Afrikanske hunderaser: eksotiske hundekammerater!

Afrikansk-hunder-raser

Gitt det rene antallet raser med europeiske eller nordamerikanske røtter, er det lett å tro at alle hunderaser ble opprettet i et av disse to stedene. I virkeligheten er moderne hunder en kosmopolitisk gruppe, med medlemmer som går fra omtrent alle befolkningssenter på jorden.

Så, mens du kan være mer sannsynlig å se en tysk hyrde, Italiensk greyhound, eller Labrador retriever på den lokale hundeparken, det er mange hunder hvis forfedre bodde i andre deler av verden. Dogo Argentinos opprinnelse i Sør-Amerika, Australske hyrder er fra landet ned under, og svarte russiske terrier er fra, vel, du får ideen.

I dag skal vi se på noen av rasene som sporer sine røtter til Afrika. En håndfull er relativt kjent for den gjennomsnittlige hundelskeren, men det er også noen få afrikanske raser som du sikkert aldri har hørt om. Så, lene deg tilbake, nyt litt tematisk passende musikk, og vi kommer i gang.

Ti hunder raser fra Afrika

Som hunder med opprinnelse Omtrent hvor som helst, reflekterer afrikanske raser ikke bare ønskene, smaker og preferanser av sine eiere, de har også en rekke tilpasninger som hjelper dem til å trives i det lokale klimaet. Og mens Afrika har noen få kule, fjellrike regioner, er det meste av kontinentet ganske varmt hele året.

Følgelig kan du merke at de fleste av disse hundene har korte strøk, og flere har andre tilpasninger som hjelpe dem med å håndtere varmen. Dette inkluderer ting som store ører, liten kroppsstørrelse og Lanky Legs.

1. Kinesisk Crested Dog

Kinesisk-Crested-Dog

Vi skal starte vår liste med en bit av en enigma. Opprinnelsen til den kinesiske crested hunden er ikke helt sikker, men den generelle konsensus er at de sannsynligvis har oppstått i Afrika. De tjente den "kinesiske" delen av navnet sitt mens de tjente som rottejegere på kinesiske lasteskip.

derimot, Forskere har funnet at de tre mest bemerkelsesverdige hårløse raser - den kinesiske crested, den meksikanske hårløse, og den peruanske hårløse & # 8212; Alle deler samme bit av genetisk kode som forårsaker den hårløse tilstanden. Dette antyder at de alle har en lignende, sannsynlig sentralamerikansk, slektning, som levde om 4000 år siden.

Uavhengig av deres forfedre, er kinesiske cresteds vakre hunder. Det er to forskjellige varianter & # 8212; den hårløse og furry "pulverpuffen" - og begge typer kan forekomme i samme kull. Den genetiske egenskapen som forårsaker hårløshet, påvirker også tennene sine, noe som får dem til å være pekete som hjørnetenner. Powderpuff-versjonen har imidlertid vanlige tenner.

Disse små 10 pund hundene kan være litt av en uhyggelig håndfull, men de tilpasser seg godt til leiligheten livet og elsker å bruke alle waking moment med deres folk. De er ganske langvarige også; Mange valper når 15 år eller mer.

2. Rhodesian Ridgeback

rhodesian-ridgeback

Dette er mer som det: en utvilsomt afrikansk rase, navngitt, delvis for et afrikansk land (selv om det landet nå kalles Zimbabwe). Den andre delen av navnet deres refererer til stripen av pels som pryder ryggen deres.

Rhodesian Ridgebacks ble utviklet ved å krysse Ferkeafrikanske hunder med store danskere, mastiffer og noen andre hunder av europeisk forfedre. I utgangspunktet oppfattet som en fugleflushing rase, lærte jegere snart at de også var dyktige til å jakte på større byttedyr - og med større, mener jeg king-of-the-jungelen større. Det er riktig, de ble brukt til å jakte løver.

Ridgebacks elsker å kjøre (de er fantastiske følgesvenner for joggere eller syklister), selv om de vil tilpasse seg leilighetslivet hvis de er utstyrt med rikelig med daglig trening. Ridgebacks kan gjøre gode kjæledyr, men de er best parret med erfarne eiere, gitt sin størrelse, styrke og stædig natur.

3. Azawakh

Azawakh

Azawakh (uttalte oz-ah-wok) er litt av en sjelden rase du ikke vil støte på veldig ofte på den lokale hundeparken. Dette er synd, da disse afrikanske hundene faktisk kan gjøre veldig gode kjæledyr, spesielt for voksne som bor i relativt varme klimaer (Azawakhs blir kaldt lett, og de trenger en god genser eller frakk i løpet av vinteren).

