Er jeg for gammel til å lære å ri en hest?

Kvinnelig rancher Justere hestetrid i feltet

Kanskje du alltid har ønsket en hest, Og nå er du endelig heldig nok til å ha både tid og penger for å gjøre drømmen din til virkelighet. Kanskje du en gang var en hestseier eller rytter, men livet kom i veien, og du er nå klar til å komme inn på hestens verden. Å ri en hest kan være en fantastisk måte å tilbringe dine pre-pensjon eller pensjonsår.

Er jeg for gammel til å ri eller eie en hest?

Hvis du har råd til tid og penger som kreves for å eie eller regelmessig ri en hest og er i rimelig god helse, er du ikke for gammel til å være en rides. Det er ingen grunn til at folk i 40-årene, 50-tallet, 60-tallet, og utover bør ikke nyte hester og helsemessige fordeler som rider dem kan gi.

Imidlertid vil du gjøre både deg selv og din hest en stor tjeneste ved å være rimelig egnet. Ridning er en sport, og jo mer passform du er, desto lettere vil det være. Styrken, balansen, kroppsbevisstheten og smidigheten det tar å gjøre mange andre idretter, vil også hjelpe deg som du lærer å ri og ta vare på en hest. Bare planlegger å gå sakte, og vær tålmodig med deg selv som du lærer.

Bli komfortabel

Hvis du har bestemt deg for å lære å ri, er det første skrittet å kjøpe en godkjent ridning hjelm. Du vil også ønske deg Sikker støvler og komfortable bukser. Så gå ut og finn en god trener som forstår de spesielle behovene til en eldre rytter. En god trener vil utfordre deg uten å overvelde deg. Ridning bør være morsomt, og hvis det er ubehagelig, skremmende eller på annen måte ubehagelig, må noe endres.

Skader og kroppssmerter

Enten unge eller gamle, vil de fleste føle litt muskelbelastning når de først begynner å ri. Det er noen muskler langs innsiden av ditt øvre ben som vil føle seg ekstremt sår for den første lille stund fordi de ikke brukes på samme måte for andre aktiviteter. Knesmerter er også vanlig.

Noen eldre ryttere tar acetaminophen eller ibuprofen før de rir, og noen tar det etter. Igjen, ridning er en sport, så det er ikke urimelig å ta vare på deg selv som en idrettsutøver, inkludert vektstyring, fleksibilitet og aerob trening. Et team av utøvere kan hjelpe deg med på turen, for eksempel massasje terapeuter, kiropraktorer og fysioterapeuter, som kan et varmt bad med epsoms salter.

Hvis du har å gjøre med leddgikt, ryggproblemer, felles erstatning eller andre kroniske helseproblemer, kommer disse til å påvirke hvordan du rir. Det er lurt å diskutere dine rytplaner med legen din, men vet at mange folk kjører til tross for smerter og smerter som følger med alderen.

Sikkerhetstiltak

Faller av er en stor bekymring, spesielt for eldre ryttere, men du kan redusere sjansene ved å ri på høyre hest, holde seg i kontroll, lære nøddemontering og stopper, og holder seg våken. Sikkerhetsutstyr vil ikke hindre et fall, men det vil bidra til å beskytte deg hvis du gjør det. Hjelmer, sikkerhet Stirrups, støvler, og brystbeskyttere vil hjelpe deg å føle deg tryggere.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Er jeg for gammel til å lære å ri en hest?