Kan hunder spise egg?

Hardkokte egg kuttet i halvparten

Frokost er det viktigste måltidet på dagen, og eggene er en billig, næringsrik stift for å hjelpe deg med å komme om morgenen. Men når Fido begynner å stirre lenge på omelett eller eggerøre, er det trygt å la din firbente venn chow ned sammen med deg?

Det korte svaret er ja. Enten de er kokt eller kokt, kan eggene gjøre fantastiske godbiter eller kosttilskudd for hunden din.

Advarsel

Pass på at du ikke tilbyr egg som er krydret med tilsetningsstoffer som salt eller inneholdt i en omelett som inkluderer løk eller andre potensielt skadelige ingredienser. Du vil også være sikker på at eggene ikke har andre tilsetningsstoffer som olje, smør eller pepper, som kan være potensielt skadelig for hunden din. Din pooch har en enkel gane og vil sannsynligvis fortære hver siste bit av eggene i hans eller hennes bolle uten krydder, uansett. (Selv om et dryss av ost på noen krypterte egg ville være bra som en spesiell godbit).

Fordeler med egg for hunder

Egg er pakket med protein og rik på mange essensielle amino- og fettsyrer, vitaminer, inkludert A og B12, samt folat, jern, selen og riboflavin, som alle kan gi en rekke helsemessige fordeler for hjørnetenner, alt fra forbedret hud og frakk helse til sterkere tenner og bein. Som sådan er egg en vanlig ingrediens i mange hjemmelagde kjæledyrdieter og anses som trygge og næringsrike for de fleste hunder.

Men mens eggene trygt kan inkorporeres i hundens diett, bør de aldri bli deres primære kilde til ernæring. Den generelle konsensus er at eggene kan tilbys i moderasjon noen ganger i uken når det brukes som et supplement til en Høykvalitets kommersiell mat eller kjøttbasert diett.

Hvordan mate hunden egg

Mens egg er en trygg "Menneskelig mat" For Rover vil du alltid være sikker på å sjekke inn med veterinæren din før du tilbyr egg til kjæledyret ditt, spesielt fordi overfeeding egg kan forårsake helseproblemer som spenner fra fedme til sykdommer som Salmonella. Mens de er chock full av ernæring, skjer egg også å være høyt i fett, så kjæledyrseiere av overvektige hunder bør alltid utøve moderering når du tilbyr disse proteinpowerhouses.

Tro det eller ikke, ikke bare kan egg være en sunn (og scrumptious) matbit for hunden din, men de kan til og med bidra til å bosette mageproblemer, mye som kylling og ris kan når kibble er for vanskelig på magen. Din veterinær kan gi veiledning om hvor mange egg ditt individuelle kjæledyr sannsynligvis vil kunne tolerere.

Mens noen mengde bakterier fra rå mat kan være gunstig for kjæledyret ditt, vil det være å sikre at eventuelle skadelige bakterier holdes på et trygt nivå. Du vil også handle for økologiske, frittgående egg når det er mulig.

Farer av egg for hunder

Historisk sett var hjørnetenner kjent for å snatch fuglens reir og gobble opp eggene helt rå-inkludert det knasende skallet - men det er selvfølgelig ikke anbefalt for dagens husdyr. Forbruker rå eller undercooked egg kommer med iboende risikoer for din pooch, akkurat som det gjør for folk - og mens disse bivirkningene kan være relativt sjeldne, anbefaler veterinærer matlaging av egg før du fôrer dem til hunden din.

Advarsel

Både kjæledyr og deres mennesker er i fare for å få tak i sykdommer som Salmonella fra rå egg. En matbåren sykdom som både dyr og mennesker kan kontrakt fra rå egg og kjøtt eller forurenset meieriprodukter eller produsere, kan salmonella presentere seg i kjæledyret ditt med symptomer som oppkast, feber, diaré (som kan være blodig), tap av appetitt, eller Redusert aktivitetsnivå. Husdyr med kreft, infeksjoner eller andre alvorlige helseproblemer bør spesielt unngå rå egg siden deres immunsystem ikke kan være rustet til å håndtere risikoen for potensiell forurensning.

Forårsaket av langvarig fôring av rå egghvite, en annen mindre kjent fare for fôring av egg til kjæledyret ditt er biotinmangel, som skyldes et enzym i egghvittene som forhindrer biotin absorpsjon i kroppen. Biotin er et B-kompleks vitamin som fremmer sunn hud, metabolisme, fordøyelse og celler i både hunder og mennesker. Siden egghvite inneholder disse enzymhemmene som kan forstyrre fordøyelsen, spesielt i valper og eldre hunder, bør egg alltid tilbys til hunden din i moderasjon. Mens det sannsynligvis ville ta en overdreven mengde egg for å forårsake en biotinmangel i hunden din, advarer veterinærene fortsatt mot å gå overbord.

Og som alltid, hold øye med kjæledyret ditt for noen tegn på magesykdom for å sikre at din individuelle hund kan tolerere snacking på de krypterte eller hardkokte eggene uten problemer.

Artikkel Kilder
Spruce-kjæledyrene bruker bare høykvalitetskilder, inkludert peer-reviewed studier, for å støtte fakta i våre artikler. Les vår redaksjonelle prosess for å lære mer om hvordan vi faktisk sjekker og holder innholdet nøyaktig, pålitelig og pålitelig.
  1. Salmonella og egg. Sentre for sykdomskontroll og forebygging.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Kan hunder spise egg?