Rå dietter for hunder har helsemessige fordeler, foreslår ny studie

Det er en uendelig debatt om ernæringsmessige fordeler og farer ved rå mat for hunder, men en ny studie har endelig lagt til et annet poeng av strid.

Bør hundene bli matet a Rå diett? Dette emnet gnister alltid en debatt blant hundeeiere. Mens noen sier at du er bedre å gi hjemmelaget rå mat til hundene dine, viste en ny studie at kommersielt tilgjengelige rå mat har helsemessige fordeler også. Dette er de som selges på den frosne delen av et supermarked.

& # 8220; Når det gjelder diettformat og markedssegment, kommer det til slutt til forbrukerpreferanse og filosofi. Så lenge en diett er vist å være trygg og oppfyller ernæringsmessige behovene til kjæledyret i spørsmålet, er det et akseptabelt alternativ for meg, & # 8221; sier ledningsforsker.

Forskere fra University of Illinois gjennomførte en test på tre typer kommersielt solgt rå diett opsjoner kjæledyr eiere kan vanligvis kjøpe på store superstore kjeder. De testet disse matvarene for sin smak og fordøyelighet og deretter sammenlignet sin kvalitet til vanlige kibbles.

Ekspertene bestemte også effektene av maten blant åtte beagles som var en del av forsøket i en måned. Hundens helse og fysiske aktiviteter ble også evaluert sammen med deres blodprøver, avføring og urin. Deres funn ble publisert i Journal of Animal Science.

Så, hva er til middag?

Forskerne behandlet de rå diettene med naturlige kjemikalier, for eksempel en forsurende bakterie, for å bevare og beskytte den mot mikrobeformasjon. Men beagles ble også gitt andre matvalg bortsett fra rå diett og kibbles.

Hundene ble matet med en blanding av lett kokt og kornfri stekt mat. Deres måltider inkluderte også et sunt utvalg av plantebaserte produkter som gulrøtter, søte poteter, spinat og kale.

Alle matene som er gitt til hundene, var kyllingbaserte, men valgene ble noen ganger lagt til med biff, kyllingelever og laks. Eksperter formet rå mat som en pølse roll, mens de stekte valgene ble servert som kjøttboller.

Mer fordøyelig enn kibble

Rå hundemat er mer fordøyelig enn kibbleEtter 14 dager med å spise forskjellige matvarer i forsøket, lærte ekspertene at de stekte og lettkokte måltidene var mer fordøyelige blant diettvalgene. Men den rå mat og kornfrie valgene ga hundene lavere blod triglyserid nivåer. Overraskende, mens rå mat er høyere i fett enn kibbles, viste resultatet det er det sunnere valget.

Ekspertene lærte også at hundens gutbakterier syntes sunnere når de spiste en diett av stekt eller rå mat enn kibble. Imidlertid betyr endringene i mikrober egentlig ikke at resultatene er gode eller dårlige; Det er bare uvanlig.

Kelly Swanson, som ledet studien, angav i pressemeldingen som det virker som om matalternativ for hunder er akseptabelt, så lenge eierne føler at det er trygt for kjæledyrene å spise. Det koker virkelig ned til preferanse, spesielt siden eiere kjenner sine hunder bedre.

Advarsel fra andre eksperter

Før denne nye studien ble publisert, kom eksperter fra Utrecht-universitetet også ut med en Vitenskapelig rapport som bekreftet bakterier fra en rå mat diett er skadelig for kjæledyr. Forskere testet 35 kommersielt tilgjengelige hundemat i butikker i Nederland og 15 merker hadde 43 prosent Listeria tilstede. De andre merkene hadde også spor av e.coli, salmonella og sarcocystis cruzi.

Studere forfatter Paul overgaauw fortalte Den uavhengige at kjæledyr matet med rå måltider ikke bare utgjør en helserisiko for dyr; Det utgjør også en risiko for folkehelsen. Bakteriene som er tilstede i disse råmatene, kan også forurense menneskene som forbereder den.

Rå dietter for hunder har helsemessige fordeler - Nye studier finnerNoen kjæledyrseiere liker å mate sine hunder med et rå diett for å unngå allergiske reaksjoner fra kjemikaliene i kibbles eller behandlet mat. Rå måltider er også høy i vanninnhold.

Men å forberede et råmåltid kan være tidkrevende og dyrt for kjæledyrforeldre, og hundene kan kanskje ikke få de riktige mengder vitamin og mineraler, slik at de kunne bli mangelfull. Dessverre åpenbarer ernæringsmessige mangler ikke før noen måneder i kostholdet.

Les neste: Ny studie viser de fleste hundebehandler overstiger anbefalt kaloriutbetaling

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Rå dietter for hunder har helsemessige fordeler, foreslår ny studie