Hvor mye trening trenger en hund hver dag?

Hvor mye trening trenger en hund hver dag

I 2016 reiste veterinærene alarmen som 27 av 50 hunder anses å være overvektige. Når det er gitt en figur, oversetter dette omtrent til nesten 42 millioner kjæledyrhunder i USA alene. Nå, mens nesten alle vet at å gi sunnere, kalorier og fettfattige dietter kan bidra til å redusere forekomsten av hunden fedme, er det fortsatt kjæledyrforeldre som ikke klarer å realisere betydningen av daglig trening blant hunder. Mange kjæledyr foreldre tror at deres hunder vil bli for trette hvis de går dem hver dag. Men for de som begynner å sette pris på behovet for hunder å trene, er spørsmålet som vanligvis bugs dem er relatert til hvor mye trening en hund virkelig trenger hver dag.

Relatert innlegg: Beste hundemat for vekttap

hund gjør øvelser med en mann

Hva det vitenskapelige samfunnet sier

Den nåværende anbefalingen er for kjæledyrhunder å ha minst 30 minutters trening, men ikke å overstige 2 timer hver dag. Dette er imidlertid bare en retningslinje siden forskjellige raser vanligvis har forskjellige energinivåer som lett kan oversette til deres nivåer av fysisk aktivitet. Naturligvis vil arbeidende og sportslige hunder samt valper ha større nivåer av fysisk aktivitet på grunn av arten av deres rase og den nåværende utviklingsstaten, henholdsvis.

En annen faktor som må vurderes er Pet Parents egne treningsnivåer. Parring av en hund med høye energinivåer som krever økt fysisk aktivitet med et kjæledyrforeldre som i stor grad er kjent som en sofa potet, kan enkelt stave katastrofe for hunden. Dette er kanskje en av de vanligste grunnene til at noen kjæledyr vokser veldig overvektige. En svært aktiv hund parret med et stillesittende kjæledyrforeldre er nesten alltid en oppskrift på katastrofe.

Ikke bare er hundens treningsbehov ikke oppfylt, det er også med stor risiko for å utvikle seg hunden adferdsproblemer. Dette skyldes at energinivåene ikke blir tappet inn i mer konstruktive midler, vanligvis gjennom trening og lek, slik at disse spilles ut gjennom destruktiv hundadferd som nuisance bjeffer, hylende, grave, biting, og tygge, blant andre.

Veterinærer og kjæledyr Behaviors anbefaler å gi hunder 30 til 120 minutter hver dag for å trene. Typer øvelser som hunder burde ha, er også avhengige av deres livsstadium, så vel som andre faktorer som forekomst av helseproblemer som kan gjøre bevegelige vanskelig, om ikke smertefullt.

Hvor mye trening trenger valper hver dag?

Valper er en rambunctious masse. De hopper, grovhus og løper med sine littermates. De er de kvintessige små buntene av glede.

Men øvelsen i valper har vært ganske kontroversielt. Det er en pågående debatt om hvorvidt valper skal bli utsatt for daglige øvelser eller ikke. Roten av problemet er deres still-umodne muskuloskeletale system. Deres bein er fortsatt ikke fullt utviklet. Deres muskler utvikler seg også. Det samme gjelder med leddene sine. Det er også et spørsmål om alderen hvor full modenhet av musklene, beinene og leddene oppnås.

Dessverre er disse ikke de eneste bekymringene. Det er også problemer om lungene og hjertet. Et umodent kardiovaskulært og lungeanlegg kan føre til en ineffektiv levering av oksygen som celler trenger for metabolisme. Hvis oksygen ikke er tilstrekkelig forsynt, kan celler sulte og bruke andre former for drivstoff for å opprettholde sine metabolske prosesser.

Øvelser for valper

Flere forskningsresultater indikerer også at valper som har blitt overøvet før de ble ansett som fullt "modne" har en mye høyere risiko for å utvikle osteokondritisdissjerer og albue dysplasi enn valper som ble utøvd "normalt".

Som sådan er det mest grunnleggende spørsmålet her når man kan vurdere "øvelse" som allerede overdreven. For å gi grunnlaget for det som er overdreven og hva som ikke er, bør veterinæren kunne kjøre noen få tester på valpen din for å avgjøre om det har medfødte problemer eller noe annet helseproblem som kan påvirke evnen til å utføre øvelser negativt. Dette bør være grunnlaget for enhver aktivitet eller trening som du kanskje vil ha for valpen din.

