Shute (shell) shedding i vannskildpadder

Svømme skilpadde

EN Turtle`s Shell er sammensatt av ca 60 bein. Det benete skallet er dekket med et tynt lag av epitel, som produserer det harde ytre skalllaget, kalt scutes. Scutes er plate-lignende skalaer som ligner i sammensetningen til keratin av negler. De beskytter skallets bein og epithelium under. Som skilpadden vokser, produserer epitelet en ny scut under de gamle som er en større diameter enn den som er lagret på toppen av den, slik at skallet kan ekspandere.

I de fleste skilpadder og skilpadder forblir scutes på skallet for livet, noe som fører til at skallet tykkere og beskytter det. De ytre lagene av scutes kan brukes ned, spesielt i å grille skilpadder, men er normalt ikke skuret. I mange arter av vannskildpadder (slekt Chrysemys, Deirochelys, Grapemys, Pseudemys, Trachemys og Malaclemys), de kastet imidlertid det ytre laget av scutes årlig. Dette holder skallet fra å bli så tykt og tungt at det gjør det vanskelig å svømme, og det bidrar også til å kvitte seg med skallet av alger og andre ting som vokser i et vannmiljø.

Det er helt normalt for vannskildpadder å kaste sine skurker som de vokser. Men et peeling skall kan også indikere sykdom, avhengig av typen skilpadde og om det er sunt.

I tillegg til å kaste scutes, kaste alle skilpadder og skilpadder huden på bena og nakkene. En skilpadde hud er forskjellig fra din fordi det ikke er elastisk og ikke strekker seg for å tillate vekst. Som skilpadder vokser, ser du at de vokser og kaster sin gamle hud i stadier. Dette er mest merkbar i akvatiske skilpadder, og det tjener også som en måte å avverge infeksjoner

Hvorfor skuret skilpadder sine scutes?

Sunn shedding oppstår som en del av en vannskildpaddes normale vekst, da skallet ekspanderer med resten av sin voksende kropp. Andre vanlige grunner til skallproblemer inkluderer bakterier, parasitter, alger, miljøspørsmål og dårlig ernæring. Det er viktig å være i stand til å skille sunne kaste fra problemer som kan true kjæledyrets helse eller liv.

Først avgjøre om skallet under peeling scutes ser normal ut. Når som helst skallet ser deformert, rødt eller blodig under scute, har utsatt bein, eller skallet føles mykt eller svampet, det er et problem, og du bør søke veterinær råd så snart som mulig. Du bør også se en veterinær hvis din skilpadde er kontinuerlig å kaste scutes eller scutes peeling, men ikke faller helt av.

Sunn shedding

Peeling som en del av vekstprosessen er normal så lenge de tynne lagene kommer av, avslørende skall som ser ut og føles normalt.

  • Scutes bør generelt være intakte og hele og ikke komme av i deler. Hvis de ikke gjør det, kan det være et tegn på sykdom. Vær oppmerksom på at skarpe bergarter kan skade skilpaddeens skurker eller føre til at det for tidlig skur, så sørg for at ingenting i sitt miljø er potensielt farlig.
  • Shed scutes bør ikke være veldig tykke og bør vises nesten gjennomsiktig. I hovedsak, de burde se ut som skallet hvor de kommer fra.
  • Det er normalt for en vannskildpadde å spise noen av sine scutes etter at de faller av. Men for å være trygg, fjern skuret scutes fra tank som de kunne skade skilpaddenes hals og indre organer.

Helseproblemer som forårsaker shedding

Dysecdysis (unormal shedding) kan etterlate kjæledyrets skallet eksponert og sårbart for infeksjon. Det kan også være et tegn på lever, nyre, skjoldbrusk eller bein sykdom, eller en ernæringsmessig mangel. Bakteriell skallrot er et annet alvorlig problem, noe som kan føre til permanent skalldeformitet. Andre grunner til at skilpadden din kan kaste abnormalt, inkluderer:

  • Overfeeding, som kan føre til for rask vekst eller andre helseproblemer
  • Skader forårsaket av skarpe bergarter eller lignende i et skilpadde miljø
  • Basking i AN område hvor det er for varmt
  • For lav av miljøtemperaturen
  • Svamp og bakterielle infeksjoner
  • Høye ammoniakknivåer i skilpaddeens vann (det er viktig å ha en god Filter med biologisk filtrering)

