Hunder og mennesker deler overraskende lignende tarmbakterier, sier studien

Det er mye mer at hunder og mennesker deler, og den nye oppdagelsen av lignende tarmbakterier kan bidra til å svare på et globalt helseproblem i både kjæledyr og mennesker.

Hunder har bodd side om side med sine mennesker for Tusenvis av år. Bonden er så nær at noen hunder noen ganger ender med å se ut som deres eiere.

Men A Ny studie Publisert i den Mikrobiome Vitenskapsskriftet antyder at hunder og mennesker deler mer enn bare en følelsesmessig binding. Forskere lærte at over århundrer har hunder utviklet gut mikrobiomer som er overraskende lik mennesker.

Vent, hva er gut mikrobiomer?

Disse funnene tyder på at hunder kan være en bedre modell for ernæringsstudier enn griser eller mus, og vi kan potensielt bruke data fra hunder for å studere effekten av diett på tarmmikrobiota hos mennesker, og mennesker kan være en god modell for å studere Ernæring av hunder.& # 8221;

Gut Microbiomes eller Gut Flora består av bakterier og mikroorganismer i fordøyelsessystemet. Den har vært knyttet til til kroppens immunitet og dets motstand mot sykdommer og sykdom. Det har også vært bundet til vår generelle helse og velvære, inkludert mental helse.

Eventuelle endringer i tarmmikrobiomene påvirker helsen vår. Faktorer som kosthold, stress og vårt miljø kan påvirke endringene.

Nå oppdaget eksperter at en hunds gut mikrobiomer inneholder lignende elementer som mennesker. Den likheten tyder på at hunder kan være bedre modeller for ernæring og helsestudier for å forstå menneskekroppen bedre. Nåværende studier Modell Menneskekroppen med for det meste Mus Test Emner eller Griser.

LIGNENDE: Hund Gut Microbiome Study - Hva forårsaker fedme hos hunder?

Finne ledetråder i hundens poop

Eksperter fra det europeiske molekylære biologi laboratoriet fungerte med Nestlé Purina Research Team for å studere 32 Labrador Retrievers og 32 Beagles og deres poop. Halvparten av fagene var av ideell og sunn vekt, mens den andre halvdelen var overvektig.

I fire uker matet ekspertene hundene purina hundemat og samlet deres poop å prøve. I ytterligere fire uker delte ekspertene hundene i fire grupper med forskjellige dietter: høyprotein, lavprotein, høykarb og lavkarbb. Deres avfall ble også samlet for studien.

Samlet sett ble 129 poopprøver samlet og studert ved hjelp av DNA-sekvensering. Omtrent 1.247.405 gener resulterte i at mikrobiome genkatalog for hunder, som deretter ble sammenlignet med den menneskelige genkatalogen, som ble samlet år siden.

Bilder av begge genkatalogene presenterte mange likheter i geninnholdet i tarmmikrobiomen mellom mennesker og hunder. Men det er ikke alle eksperterne lært.

Gut bakterier sammenlignet mellom hunder og mennesker

Lære mer om kjæledyr fedme

Fedme er en global helse bekymring for mennesker, og det er tilsynelatende også en bekymring for mange hundeeiere. Studien innebar at kostholdsprogrammer er like viktige hos hunder som det er hos mennesker.

Ekspertene oppdaget at hunder med en ideell sunn vekt i begynnelsen av studien manifesterte ubetydelige effekter i tarmen når dietten ble endret. Det indikerte at denne gruppen hadde en mer elastisk tarm sammenlignet med de andre hundene. Overvektige hunder matet med et høyt protein eller lavkarbbiett, derimot, manifesterte betydelige endringer i tarmen når dietten ble erstattet.

Så, hvis hunder og mennesker har lignende mikrobiomer, kan dette potensielt være starten på en annen studie som vil hjelpe eksperter å forstå hvordan mennesker, og hunder for den saks skyld, kunne bekjempe fedme for godt?

Bedre matalternativer

Bedre mat alternativer for hunderJack Gilbert av University of Chicagos mikrobiome senter, som ikke var en del av studien, ble ikke overrasket over funnene siden mennesker har delt maten med hunder i tusenvis av år.

Han sa imidlertid også at studien fortsatt er nyheter som er verdig for ernæringseksperter og matprodusenter for både mennesker og hunder. Det utfordrer bransjen til å komme opp bedre matprogrammer og alternativer som kan forbedre fordøyelsessystemet for både mann og hund

Videre studier må imidlertid gjennomføres for å fastslå de nøyaktige likhetene i mikrobiomer hos mennesker og hunder. For nå er det som er klart at båndene mellom hunder og mennesker løper dypere, og verden kan virkelig ha nytte av å ha hunder rundt.

Les neste: De 7 beste kalori hunden behandler

Studie Referanse:

  • Luis Pedro Coelho, Jens Roat Kultima, Paul Igor Cavea, Coralie Fournier, Yuanlong Pan, Gail Czarnecki-Maulden, Matthew Robert Hayward, Sofia K. Forslund, Thomas Sebastian Benedikt Schmidt, Patrick Descombes, Janet R. Jackson, Qinghong Li, Peer Bork. Likhet av hunden og menneskelige gut mikrobiomer i geninnhold og svar på diett. Mikrobiome, 2018; 6 (1) DOI: 10.1186 / S40168-018-0450-3
Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hunder og mennesker deler overraskende lignende tarmbakterier, sier studien