Som andre tårn, inkludert afghanere, salukis og greyhounds, er Azawakhs LEGGY og magert, med lange, endearing ansikter og floppy ører. De elsker å løpe (spesielt i jakten på ekorn og andre prey-sized critters), og de er like fort som du forventer at de skal være.

Imidlertid gjør Azawakhs faktisk ganske bra i leilighetene. De er stille og elsker å kose med sine peeps, noe som gjør dem perfekte sofa følgesvenner. De er ikke de enkleste hundene å trene, men de forårsaker ikke ofte mange alvorlige problemer, heller. De er ikke veldig varme med fremmede, men de er vanligvis ganske kjærlige med sine eiere.

4. Basenji

Basenji

Liten, spiritus, sprightlig og sta, Basenji er en enestående rase som vil stjele hjertet ditt mens du kjører deg gal. Basenjis er ganske små hjørnetenner, som vanligvis veier ca 20 til 25 pund og har søte små krøllete haler. Hodene deres og evigvarende ører virker litt store for sine kropper, men de er søte likevel.

Hailing fra Kongo-regionen, disse små hundene ble oppdrettet for å følgejegere i jungelen, hvor de skulle spyle ut små byttedyr. Selvtillit, uavhengighet og intelligens er alle forutsetninger for jobben, og du kan fortsatt se disse egenskapene i moderne medlemmer av rasen. De er svært vanskelig å trene, og som Dogtime så aptly setter det, "se ikke nødvendig å adlyde mennesker."

Basenjis har sikkert sine hengivne, men de er ikke et godt valg for de fleste familier, og vil være eiere må vite hva de kommer inn på før du legger til en Basenji til deres hjem. Basenjis er ryddige, og de skur ikke tungt eller bjeffer for mye (hvis i det hele tatt), men mange er svært problematiske chewers, begavede fluktartister, og av og til aggressive mot andre små kjæledyr.

5. Boerboel

boerboel

Typisk uttalt "boo-r-oks", er boerboel en massiv mastiff som stammer fra Sør-Afrika. Utrolig tung for deres høyde - noen står bare litt over 2 meter høye mens du veier nesten 200 pounds - boerboels ble utviklet som vakthunder. De var ganske effektive i slike roller, og de var modige nok og sterke nok til å forsvare sine familier fra løver, hyener og andre store rovdyr.

Som mange andre vokter raser, er boerboels veldig kjærlige og hengiven med sine familier. De er store slobberi kjære, som er milde med og tolerante for barn. De liker ikke å være borte fra sine familier i veldig lang tid, og de er mer følsomme enn du forventer at slike imponerende hunder skal være.

Men til tross for alle disse fantastiske egenskapene, er det viktig å tenke nøye før du legger til en av disse gigantene til familien din. De er ikke spesielt enkle å trene, og de er ikke spesielt varme med fremmede. Når kombinert med sin utænkelige styrke og masse, gjør disse egenskapene dem upassende for nybegynnere.

6. Atlas Mountain Dog

Atlas Mountain Dog
img fra wikimedia

Også kalt Aidi, Atlas Mountain-hunden ble opprinnelig utviklet i det marokkanske fjellkjeden av samme navn. Selv om de opprinnelig var en flock-vakting rase, har de en utmerket luktsans, så de ble også brukt sammen med Salukis for å jakte. Atlas fjellhunder ville snuse ut gjemmer byttedyr, som den raske salukisen ville da kjøre ned.

Avlet til jobb, atlas fjellhunder har en atletisk bygning (de fleste voksne er ca 22 til 24 inches høye og veier mellom 50 og 60 pounds) og en grov jakke som skjermer dem fra elementene. De fleste Atlas fjellhunder er svart og hvitt, men helt hvite pooches eksisterer også.

Atlas Mountain Dogs kan gjøre gode kjæledyr hvis de er riktig sosialisert. De er følsomme og kjærlige, men de er veldig beskyttende for deres folk og territorium. Mange anser dem å være blant de beste vakthundene i verden.

7. Greyhound

Greyhound Senger

De fleste forskere mener at greyhounds stammer fra Egypt, men rasen er så gammel at det er vanskelig å være 100% sikker på hvor de kommer fra. Det er ganske klart at de opprinnelig ble utviklet for å jakte på kaniner og andre raske byttedyr, som de fleste av de andre tårnene fra regionen.

