Nederlandsk warmblood horse: breed profile

Kastanjehest med hvit flamme bak en port

Den nederlandske Warmblood Horseasen er en ekstraordinær sportshest som har steget til fremtredende i den internasjonale rides verden. Det brukes ofte som en rekreasjons- og konkurransedyktig hest i ridesdisiplinene til dressur, hopper, kjøring, og mer. Avl taktikk har gjort den nederlandske Warmblood en hest med et utmerket temperament, atletisk og pålitelighet.

Raseoversikt

Vekt: 1.430 pund

Høyde: 15 hender (60 inches) til 17 hender (68 inches)

Kroppstype: Godt proporsjonert bygg-dype brystmuskulære nakke - kraftige ben

Best for: Ryttere og eiere av alle nivåer

Forventet levealder: 20 år

Nederlandsk Warmblood History og Origins

Den nederlandske Warmblood Hestens forfedre går tilbake til Nederland før andre verdenskrig. På den tiden var det Gelderlander, en elegant hest med middels statur som ble oppdrettet som en vogn og utkast hest. Det var også Groningen, en større, tung sett hest som hovedsakelig brukes i landbruket. Den moderne nederlandske Warmblood utviklet seg fra disse to innfødte nederlandske raser, sammen med noen importerte raser.

Etter krigen erstattet biler og traktorer i stor grad Gelderlander og Groningen hester. Så hestedlmålet ble omdirigert mot å produsere glede sportshester. Folk ønsket fortsatt en hest som var sterk og lydig nok til å bistå med gårdsarbeid, men de foretrekker det også å være stilig og elegant for vognbruk og ridning. Dette ga opphav til den svært allsidige nederlandske Warmblood.

I dag er den nederlandske Warmblood registrert hos Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland (The Royal Warmblood Studbook i Nederland).

Nederlandsk Warmblood Størrelse

I gjennomsnitt, nederlandsk warmbloods rekkevidde i høyde fra rundt 15 hender (60 inches) til 17 hender (68 inches). Men for å bli en avlshest, må Mares stå minst 15.5 hender (62 tommer), og hingste må stå minst 15.75 hender (63 tommer). Mens det ikke er noen øvre grense på høyde, er hestene godt over gjennomsnittlig høyde ikke så ønskelig fordi de er upraktiske for sportsbruk. Nederlandsk Warmbloods Veier generelt et gjennomsnitt på 1.430 pounds.

Nederlandsk Warmblood Breeding and Anvendelser

Generelt, "varmblodige" hester oppnådde sitt navn fordi de har en blanding av den rolige naturen av "kaldblodige" utkastet hester og ånden av "hot-blodige" hester, som thoroughbreds og arabere. Fordi den nederlandske Warmblood og dens forfedre har gått gjennom århundrer med selektiv avl for å finjustere fysiske egenskaper og temperament, er dagens moderne versjon egnet for alle typer aktiviteter.

Takket være deres fremtredende visne og kraftige ben, utmerker nederlandsk Warmbloods internasjonalt i hopping og dressur. De deltar også i transportkjøring. Og de er et populært valg for Hunter-konkurranser, hvor hesten dømmes på bevegelsene og mannerismene som gjør en hest som er egnet for jakt. Pluss, de gjør for pålitelige rekreasjonshester som er enkle å jobbe med, uavhengig av en persons hestopplevelse.

Farger og markeringer

Flertallet av nederlandske warmbloods finnes i solide farger av svart, bukt, brun, grå og kastanje. Hvit markeringer er vanlig. Tobiano-mønsteret, som produserer hvite flekker, kan også oppstå.

Unike egenskaper til den nederlandske Warmblood

Alle nederlandske warmbloods har blitt oppdrettet for å være ukomplisert for å håndtere og ri. De pleier å være intelligente, lettvint, og villig til å jobbe med sine mennesker. Og fordi de er så jevnt tempererte, kan de trives i en rekke miljøer, inkludert på glede rides og i showingen.

