Papillon hund: rase fakta og personlighetstrekk

Papillon hund: rase fakta og personlighetstrekk

Glad, vakker og utadvendt, papillon er en av de mest populære leketøy rase hundene. Denne søte og nysgjerrige puppen har en hemmelighet skjønt: Til tross for å se ganske elegant og raffinert, er det faktisk utrolig tøft, atletisk og lang levetid. Allerede annerledes enn de fleste små rasehunder, er Papillons viktigste skillet sine store, vingformede ører, som gir rasen sitt navn ("Papillon" betyr sommerfugl på fransk).

Enten du vurderer å få en Papillon hund eller du allerede eier en, er denne artikkelen for deg. Her dekker vi historien til denne unike hunden, dets temperament, riktig kosthold og trening, grooming, Helse, og alt annet a (fremtidig) Papillon eier bør vite.

Historien til Papillon

Papillon hunder er etterkommere av europeiske leketøy spaniels. Deres historie kan spores gjennom ulike kunstverk, inkludert Goya, Rembrandt, Vecellio (Titan), Rubens, Watteau og mange flere. Hvorfor var papillons malt av disse kjente artister? Fordi disse nydelige sommerfuglen eared hunder ble opprinnelig avlet som Companion hunder For Noblewomen, gjør dem til en av favoritthundene i europeiske kongelige domstoler. Faktisk er det sagt at Marie Antoinette elsket Papillon mer enn noen annen hund (så mye at hun gikk til guillotinen som holdt henne Papillon Pet!). For å gå tilbake enda lenger, kan en papillon ses i en familieportrett av Louis XIV.

Søte fluffy hunder

Men hvorfor var papillons så populær tilbake da, foruten å være utrolig søt selvsagt? I renessanse ganger, folk - og spesielt adelsmenn og edlewomen - var besatt av leketøy og miniatyr rase hunder. Så mye at de krysset eksisterende små raser med spaniels, som er hvordan papillon hunden ble opprettet (rasens tidlige forfedre var kjent som "dverg spaniels" - det var så galne mennesker om mini rase hunder!). Men disse tidlige leketøy spaniels eller dverg spaniels hvorfra papillonen som vi vet det i dag, gikk ned, hadde floppy, ikke oppreist ører. I det 17. århundre, i Court of Louis XIV (hvor Papillon-hunden kan ses i familieportretter), ble det utviklet en liten spaniel med oppreist ører og gitt navnet Papillon. Klart, navnet kom fra rasen er søte, butterfly-lignende ører, så vi kan vurdere dette den sanne etableringen av Papillon hunden rase. Likevel, rasen var også kjent av andre navn gjennom århundrene, inkludert Epagneul Nain (dverg spaniel), belgisk leketøy spaniel, dverg kontinental spaniel, ekorn spaniel og noen andre. Faktisk er Papillon fortsatt referert til som Epagneul Nain i ikke-engelsktalende land.

Den første papillonen ble registrert av AKC i 1915, men rasen var ikke fullt representert av sin egen klubb til 1935 da Papillon Club of America (PCA) ble opprettet. Ved slutten av krigen, fungerte PCA ikke lenger, men heldigvis ble det reaktivert i 1948. Da, i 1999, skjedde en nysgjerrig: Champion Loteki Supernatural vesen, også kjent som Kirby, en Papillon, vant alle tre store internasjonale hundene i samme år. Kirby var også den eldste vinneren av Westminister Kennel Club Show. I dag liker papillons ikke bare suksess i konformasjon konkurransedyktige felt, men også i smidighet og lydighet.

Kjappe fakta

Søt, nysgjerrig, munter og energisk, den "butterfly hunden" er en perfekt kjæledyr følgesvenn, være det for singler, par eller familier med (eldre) barn. Mens dette dainty-utseende kjæledyret kan kategoriseres som en runde hund takket være sin størrelse, er papillonen langt fra å være "sjenert som en sommerfugl" - rasen er nysgjerrig, våken og full av energi, som virker mer som en ekte "doggy hund "Enn en fredelig runde hund. Faktisk kan det sies at papillonen er en stor hund i en liten kropp. Hvis du tenker på å få en for deg selv og / eller din familie, er det noen raske og interessante fakta om rasen du kan finne nyttig.

