Canine good citizen certification: alt du trenger å vite

AKC-hjørneten godborger Programmet gir et solid grunnlag for atferdsopplæring for hunden din, men det kommer også med noen uventede ekstra fordeler. Her er alt du må vite om CGC-programmet fra hvordan du blir registrert til noen av disse fordelene.

Hva er hunden gode statsborgerprogrammet?

The Canine Good Citizen-programmet ble formelt introdusert av American Kennel Club i 1989. Siden det begynner, nær en million hunder har deltatt i CGC-atferdsprogrammet, både som en forløper til mer avanserte programmer og som en atferdsopplæringsmulighet.

Ferdighetene som hunden din vil lære i hunden Good Citizen-programmet, er utformet for å lære dem hvordan man skal oppføre seg på en sosialt akseptabel måte, derfor er programmet ofte referert til som en "klasse i gode manerer" for hunder.

Fordeler med CGC

Det er mer enn noen få fordeler med å få hunden din CGC trent og testet:

  • En bedre opptatt dyr følgesvenn.
  • En valp med en bedre evne til å kommunisere med og forstå deg.
  • En sterkere bånd med deg.
  • Et solid grunnlag for lydighet som kan brukes på annen ferdighet eller brukes alene.
  • Gjør hunden til en god ambassadør for andre hunder i samfunnet.
  • CGC-trening er også et nødvendig skritt for mange typer "hundjobber", spesielt for hunder som har til hensikt å gi terapi hundeservice.
  • Til slutt gjør det for et tryggere miljø samlet fordi det gir deg en bedre evne til å kontrollere dyret i en rekke situasjoner.

Før du kommer inn i den & # 8230;

Før du registrerer deg for AKCs hjørnetann, er det gode statsborgerprogrammet med hunden din, det er noen ting du trenger å gjøre.

Finn en CGC-treningsklasse

Hvis du er interessert i å ta en lokal CGC-treningsklasse med din pooch, er det beste stedet å se etter en henvisning din lokale AKC Dog Club. Siden CGC er et American Kennel Club-program, finner du mest mulig informasjon om lokale programmer gjennom dem.

Du kan også være i stand til å finne ikke-AKC-klasser som lærer de nødvendige ferdighetene for å sende CGC-testen og et annet alternativ for å utforske hvis du har en vanskelig tid å finne en AKC-klasse for å passe til din tidsplan. Bare vær sikker på at klassen du velger, vil lære hunden din samme ferdigheter som de som er inkludert i AKC CGC treningsprogrammet (vi kommer til de øyeblikkelig).

Husk at når du registrerer deg i AKC CGC-klassen, inneholder denne klassen vanligvis endelig testing med en godkjent CGC-evaluator i programmet. Hvis du tar et ikke-AKC CGC treningsprogram, vil det imidlertid være opp til deg å finne og ordne en CGC-evaluator for å evaluere hunden din for AKC-hunden, god statsborgerskapstest.

Finn en CGC-evaluator

Hvis du velger å ta et alternativt kurs eller lære hunden din CGC-ferdighetene selv, må du sørge for at en hund, god borger evaluator for å teste hunden din etter at de har mestret sin trening.

Igjen, din lokale AKC Breed Club skal være det beste stedet å få henvisninger til evaluatorer, men du kan også søke gjennom AKCs katalog av godkjente CGC-evaluatorer. Det vil være opp til deg å velge en evaluator og ordne hunden din å ta CGC-testen med dem.

Før vi kommer for fremover av oss selv, la oss ta en titt på hva hundens gode statsborgerprogrammet krever av sine studenter.

10 Focal Points Canine Good Citizen Program

10 Focal Points Canine Good Citizen Program

Det er ti hovedpoeng i Canine Good Citizen-programmet. For å tjene sin CGC må hunden din mestre hver oppgave og utføre den oppgaven når den ble testet av en offisiell AKC CGC-sertifisert trener uten feil eller avskedigelse.

Testpunkt # 1: Godta en vennlig fremmed

Det første testpunktet i CGC-evalueringstester er om hunden din vil tillate en vennlig fremmed å nærme seg og snakke med sin handler i en normal, hver dag. For å gjøre dette, vil evaluatoren gå opp til deg på en vennlig måte, og betaler ingen oppmerksomhet til hunden din. De vil da riste hånden og bytte hilsener.

