Ornate box turtle: art profil

Ornate Box Turtle (Terrapene Ornata)

Utsmykkes boks skilpadder er en av to varianter av terrestriske skilpadder som er innfødte i det sentrale USA. De har et kuppet øvre skall som er brunt med gule linjer i hva som noen ganger beskrevet som et stjernestoffmønster. Deres hud er mørkegrå med hvite eller gule flekker, og det er noen ganger grønt på en moden manns hode. Ornate Box Turtles er en av de mest populære skilpadderartene for å holde seg som kjæledyr. Dermed er de vanligvis enkle å finne på oppdrettere og redningsorganisasjoner. De har noe komplekse boliger og kostbehov. Under de rette forholdene kan de leve i flere tiår.

Arter Oversikt

Vanlig navn: Ornate Box Turtle

Vitenskapelig navn: Terrapene Ornata Ornata

Voksen størrelse: 5 til 7 inches lang

Forventet levealder: 40 til 60 år

Utsmykket boks skilpaddeadferd og temperament

De fleste eske skilpadder er ikke gode kjæledyr alternativer for barn fordi de kan være sjenert og ikke ta bra på overdreven håndtering. Men ornate boks skilpadder er litt perkier og mer personable enn deres boks skuteren fettere. Varianter av utsmykkede boks skilpadder avlet i fangenskap har en tendens til å være lettere å håndtere enn deres viltfangede kolleger. Pluss, viltfangede skilpadder ikke trives i fangenskap og dør ofte fra stresset.

Når du tar med ditt utsmykkede boksskildpadde hjem for første gang, må du sørge for å gi det tid til å bli komfortabel i omgivelsene før du håndterer den. Boks skilpadder har vært kjent for å bite når de føler seg truet. Men når de føler seg komfortable, er de fleste utsmykkede boks skilpadder ganske aktive og liker å utforske deres miljø.

Som med andre nordamerikanske boks skilpadder, utsmykket boks skilpadder i vill dvale i kaldt vær, spesielt de som bor lenger nord. I fangenskap, dette manifesterer vanligvis som burrowing.

Boliger den utsmykkede boksen skilpadde

Utsmykkede boks skilpadder gjør best i utendørs kabinetter og ofte utvikler helseproblemer når de holdes utelukkende innendørs. De trenger et stort kabinett med plass til å bevege seg rundt og et høyt gjerde for å holde dem fra å klatre for å unnslippe. (De kan være treg, men de elsker å klatre.) Også, gi flere skjulesteder, for eksempel logger eller planker, i skilpaddeens kabinett. Og bruk et tykt lag med løs torvjord eller bladkull for skilpadden din til burrow. Pluss, ta med en grunne panne med vann for soaking og drikking.

Sørg for at det er både skyggefulle og solfylte områder i kabinettet, så din skilpadde kan tilbringe tid som basker, men har et sted å kjøle seg ned. Hvis det holdes innendørs, bør et stort kabinett bygges med Tilstrekkelig oppvarming og belysning.

Varme

Ornate Box Turtles foretrekker temperaturer rundt 80 til 88 grader Fahrenheit i løpet av dagen og 70 til 75 grader Fahrenheit om natten. Pass på at nyanse er tilgjengelig på alle punkter i løpet av dagen, spesielt i de varmere månedene. En varmelampe kan gi tilleggsvarme til kjøligere dager eller innendørs innkapslinger. Ikke bruk en varmeberg, da dette kan føre til brannskader.

Lys

Ornate Box Turtles Trenger UVB-belysning for å metabolisere kalsium. Hvis det holdes utenfor, møter naturlig sollys dette kravet. Men innendørs vil de trenge en UVB-lampe for deres kabinett.

Luftfuktighet

Utsmykket boks skilpadder som et fuktighetsnivå på rundt 40% til 50%. I naturen skaper de et fuktig mikromiljø for seg selv ved å grille i fuktig jord, så det er viktig å gi dem et substratlag med minst 4 tommer dypt i kabinettet. Regelmessig misting av kabinettet anbefales.

