Cane corso: breed fakta og temperament

Cane Corso rase fakta og temperament

Ellers kjent som en italiensk mastiff, holder Cane Corso (flertall, Cani Corsi) et kongelig lager som går tilbake til 1137 A.D. For det meste kjent som en vakthund På grunn av sin uovertruffen hengivenhet og lojalitet mot sin herre, tilhører denne hunden rasen den gamle linjen av bløtdyr med en ganske spennende og langvarig historie som kommer fra regelen til det romerske imperiet.

Relatert innlegg: Hundemat for Mastiffs

En kort historie og evolusjon av den italienske mastiffen: Cane Corso

Korsi var nurtured og oppdrettet av en primitiv gresk stamme kalt den grønne molossen, før romerne erobret dem og tok ganske en håndfull av dem tilbake til landene i Italia. Julen Corso som er så populær blant hunden fanatiker i dag, har en blanding av napolitanske mastiffen og den lokale italienske hunden rase i blodlinjen.

Under den romerske regelen deltok de ofte i kamper og var en stor styrke for det romerske militæret. Denne rasen har levd opp til sin voldsomme og dristige rykte siden da og var årsaken til utallige seier på slagmarken.

Men etter at den forlengede epoken av krigene var over, måtte Corsi imøtekomme til det ikke-militære livet og ble funnet herding av storfe eller bønder i sine hverdagslige gjerninger fra tid til annen i det italienske landskapet.

For å holde avlingene vekk fra overtredere og beskytte deres husdyr mot ville dyr, velkommen de fleste bøndene en stokk corso til familien. Korsi overvåket ofte husdyret på vei til slakteriet på grunn av deres pliktige og dominerende holdning. De beskyttede også familier da de ble møtt av et vilt dyr på banen eller på dørstokken og kjempet så lenge de kunne holde pusten.

Deres popularitet og markedsførbarhet vokste veldig fort, og de var medlem av nesten alle andre husholdninger i løpet av den tiden!

Etter slutten av første verdenskrig og andre verdenskrig var Corsi på kanten av å bli alvorlig utdød. På grunn av deres naturlige instinkt for å være lojal mot sine eiere, Korsi sto av dem avgjørende da landene ble invadert og dermed mistet mange av dem i løpet av kampen. Som de fleste mennene skulle krig, ble et masse nummer på korsene etterlatt og drept.

Da krigen var over, hadde Italia gjennomgått en fullstendig transformasjon. Det var ikke det samme fredelige landet lenger, og rasen var nesten helt tapt sammen med husdyr, låger og bygninger. Folk vedtok nye måter å beskytte med våpen og andre våpen i stedet for å ha en vakthund som Cane Corso for å beskytte dem. De endret også sine låger i maskinlignende rammer som ikke lenger krevde beskyttelsen av en korso eller noe annet vakthund for den saks skyld.

Men på 1970-tallet satte en gruppe forskere og Corsi-beundrere seg på et oppdrag for å finne det som var igjen av disse trofaste og grusomme arter i det italienske landskapet. De var i flaks siden de fant noen av dem og oppdratt dem med andre arter etterpå. Senere på 1980-tallet ble Corsi vidt populært, ikke bare i hele Europa, men også i USA og står nå 40th På listen over de mest favoriserte hundene raser over hele verden.

Cane Corso 1

Noen raske fakta om korsi:

  • Med `Canis` er `hund` og `Cohors` Being `Bodyguard, betyr navnet Cane Corso` Bodyguard Dog `i Latin.
  • Deres pels trenger riktig grooming hver uke og det skur i store mengder to ganger i året.
  • På grunn av dens aggressiv natur, Korsi er ikke et godt alternativ for amatørfamilier eller de som er vedta hunder for første gang.
  • Du kan aldri misforstå med en Korsi fordi de ikke tar illebehandlinger godt. Hvis du trenger dem til å gå etter reglene i huset, må du ha tålmodighet å trene dem så lenge det tar. Det er bedre å vedta en nyfødt siden de trenger tid til å være riktig preparert og trent for å hindre at de er voldelige mot fremmede etterpå.
  • Den har en levetid på ca 10-12 år.
  • Korsi er mer hensiktsmessig for familier som har en stor Hagen Siden de er store i størrelse og krever mange fysiske aktiviteter.
  • De er mer utsatt for optiske sykdommer og dysplasi.
  • CORSI CAN Tren kraftig to ganger om dagen og kan til og med hente deg mens du kjører på en sykkel.
  • Korsi ble vist på europeiske hundeshow fra begynnelsen av 1990-tallet.
  • Vekten varierer fra 90-120 pounds.
  • Eksperter anbefaler ikke å holde Korsi hjemme alene som det kan bli veldig ensomt, og du kan ikke spørre noen andre om å ta vare på dem mens du er borte fordi de aldri er veldig fascinert av utenforstående.
  • Det er viktig å holde hunden din aktiv, både fysisk og mentalt, slik at de ikke blir utmattet og kjedelig sivile. Du vet når de bare er ferdig med å sette opp med deg når de grave opp store hull i gården, tygge møbler eller bark på fremmede.
  • Hvis ikke trent riktig, kan rasen være farlig for andre små kjæledyr i nabolaget.
  • Korsi ble anerkjent av American Kennel Club i år 2010.
  • Det ble anerkjent av World Canine Organization i år 2007.