  • Papillonen har en veldig lang levetid - mellom 12 til 15 år, og noen kan til og med leve opp til 17 år. Dette er en generelt sunn rase, men som alle andre raser, er en som er utsatt for visse helseproblemer. I dette tilfellet er disse hypoglykemi, knæproblemer og kollapsende luftrør.
  • Papillon hunder kommer i to varianter: Butterfly Papillon, som har oppreist ører, og Phalene ("Moth" på fransk), som har floppy ører. Begge varianter har samme levetid og nesten samme kullstørrelse.
  • Mens det er lite og fint ut, er en voksen Papillon en solid hund med en hardaktig grunnlov. De er energiske og smidige og er kjent for å utmerke seg på Canine Sports. Når det er sagt, er Papillon valper skjøre og kan bli skadet av grovt spill, som er PAP valper anbefales ikke for familier med små barn.
  • Som mange leketøy raser, er papillonhunden følsom overfor anestesi. Hold dette i bakhodet når du planlegger en operasjon eller prosedyre som krever anestesi.
  • Dette er en følgesvennhund først og fremst, så de vil ikke gjøre det bra i miljøer der det er lite tid for kjæledyret. De liker ikke å bli skilt fra deres menneskelige familier i lengre perioder.
  • Papillons er vennlige og utgående og er kjent for å danne sterke obligasjoner, ikke bare med sine menneskelige følgesvenner, men andre dyr og kjæledyr også. De er kjæledyrene for å få hvis du allerede eier andre hunder og / eller katter.
  • Rasen er ganske intelligent og ivrig etter å behage også, så hustraining er generelt enkelt, noe som er noe som ikke kan sies om mange små raser.

Selvfølgelig er hver hund annerledes, og din papillon kan ha alt, noen eller bare en av disse egenskapene. Dette er avhengig av hundens slægt og hvor sunn foreldrene er. For å få en sunn papillon med lyd temperament, sørg for at du kjøper den fra en ansvarlig og anerkjent oppdretter som tester hundene deres for å sikre at de er fri for genetiske sykdommer.

Ting du burde vite

For å holde papillonen din sunn og glad, er det viktig å vite visse ting om Papillon-rasen, inkludert deres ideelle kosthold, hvordan å trene dem, groom dem og så videre.

Opplæring

Papillons er smarte og ivrige etter å behage sine eiere, så de er en av de enkleste leketøyrasene å trene. Dette betyr ikke at de ikke krever tidlig lydighet og sosialiseringsklasser skjønt - som noen annen rase, papillons for stor nytte av tidlig trening, så ikke utsette klassene hvis du vil ha en lydig og veloppdragen papillon. Konsekvent trening er også avgjørende - Tross alt er papillons Små rasehunder hvem er kjent for deres respekt for reglene, så hold treningsklassene regelmessige og konsekvente. Begynn å trene ditt nye kjæledyr selve dagen du tar dem hjem og venter til 10 til 12 ukers alder for å få dem til valpetrening og sosialiseringsklasser (hvis mulig). Tidlig eksponering for ulike erfaringer, inkludert andre mennesker, dyr, severdigheter og lyder, er avgjørende for å danne en jevn og godt avrundet karakter.

Det er også en god ide å ta din papillon valp på vanlige turer rett fra begynnelsen. På denne måten vil de ikke bare ha mange muligheter til å se andre hunder og folk tidlig, men også å potty utenfor. Når de fungerer positivt, belønne dem - som de fleste hunder, papillons trives på positiv forsterkningstrening. Men et ord med forsiktighet: uansett hvor søte, ikke overinduler din papillon som de kan bli for avslappet for fort.

Papillon Dog Reiser i bil

Fôring

Å holde seg sunne, krever papillons Høykvalitets hundemat som passer for deres rase (liten eller leketøy) og livsstadiet. Fordi de er små, er det lett å overmatere en papillon, så vær oppmerksom på mengden mat du serverer kjæledyret ditt. Ideelt sett bør du mate ¼ til ½ kopp tørr hundemat en dag, splitt mellom to måltider. Selvfølgelig, nøyaktig hvor mye maten din hund skal spise, avhenger av ulike faktorer, inkludert deres alder, livsstil og aktivitetsnivå, og også deres metabolisme og bygge. Hvis du vil gi det absolutt beste for din Butterfly Pup, kan du kontakte veterinæren din som ikke bare kan anbefale en god kvalitet hundemat, men også den nøyaktige mengden mat ditt kjæledyr bør forbruke på en daglig.

Godbit er et velkommen hjelpemiddel i trening, men vær forsiktig så du ikke gir for mange som noen papillons er utsatt for fedme, spesielt de ikke særlig aktive typene.

