17 Små hunderaser som er gode med barn

Velge hvilken hund å adoptere er aldri en enkel beslutning, men innsatsene blir reist når barn er involvert. Alternativer er begrenset ytterligere når størrelsen begrensninger kommer i spill, men det er mange små hunderaser som er gode med barn og er fantastiske familie kjæledyr.

Selv om alle hundens personlighetstrekk vil variere, vil denne listen gi deg en ide om hvilke raser som er kjent for å være tålmodig og ikke-aggressiv, med lavere byttedyr, mens du fortsatt passer dine individuelle behov. Det bør bemerkes at svært små hunder fortsatt bør overvåkes rundt unge eller spennende barn, uansett hvor tolerant og kjærlig hunden kan være.

Undervisning din barna å oppføre seg rundt hunder er også avgjørende. Selv de mest velmenende barna kan noen ganger spille for omtrent, og ulykker kan skje. For barnets skyld og hunden, er det best for en voksen å sikre at spilletiden alltid er mild, trygg og overvåket, selv om du adopterer en av de små hunderaserne som er gode med barn.

Hvordan velger du små hunderaser som er gode med barn? 

Når du ser etter en liten hund å adoptere for familien din, vil du være oppmerksom på noen få viktige krav. De fleste av disse overlapper med dine hensyn for å vedta en hund uavhengig av situasjonen. 

Størrelse

Husk at små hunderaser som er gode med barn, vil typisk være mer skjøre enn større raser. Hvis barna er altfor energiske eller fortsatt veldig unge, vil du kanskje velge en moderat liten rase i stedet for en veldig liten, som en leketøy rase. 

Omsorg 

Mens alle hundene krever omsorg, krever noen raser mer omsorg enn andre. Tenk på hvor mye å gå de trenger hver dag, og hvis de er utsatt for helseproblemer. 

Energi og temperament

Tenk på temperament og energinivåer som vanligvis er forbundet med rasen og hvordan det passer inn med familien din og dine typiske aktiviteter.

LES DETTE: 25 Fordeler med barn som vokser opp med kjæledyr [Infographic]

17 små hunderaser som er gode med barn

Papillon som små hunderaser som er gode med barn

Leketøy hunder raser for barn
(gjennomsnittlig 10 pounds eller mindre)

1. Papillon

Papillons (bildet ovenfor) er små hunder med store hjerter. Denne hunden rasen er veldig kjærlig, men de er også ganske delikate. De ville være en god hund for en familie med milde og kjærlige barn. Denne rasen elsker folk og kan enkelt utvikle separasjonsangst. På ulemper, har de en tendens til å bjeffe, spesielt når de er alene, og kan ikke gå bra i nære boligkvarter.

Kinesisk Crested for Kids

2. Kinesisk Crested

Som du ser bildet ovenfor, er kinesisk crested en unik utseende rase. Disse små hundene elsker folk og er sentrum av oppmerksomhet. De er lekne og tålmodige med barn, og deres runde hund personligheter gjør dem gode for leiligheter.

Cresteds hunder rase har en tendens til å binde tett med sine mennesker og er utsatt for separasjonsangst hvis de ikke får mye oppmerksomhet. Det er best å ikke la dem være alene for lenge, men hvis du klarer det, så er de definitivt en av de beste små hundene som er gode med barn.

Maltesisk som små hunderaser som er gode med barn

3. Maltesisk

Den maltesiske pakker en utgående, fryktløs personlighet i en liten kropp. Denne rasen er naturlig søt og jevnt herdet, men trenger klare grenser og disiplin for å unngå å bli bortskjemt og handler ut.

Disse hundene er et godt valg for leiligheten som bor og trenger ikke mer trening enn en vanlig tur og spilletid for å bli lykkelig. Men selv om maltesere er flotte med barn, kan du fortsatt se gjennom noen ressurser å forberede seg på å ta vare på denne rasen, spesielt hvis du har barn.

Bichon Frise for barn

Små hunderaser for barn
(gjennomsnittlig 20 pounds eller mindre)

4. Bichon Frise

Hengiven, fulle og vennlige med barn, så vel som andre kjæledyr, er Bichon Frise en ideell familiehund. De er ikke fysisk krevende og krever bare vanlig, lett trening å holde seg i form.

Som en bonus skyller denne rasen veldig lite og er en perfekt passform for folk med allergi. Imidlertid har disse hundene et rykte for å være vanskelig å trene så de vil kreve litt ekstra tålmodighet som valper.