Behandling

Behandlingen avhenger av alvorlighetsgraden og årsaken til din skilpadde dysecdysis. Hvis problemet er relativt mildt, begynner du å sikre at forholdene i kjæledyrets habitat er optimale. I noen tilfeller kan små endringer i kjæledyrets kabinett eliminere problemet. Sjekk for å være sikker på at:

  • Det er ingen skarpe bergarter eller andre gjenstander som kan forårsake skade
  • Den ideelle temperaturen opprettholdes, og det er ingen "hot spots" som kan skade din skilpadde
  • Vannfilteret ditt er av god kvalitet, fungerer riktig og filtrerer biologiske samt kjemiske forurensninger
  • Du fôrer riktig kosthold

Hvis problemet er mer alvorlig eller ikke lindres av endringer i habitatet, er det best å sjekke med veterinæren. Mens det er mulig for deg å fjerne sopp og alger fra din skilpadde skall, er det enkelt å skade skallet. Det er best å ha en ekspert håndtere problemet. Veterinæren din kan også være i stand til å diagnostisere et underliggende medisinsk problem og foreskrive medisinering.

En av de vanligste behandlingene for skallrot er debriding: en prosess for å rengjøre forsiktig av det råtne skallet og deretter behandle det underliggende vevet med antibiotika som sølvsulfadiazinkrem. Vets kan også gi skilpadden en injeksjon av ceftazidime eller et annet antibiotika. Noen skilpadder trenger vanlig debriding (sammen med en skikkelig habitat og ernæring) mens skallet helbreder. Hvis skilpadde skallet er knyttet eller har dyp rot, kan dyrene ofte lappe skallet til det vokser tilbake på egen hånd. Det kan ta måneder for et skallskade å gå tilbake til normal.

Hvis du rengjør skallet selv, bruk en veldig myk skrubber som en myk tannbørste og fungerer veldig sakte og forsiktig og forsiktig. Hvis du ikke har tilgang til antibiotika krem, er et annet alternativ en antibakteriell salve som betadin eller povidon-jodin. Når debrided, bør en skilpadde holdes tørt og varmt i noen dager, men med tilgang til en liten bolle med vann for å drikke. Denne prosessen må kanskje gjentas flere ganger i løpet av noen få uker. Hvis, etter flere debridings og bruk av antibakteriell salve, viser din skilpadde fortsatt tegn på skallsykdom, besøk veterinæren din.

Forebygging

I mange tilfeller er det ikke nødvendig å hindre SCUTE-shedding. Det er en nødvendig og viktig del av vannskildpaddsvekst og helse. For å unngå problemer, er det imidlertid viktig å opprettholde et passende miljø for skilpadden din og sjekke inn med en veterinær så snart helseproblemer oppstår.

Hvis du mistenker at kjæledyret ditt er syk, ring veterinæren din umiddelbart. For helsemessige spørsmål, kontakt alltid veterinæren din, da de har undersøkt kjæledyret ditt, kjenner kjæledyrets helsehistorie, og kan gjøre de beste anbefalingene for kjæledyret ditt.
Artikkel Kilder
Spruce-kjæledyrene bruker bare høykvalitetskilder, inkludert peer-reviewed studier, for å støtte fakta i våre artikler. Les vår redaksjonelle prosess for å lære mer om hvordan vi faktisk sjekker og holder innholdet nøyaktig, pålitelig og pålitelig.
  1. Forstyrrelser og sykdommer i reptiler. Merck Veterinærhåndbok.

  2. Shedding Management for Companion Reptiles. Companion Dyr, Cooperative Extension, U.S. Mat og stoffadministrasjon.

  3. Palmeiro BS, Roberts H. Klinisk tilnærming til dermatologisk sykdom hos eksotiske dyr. Vet Clin North am Exot anim pract. 2013 SEP-16 (3): 523-77. DOI: 10.1016 / J.CVEX.2013.05.003

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Shute (shell) shedding i vannskildpadder