Azawakh dog: breed fakta og temperament

Azawakh Dog Breed Fakta og temperament

Elegant og fremtredende, avviklet, men likevel lojal, den milde Azawakh er en hengiven følgesvenn, uten å klage på at andre raser ofte utviser. Det kan ikke være den mest kjente av hunder, men vi tror sterkt på at denne vakre pooch fortjener litt mer oppmerksomhet.

Disse legggy hundene hagler fra Vest-Afrika, hvor de var avlet for å jakte for, vakt og reise med sin nomadiske menneskelige familie. Denne rollen krevde en beskyttende natur og hard lojalitet, som rasen beholder til denne dagen. Hvis du tenker på å introdusere en av disse elegante hundene i hjemmet ditt, les videre, da vi løper gjennom noen viktig informasjon om den gamle rasen. Nedenfor diskuterer vi Azawakhs rike historie, personlighet og unike omsorgskrav.

Relatert innlegg: Beste mat til jakthunder

Azawakh hund kjører

Azawakhs historie

Azawakh er en type trevighthound, opprinnelig oppdrettet i den sørlige Sahara, rundt moderne Mali og Niger. Sikthundene er oppkalt etter deres tendens til å spore byttedyr med øynene i stedet for deres nese. Oppkalt etter Azawakh-dalen, ble den gamle rasen anerkjent av United Kennel Club i 1993.

Azawakhs ble utviklet blant de nomadiske Tuareg-folkene, og derfor vil du noen ganger høre rasen referert til som `Tuareg Sloughi`. Et annet navn for rasen, betyr Idii N`illa `grovt som "Noble Dog of the Free People".

Vi vet ikke nøyaktig når disse vakre hunder Først kom til å være, men vi vet at de deler felles forfedre med Saluke og Sloughi raser. Begge disse hundene har også sine røtter på Afrikansk kontinent. Når de først dukket opp, er det klart at Azawakh spiller en viktig rolle i Tuareg-familielivet, og hjelper deres menneskelige følgesvenner til å jakte dyr, og holde seg trygge. Så verdsatt er Azawakhs at de selv får lov til å sove inne i eierens telt om natten.

Selv om de har eksistert i hundrevis av år, var det ikke før 1980-tallet at Azawakh gjorde det til amerikanske kyster. I dag kan rasen konkurrere i den amerikanske kennelklubbens diverse klasse, sammen med Agility Events og Lure Couring. På grunn av deres fart, fingerferdighet og intelligens, er Azawakh spesielt hjemme i smidighetskonkurranser.

Relatert innlegg: Dog Agility Tunnel

Kjappe fakta

Azawakhs er en sjelden rase i USA, så det kan være vanskelig for potensielle eiere å få et håndtak på nøyaktig hva de er som å eie. Før vi dykker inn i detaljene, har vi avdekket noen raske fakta for å gi deg en grov ide om hva denne uvanlige rasen virkelig er som.

  • Azawakhs er vanligvis brunbrunt, fawn eller sandaktig i fargen, blander seg med sin Sahara Heritage. Noen dyr tar på seg svart, grå eller brune farger, også.
  • Takket være deres ørken opprinnelse, kan Azawakhs tåle veldig varme temperaturer - de vil ikke nyte å leve i et kaldt eller regnfull klima. Hvis du liker lyden av Azawakh, men ikke bor i et solfylt område, bør du vurdere å vedta en Borzoi. Rasen har et lignende utseende og temperament til Azawakh, men ble avlet i kjølig Russland.
  • De fleste Azawakhs er unikt utfordrende for rehome, fordi de blir så festet til deres menneskelige familier. Hvis du vurderer å ta i en azawakh valp, vet at de blir lykkeligste å ha et hjem for livet.
  • Azawakhs er vanligvis et veldig stille dyr, som sparer sine bjeffer og Howls for når det er på tide å heve alarmen.
  • Vedta en Azawakh kan ikke være den beste ideen hvis du har katter eller andre mindre dyr. Deres byttedyr instinkt er sterkt at en jakten trolig vil følge.
  • Til tross for deres sterke bygg og relativt stor størrelse, er Azawakhs glade for tilpasse seg leiligheten forutsatt at de har en daglig tur eller kjørt på minst 30 minutter.
  • Selv om de ikke er så fort som Greyhounds, Azawakhs kan nå imponerende hastigheter - så høyt som 40 miles i timen.
  • Azawakhs er ikke godt egnet for boliger med små barn. De er generelt rolige, og kan finne insistering på småbarn stressende å håndtere.
  • Med sin kjærlighet til å løpe, gjør Azawakhs Utmerkede jogge følgesvenner - Spesielt hvis avstand kjører er din ting.
  • Azawakhs ble avlet i et varmt klima, og har veldig lite fett. For å hjelpe dem å hvile komfortabelt, og opprettholde sunne bein, krever de Polhioned sengetøy.