10 mest populære hestaser og typer hester

Diett og ernæring

Nederlandsk Warmbloods trenger en diett som ligner på mange hester som inkluderer kvalitetsgress, hø, korn, frukt og grønnsaker. Store nederlandske warmbloods kan trenge litt mer fôr enn en gjennomsnittlig størrelse hest, selv om det også avhenger av hestens aktivitetsnivå.

Vanlige helse- og atferdsproblemer

Nederlandsk Warmbloods er solide hester som har en tendens til å leve sunne liv på grunn av de strenge kravene som er lagt på avl. For eksempel er hestene diskvalifisert fra avl for medfødt Øyefeil, Overbites eller underbiter, eller mangel på symmetri i deres stifler (benfuger), hover, hocks eller bevegelse. Likevel er noen leddgikt og andre felles problemer sett i denne rasen.

Når det gjelder atferd, har selektiv avl produsert hester som pleier å være avslappet og ivrige etter å behage. De fleste nederlandske warmbloods er veldig i tråd med sine ryttere.

Grooming

Standard Horse Grooming er nødvendig for en nederlandsk Warmblood. En daglig børste vil fjerne smuss og rusk og fordeler jevnt hestens oljer over hele kroppen. Hov-inspeksjoner og rengjøring bør også gjøres daglig. Disse vanlige grooming-øktene vil ikke bare holde hesten sunn, men de vil hjelpe deg med å styrke bindingen din med dyret.

Fordeler
  • Allsidig

  • Atletisk og generelt sunn

  • Pålitelig og praktisk

Ulemper
  • Noen utsatt for leddgikt

  • Kan trenge litt mer mat enn andre hester på grunn av deres størrelse

Champion og Celebrity Dutch Warmblood Horses

Noen av de mest vellykkede showhoppingshestene har kommet fra den kongelige Warmblood Studbook i Nederland. Et par bemerkelsesverdige nederlandske warmbloods som nylig vunnet olympiske medaljer er kongelige Kaliber og Hickstead. Nylige medaljerner i dressur inkluderer Ferro og Udon.

Den nederlandske Warmblood Stallion Totilas er kjent som en av de beste dressurhestene i verden og har ødelagt flere verdensrekord.

I filmene spilte en nederlandsk varmblodstallion som heter Uraeus rollen som Brego i "Ringenes Herre."Før dens filmkarriere hadde Uraeus konkurrert i dressur.

Er den nederlandske Warmblood Horse riktig for deg?

Den nederlandske Warmblood har et ideelt temperament som de fleste equine-elskere liker. Det er en rolig, pålitelig hest som generelt er lett å trene og jobbe med for folk av alle erfaringsnivåer. I tillegg er det en solid rase som tilpasser seg godt til eierens behov, enten du leter etter en hest for å ri eller konkurrere.

Hvordan adoptere eller kjøpe en nederlandsk warmblood

Kostnaden å adoptere eller kjøpe en nederlandsk Warmblood Ranges fra rundt $ 5000 til $ 25.000 i gjennomsnitt. Prisen kan variere sterkt, avhengig av alder, trening og stamtavle. For eksempel kan hestene fra Champion Hopping Bloodlines koste godt inn i seks figurer.

Hvis du ønsker å ta med hjem en hest, tilbringe tid med det på oppdretteren eller redningsorganisasjonen først. Diskuter sin helse, temperament og treningsnivå, og be om å prøve det selv om det er mulig. Se etter lameness, problemer med å puste, eller andre tegn på skade eller sykdom som organisasjonen ikke allerede har avslørt. Vær sikker på at du har all den informasjonen du trenger for å være tilstrekkelig omsorg for hesten.

Flere hestaser

Hvis du er interessert i lignende raser, sjekk ut:

Ellers kan du sjekke ut alle våre andre hest Breed profiler.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Nederlandsk warmblood horse: breed profile