Hvordan roe en hyperhund

Hvordan å rolige hyperaktiv hund

Den unge pit Bull-blandingen zoomet rundt i rommet på topphastighet, ansiktet hennes i et bredt spill, halen hennes tucked langt under hennes rumpe.

Hyper Pit Bull

Hun slengte inn i beina mine, nesten banket meg over til tross for bøyde kneet jeg adopterte da jeg så henne komme.

Hun ricocheted av meg og knust inn i min kollega zoe, hoppet opp mot Zoe ansikt, hennes negler grep Zoe`s bein og raking ned buksene hennes.

Denne hunden trengte litt hjelp. Hun var ikke aggressiv, men hun skulle ikke bli vedtatt veldig raskt som dette. Selv de aktive turgåere i Colorado liker ikke høye energidunder uten oppførsel.

Lære å rolige en hyperaktiv hund er en ferdighet som mange hundetrener lærer tidlig på - men det er ikke lett. Prøver du bare å avdekke hunden, og risikere å skape en utholdenhet super-idrettsutøver? Eller låser du bare hunden bort og håper de blir bedre når de er eldre? Vil ansette en dogwalker fikse det? Hva er en eier å gjøre?

Høy energi mot høy arousal: Hva er forskjellen, og spiller det ingen rolle?

Før vi går inn på hvordan å roe en hyperaktiv hund, la oss få litt terminologi rett. Ikke alle hunder med ubegrenset energi er uhøflig, påtrengende skapninger. Og ikke alle hundene som er uhøflig og påtrengende er super-idrettsutøvere.

Høyt vekket hunder

Høyt vekket hunder er bare det - de er over-vekke av stimuli som andre hunder ville ta i skritt. Det er ikke en permanent tilstand av å være, det er bare shorthand for hva disse hundene gjør på et tidspunkt.

Høyt vekket hunder har ofte en vill, nesten panikkt utseende i øyet - de er over toppen og ut av kontroll. Disse hundene er ikke i stand til å tenke gjennom spenningen.

rolig ned hyper hunder

Bella, hunden beskrevet i begynnelsen av artikkelen, eksemplifisert dette perfekt i lyet.

Høye arousal hunder ofte ..

  • Kjør rundt på topphastighet
  • Bark uopphørlig
  • Munn på folks hender eller klær, noen ganger med kraft
  • Hopp på folk
  • Skrape på folk når de hopper opp
  • Knock barn eller hunder over
  • Slam inn i folk eller "pop" av dem som om de lanserte pads
  • Ta tak i båndet for å spille krigsfall

I lyet kaller vi ofte denne "kennelen gal" som det ofte blir verre over tid med mangel på utsalgssteder. I hjemmet kan disse hundene være svært vanskelig å håndtere og ikke veldig morsomme å være rundt.

Disse hundene er alltid høye energi - de kan gå helt gal i bare noen få minutter, og deretter bli utmattet. Imidlertid har høye energidunder i større risiko for å bli høye arousal hunder også. De eksisterer ofte hånd i hånden.

Hunder er i fare for å bli høy opphisselse når ..

De er ikke gitt nok trening for deres rase, alder og personlighet

De ble aldri lært grunnleggende lydighetsa

De er fratatt sosial interaksjon

De er utsatt for en situasjon som er altfor spennende for dem

Dette er hunden vi vil fokusere på i dag, fordi de er troslige. Mange høye energi hunder er egnet til å bli svært vekket - men det er ikke et 1: 1 forhold.

Høye energi hunder

Høye energidunder har massevis av energi. Disse hundene kan fortsatt være høflige, men de er idrettsutøvere. Min border collie er en høy energi hund. Vi løper 19 miles, kom hjem, ta en lur, og jeg vil våkne opp til et plysj leketøy på brystet mitt, en wagging hale og et ivrig utseende. Han er alltid klar for mer.

Høy energi hunder ..

  • Er ofte veldig passform
  • Er ofte "arbeider" raser som ble avlet for å være ute og gjøre fysisk aktivitet hele dagen (tenk Labrador Retrievers, Tyske Shepherds og Border Collies)
  • Kan gå, gå, gå! Disse hundene er i stand til å kjøre, så spill Frisbee, og deretter svømme, så kom og spill og leke alle før lunsj.

Tenk på det på denne måten: High Arousal er en midlertidig tilstand av å være, mens høy energi er et energinivå som ofte er knyttet til visse raser og biologi.