Generelt, hvis valpen får lov til å bare spille i ca 5 til 10 minutter hver eneste dag, så bør dette allerede omfatte treningsbehovet for dagen. Spillet er alltid ansett som en øvelse i yngre hunder i ganske mye på samme måte som spillet anses som å lære blant små barn.

Hvis du tenker på å trene valpen din i smidighet eller til og med lokke kurs, er det en sjanse for at de kan overøves. Som sådan bør disse valpene bare gå gjennom et lavpåvirkende treningsprogram i stedet for et program som er designet spesielt for voksne hunder.

Her er et praktisk tips du kan observere når som helst og med noen valp. Ta en alder av valpen din i måneder og multipliser den med 5. Resultatet er antall minutter du skal gå på kjæledyret ditt. For eksempel, hvis du har en 16-ukers gammel valp, kan du gå på valpen din i 20 minutter, en gang om morgenen og en annen om natten. Det er ikke perfekt, men det er en god måte å starte på.

Hvor mye trening trenger voksne hunder hver dag?

Som allerede nevnt, er en av faktorene som kan spille i bestemmelsen av hvor mye trening å gi til hunden din, deres rase. Noen raser er naturlig mer aktive, mer energiske enn andre. For eksempel, Retrievers, Terriers, Pointers, Shepherds og Duftige Hounds, anses generelt som svært aktive raser. Disse raser, så vel som andre, har en tendens til å kreve så mye som 60 til 90 minutters kraftig trening hver dag.

Som en generell regel krever arbeidshunder, sportslige hunder og herding raser minst 60 minutters trening hver dag. Typiske øvelser for disse rasene kan inkludere fotturer og løp så vel som spilletid med andre hjørnetenner. Meget aktive hunder kan også være påmeldt i smidighetskurs eller engasjert i a Game of Fetch. I dag er kjæledyr foreldre også inkludert balanseøvelser for sine aktive hunder.

Mindre aktive raser som brachycephalics, leketøyhunder, og gigantiske hunder bør trene minst 30 minutter hver dag, selv om dette kan forlenges til en hel time, avhengig av hundens helsetilstand og alder. En spasertur rundt nabolaget bør være nok. Et spill med henting gjort i ens bakgård kan også kvalifisere som en sunn dose trening for Yorkies, Pugs, Chihuahuas, Franske Bulldogs, Mastiffs, Great Danes, og Newfoundlands, blant andre.

En god ting å huske er at du alltid bør vurdere noe potensielt helseproblem å være en faktor i reduksjonen av antall minutter som hunder trenger å trene på daglig basis. Som mennesker kan fremskritt alder typisk bety fremveksten av helseproblemer. Så, å ha hunden din regelmessig sjekket av veterinæren din, bør du hjelpe deg med å designe et mer passende treningsregime for det.

hundetrapsøvelse

En annen viktig ting å huske er å gradvis øke aktivitetsnivået til hunden din. Forskning viser at hunder som ikke har vært vant til høye nivåer av fysisk aktivitet, er mer utsatt for ulike typer skader hvis de plutselig blir utsatt for økt aktivitetsnivå.

Hva dette bare betyr er at hvis du har en hund som er best kjent for å være en sofa potet, og du vil øke aktivitetsnivået ved å engasjere seg i flere fysiske øvelser, bør du introdusere disse fysiske aktivitetene gradvis. For eksempel, hvis hunden din er mer vant til en uformell tur i ca 30 minutter rundt i nabolaget, kan du øke dette til 40 eller 45 minutter før du slår det på 60. Når hunden din allerede er komfortabel med å gå en tur i en hel time, kan du begynne å introdusere en joggingsparti i ca 10 minutter på 60 minutter. Du kan gå for en 20-minutters casual walk, plukke opp tempoet og jogge i ca 20 minutter, og deretter senker tempoet til en vanlig tur på ca 30 minutter.

Hvor mye trening trenger eldre hunder hver dag?

Det er ganske eksepsjonelt å se en eldre hund som gjør de fleste av de fysiske aktivitetene som yngre hunder gjør. Dette er fordi, som mennesker, senior hunder allerede viser mange av tegnene på fremvoksende alder. Deres bein er ikke lenger så tette som før, noe som gjør dem mer utsatt for brudd. De kan også ha mistet muskeltonen og styrke at de ikke lenger kan opprettholde langvarig anstrengelse. Det samme gjelder for hunder med kroniske obstruktiv lungesykdommer som kompromitterer leveransen av oksygen til vevet, noe som gjør dem til å føle seg trøtt veldig enkelt.