Grooming

Berømt for deres lange, vakre og silkeaktige frakk som kommer i flere fargekombinasjoner (med svart og hvitt papillon som er den kanskje mest populære), krever papillons overraskende liten grooming. Dette skyldes to faktorer: det faktum at de ikke har underlag, og at håret er rett og fint. For å være rent og glatt, er alt de trenger, sjeldne grooming - omtrent en gang i måneden - og rask, men vanlig børsting. Det er nok å tilbringe noen få minutter en eller to ganger i uken, børsting av papillons frakk med en kam eller en myk slickerbørste for å holde mattene bort og skinne inn. Du bør imidlertid tilbringe litt ekstra tid på å pusse visse deler av en Papillons kropp: bak ørene, inne i bakbenene og på culottes eller lårhår som de er utsatt for å matte der. Når det gjelder å bade, er det ikke nødvendig på hyppig grunnlag fordi papillons ikke har den typiske doggie lukt. Du kan bade dem en gang noen få måneder eller når de blir skitne - i utgangspunktet, bare når det er nødvendig.

Som alle hunder bør papillons neglene trimmet regelmessig hvis de bor i huset. Omtrent to ganger i måneden er alt det er nødvendig for å holde dem korte og ryddige, selv om noen paps kan trenge hyppigere trimmings. Her er en enkel påminnelse: Hvis du kan høre hundens negler klikke på gulvet, er det på tide å kutte dem.

Fordi noen papillons er utsatt for å utvikle periodontal sykdom, er det viktig at du pusser kjæledyrets tenner regelmessig - to til tre ganger i uken, eller en gang om dagen ideelt. Selvfølgelig vil du sørge for at du bruker en tannkrem spesielt formulert for kjæledyr og ikke menneskelig tannkrem.

Sjekk ut noen av våre Dog Grooming Guides, for eksempel Dog Nail Clippers, hund tannbørste, hund tannkrem, hund sjampo, og hunden shedding børste.

Helse

Papillons er generelt sunne hunder, men de er utsatt for visse helseproblemer. Heldigvis, ikke alle paps får disse sykdommene, men det er viktig å være klar over dem, slik at du kan få en sunn hund fra oppdretteren eller søke tidlig behandling om nødvendig.

  • Kollapset luftrør: Forårsaker åndedrettsproblemer og gjør det vanskelig å bruke en krage. Tilstanden kan være arvet, så kjøp alltid fra anerkjente og ansvarlige oppdrettere.
  • Patellar Luxation: Denne tilstanden forårsaker knæproblemer (knehyller som glir ut av sted) og fører til benlammenhet eller unormal gang. Tilstanden er tilstede ved fødselen, men luxasjonen oppstår vanligvis mye senere. Alvorlig patellar Luksing kan kreve kirurgi.
  • Hypoglykemi: Lavt blodsukker er et mulig problem med alle små rasehunder og paps er ikke noe unntak. Tilstanden er lett å behandle hvis det er tatt i tide, men kan være dødelig hvis ikke behandlet.
  • Progressiv retinalatrofi: Alle hunder kan ha PRA, inkludert papillons, som er en degenerativ øyetid som til slutt fører til blindhet. Mens tidlig deteksjon er mulig, er det ingen kur. Heldigvis lærer hunder med PRA å bruke andre sanser for å kompensere for blindhet.

Selv om det er tøft og modig, er papillons små hunder, så eiere må være forsiktige med dem, spesielt mens de er valper. Det anbefales å holde en papillon valp vekk fra små barn som de kan skade dyret lett.

Temperament

Foruten å være vennlig, nysgjerrig og våken, hva er Papillon Dog Personality som? Mens alle hundene har sine spesielle egenskaper og quirks, kan Papillons temperament best beskrives som munter. Disse hundene er lyse, livlige og ivrige etter å behage, noe som gjør dem fantastiske følgesvenner om du er singel eller du har en stor familie. Når det er sagt, kommer en perfekt papillon ikke klar fra oppdretteren. Som alle dyr er de et produkt av både natur og næring, så du bør sørge for at du kjøper fra en ansvarlig og anerkjent oppdretter først og fremst, og også at du trener din pap godt.

For å være veloppdragen og vennlig, krever papillons ganske mye trening, så vel som tidlig og kontinuerlig sosialisering. Hvis det er igjen alene i lange perioder, kan en negativ side av Papillon Dog temperament komme ut: Overdreven bjeffing, kisse på tepper, grave i bakgården og forskjellige andre uønskede atferd. Så, før du får en papillon, sørg for at du kan bruke tid og oppmerksomhet til kjæledyret ditt regelmessig!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Papillon hund: rase fakta og personlighetstrekk