Relatert innlegg: Beste hundesenger

Ting du burde vite

Selv om Azawakhs er kjent for sin rolige, verdige demeanor, ikke bli lurt til å tro at de er vedlikeholdsfrie. Som enhver hund, er det viktig at du og din husstand er ordentlig forberedt før du introduserer en Azawakh i midten din.

For å hjelpe deg med å trene hvis denne rasen er riktig for deg, og få ting klar for din valp, går vi gjennom noen viktige opplysninger om passende Azawakh Care.

Opplæring

Azawakhs ble avlet som en multifunksjonell hund: de jaktet harer og antilope, fungerte som vakthund, og holdt sitt menneskelige familiefirma. Med alle disse ferdighetene, vil du ikke bli overrasket over å lære at Azawakh er en Veldig intelligent rase.

Av denne grunn er trening en Azawakh en relativt rett fremover affære. Det viktigste å huske på er at disse milde hundene ikke reagerer godt på aggresjon fra sine eiere. Fast ord og straffer kan føre til at de slår seg ned, og gjør fremtidige treningsøkter vanskeligere. Bytt ut straff for positiv forsterkning, og du bør ikke ha noe problem med hunden din.

Azawakhs utvikler seg raskt, og det er en god ide å begynne å sosialisere og trene dem fra en tidlig alder. Dette er spesielt prescient hvis du har andre hunder i huset. Som vi nevnte tidligere, har denne rasen en veldig sterk prey-stasjon, og er ansvarlig for å jage sine furrige venner. Hvis introdusert i en tidlig alder, bør Azawakhs imidlertid ikke ha noe problem å samhandle med mindre hunder. Hvis du forlater trening for sent, kan det bli vanskelig, da Azawakhs uavhengighet morphs i en hovedstrøm personlighet.

Hvis mulig, kan du registrere din Azawakh-valp i en treningsklasse å drepe to fugler med en stein. Ikke bare vil klassen gi dem rikelig mulighet til å samhandle med andre hunder (og mennesker) tidlig, det kan også være svært nyttig å ha en ekspert på hånden for å støtte treningen din. Trenere vil raskt kunne fortelle om din sterkt uavhengige pooch er på vei for suksess.

Portrett av to tårner Azawakh

Fôring

Azawakhs er bygget for å løpe og jakte effektivt, så de krever ikke så mye protein som du forventer. Selv om kjøttet fortsatt skal utgjøre hoveddelen av kostholdet, vil Azawakhs dra nytte av tilsetning av bananer og gulrøtter til kostholdet deres.

Når du velger mat til Azawakh, må du sørge for at et gjenkjennelig kjøtt er den første ingrediensen. Etter å ha utviklet seg med nomadiske mennesker, er det usannsynlig at Azawakh ville ha naturligvis konsumert mange korn, så valg av en kornfri hundemat er også et godt alternativ.

For å støtte hundens hjerte, er det også en god ide å velge mat som inneholder taurin, mens deres mentale utvikling vil ha nytte av DHA. Som alle større raser vil Azawakh dra nytte av kalsium og fosfor, for å støtte tennene og beinene, så vel som omega-3 og 6 fettsyrer, for å hjelpe deg med å ta vare på deres ledd.

Relatert innlegg: Dog joint kosttilskudd

For å holde din nye pooch i topptilstand, bør gjennomsnittet Azawakh mates rundt 9 - 12 gram komplett mat hver dag. Hvis du er i tvil, kan veterinæren gi deg råd om fôringsmengder.

Relatert innlegg: Beste automatiske hundemoder

Når Azawakh fortsatt er en valp, bør de mates en diett som er spesielt utviklet for unge hunder. Denne typen mat vil ha et mye høyere fettinnhold, som støtter veksten til en sunn voksen. Tørre valp mat har også små kibbles, noe som gjør det lettere for din valp å spise.

Relaterte innlegg: Beste tørre hundemat og Beste våt hundemat

Grooming

Azawakhs har ganske korte, sparsomme strøk - langt, tykt hår ville gjøre dem ingen favoriserer i ørkenvarmen. Av denne grunn er de en stor hund for allergikere, Siden de ikke er utsatt for shedding. Takket være deres korte frakk, er Azawakhs også ganske enkle å groom.