Uavhengig av deres helsetilstand, bør treningen imidlertid fortsatt danne en viktig del av deres daglige liv. Studier har vist at fordelene med trening i eldre hunder langt oppveier fordelene med å ikke ha noen trening i det hele tatt. Å eliminere trening fra en seniorhunds liv kan føre til raskere muskelavfall, dårligere blodsirkulasjon, større risiko for hundens depresjon og atferdsproblemer, og til og med forverring av neurodegenerative sykdommer hos hunder.

Mens øvelser blant eldre hunder kan utsette dem for potensielle muskuloskeletale skader, kan du velge riktig type trening, hvis ikke eliminere, slike risikoer.

En god tommelfingerregel er å trene eldre hunder i ca 30 til 60 minutter hver dag. Dette bør imidlertid brytes ned i flere såkalte "aktivitetsøkter" for å minimere effekten av slike fysiske aktiviteter på kroppene sine. For eksempel kan du dele et 30-minutters program i 10-minutters treningsøkter hver dag; en om morgenen, ettermiddagen og kvelden.

En av de mest ideelle øvelsene for eldre hunder, spesielt de med leddgikt eller andre helseproblemer i leddene, svømmer. Den flytende kraften i vannet bidrar til å eliminere overføringen av slagstyrker til deres felles kapsler. Samtidig fungerer vanntrykk som motstand for eldre hunder, slik at de skal jobbe musklene for å motvirke denne motstanden.

Hvis svømming ikke er mulig, bør milde turer være tilstrekkelig. Men hvis din senior hundens ledd er virkelig i dårlig form, du vil kanskje snakke med veterinæren din om kosttilskudd eller til og med smerte medisiner som kan brukes før en øvelse slik at hunden din vil føle deg mye bedre mens du beveger deg.

Du vil kanskje også like: Dog joint kosttilskudd

Ikke glem mentale øvelser

Akkurat som fysisk trening er bra for en hunds kropp, er mentale øvelser like viktige for å fremme optimal mental og kognitiv helse. Dog Psychologists sier at mental stimulering hos hunder spiller en svært viktig rolle i sin generelle helse og velvære. Hvis fysiske øvelser forbedre en hunds styrke, smidighet og andre fysiske egenskaper, forbedrer mentale øvelser hunden og hindre hunden kjedsomhet som kan være årsaken til mange atferdsproblemer.

Mental øvelser bør danne en viktig daglig rutine for hunden din. Disse bør alltid være interspersed med fysiske øvelser hver dag. For eksempel kan du ta hunden din i en 30-minutters spasertur om morgenen og planlegge en mental aktivitet mot lunsjtid eller tidlig ettermiddag. Du kan da ta kjæledyret ditt i en 30-minutters ettermiddag eller kvelden spasertur før du kaster dagen med en annen mental aktivitet.

hund øvelser

Lydighetstrening kan være en god mental aktivitet for hunder. Å gi dem interaktive og puslespill leker kan også bidra til å skjerpe sine kognitive ferdigheter. Du kan også ansette en rekke spill som jakt etter godbiter, noworks og skjul, bare for å holde kjæledyret ditt mentalt stimulert.

Relatert innlegg: Hund puslespill leker

Noen ganger trenger du ikke å gjøre noe unntatt for å tilbringe kvalitetstid med dem. Kose seg. Din berøring på kroppen deres gir sensorisk informasjon som kan bidra til å forbedre deres psykiske helse. Opprettholde øyekontakt med dem lar dem også se deg, undersøke deg nær og personlig. Disse tingene kan virke trivielle for de fleste, men det virker virkelig.

Kanskje det viktigste å forstå om å trene våre kjæledyr er at det ikke bare er vårt ansvar å ta vare på deres behov. Hvert eneste medlem av familien vår skal kunne bidra til generelle helsen til våre hunder. Hvis du ikke kan ta hunden din en tur, så bør et annet medlem av familien tilordnes å gjøre det. Tross alt er hunder nå medlemmer av den moderne familien.

Relatert innlegg: Yoga for hunder: Den ultimate Doga Slik veileder du

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvor mye trening trenger en hund hver dag?