Hunden behaviorist vs dog trainer: hvilken er riktig for deg?

Forsøk på å ta vare på en vanskelig hund kan være anstrengende Men det er ulike alternativer tilgjengelig for kjæledyrseiere. Det er et valg å prøve videre trening hjemme selv, få dem til å trene med en hundetrener, eller forsøk bruken av en hundedyring (eller dyreadferdsmessig). Beslutningen er opp til eieren, men bør bestemmes basert på hundens behov. Ikke alle hundene krever en trener, men kan trenge tid med en behaviorist i stedet, mens det motsatte også kan være sant.

Hva er en hundetrener?

En hundetrener er noen som jobber med hundeeiere til å trene sine hunder. Treneren vil jobbe med ikke bare hunden, men eieren også i å utvikle ferdigheter for å lære hunden å reagere på kommandoer eller utføre spesifikke handlinger som kanskje ikke nødvendigvis er naturlige for hunden, for eksempel å rulle over eller hente.

Opplæringen fokuserer hovedsakelig på undervisning i hundetrening til eieren. De gir grunnleggende lydighetstrening eller opplæring for spesialiserte aktiviteter hvis hunden for eksempel var en Vis hund. De kan også jobbe individuelt med en hund som har spesifikke treningsproblemer, for eksempel aggresjon, frykt, separasjonsangst, urinproblemer, hyperaktivitet, overdreven bjeffing, biting, destruktiv oppførsel og usikkerhet.

Hundetrenere jobber ved å bruke en rekke treningsmetoder som er etablert i hundetrening. De fokuserer på å bruke en rekke teknikker, som Koehler-metoden, Clicker Training, Dominance-basert trening, negativ forsterkning og forholdsbasert opplæring. Bestemmelsen av typen trening er basert på rasen og personligheten til hunden. Hundens attributter og nøyaktigheten av tidspunktet for forsterkning og konsistent kommunikasjon bestemmer suksessen til treningsprosessen.

Hva er en hundedyrende?

En hundeadferdsmessig, vanligvis, er en utdannet person som spesialiserer seg på å håndtere problemadferd eller vaner i dyret. De handler hovedsakelig med å jobbe med eiere til å administrere, modifisere, og forhindre problematisk atferd som kan forekomme i sine kjæledyr. Dog Behaviorists studerer hvorfor hunder reagerer hvordan de gjør og hvorfor de virker slik de gjør, og er nærmere for hva en psykolog er til mennesker.

Behaviorister har ofte overvåket praktisk erfaring med hunder og forskning fokusert på dem. En hundadferdsmessig konsentrerer seg ikke bare på å finne en løsning på problemet, men også å finne en underliggende årsak hvis man mistenkes. Når en hund plutselig utvikler en vane som tidligere var ikke-eksisterende, kan det være en medisinsk årsak bak den.

Nærmer seg en hundedyring, er ikke bare nødvendig når du finner behandling for en hunds adferdsproblemer, men de kan også konsulteres før han vedtar en hund. De vil kunne utdanne potensielle eiere om de forskjellige raser og hva du kan forvente av dem. Det kan være relatert til vanlige opplæringsspørsmål til iboende personligheter som om de skal være høy energi eller lav energi, hvilken type miljø som hunden foretrekker, og hva de kan forvente når de blir eldre.

Les også: Canine Good Citizen Certification - Alt du trenger å vite

Sertifiseringer

Sertifiseringer og lisensiering

På tidspunktet for denne skrivingen er det ingen utpekt lisensiering / sertifisering organisasjoner eller byråer som lisenser og sertifiserer alle trenere og behaviorister i U.S. Når noen identifiserer seg som en & # 8220; hundetrener & # 8221; eller & # 8220; hundens behaviorist, & # 8221; de har ikke nødvendigvis noen tidligere kvalifikasjoner. I dyrefeltet, er det for tiden primært veterinærmedisinsk grad som kan nevnes (DVM, VMD). Hvis disse ikke er nevnt, er det ingen garanti for avansert ferdighet eller utdanningsnivå enn CV.