Greyhounds er en av de beste kjæledyr raser i verden, og de fungerer selv godt for førstegangs eiere når de erverves som valper (redning greyhounds er av og til skittish eller fryktelig, noe som gjør dem bedre egnet for erfarne eiere). Mens de vanligvis vil ha en hage og trenger regelmessig trening, elsker de fleste greyhounds å sove på sofaen mer enn noe annet.

Greyhounds er A rase som ikke kaster veldig mye, De trenger heller ikke mye grooming. De kan imidlertid bli kalde om vinteren, takket være deres korte strøk og tynne bygninger. De fleste greyhounds er i det 50- til 65 pund rekkevidde, men de største mennene blir litt større og kan overstige 85 pounds i vekt.

8. Abyssinian sand terrier

Abyssinian-sand-terrier
Bilde fra Alchetron

Også kalt den afrikanske hårløse hunden, er Abyssinian Sand Terrier en liten rase, som står ca 20 tommer høy og veier opptil 35 pund eller så. Noen er helt uten hår, men de fleste av disse hundene har litt på baksiden av hodeskallen og enden av halen. De fleste har grå til svart hud, med spredte hvite eller rosa flekker og flekker.

Dette er en svært sjelden rase, som ikke er sett utenfor Afrika veldig ofte. De antas å dele forfedre med de kinesiske crested og meksikanske hårløse hundene, men de finere punktene i deres slektsforskning forblir ukjent.

De sies å være vennlige og hengiven med sine eiere, men likevel modige og dristige når de står overfor potensielle trusler. Abyssinian sand terrier er også rapportert å være ganske energiske, så de trenger rikelig med trening og en stor hage for å spille.

9. Sloughi

Sloughi

Et annet trevighthround fra Nord-Afrika, Sloughi er ganske lik Greyhound og Azawakh. I stand til å nå nesten 2 ½ meter høye på skulderen og veie opp til 65 pund, The Sloughi prosjekterer en edel og imponerende aura. Velsignet med lange ben og en lithe bygge, ble disse hundene opprinnelig avlet for å kjøre ned rask byttedyr.

Sloughis er veldig kjærlige med sine familier, men de er ikke veldig bekymret for å få venner under dine daglige turer. De er ikke aggressive med fremmede, men de vil vanligvis holde avstanden og ta en "vent-og-se" tilnærming til ukjente mennesker.

Sloughis har A Veldig aktiv prey stasjon, så du vil forbli våken for ekorn, katter eller små hunder som kjører over fortauet foran deg. Dette kan gjøre det vanskelig å ta sloughis til den lokale parken, så de er best egnet for familier som har store inngjerdede meter. Dette vil tillate dem å få øvelsen de trenger uten å true de små critters du møter.

10. Coton de Tulear

Afrikanske hunderas 2

Husk tidligere da jeg sa at de fleste av disse hundene var korthåret og Lanky? Vel, Coton de Tulear er et unntak fra den trenden. Relatert til Bichon Frise og Maltese, er Coton de Tulear en kort liten hund med en lang, shaggy hvit jakke. De største valpene kan nå 15 pund, men de fleste er mindre.

Opprinnelig fra Madagaskar, er denne lille fanget hunden så vennlig som han er leken, og han elsker å tilbringe tid med sin familie. Faktisk er dette ikke en hund for familier som tilbringer lange perioder bort fra huset - de er veldig utsatt for separasjonsangst.

Likevel er disse gode hunder for førstegangs eiere, og de er rimelig enkle å trene. Til tross for det fancy utseendet på deres strøk, krever Coton de Tulears ikke veldig mye grooming. De trenger ikke veldig mye trening, og de tilpasser seg veldig bra til Leilighetens liv.

Har du en favoritt fra denne listen? Jeg tror de fleste av dem er ganske ryddige.

Hvis du fikk meg til å velge min favoritt afrikanske hund, måtte jeg gå med den afrikanske ville hunden (Lycaon Pictus).

Afrikansk ville hund
bilde fra WWF

Nei; de er ikke en offisiell hund rase - de er ikke engang de samme artene som husholdninger. Og jeg vil ikke legge til en til familien når som helst snart & # 8212; de gjør ikke gode (eller juridiske) kjæledyr. Men jeg savner sjelden en mulighet til å snakke om disse utrolige kannene!

Gi oss beskjed om hvilken av disse afrikanske raser du liker mest i kommentarene nedenfor! Og hvis du ikke allerede har poochen din ennå, sørg for å sjekke ut vår liste over beste afrikanske hundenavn!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Afrikanske hunderaser: eksotiske hundekammerater!