Opplæring

Opplæring En Korsi er ikke alltid en lett oppgave med mindre du planlegger å ønske deg velkommen en nyfødt eller en tre-tolv uker gammel valp i familien. Valper og nyfødte er vanligvis lettere å trene siden de har mye tid til å bli vant til reglene i huset og er veldig samarbeidsvillig.

Dessuten blir trening mye lettere når du har utviklet en slags forståelse med valpen. En form for kommunikasjon vil bygge en solid tillit, og han / hun vil dermed høre på kommandoen din.

Forplikte deg selv og de andre til å bruke en mer sanguine eller positiv tilnærming mens du trener dem. Din valp vil snart forstå at en "nei" betyr at det er høyt "utenfor grenser.`Dette betyr at du ikke trenger å stresse eller rope på dem for å få positive endringer i deres oppførsel. Det er viktig at de mottar den samme typen kommando og trening fra alle andre medlemmer av familien. Ellers vil deres trening ikke bære frukt som de vil bli forvirret mens de holder seg i ulike kommandoer.

Mens du trener, avstå deg selv og andre fra overindulging dem bare fordi de er nye i familien eller fordi du tror det er greit å gi inn i deres krav en gang i mellom. På ingen kostnader bør du la dem hoppe på møbler, bite sko eller andre materialer, da dette kan føre dem til å tro at denne typen oppførsel er akseptabelt.

Relatert innlegg: Hundesofa dekker

Det anbefales at du starter med de svært grunnleggende kommandoene som "sit", "hæl" eller "opphold" og dykke inn i de vanskeligere kommandoene senere. Hvis det er nødvendig, bruk godbiter for å få dem til å lytte, selv om det meste en fast kommando er alt du trenger for å få dem til å høre på deg. Veilede dem gjennom trening og gi hunden en sjanse til å samhandle med fremmede eller andre kjæledyr på turer eller kjører.

Mens du møter nye mennesker på turer, la dem spille med din valp og gi dem en godbit, hver gang de møter noen nye. Dette vil sørge for at de er sosialt og minnelige mot andre mennesker eller kjæledyr, de er ikke kjent med fra en svært ung alder. Ganske ofte uønskede ikke å gjøre dette og som et resultat, deres hunder viser aggresjon mot de som de ikke er kjent som er vanlig i sin natur.

Relatert innlegg: Beste hundebehandler

Dessverre slutter arbeidet ikke der - du må også gjøre dem kjent med sine omgivelser. Hvis ikke, kan valpen din vise seg å være vanskelig og skummel; Selv de vanlige daglige oppgavene vil ende opp med å bli tøffere for deg. Behandle dem som de voksne hundene og ta dem på ærend i stedet for å holde dem begrenset i grensene til ditt hjem og hage som bare vil føre til utvikling av karakteristisk aggressivitet og unødvendig skamhet.

Imidlertid, i motsetning til en valp, vil en voksenrør corso vise seg å være vanskeligere å håndtere. Så hvis du har vedtatt en allerede forbi sin unge alder, må du sette en ganske innsats for å temme den. Men treningsprinsipper for valper og voksne forblir det samme. Noen problemer du er sikker på å møte er:

  • Overdreven bjeffing
  • Biting
  • Mat aggresjon
  • Hopping på folk

Overdreven bjeffing

Mens bjeffer sikkert hold eiere oppmerksomme og trygge, intosperes bjeffer er ganske irriterende å håndtere. Hvis du ser din Cane Corso bjeffer for mye når du kommer hjem, må du ikke oppfordre dem ved å adressere dem umiddelbart. Hvis det samme skjer når telefoner eller klokkene ringer, ikke gjør en bevegelse for å stoppe lyden.

Alternativt kan du bruke kommandoer som "stille" eller "hush" når de fortsetter å bjeffe seg kontinuerlig. Hvis det ikke virker, må du trene dem til å tolerere lyden og få dem til å bli vant til det ved å ringe klokkene eller telefonene kontinuerlig. Dette vil redusere spenningen med ti folder og forhåpentligvis Stopp bjeffingen. Det kan bidra til å kompensere dem når de lykkes med å svare på kommandoen din.

Relatert innlegg: Beste apper for å stoppe hunden bjeffer

Biting

Noen voksne cane Corso vil vise urant oppførsel hver gang en stund og prøve å bite mens du spiller eller på annen måte. Det er her du går inn som en forelder. Et fast "nei!"Skal virkelig være nok, men hvis ikke, gi dem en tygge leketøy i stedet. Hvis bitingen ikke stopper, må du straks trekke seg fra dem. Det vil fastslå at deres oppførsel er uutholdelig og du misliker det. Ikke bare vil det dishearten dem, men også stoppe biting.