Slik avtrykker du Hyper Dog

Min hund Barley er et godt eksempel på en hund som er naturlig høy energi og - på grunn av dette - ville være mer tilbøyelig til å glide i høye arousalstater, var det ikke for trening vi har jobbet med og de rikelige fysiske og mentale utsalgsstedene Jeg gir ham.

Hans trening hjelper ham med å tenke gjennom spenningen og energien til å oppføre seg som en høflig hund, ikke en gal kombinasjon av negler, tenner og ben.

Denne artikkelen vil primært være fokusert på teknikker for å hjelpe høye arousal hunder, men prinsippene kan også gjelde for høye energidunder. Bare husk at de ikke er gjensidig eksklusive! Fra nå av for å unngå forvirring, kaller vi alle disse hundene "hyperaktive."

Både høy energi og høye arousal hunder trenger trening, fysisk trening og mental anrikning. Uten å gi hunden din tilstrekkelig trening og mental stimulering, vil ingen trening lykkes. Og uten trening, vil alt dette øvelsen og anrikningen bare skape en super-atletisk hjernens hjerne med en hund uten oppførsel.

Hvorfor hyperaktive hunder trenger en av bryteren

Hyperaktive hunder trenger hva trenere kaller en "av bryter." Dette betyr at Målet ditt er ikke bare for gi dem trening, Men å lære dem hvordan og når å roe seg. Dette er en av de viktigste tingene for beroligende hyperaktive hunder.

Vi jobber ofte bare med å revvinge våre hunder opp, så bli opprørt når de ikke ser ut til å vite hvordan de skal slappe av. Det er viktig å forstå at hunder ikke naturlig vet hvordan og når du skal slappe av. Uten å sette noe arbeid i trening, er det ingen måte for din ungdoms hund å vite at det er greit å gå helt gal på parken med vennene sine, men at han skal ligge rolig på teppet i neste rom når gjestene er over.

Undervisning din hund Slik roter du deg ned, eller "Installere en av-bryter" er en viktig metode for å lære hunden din hvordan og når du skal slappe av!

Slik er det gjort.

Trenerens 4 favoritt måter å "installere en av-bryter"

Det er mange forskjellige måter å roe en hyperaktiv hund. Heldigvis for deg, Mange av disse "off-bryteren" spillene er enkle å spille og involvere godbiter. Jeg anbefaler å gjøre en av disse per dag hvis du har å gjøre med en hyperaktiv hund i hjemmet ditt.

Game # 1: Mattrening

Mattrening Er min all-time favoritt måte å lære en hund til å slå seg ned. Det er en multi-trinns prosess for å lære hunden din å ligge på en "mat" og bli der uansett hva som skjer rundt henne.

Det er flere måter å lære en hund om å slå seg ned på matten, men Min personlige favoritt ble skrevet av dr. Karen generelt.

Denne videoen er også nyttig på først å lære hunden din til å ligge på hennes matte:

Game # 2: Det er ditt valg

Pionered og popularisert av hundetrening ekstraordinær Susan Garrett, Det er ditt valgspill Hjelper hunder å lære å gjøre valg for å få det de vil ha. Din hund lærer å se på deg for tillatelse til å få det hun vil. Det er et fantastisk rammeverk og super-enkelt spill å begynne å spille!

Her er det som ser ut som i handling:

Game # 3: Klar ferdig gå!

Dette er en av mine hunden Barles favorittspill. Når hunden din vet noen få grunnleggende lydighetsdokker veldig bra, kan du spille klar, sett, gå!

Begynn med å revvinge hunden din. Bygg og jeg spiller rykk, Men andre kan kjempe eller jage sin hund. Hva som helst får henne alt amped. Ikke få henne for riled opp på første forsøk, men du vil kunne øke vanskeligheten senere.

Start spillet ved å si, "Klar, sett, gå!"Og start AMP-prosessen. Etter noen sekunder, si, "Klar, Sett, Ned!"Eller" klar, sett, sitte!"

Hunden din kan nøle eller fortsette å prøve å leke med deg - det er ok. Bare bli svært kjedelig til hunden din oppfyller. Så snart hun lytter til din cue, start spillet igjen ved å si, "Klar, sett, gå!"Din hund vil raskt lære å slutte å spille og svare på en cue så fort som mulig. Dette hjelper henne å lære å tenke selv når hun er spent!

Game # 4: Ingenting i livet er gratis

Hvis du ikke liker trening med godbiter, men elsker å lære hunden din hele dagen, vil du elske ingenting i livet er gratis.

