Ekspertintervju: hva er hundesykologi?

Hva er hunden psykologi

Foreningen av profesjonelle hundetrenere har erklært januar for å være National Train din hund måned for å markere betydningen av riktig sosialisering og opplæring. I min siste kolonne delte jeg noen Hundetreningstips fra profesjonell hundetrener Casey Newton.

Denne uken ønsket jeg å få en annen mening, så jeg satte meg ned for en prat med kjente hundepsykolog Val Desantis å diskutere forskjellene mellom trening og hundpsykologi og hans tilnærming til riktig hundetrening.

Saken man må forstå når man snakker om hundens psykologi er at det handler om Hvorfor av hundadferd, ikke hva. Hundesykologer er hundetrenere, men de er ikke spesielt bekymret for handlingene til hunden. De jobber for å forstå hvorfor hunden gjør det han gjør eller ikke gjør det du vil at han skal gjøre.

Canine Psychologists forstår mentaliteten til de mange forskjellige hundene, og de jobber med kjæledyret ditt for å evaluere hundens oppførsel, og deretter lage en tilpasset treningsmetode som passer til hundens spesifikke måte å lære.

Vanligvis de Arbeid med hunder som har alvorlige problemer som frykt eller aggresjon, Men de kan også hjelpe med Husopplæring, bånd trekker og alt i mellom.

Les også: 10 Psykologisk hund trening triks

Hva er hunden psykologi?
(ekspertintervju)

Hva er hunden psykologi

Vi vet at ingen to hunder er like, så hvorfor skal de bli opplært nøyaktig samme måte? Det er så mange forskjellige typer hundetrening og mange forskjellige teknikker. Hvordan vet du hvilken som skal fungere best for hunden din?

Du oppnår hjelp av en hundesykolog!

Val sier at alle hunder kan trent, bortsett fra et utvalg få som lider av fysiske problemer som påvirker hundens oppførsel. Trening bør begynne den dagen du tar med en valp hjemme, men ikke alle hundeeiere gjør det. Og hva med kjæledyr foreldre som adopterer eldre hunder som allerede har adferdsproblemer?

Ikke vær redd! Val forklarte meg at hunder som allerede har utviklet atferdsproblemer, kan rehabiliteres. Akkurat som oss svarer hunder på forskjellige tilnærminger og lærer på forskjellige måter. Det er derfor Val jobber med mange forskjellige påviste treningsmetoder i stedet for å fokusere på bare en.

Så nå, litt om Val, siden du sannsynligvis lurer på hva hans kvalifikasjoner er. Som jeg har diskutert i tidligere kolonner, regler og forskrifter for profesjonell hundetrenere er ikke veldig strenge. Selv om Val ikke er pålagt å holde noen sertifiseringer i Colorado, har han mange.

Han har trente hunder i nesten 30 år, og har jobbet med mer enn 1000 hunder i den tiden. Val er en sertifisert atferdskonsulent, sertifisert master trener og er også sertifisert av American Kennel Club som en hunden god borger evaluator. Som enhver god hundetrener burde, er han også sertifisert i hundens førstehjelp av det amerikanske røde korset.

I SLEKT: Topp 15 Best Dog Agility Training Kits for Dogs

Hva er hunden psykologi

Val uteksaminert fra den eneste hunden trening skolen lisensiert av New York State, Anthony Jerones skole av hundetrening.

Han er også medlem av Schutzhund USA. Hvis du ikke er kjent med metoden i Schutzhund hundetrening, fokuserer det på å evaluere og utvikle egenskapene i hunder som gjør dem til en mer nyttig og lykkeligere følgesvenn for eieren.

Schutzhund er et tysk ord som betyr & # 8220; beskyttelseshund.& # 8221; Schutzhund arbeid er brutt i tre deler - sporing, lydighet og beskyttelse. Den er designet for å demonstrere en hunds verktøy og intelligens.

Du kan egentlig ikke sette et navn på Vals treningsmetode. I ekte hjørnetenes psykologi form bruker han mange forskjellige former for hundetrening og blir kjent med dyret før treningen begynner.

Han forklarte at metoden han bruker, er forskjellig fordi hver hund har en varierende terskel av stress. Noen kjæledyr kan korrigeres mye enklere enn andre. For noen må du hevde dominansen din og bruke en tøfferkorrigering, mens andre hunder allerede kan sende inn dominansen din og bare kreve litt omdirigering.

Alt dette har å gjøre med en hunds intelligens. Noen raser er bare naturlig mer intelligente enn andre, og hunder i samme rase kan ha varierende intelligensnivåer. Du må forstå dette for å trene riktig. Hunder med høy intelligens vil lære raskere, mens andre kan trenge mer praksis.

I SLEKT: Hvordan starte en hundetrening

Val forklarte meg at et vanlig problem som han ser er at kjæledyrforeldrene ikke er klare til å anta rollen som en leder med hunden sin. Det betyr ikke at de ikke kan ha det gøy med hunden sin, og de kan ikke vise hundens kjærlighet.

Det betyr at når noe er sagt, må hunden din forstå at du er sjefen til huset. Du er pakningslederen.

Riktig opplæring vil lære hunden din at du er leder i huset ditt. Du rangerer høyest på totempolen, og hvis din hunden misbehaves Han kommer til slutt å måtte svare på deg.

Det kan være noe så enkelt som å tippe over søppelkassen og måtte svare på deg. Det kan også bety at hvis han er aggressiv og utfordrer et annet dyr i ditt hjem, må han svare på deg.

Ifølge Val, hvis hunden din respekterer deg og ser deg som leder, skal han følge dine regler.

I SLEKT: 5 beste hundetrening godbiter for å raskt trene voksne hunder og valper

Hva er hunden psykologi

Tid til å begynne å trene hunden din

Selvfølgelig, som enhver annen hundetrener, anbefaler Val at kjæledyrforeldre begynner å trene sin valp så snart han er vedtatt. Men ikke alle kjæledyr foreldre vedtar valper. Hva om du adopterer en Eldre hund som fortsatt trenger litt trening?

Det er aldri for sent for å starte hundetrening. Ikke kast i håndkleet bare fordi du har en eldre hund med atferdsproblemer. Val har trente hunder så gammel som 12! Det kan ta litt lengre tid å trene en eldre pooch, men hvis du holder fast med det, har du en veloppdragen følgesvenn på kort tid.

Han sier at den viktigste delen av trening er kjøring. Du må bygge kjøre om du har en valp eller en eldre hund. Du må vise hunden din at læringstid er morsom tid. Jo mer kjøretur du bygger, desto raskere vil hunden din lære og jo morsommere det vil være for dere begge.

Hvis du leter etter en hundetrener, anbefaler Val å spørre mange spørsmål. Pass på å få informasjon om hvilken skole treneren gikk til og hvilke sertifiseringer de holder.

Du vil også finne ut om deres erfaring i feltet og få informasjon om flere referanser.

Jeg vil ta denne gangen for å si takk til Val Desantis for å dele hans råd, kunnskap og eksperthund trening tips med oss ​​alle. Ikke glem å sjekke ut Vals nettsted på K-9 psykolog. Du er velkommen til å dele hundens treningstips i kommentarene nedenfor, og gi oss beskjed om hva du synes om informasjonen som deles i dette intervjuet.

Les neste: Topp 10 må ha hundetrening forsyninger

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Ekspertintervju: hva er hundesykologi?