Hvordan trene din lille hund

Person trener en Boston Terrier

Trening er like viktig for Små rasehunder som det er for større. Hundeeiere legger ikke alltid så mye tid og energi til å trene sine små rasehunder, ofte skrive bort en dårlig oppførsel som uunngåelig.

Dessverre kan mangel på trening faktisk føre til en rekke Oppførselsproblemer, gjelder også aggresjon og uopphørlig bjeffer. Det kan også være farlig for din lille hund - hvis det ikke lærer å komme når den kalles, for eksempel, kan det gå seg vill eller skadet. Og uansett størrelsen, en velutdannet hund er en mye mer behagelig følgesvenn enn en med dårlig manerer.

Prøv "ingenting i livet er gratis" filosofi

Deres størrelse betyr mange små hunder har gitt privilegier at større hunder ikke er. For eksempel er små hunder mer sannsynlig å få lov til å sove i sengen din og sitte på dine møbler.

Mens dette er greit så lenge det er akseptabelt for deg, kan det føre til påtrengende hunder som tror at eiere er der for å imøtekomme deres alle innfall. Med andre ord, slik at hunden din kan gjøre som den gleder hele tiden, kan føre til å dele hjemmet ditt med en liten tyrann.

Å la din lille hund vite at du er ansvarlig, få det på gang på en Ingenting i livet er gratis program. Denne typen program, som mange hundetrener følger, er designet for å lære hunden din at den må jobbe for ting.

Gi hunden din en kommando som den må adlyde før den får tilgang til alt det nyter. For eksempel, spør hunden din til Sitt før det blir matet og å få ned Før du blir tillatt på møbler. Din lille hund vil raskt lære at påtrengende oppførsel får det ingen steder.

1:13

Se nå: 12 små hunder som gjør for gode reisekammerater

Tren på hundens nivå

Trening En liten hund kan være vanskelig på ryggen og skummelt for hunden din. Spesielt i de tidlige stadiene av trening grunnleggende lydighetskommandoer, kan det skremme for din lille hund hvis du er tårn.

For å sette hunden rolig (og å spare ryggen), start på samme fysiske nivå som hunden din. Du kan gjøre dette ved å komme ned på bakken med din lille hund eller bringe den opp til ditt nivå ved å sette det på et bord eller et trinn.

Når hunden er komfortabel med trening og læring Nye kommandoer, Du kan begynne å jobbe med trening mens du står og det er på bakken.

Hold det positivt

Positiv forsterkning Trening er en fin måte å trene små hunder på. Teknikker som Clicker Training og annen belønningsbasert trening kan være svært effektiv.

På den annen side, siden de er så små, kan straffbaserte opplæring være skadelig og skremmende. Det er for lett å utilsiktet skade en liten hund ved å gi den en båndkorreksjon. Og å være så mye mindre enn du er skremmende nok uten å legge til straff til blandingen.

Hold ting positivt og opptatt, og tilbyr hyppig ros og godbiter for å styrke din godkjenning, og din lille hund er sikker på å lære å elske trenings økt.

Prøv sport, avansert lydighet og mer

Ikke undervurder din lille hundes evne til å lære ny atferd og å utmerke seg i et bredt spekter av aktiviteter. Små hunder kan gjøre det bra på Hundesport, som for eksempel smidighet og jorddog, så vel som avansert lydighet. Dette er gode måter å inkorporere ferdigheter i treningsrutinen din.

Hvis disse konkurransene ikke appellerer til deg, kan du fortsatt vurdere å trene hunden din for AKC Canine Good Citizen sertifisering. Med riktig trening og sosialisering, Små hunder gjør fantastiske følgesvenner som er velkommen uansett hvor du går.

Problemer og proofing oppførsel

Hundetrenere Hør ofte klager fra eierne av små hunder når det gjelder housetraining. Eiere kan finne at de anbefalte teknikkene for housebreaking, som for eksempel kasseopplæring, bare ikke jobbe for sine små hunder. Det er ikke sant. Være konsistent med trenings- og bevisoppførselen i forskjellige miljøer, akkurat som du ville med en større hund. De samme teknikkene som jobber på store rasehunder, vil fungere på din lille rasehund, med et bemerkelsesverdig unntak.

Små hunder har ofte mindre blærere enn større hunder. Dette betyr at de ikke er fysisk i stand til å holde den i så mange timer som en større hund. Din liten rase hunden kan bare trenge noen ekstra turer utenfor hver dag. Eiere hvis tidsplan ikke tillater dem å gå sine små hunder hver tredje til fire timer, kan trenge å ansette en hunds walker eller velge å lære hunden sin til å bruke housebreaking pads eller en søppelboks innendørs.

Redigert av Jenna Stregowski, RVT

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvordan trene din lille hund