Havanese for barn

5. Havanese

Opprinnelig oppdrettet for å være følgesvenn, er Havanese lett å gå og elsker å underholde. De er aktive, men har minimal interesse for å tilbringe mye tid utenfor. De krever liten øvelse utover tid til å spille, noe som gjør dem til en god passform for leiligheter. En Havanese trenger konsekvent grooming for å holde pelsen hans sunne og fri for matting, men annet enn at han er en av de mest ideelle små hunderaser som er gode med barn.

Italiensk greyhound som små hunderaser som er gode med barn

6. Italiensk Greyhound

Italiensk greyhounds pleier å være rene, stille hunder, noe som gjør dem perfekt for leiligheten. Selv om det normalt er rolig, kan de være utsatt for sprengning av ikke-aggressiv energi.

Denne rasen er svært følsom for kulde og trenger gensere eller tepper for å være komfortable i kjøligere klima. De ville være en god kamp for en husholdning med rolige, milde barn.

Cavalier King Charles Spaniel for Kids

7. Cavalier King Charles Spaniel

Veloppdragen og lett å trene, Kongen Charles Spaniel er definitivt en av de beste små raser for, godt i ethvert miljø hvor de er dusjet med kjærlighet og hengivenhet.

Denne rasen er lekfull og eventyrlystne, men utsatt for angst uten rikelig med trening og oppmerksomhet. De er et flott valg for en familie av enhver størrelse som vil inkludere dem i alle sine eventyr.

Norfolk Terrier for barn

8. Norfolk Terrier

Norfolk Terriers er veldig pakningsorienterte og vil binde tett med hele familien. Disse hundene er vanligvis stille, noe som gjør dem til en god kamp for boligboere så lenge de får daglig trening. Denne rasen er lett å trene, uendelig lekfull, og passer rett inn i et hjem med ethvert antall barn å løpe rundt med.

Shih tzu for barn

9. Shih tzu

Shih Tzu er en hengiven, lav energi rase som er innbydende til alle og en fantastisk vakthund. De kan være vanskelig å trene og kreve regelmessig grooming, men deres treningsbehov er minimal. Mild og tålmodig med alle familiemedlemmer, kan disse hundene være lykkelige i omtrent alle steder så lenge deres folk er rundt.

Tibetansk spaniel for barn

10. Tibetansk spaniel

Utmerket med barn og lojale mot sine familier, er tibetanske spaniels et ideelt valg for en husholdning med små barn. De elsker folk, og vil sannsynligvis bli engstelig hvis de er alene for lenge.

De krever ikke trening utover vanlige turer, og deres aktive tid bør være folk-orienterte i stedet for fritid for å spille alene. Med vanlig grooming vil denne lille hunden være et lykkelig tillegg til familien din.

LES DETTE: Den ultimate guiden for å heve barn med hunder

Fransk Bulldog for barn

Små hunderaser for barn
(gjennomsnittlig 30 pounds eller mindre)

11. Fransk bulldog

Disse hundene er ikke bare selv-tempererte, men uendelig underholdende også. Franske Bulldogs trenger ikke mye plass, og har ikke spesifikke behov for miljøet i tillegg til konstant oppmerksomhet.

Frenchies er utsatt for varmestrikk og må overvåkes nøye for tegn på overoppheting i varmere klima. Denne rasen gjør en fantastisk familiehund og varmes opp til alle de møter med letthet. Franske Bulldogs er absolutt en av de beste små hunderaser som er gode med barn.

Beagle som små hunderaser som er gode med barn

12. Beagle

En av de mest kjente små hunderasene som er gode med barn, Beagle er en kjærlig og nysgjerrig ras. Disse hundene er veldig tålmodige med barn og har utholdenhet for å holde tritt med dem.

De har en signatur Hound Dog Baying Howl, og kan være for høyt for å være godt egnet for leiligheter. De elsker å utforske og ville gå best i et landlig hjem med en romslig hage.

Pug for barn

1. 3. Pug

Pugs er søte og morsomme små hunder. De er robuste nok til å holde tritt med et lekende barn, og ganske tålmodig også. Denne rasen elsker å leke, men de er ganske lave energi og utsatt for overoppheting. Pugs er definisjonen av runde hunder, og er milde med babyer og småbarn.

Bare hold øye med sine bølgende øyne som er utsatt for skade. De er en perfekt passform for en familie som bor i et lite hus eller en leilighet. Så lenge de får rikelig oppmerksomhet og lur de vil være et fantastisk tillegg til familien din.

Cocker Spaniel for barn

14. Cocker Spaniel

Cocker Spaniels gjør kjempefint familiehunder med deres lojale og kjærlige natur. Denne rasen er også spesielt tolerant for andre hunder og vil gjøre et godt tillegg til en familie på jakt etter et andre kjæledyr.

De pleier å være sensitiv og tidlig sosialisering er viktig for å sikre at de ikke blir for lett overveldet. Disse hundene krever regelmessig grooming og tilpasser seg lett til forskjellige klima og typer boliger.

