mer om hvordan vi faktisk sjekker og holder innholdet nøyaktig, pålitelig og pålitelig.
  1. Generell skilpaddehullføringChicago Exotics Animal Hospital

  2. Metabolsk bein sykdom omsorgChicago Exotics Animal Hospital

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » En introduksjon til kjæledyr skilpadder