Substrat

Et vanlig substrat, materialet som linjer bunnen av skilpaddeens kabinett, er torvbasert jord (sørg for at den er fri for kjemikalier) blandet med Sphagnum Moss. Leaf kull kan også brukes. Substratet bidrar til å etterligne dyrets naturlige miljø, samt opprettholde kabinettets fuktighetsnivå. Plus, skilpadder liker å grave i deres substrat. Så hvis skilpadden din er på den større siden, gi et substratlag som er minst 4 tommer dypt for det for å tilfredsstille sine burrowing instinkter.

Hvordan få en boks skilpadde å spise

Mat og vann

Utsmykkede boks skilpadder er omnivores og krever en variert kosthold. Kalsium-støvede crickets, Mealworms, Waxworms, og Earthworms, sammen med Pinky Mus, bør være vanlige deler av den utsmykkede boksskildpaddeens diett. Gress, mørke løvrike greener, og visse grønnsaker og frukt kan også gis. Noen skilpadder er nervøse for å spise i det åpne, så mate dem i et skjermet område. Det er også ideelt å plassere maten på en tallerken, paver eller annen flat overflate, slik at de ikke ved et uhell inngår deres substrat.

Noen skilpadder har en tendens til å være rotete eaters, så eiere vil mate dem i et eget kabinett hvor de tilbringer mesteparten av tiden. Du må veie om skilpadden din vil tolerere hvor mye håndtering som kreves for spesielle fôringsinnkvartering. Generelt bør fôringene oppstå hver dag for unge skilpadder og annenhver dag for voksne. Kontakt din veterinær for mengden og variasjonen av mat som passer best for din individuelle skilpadde.

Vanlige helse- og atferdsproblemer

Som de fleste skilpadder, er utsmykkede boks skilpadder utsatt for vitamin A-mangel, respiratoriske infeksjoner og parasitter.

Åndedrettsinfeksjoner viser vanligvis symptomer, som hvesenhet og overflødig slim rundt neseborene og munnen. Gjentatte respiratoriske infeksjoner, kombinert med vekttap eller desorientering, kan signalere et vitamin A-mangel. Dette er vanligvis et resultat av et næringsstofftall diett. Mange varianter av grønne greener, som isbergsalat, har ikke nok ernæringsmessig verdi for skilpadder, så de bør ikke være en betydelig del av deres vanlige kosthold.

Boks skilpadder er også utsatt for Shell Rot, som skyldes enten en bakteriell eller soppinfeksjon. Det vises noen ganger etter at skilpadden har lidd en skallskade, for eksempel en kutt eller brenning. Skallet vil virke sprukket eller tørt, og det vil bli en lukt av forfall hvis skallrot setter inn.

Parasittiske infeksjoner krever vanligvis en fekal eksamen av en veterinær som spesialiserer seg på reptiler. Hvis fanget tidlig, er disse forholdene alle behandlede. Ikke prøv å bruke hjemmemedisiner før du har konsultert veterinæren din.

Velge din utsmykkede boks skilpadde

Ornate Box Turtles er ikke hardy og er dermed ikke egnet for nybegynnerturtleiere. De har svært spesifikke behov, er følsomme for stress, og er vanskelig å holde i fangenskap.

Når du skaffer en utsmykkede boksskildpadde, velger du en fanget-avlet prøve fra en anerkjent oppdretter, eller besøk en redningsorganisasjon. På denne måten unngår du å støtte fangsten av ville skilpadder for kjæledyrshandelen, som ofte resulterer i subspare og syke dyr. Forvent å betale mellom $ 100 og $ 400 i gjennomsnitt. Pass på at skilpadden har klare øyne og ingen slim rundt nesen eller munnen. Også, dets skallet skal føles solid, og det burde ikke ha noen støt eller hevelse langs kroppen.

10 typer skilpadder som gjør store kjæledyr

Lignende arter til den utsmykkede boksskildpadden

Hvis du er interessert i lignende kjæledyr, sjekk ut:

Ellers, sjekk ut Andre typer reptiler og amfibier som kan være ditt nye kjæledyr.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Ornate box turtle: art profil