Er hunden din som lider av hundens demens?

Er hunden din som lider av hundens demens

Mange av de viktige gjennombruddene i moderne vitenskap har blitt oppdaget ved hjelp av hunder. Sykdommer som kreft og diabetes kan undersøkes hos hunder, og at forskningen blir da brukt til å lære mer om sykdommen hos mennesker. Nå kan våre furrige venner være i stand til å låse opp ledetråder om menneskelig intelligens og hjelpe oss med å forstå mer om demens.

Eksperter ved University of Edinburgh og London School of Economics mener at de har utviklet en IQ-test for hunder som ligner på testene som er opprettet for mennesker. Forskerne sier at hunden IQ-testen kan måle en hunds evne til å fullføre visse oppgaver og løse problemer. Studien ble utført på 68 arbeidende grenser collies.

Collies var alle gårdshunder, noe som betyr at de ikke var vant til ting som hundebehandler og utføre kommandoer som tradisjonelle husdyr. Rosalind Arden, leder forsker på studien sier det Hunder varierer i deres problemløsende evner, selv innenfor samme rase. Det samme kan sies om mennesker.

Er hunden din som lider av hundens demens

Som tradisjonelle menneskelige intelligens tester, ble hundene alle gitt mange tester som tok omtrent en time å administrere. Testene målte ferdigheter som beslutningstaking og navigering. En av testene besto av timing hvor raskt hunden kunne hente mat bakfra en barriere og en annen testet hundens evne til å velge den større mengden av to boller med mat.

I SLEKT: Intervju: Betydningen av mental stimulering for hunden din

Studien viste at jo raskere hundene fullførte testene, jo mer nøyaktige de var. Hundene som fungerte bra på matbarriereprøven, økte også høyere på testen som krever at de skulle velge den større delen av maten. Forskerne mener at denne informasjonen kunne tilby ledetråder til noen nyttige opplysninger om menneskelig intelligens.

De hevder at forskningen er betydelig fordi det er en liten målbar tilbøyelighet til smartere mennesker å være sunnere og leve lenger. Arden sier at forskningen tyder på at hunden intelligens er på samme måte strukturert til våre, så utfører studier på en art som ikke bruker rekreasjonsmedisiner, drikke alkohol eller røyk kan være svært gunstig.

Det er heller ingen forskjell i utdanning eller inntekt i hundens arter. Den reduserte mengden variabler kan gjøre det lettere for forskere å studere den direkte sammenhengen mellom intelligens og helse. Fordi ytelsen på etterretningstester ser ut til å ha mange lignende mønstre til mennesker, kan hunder også være i stand til å hjelpe eksperter til å forstå aldersrelaterte sykdommer som demens.

Arden forklarer at hunder er en av de få andre dyrene som replikerer mange av de viktige funksjonene i demens. Forståelse av det kognitive ferdigheter av hjørnetenner kan være svært verdifulle i å lære om hva som forårsaker demens hos mennesker, og behandlinger for sykdommen kan muligens bli testet på hunder i fremtiden.

Er hunden din som lider av hundens demens

Canine Demens er faktisk ganske vanlig, og hunder utvikler mange av de samme tangles og hjerneplaques som mennesker som lider av sykdommen. Adferdsendringene som er utstilt av hunder med demens, ligner også mennesker. De kan glemme stykker av deres normale rutine, bli agitated eller bli mindre sosiale. Andre symptomer kan omfatte:

  • Generalisert angst
  • Redusert aktivitetsnivå
  • Søvnforstyrrelser
  • Upassende bjeffer og andre vokaliseringer
  • Repeterende atferd (for eksempel pacing)
  • Stirrer på vegger
  • Desorientering

I SLEKT: 6 Vet`s tips om hvordan du bryr deg om eldre hunder

Å anerkjenne symptomene tidlig er ekstremt nyttig med intervensjon og behandling. Du må gjøre en avtale med din veterinær så snart som mulig for å skape en helseplan for hunden din. Det er sannsynlig at de vil foreslå å overholde en streng tidsplan for å hjelpe ditt forvirrede kjæledyr. Demens-spesifikke stoffer kan være et alternativ, samt medisiner for å hjelpe til med å håndtere hundens angst.

Din veterinær vil kunne evaluere hunden din og skape en forvaltningsplan som vil møte hans spesifikke behov. Du vil kanskje også søke hjelp av en veterinær atferdsmessig, da de vil kunne gi den mest omfattende tilnærmingen til inngrep. De vil kunne tilby deg innsikt og behandlingsplaner som veterinæren din kanskje ikke er klar over.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Er hunden din som lider av hundens demens?