Relatert innlegg: Tygge leker for valper

Mat aggresjon

En annen veiende oppførsel de kan demonstrere, er hundemataggregat. Det er her de vil bli defensiv av maten og vil forsøke å avværge deg hvis du forstyrrer mellom måltider. I slike tilfeller tilbyr de tomme boller og gradvis fyller dem når du velger å gjøre det. Da vet de at du er den som er i autoritet til å gi dem mat. En annen teknikk som du også kan prøve, er å sette sporadiske godbiter under måltider som vil gi dem beskjed om at du ikke mener noen skade.

Hopper

Å ha en voksen stokk corso hopper rundt deg Mens de hilsen dem kan være ganske usannsynlig etter at de har vokst ut av barndommen. Oftest blir det en skremmende situasjon som de viser overdreven spenning.

Så for å dempe deres over spenning, vis mindre iver selv. Vinkel deg bort fra ham og hans poter, og han får beskjed om at hans oppførsel ikke er så behagelig og ikke vil bli fristet til å gjenta.

Men hovednøkkelen til opplæring er kommunikasjon. Jo bedre forståelsen du skaper mellom dere begge, jo lettere vil det være å trene korsi.

Cane Corso 3

Temperament og personlighet

Julen Corso har hatt et rykte om å være en all-purpose hund siden begynnelsen av sin historie. Dens transformasjon gjennom årene har gjort det til en passende rase for å være den perfekte vakthunden for folk. Imidlertid varierer deres atferdsegenskaper når det er en plutselig forandring i omgivelsene.

Når blant familie eller venner som de er veldig kjent med, elsker Corsi å behage sine mestere. De er rolige, klare og alltid klar til å nyte en fredelig kveld blant hans / hennes favoritt mennesker. Men hvis det oppstår en inntrenger eller en ukjent trussel, bytter den til forsvarsmodus med en gang og beskytter sin mester mot den minste faren som lurker rundt.

Selv om de har vist seg å være en veldig lojal og hard, er en viss egenskap av deres at de er ganske dominerende, og det er nødvendig å minne dem fra tid til annen om hvem som er ansvarlig som de liker å være litt imperious.

Hvis trent riktig, samarbeider og holder de seg av reglene til enhver tid, opprettholder en vennlig og sunn atmosfære inne i huset. Treningen må imidlertid være under vennlig, men likevel streng tilsyn som vil sikre at de vil lytte til din kommando og ikke vise aggressiv oppførsel.

Trening

Tidligere brukt som medlem av den militære kraften og en vakt hund for jakt og beskytte husdyr, Korsi er i stand til å holde seg i form og i form på egen hånd. Deres tilfeldige spaserturer rundt huset og sporadiske turer eller løp er omtrent nok til å holde dem sterke og robuste. Derfor trenger du ikke å sette mye innsats å bekymre deg eller stresse ut om at korsoen din er overvektig eller undervektig. Imidlertid vil et balansert kosthold også sikre deres fysiske kondisjon.

Fôring

Som enhver annen hund rase, trenger Cane Corso å ha et balansert kosthold som består av alle elementene som er nødvendige for deres helse og vekst. Siden disse italienske mastiffene er veldig energiske, er det vanlig for dem å kreve mer mat enn de fleste andre familiehunder. Men mest i hovedsak deres matbehov vil avhenge av deres kroppsbygning.

Veier mellom 100-125 pounds, hver uke krever disse hundene 5 til 10 pounds kibble. Avhengig av størrelsen på Cane Corso, vil han / hun innta 4-8 kopper kibble to ganger om dagen.

Relatert innlegg: Beste hundemat for Cane Corso

Som nevnt før hans matinntak vil avhenge av alder, størrelse, metabolisme, kroppsbygning og energinivå. Hundemat fra high-end merkevarer vil sikre at de mottar nok ernæring og næring, og du vil også spare på maten siden litt vil gå langt for å holde puppen energisk og sunn.

Men du må sørge for at du holder en stabil balanse mellom alle elementene i kostholdet hans. Selv om disse hundene mest liker å spise kibble, ikke glem å gjøre fett, karbohydrater, proteiner, vitaminer og mineraler en del av deres vanlige kosthold.

Relatert innlegg: Beste tørre hundemat

Bunnlinjen

Som enhver annen hund rase, kan korsene også racked med smerte når de er skilt fra sine kjære. Selv om den berømte for sin grusomme natur som en krigshund, holder den italienske Mastiffen en uovertruffen følelse av uendelig kjærlighet og evig lojalitet for sine eiere. Så ikke tenk to ganger før du vedtar en corso hvis du er godt erfaren og forberedt på forpliktelsen. De vil alltid stå for deg og beskytte deg til de tar av sitt siste åndedrag.

Flere kjæledyr produktanmeldelser

Dyson Pet støvsuger
Hunden bevis søppel bokser
Badekar for hunder
Hund anti tygge sprayer
Kjæledyr lukt nøytralisator
Oppvarmet hundeklubber
Hundekrise vannflasker
Hund tepper
Hund kamera
Hundemat Mat

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Cane corso: breed fakta og temperament