Boston Terrier for barn

15. Boston Terrier

Energisk, tilpasningsdyktig og svært kjærlig, Boston Terriers er fantastiske kjæledyr for en aktiv familie. De binder ofte tett med en person spesielt, men ikke på en måte som gjør dem aggressive mot andre.

Hunder av denne rasen er vanligvis veldig i kontakt med eierens følelser, og vil tilpasse sin egen oppførsel for å møte deres behov. Bostons har en tendens til å være høyt, og mens dette gjør dem gode vakthunder, kan det føre til klager fra naboer i leiligheten bygninger og kompakte forstadsområder.

West Highland White Terrier for barn

16. West Highland White Terrier

Denne rasen har et sterkt byttedyr, og mens de kan være et dårlig valg for en familie med en katt eller et annet lite kjæledyr, er de en av de beste små Hunderaser det er bra med barn.

Westies elsker å spille, og ha utholdenhet for å holde tritt med selv svært aktive barn. De har også en tendens til å være hyppige barkers og kan forstyrre naboer. Disse hundene er et perfekt valg for en høy energi familie i et hjem med god plass til å løpe og leke.

Sheltie for barn

17. Shetland Sheepdog

Shelties er intelligente, lekne hunder som trenger rikelig med mental og fysisk trening. Selv om hengiven, kan de være følsomme for høye lyder og rykkende bevegelser, noe som gjør dem til en bedre passform for en familie med eldre barn.

Med sin piercing bark og tung shedding, ville denne rasen passe i beste fall med en landlig husholdning som gir mye plass til å mosjon og aktiviteter. Du må også være forberedt på å gi din Shetlands fårhund rikelig med grooming, da de trenger regelmessig børsting for å holde deres lange frakk myk og tangle-fri.

Ærlige nevner

Følgende er noen andre små hunderaser som er gode med barn, men gjorde ikke helt kuttet for vår liste. Hvis du ikke finner en rase du elsker i listen ovenfor, bør du vurdere en av disse: 

  • Alaskan Klee Kai
  • Australian Terrier
  • Basenji 
  • Biewer Terrier 
  • Bolognese 
  • Border Terrier 
  • Brussel Griffon 
  • Cairn Terrier 
  • Chihuahua
  • Dachshund 
  • Engelsk Cocker Spaniel
  • Tysk Spitz 
  • Jack Russell Terrier 
  • Japansk hake
  • Lhasa apso
  • Miniatyr Pinscher 
  • Miniatyr Schnauzer 
  • Norsk Lundehund 
  • Norwich Terrier
  • Parson Russel Terrier
  • Pekingese 
  • Pembroke Welsh Corgi
  • Pomeranian
  • Poodles (miniatyr eller leketøy)
  • Pumi
  • Rat Terrier 
  • Russisk Tsvetnaya Bolonka 
  • Schipperke
  • Skotsk terrier 
  • Shiba inu
  • Silky Terrier
  • Glatt Fox Terrier
  • Myk belagt wheaten terrier 
  • Whippet
  • Wire Fox Terrier
  • Yorkipoo 
  • Yorkshire Terrier (Yorkie)

Vanlige spørsmål om små hunderaser som er gode med barn

Hvis du fortsatt har noen tvil om små hunderaser som er gode med barn, bør følgende svar rydde dem opp. 

Hvilken hund er mest barnevennlig? 

Noen toppvennlige hunderaser inkluderer Bulldog, Golden Retrievers, Beagles, Pugs, Irish Seters, Brussels Griffons, Newfoundlands og Franske Bulldogs. 

Hva er den sikreste familiehunden?

De sikreste hundene raser er Labrador Retrievers, Golden Retrievers, Irish Seters, Beagles og Border Collies. 

Hvilken hund kan drepe en løve?

Rottweilers kan drepe en løve, som kan ulv hunder, napolitanske mastiffer, boerboel hunder, rhodesian ridgebacks, blodhunder, fila brasileiros, dogo argentinos, kangaler og tibetanske mastiffs. 

Hva er nei. 1 hund rase i 2020?

Den mest populære hunden rasen i 2020 var Labrador Retriever, etterfulgt av den tyske Shepherd, Golden Retriever og Fransk Bulldog. 

Hvilken hund er farligste?

De farligste hundene er Wolf Hybrider, Kaukasiske hyrder, Dobermans, Tyske Shepherds, Fila Brasileiros, Perro de Presa Canarios, Rottweilers og Pit Bulls.

Alternativ liste: 16 Beste hunder for familier med barn

Ønsker å dele dette?

17 fantastiske små hunderaser som er gode med barn

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 17 Små hunderaser som er gode med barn