Det er mange ting du gjør hver dag for hunden din som hun elsker. Ideen om ingenting i livet er gratis er at hunden din vil lære å sitte for å "si takk" for disse tingene.

For eksempel, Barley elsker å gå, spise, spille slep, og komme til å gå gjennom dører. Så vår regel er at for at byg for å få leash klippet på, må han sitte og bli sittende. Hvis han ikke sitter, ingen bånd. Hvis han ikke sitter på dørene, åpnes dørene ikke. Hvis han ikke sitter, spiser jeg ikke sin middag.

Du kan satse på bunnen din at hunden din vil bli mye bedre på manerer veldig raskt! Det vil også lære hunden din at bjeffer, hopper eller på annen måte er uhøflig, ikke får dem det de vil ha!

Hvis du har å gjøre med en hyperaktiv hund, er din første jobb å lære hunden din hvordan du slapper av. Hunder kommer ikke med en lekebok om hvordan du skal leve med mennesker, så det er din jobb å gjøre det harde arbeidet med å undervise Fifi å leve lykkelig i hjemmet ditt!

Betydningen av trening (både mental og fysisk) for hyperaktive hunder

Hunder kommer med et bredt spekter av baseline personligheter, energinivåer og behov. Alle hunder trenger både mental og fysisk trening, men det nøyaktige behovet kan variere basert på din individuelle hund.

Hvis du har lykken med å eie både en tysk korthåret peker og en Pug, vet du at de ikke har de samme energibehovene. Derfor er det viktig å vurdere en hunds rase før Vedta en hund - Hvis du vet at du ikke har tid til daglige løp og daglige treningsspill, er kanskje en høy energi herding rase ikke det beste valget for deg.

Tiring High Energy Dog

Det samme gjelder også mental øvelse. Tilogmed Afghansk hund, som er berømt sakte læring, trenger litt av en mental utfordring hver dag. Når det er sagt, vær rettferdig og ikke forvent at din afghanske hund og grensekollien din skal fullføre de samme utfordringene.

Hyperaktive hunder trenger mer trening og stimulering enn gjennomsnittlig bjørn. Bruk dem ut mentalt og fysisk er også nøkkelen til å lære hunden din Off-bryteren tegnene nevnt tidligere - du vil aldri få hunden din til å slappe av hvis hun ikke er underutøvet og under stimulert.

Som hundens vaktmester er det ditt ansvar å se at hunden din får nok mental og fysisk trening daglig. Om dette betyr ansette en rover eller wag walker Hver dag eller påmelding for hundeshindringskurs klasser, er hunden din avhengig av muligheter til å brenne av den overflødige fysiske og mentale energien.

Men hva du skal gjøre hvis du allerede har en grønn bakernivå idrettsutøver med Einstein Intelligence i ditt hjem?

Lag en plan. Jeg har ikke en bestemt plan hver dag, men Mitt daglige mål er å gi min Super Dog Barley minst tre forskjellige typer mental og fysisk trening per dag. Dette hjelper meg å holde meg på vei, selv når jeg jobber en 10-timers dag eller på annen måte føler seg altfor opptatt.

Vi bruker en kombinasjon av de mentale og fysiske øvelsene som er oppført nedenfor. Hvis du er mer av en streng plan person, så kom med en plan og et mål! Registrer deg for en 5k med hunden din eller gjør det til et mål å lære henne en ny triks per uke. Dette vil hjelpe deg å holde deg på sporet. Ikke glem å belønne deg selv på bestemte milepæler også!

Få hjelp. Hvis du ikke har energien til en 23-årig maraton løper, men fortsatt eier en 3 år gammel grense Collie, er det ok! Bare få hjelp. Jeg brukte wag å få bygg noen nødsturer denne uken da jeg ble lagt lavt av en stygg hode kaldt. Enten du får venner, familie eller ansatt hjelp til daglig, månedlig, eller som nødvendig hjelp, er de ekstra hendene nødvendige. Det tar en landsby å trene en hyperaktiv hund!

Bli kreativ. Å ha et sosialt liv og å være opptatt betyr ikke at du ikke kan trene hunden din. Byg lærer nye triks mens jeg er på telefonen, praktiserer matopplæring mens jeg lager middag, og kommer til å spille slepe under spillet med Thrones-temaet. Vi finner små biter av tid for å gjøre sitt liv mer spennende.

Å få hunden din nok mental og fysisk trening vil møte sine grunnleggende behov. Inntil du møter de grunnleggende behovene, vil du aldri lykkes med å berolige en hyperaktiv hund.

Ideer for å gi mental og fysisk trening for hyperhunder!