Å passere dette testpunktet: Dyret ditt må ikke vise noen vrede mot evaluatoren.

Testpunkt # 2: Sitter høflig for petting

Det andre testpunktet er om din valp vil tillate en vennlig fremmed å røre dem mens de er med deres håndterer. For å gjøre dette, bør du ha hunden din sittende ved siden av deg og evaluatoren vil pet din hund på hodet og kroppen. Du har lov til å snakke med hunden din under denne evalueringen, og hunden din kan stå på plass for å være kjæledyr hvis de foretrekker det.

Å passere dette testpunktet: Samme som ovenfor må hunden din ikke vise noen skamhet eller vrede mot evaluatoren.

Testpunkt # 3: Utseende og grooming

Tredje testen er om hunden din er innbydende av grooming og undersøkelse som de de kan gjennomgå på en groomer eller på veterinæren. Dette testpunktet gir også evalueringstiden for å evaluere renslighet og grooming av kjæledyret ditt for å være sikker på at de er sunne.

Under denne testen bør du gi hundens vanlige børste til evaluatoren slik at de kan forsiktig pusse hunden din. Undersøkeren vil da undersøke ørene og løfte hver fot av bakken. Du har lov til å snakke med hunden din under denne evalueringen, og hunden din trenger ikke å holde noen bestemt posisjon.

Å passere dette testpunktet: Hunden din må være i sunn og presentabel tilstand, og de må være tolerante for evaluatorens undersøkelse.

Test Point # 4: Ut for en tur (gå på en løs ledelse)

Det fjerde testpunktet er om du er i stand til å kontrollere hunden din mens du går dem på en bånd. Du vil begynne med hunden din på din side, og når du går, bør valpen din forbli engasjert med deg og følge bevegelsene dine som ønsket. Vær oppmerksom på at hunden ikke trenger å være helt synkronisert med deg, heller ikke de må sitte hver gang du stopper; Men hvis du foretrekker hunden din å sitte ved hvert stopp, er du velkommen til å få dem til å gjøre det.

Å passere dette testpunktet: Hunden din må forbli lydhør overfor deg og la ingen tvil om at de er oppmerksomme på deg gjennom hele testen.

Test Point # 5: Gå gjennom en mengde

Den femte testen er om dyret er i stand til å bevege seg komfortabelt gjennom fotgjengertrafikk og er i stand til å gå rundt og passere tett til andre på gaten uten tegn på over spenning, vrede eller skamhet. Du kan oppmuntre hunden og ros dem eller bare snakke med dem gjennom dette testpunktet.

Å passere dette testpunktet: Hunden din må være i stand til å passere i nærheten av andre uten å tugge mot båndet, å være bølle, eller forsøke å hoppe på folk.

Testpunkt # 6: Sitt, ned og vær på kommando

Det sjette testpunktet er om poochen din er i stand til å følge en Sit og Down-kommando når de er gitt og om de er i stand til å holde seg på plass. Du vil begynne med hunden din ved siden av en "sitte" eller en "ned" -posisjon. Du må da be dem om å utføre en "sitte" og en "ned". Du vil da slå ut båndet for en 20-fots lang linjers bånd og forlate kjæledyret i en oppholdsposisjon (du kan få dem til å sitte eller bli for denne kommandoen.)

Evaluatoren vil da be deg om å gi hunden din "Stay" -kommandoen og deretter gå fremover for den fulle lengden på den lange linjens bånd før du vender seg om å komme tilbake igjen. Du må gå naturlig og hunden din må forbli i deres "opphold" -kommandoen (selv om de kan bytte stillinger for å bli mer komfortable). Hvis kjæledyret fullfører sitt "opphold" vil du da bli instruert til å "slippe" dem fra kommandoen.

Under dette testpunktet kan du ikke tvinge puppen til noen stillinger, men du kan forsiktig veilede dem med hendene dine.

Å passere dette testpunktet: Hunden din må utføre de nødvendige handlingene uten distraksjon og må ikke vise tegn på å være sta. Evaluatoren må kunne se at hunden svarer på dine kommandoer.

