Den beste hesten raser for første gangs eiere og ryttere

hest og rytter mot hverandre

Mens No hest rase er helt perfekt for begynner ryttere og eiere, noen raser har attributter som gjør dem mer egnet enn andre. De har en tendens til å ha en rolig, trenbar natur og en jevn tur. Og de er vanligvis tålmodige med ryttere som har liten erfaring. For å komme i gang på søket ditt, er det 10 av de beste hestaser for nybegynnere.

Tips

Velg en hest basert på temperament og trening, ikke det stamtavle. Eldre hester av enhver rase har en tendens til å være mer forutsigbar enn yngre hester. Den beste måten å finne ut om en hest er riktig for deg, er å tilbringe tid med det.

Vanlige spørsmål om å kjøpe din første hest eller pony - hva du trenger å vite
  1. American Quarter Horse

    Den amerikanske kvartalet hest-No. 1 hest rase i Amerika-er populært med engelsk og vestlig ryttere. Kvarthester gjør ofte gode nybegynnerhester på grunn av deres jevnt temperament. Men noen kan være for energisk. Sprately Ånd til side, deres andre attributter-tilpasningsevne, fingerferdighet og pålitelighet - gjør dem til en god første hest.

    Raseoversikt

    Høyde: 14 hender (56 tommer) til 16 hender (64 tommer)

    Vekt: 950 til 1200 pounds

    Fysiske egenskaper: Middelsbonet-Finly Chiseled Head-Wide Peead-Flat Profile

  2. Arabisk

    Ved omdømme er arabere kjent for å være hot-headed. De ble oppdrettet som Warhorses med fart, utholdenhet og styrke. Men mange arabere er stille og pålitelig. Og en rolig hest er mindre sannsynlig å spook i oppsiktsvekkende situasjoner. Generelt er Geldings (kastrert voksne menn) det calmestand gjør den beste nybegynnerhesten.

    Raseoversikt

    Høyde: 14 hender (56 tommer) til 16 hender (64 tommer)

    Vekt: 800 til 1000 pounds

    Fysiske egenskaper: Kompakt kroppsskoksformet hodebane tilbake med skrånende skuldre og kraftige bakkvart

  3. Fullblodet

    I stor grad avlet for racing, en fullblod kan vise seg å være mer hest enn de fleste nybegynnere kan håndtere. Og i de fleste tilfeller bør du passere en pensjonert rasehest som er opplært til å bolt på sprekk av en startpistol. Imidlertid er det noen rolige og stabile thoroughbreds som gjør det bra først hester.

    Raseoversikt

    Høyde: 15 hender (60 inches) til 17 hender (68 inches)

    Vekt: 1000 til 1.300 pounds

    Fysiske egenskaper: Deep Chest-Lean Body-lange, flate muskler

  4. Amerikansk maling

    Maling hester har en sterk blanding av amerikansk kvarthest i deres stamtavle. De har vanligvis et rolig, lettvint temperament og er sosiale dyr. De kan danne dype obligasjoner med deres valgmuligheter og til og med gjøre det bra med barn. Pluss, som en intelligent rase, er de enkle å trene.

    Raseoversikt

    Høyde: 14 hender (56 tommer) til 16 hender (64 tommer)

    Vekt: 950 til 1200 pounds

    Fysiske egenskaper: Muskulær kroppsbredde bryst-sterk bakkvart - karakteristisk frakk mønster

  5. Morgan

    Den allsidige Morgan er et godt valg for en familiehest. Disse hestene er typisk oppmerksomme, sosiale, og har et sterkt ønske om å behage sine omsorgspersoner. For begynnelsen av ryttere, er de ganske tilgivende. Og med erfarne ryttere, er de raske til å følge kommandoer. Disse hestene er generelt enkle å ta vare på, og helseproblemene er sjeldne.

    Raseoversikt

    Høyde: 14 hender (56 tommer) til 15 hender (60 tommer)

    Vekt: 900 til 1.100 pounds

    Fysiske egenskaper: Glatte linjer - små ører - uttrykksfulle øyne-crested nakke

  6. Kentucky Mountain Saddle Horse

    Kentucky Mountain Horses er en gaited rase, noe som betyr at de har en fire-beat hov bevegelse for en jevnere tur. Turen føles nesten uanstrengt, og kroppen beveger seg knapt i salen. Følgelig favoriserer eldre mennesker eller de med felles problemer disse hestene. Rasen har også en tendens til å ha et forsiktig temperament.

    Raseoversikt

    Høyde: 13 hender (52 inches) til 16 hender (64 tommer)

    Vekt: 950 til 1200 pounds

    Fysiske egenskaper: Muskuløs, kompakt kroppsflat ansiktsprofil-buet hals-dype bryst-vel-skrånende skuldre

  7. Missouri Fox Trotter Horse

    Missouri Fox Trotter Horse er en annen Gaited Ras for en komfortabel tur. Den spesielle amblende gangen kalles en "Fox Trot."Med hodet ned og hale opp, skryter hesten bevisst med en fot alltid i kontakt med bakken. Denne hesten har en vennlig, mild disposisjon og er et godt valg for familier.

    Raseoversikt

    Høyde: 14 hender (56 tommer) til 16 hender (64 tommer)

    Vekt: 900 til 1200 pounds

    Fysiske egenskaper: Straight Facial Profile-Poiny Ears-Muscular Body-Short Back-Sheaded Shoulders

  8. Islandsk hest

    Islandske hester er sikkert-foten, lang levetid og motstandsdyktig mot tøffe forhold. De kommer ned fra Shetlands ponnier, og deres små statur gjør dem til å føle seg mindre imponerende til nye ryttere. Islandene er også en gaited rase. Deres spesielle trinn kalles en "tolt", som er en sped-up-tur som tilbyr et nivåtur selv over steinete terreng.

    Raseoversikt

    Høyde: 13 hender (52 tommer) til 14 hender (56 tommer)

    Vekt: 730 til 840 pounds

    Fysiske egenskaper: Squat-legged-dyp-chested-lang back-shaggy pels

  9. Clydesdale

    Clydesdales har ofte en rolig oppførsel som nybegynnere nyter. Disse hestene har en tendens til å være tilgivende av en nybegynners feil og er generelt rolige og stabile. Men deres ulemper er deres størrelse. Noen ganger sal passform og tack dimensjonering kan være vanskelig for disse store hestene. Og de kan være skremmende eller utfordrende å montere for enkelte mennesker.

    Raseoversikt

    Høyde: 16 hender (64 tommer) til 18 hender (72 inches)

    Vekt: 1800 til 2000 pounds

    Fysiske egenskaper: Feathering on Legs-Round Feet-Broad Phead-bued, Long Neck

  10. Draft CrossBreeds

    Et fint alternativ til et fullblodet utkastet er et utkastet crossbreed. Hest raser, inkludert clydesdales, shires og percherons, har blitt krysset med thoroughbreds, kvart hester og maling hester for å produsere fulle hester av en mindre statur. Dette kan gjøre dem lettere for nybegynnere å montere, ri og vedlikeholde.

Raser å unngå

Generelt bør nybegynnere unngå uutdannede og høyt åndelige hester, da de kan være vanskelige for selv veteranhester. De Akhal-Teke er en rase som kan være for spennende for noen med liten hestopplevelse. På samme måte kan atletismen av andalusiske hester gjøre dem vanskelig å klare for nybegynnere. Likevel kommer alt ned til den enkelte hesten.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Den beste hesten raser for første gangs eiere og ryttere