Hundetrener organisasjoner

En hundetrenerens tittel betyr veldig lite som stort sett noen kan kalle seg en hundetrener, og det blir deres tidligere erfaringer og anbefalinger som vil sikkerhetskopiere sine kvalifikasjoner. Men samlet er det ingen krav skapt av noen offisielle og nødvendige styrende institusjoner for hundetrenere (som det kan være for veterinærer), selv om noen kan bære litt vekt.

De to øverste organisasjonene som gir sertifisering i USA, er:

  • Sertifiseringsråd for profesjonelle hundetrenere, CCPDT er en ideell organisasjon som forsøker å opprettholde menneskelige standarder for dyreopplæring og fagfolk.
  • Sertifisert profesjonell hundetrener, KA. Krever 300 timers treningserfaring og passerer en psykometrisk lydeksamen.
  • Certified Behavior Canine Consultants, er de som har minst 500 timers arbeid med hundens adferdssaker og må også bestå eksamen.
  • Karen Pryor Academy er et profesjonelt pedagogisk akademi for dyreopplæring som bruker kraftfrie metoder og bruker operant condition til å endre oppførsel. Nyutdannede er pålagt å fullføre et fem måneders pedagogisk program som bruker online, didaktisk og praktisk instruksjon for å undervise sine studenter.
  • Behavioristiske organisasjoner

    Situasjonen ligner på hundetrener her, og det er ikke påkrevd & # 8221; sertifiseringer. Det er imidlertid noen få profesjonelle dyreadferdsorganisasjoner som gir sertifiseringer til kvalifiserte personer som kan demonstrere utvidet kunnskap om dyreadferd, som en hundetrener kan eller ikke kan være oppmerksom på to.

    De to topporganisasjonene som gir slike sertifiseringer i USA, er:

    • Dyreadferdssamfunnet, ABS tilbyr to typer sertifisering.
    • Associate Applied Dyr Behaviorist, Aabs. De som har tjent en forskningsbasert mastergrad fra en akkreditert høyskole. De må ha to års yrkeserfaring, bevis på veiledet praktisk erfaring og profesjonelle anbefalingsbrev.
    • Certified Applied Dyr Behaviorists, Caab. De som har tjent en forskningsbasert ph.D. fra en akkreditert høyskole. De må ha fem års erfaring, gi anbefalinger, en grundig kunnskap om litteratur, originalforskning og bevis på å jobbe med arten.
  • Internasjonal forening av atferdskonsulenter, IAABC er en organisasjon laget for å støtte praksisen med følgesvennskapsrådgivning. De som har akkreditering gjennom dem, er pålagt å gi referanser, to casestudier, 300 timers rådgivning, og 150 timers kursarbeid. Høyere tiermedlemmer krever referanser, tre casestudier, tre år og 1000 timers rådgivning, og 400 timers kursarbeid.
  • Hvilken er best for meg?

    Det er en rekke områder hvor disse to yrkene ikke er veldig langt fra hverandre. Noen hundetrener og dyreopphavsere krysser stier i deres metoder. De kan noen ganger bruke lignende metoder for å jobbe med hunden for å bevege seg forbi et problem eller atferdsproblem.

    Dog Behaviorist vs Dog Trainer - hvilken er riktig for degEn hundetrener er best for når hunden er nødvendig for å utføre en bestemt oppgave eller handling, eller når en hund må læres for ikke å gjøre en bestemt handling (for eksempel housebreaking). Hundetrenere vil også jobbe med dype atferdsproblemer, men vil vanligvis kjenne sine grenser og vil da henvise eieren til en atferdsmessig for svært stædige dyr, da det kan være et dypere problem enn trening alene kan løse.

    En hundeadferdsmessig er best for når hundens problematiske oppførsel må endres og gjenkjenne når hundens oppførsel er unormal, eller når vanlige hundetreningsteknikker ikke fungerer. De vil kunne lære eieren hvordan man forstår problemet under atferdsproblemet når det er til stede. En behaviorist vil ikke bare jobbe for å oppdage problemet i hunden, men vil også rådgjøre eieren om den beste måten å samhandle med hunden sin.

    Les neste: Mest effektive hundetreningsmetoder i henhold til vitenskapen

    Del det i det sosiale nettverket:

    Løp
    » » Hunden behaviorist vs dog trainer: hvilken er riktig for deg?