Du vil trenge:

  • Slicker børste
  • Deshedding børste
  • Negleklippere

For å hjelpe din pooch opprettholde en sunn frakk, bør du:

  • Pensle hunden ukentlig med en fast børste slicker børste. Dette vil fjerne ethvert overskytende hår, og hindre det fra matting, eller ende opp på teppet ditt.
  • Trim hundens negler rundt en gang i måneden. Korte negler hjelper hunder å holde seg balansert, og holde seg komfortabelt. Siden Azawakhs er så atletisk, er god holdning viktig for å forhindre skade.
  • Fordi Azawakhs har floppy ører, bør eiere sjekke dem for rødhet og hevelse hver uke. Hvis smuss vises, tørk dem forsiktig ned med en Hundørrenser.
  • Som hver rase, kan Azawakhs dra nytte av vanlig tannbørsting. Everyday Børster er best, men du kan også supplere ukentlige børstingssesjoner med dental chews. God oral hygiene forbedrer ikke bare din hundens pust, Det bidrar også til å hindre forhold som tannkjøttsykdom og abscesses.
  • Bade din azawakh månedlig, for å hindre overflødig oljeoppbygging på deres strøk. Dette vil forhindre at kappen hans ser kjedelig ut, og holder doggy lukter i sjakk.

Selv om Azawakh er en relativt lav vedlikeholdshund i groomingavdelingen, er det tydelig fortsatt arbeid å bli gjort.

Helse

Som enhver rase, er Azawakhs utsatt for noen få spesielle helseproblemer:

  • Oppblåst

Deep Chested Dogs - Azawakhs Inkludert - er mer utsatt for en tilstand som heter `Bloat`, hvor magen er fylt med luft, utvider og vendinger. Vets er ikke sikker på hva som forårsaker oppblåsthet, men vi vet at denne vridningen kan kutte blodstrømmen, noe som gjør det vanskeligere for blod å reise til hjertet. Hvis hunden din lider med oppblåst, vil du legge merke til en hovent mage, retching og rastløs oppførsel. Hvis du merker disse symptomene, ta dem umiddelbart til veterinæren din. Oppblåsthet kan behandles ved kirurgisk untwisting magen.

  • Eosinofil myositis

Denne immunforholdet fører til at en hunds masticatory muskler svulmer, og krymper, noe som gjør det vanskelig for dem å åpne munnen. Symptomer inkluderer smerte, hevelse, og problemer med å spise eller drikke. Det kan behandles med immunosuppressive midler og steroider.

  • Hudallergi

Med så mye av huden deres utsatt for verden i forhold til andre raser, kan Azawakhs noen ganger lide av hudallergi. Se opp for uvanlig kløe, utslett, støt og hårtap, som alle tyder på allergier. Selv om det ikke er "kur" for huden Allergier, de er ikke livstruende og kan håndteres med antihistaminer eller desensibilisering.

  • Wobblers sykdom

Denne tilstanden er mest vanlig i større hunder, så det er verdt å være klar over hvis du vil adoptere en Azawakh. Forårsaket av komprimering av ryggmargen eller nerve røtter, er syndromet preget av en wobbly gang og nakkesmerter. Behandling er vanligvis kirurgi, etterfulgt av noen få måneder med streng hvile.

Selv om disse forholdene er verdt å se på, bør det bemerkes at Azawakhs generelt er sunne, hardy dyr, med en levetid på 10-15 år. Fordi de er så hardt, er disse hundene ofte uvitende om smerte, så det er en god ide å sjekke dem over noen få dager for tegn på sykdom eller skade.

Hunden legger i en campingstol

Trening

Selv om de er glade for å slappe av stille med sine eiere, er Azawakhs atletiske hunder og krever minst 30 minutters trening hver dag. De liker ikke å løpe alene, og vil kreve du å aktivt gå dem - 30 minutter med utendørs tid er det ikke nok. På grunn av deres tendens til å gi jage, er det en god ide å holde din Azawakh på en ledelse med mindre du trener i et inngjerdet område.

En flott måte å kanalisere en Azawakhs atletiskisme og intelligens er å prøve Agility Training. Øvelsen er fysisk krevende, mentalt stimulerende, og får eiere på føttene også. Azawakhs gjør også gode løpende følgesvenner, som vi nevnte tidligere.

Temperament

Azawakhs er ingenting hvis ikke lojal. De pleier å være avviklet med fremmede, men danner dype og varige obligasjoner med sin menneskelige familie. Selv om de er veldig uavhengige, og sjelden trengende, ønsker Azawakhs fortsatt kjærlighet og oppmerksomhet fra sine eiere.

Mild og fremtredende, Azawakhs er ikke en fan av det grove spillet som andre raser trives på. Dette betyr at de ikke er en god passform for husholdninger med små barn, som kan utilsiktet frustrere hunden med sine antics.

Vanligvis veldig stille, vil Azawakhs bare bjeffe og hylle å heve alarmen, noe som gjør dem gode vakthunder. Deres høye intelligens gjør dem enkle å trene, så lenge du begynner tidlig og tar den rette tilnærmingen, men det betyr at de krever mye stimulering - igjen, agility trening kan oppfylle mange av deres behov i en falt swoop.

De kan ikke være den typiske hoppende familien hunden, men den lojale og stoiske Azawakh fortsetter å tjene et elsket sted i mange boliger.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Azawakh dog: breed fakta og temperament