Noen av mine favorittideer for mental og fysisk trening inkluderer:

Rykk. Spille slep er en fin måte å bygge bindingen med hunden din og brenne litt overflødig energi.

Hente det. Hvis du er velsignet nok til lever med en henting maniac, bruk det. Det er dager hvor jeg bare ikke har tid eller energi for en 8 kilometer løp med bygg, så vi går bare til å hente henting i stedet. Han elsker det, og det ikke utmatt meg for resten av dagen!

Flørt polakker. Disse underutnyttede lekene er fantastiske. Flirt Poles er i utgangspunktet en gigantisk fiskepinne med en squeaky leketøy på slutten. Hunden din vil hoppe, jage, bite og fange leketøyet. Det er en fantastisk måte å trene en hund med bare en hånd i et lite mellomrom - og hunden din trenger ikke å hente henting!

Treningsspill. Prøv å lære hunden din noe nytt ved hjelp av godbiter (se Vår liste over foreslåtte treningsbehandler Hvis du trenger ideer for høy belønning godbiter). Trening er stor mental trening og er en fantastisk bonding aktivitet. Hvis du lærer hundens ting som "opp", "ned", "over" og "under", kan du til og med gjøre trening i fysisk trening! Prøv litt Impulse Control Training Games å komme i gang.

Turer. Vanlige gamle turer er en fin måte å bære ut hunden din. Jeg bruker mine turer som en treningsmulighet til å jobbe med båndkunnskaper, øve å ignorere ekorn, og perfeksjonere våre Sit / Down / Stay / Shake Grunnleggende i nye miljøer.

Snuse spill. En av mine all-time favorittspill å spille med Bygg er "Søk" -spillet. Han venter på badet mens jeg skjuler små biter av hotdog rundt leiligheten. Da jeg la ham ut, er det hans jobb å snuse ut alle godbitene. Det er utrolig enkelt for meg, og er en stor mental trening for ham. Vi gjør det vanskeligere ved å jobbe i større mellomrom eller til og med ute!

Kjører. Jeg elsker å løpe - men ikke alle mennesker (eller alle hunder) er enige med meg. Hvis du og hunden din er ny til å løpe, bare bland i 2 minutters jogging i begynnelsen av hver tur. Hvis en eller begge er mer erfarne, må du sette et mål om en 5k, 10k, eller til og med full maraton.

Byg motiverte meg for å fullføre min første maraton og gjorde nesten hver eneste trening med meg! Vi begge kom inn i utmerket form og er mye nærmere etter de lange timene med pounding fortau sammen. Snakk med veterinæren din (og legen) før du begynner på noe som ambisiøst som maraton!

Hvis du planlegger å kjøre mye med hunden din, bør du vurdere Investering i en håndfri jogging bånd og forskning litt om canicross - En morsom sport som lar eiere og deres hunder konkurrere sammen!

Fotturer. Off-leash fotturer er et fantastisk uttak for veloppdragen hunder. Pass på at hunden din har en utmerket "Kom når den kalles" Svar, og at området du er i, gjør det mulig for off-leash hunder. Hvis off-leash ikke er et alternativ, må du slå stiene med en midjebånd eller lang linje for å holde hunden din trygg mens du begge undersøker naturen. La hunden stoppe og snuse, øye opp ekornene og rulle i gjørmen - det er en stor mental utgave for hunden din for å bare komme deg ut og være en hund.

Puslespill leker. Jeg ville dø uten min Puslespill leker. Kanskje bokstavelig talt. Bygg har ganske samlingen av dem, og det er hvordan jeg holder ham mentalt engasjert når jeg ikke har tid.

Jeg knuser bare kibble til et puslespill leketøy, chuck leketøyet inn i kassen, og la dem begge for dagen. Det er ikke den mest obligasjonsbygningen eller seremoniell av treningsalternativene, men livet skjer. Jeg elsker min puslespill leker - og det gjør også bygg.

Puslespill Toy Collection

Bunnlinjen er dette: Hvis du ikke tar vare på hundens grunnleggende treningsbehov, vil du ende opp med en hyperaktiv hund på hendene dine. Og hvis du ikke lærer hunden din hvordan du skal oppføre seg i det menneskelige samfunn, vil du ende opp med en uhøflig hund. Bruk en kombinasjon av trening, avslapningsspill og trening for å roe din hyperaktive hund.

Har du en hyperaktiv hund? Hvordan beroliger du sin galne energi? Del dine tanker i kommentarene!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvordan roe en hyperhund