Testpunkt # 7: Kommer når det heter

Det syvende testpunktet er om fido kommer når du kalles av deg. Din evaluator vil få deg til å gå 10 meter fra hunden før du vender seg om å møte dem og ringe dem til deg. Du har lov til å bruke oppmuntring til å få kjæledyret ditt til å komme til deg, og du kan også gi dem et "opphold" eller "vent" beordre for å instruere dem til å bli på plass.

Å passere dette testpunktet: Hunden din må komme til deg når du kalles, men ikke før.

Testpunkt # 8: Reaksjon på en annen hund

Den åttende en tester hundens reaksjon på andre hunder for å være sikker på at de vil reagere på en høflig måte til andre dyr de kan møte. For å gjøre denne testen, vil du bli bedt om å gå mot en annen student med din pooch mens de går mot deg med hunden sin.

Du vil begynne rundt 20 meter bortsett fra den andre handleren og deres kjæledyr. Når du møter den andre handleren, vil du bli bedt om å riste hendene med dem og bytte hilsener før du fortsetter å gå på for ytterligere ti meter.

Å passere dette testpunktet: Hunden din burde ikke ha noen signifikant reaksjon på det andre dyret til side fra en uformell interesse for dem. Din hund bør heller ikke gå til det andre kjæledyret eller den andre handleren.

Testpunkt # 9: Reaksjon på distraksjon

Den niende testen er for hundens reaksjon på distraksjon for å være sikker på at de kan forbli kjølig og trygg på daglige situasjoner til tross for noen distraksjon (er). Under denne øvelsen vil evaluatoren velge og utføre to distraksjonsscenarier for din valp og måler sin reaksjon.

Det er tillatt at hunden din er interessert eller nysgjerrig på distraksjonen, og et lite nivå av oppsiktsvekkende er også akseptabelt. Du kan snakke med og oppmuntre kjæledyret gjennom treningen.

Å passere dette testpunktet: Hunden din kan ikke vise noen tegn på panikk, aggressivitet eller bark.

Testpunkt # 10: Overvåket separasjon

Den tiende en tester om dyret kan stå alene med en pålitelig person og opprettholde akseptabel oppførsel i denne perioden. Evaluatoren kan spørre om du vil at de skal "se på hunden din" før du tar over båndet. Du vil da bli bedt om å gå et sted ute av syne i tre fulle minutter. Kjæledyret ditt trenger ikke å være i en enkelt posisjon i løpet av denne tiden, og evaluatoren kan snakke med dem også.

Å passere dette testpunktet: Hunden din må ikke vise noe annet enn mild nervøsitet eller agitasjon; de burde ikke tempo, og de burde ikke gnage eller bark kontinuerlig. I tillegg må evaluatoren ikke gjentatte ganger prøve å styre hunden din, kjæledyr dem gjentatte ganger, eller snakke med dem overdrevet.

AKC Canine Good Citizen Testing

Testen

Utstyr for testing

Når din fido tar sin CGC-test, må de ha en bånd og krage. Kragen må være et lær, stoff eller kjede slip krage eller en godt montert spenne krage. Du kan ikke sette en klemme krage, hodesele eller elektronisk krage på hunden din for deres test.

Hunder får lov til å ha på seg en kroppssele for testingen; Imidlertid må selen ryddes av evaluatoren før testing for å være sikker på at det ikke er restriktivt eller manipulativt for hunden på noen måte.

Du vil også bli bedt om å ta med hundens grooming børste for testpunkt tre.

Oppmuntring under testing

Under hundens CGC-testing, har du lov til å oppmuntre og ros din pooch, og du kan også kjæledyr dem mellom de forskjellige testpunktene. Du har ikke lov til å bruke mat, drikke eller leker, eller å manipulere dyret til å utføre visse handlinger.

Grunner til feil eller avskedigelse

Det er to hovedårsaker til at hunder blir avskediget fra CGC-testing:

  • Hunden eliminerer under testen. Dette regnes som en feil. Den eneste gangen dette kan overses er under det tiende testpunktet hvis det holdes i et utendørs forum.
  • Hunden snaps, grøfter, biter, angrep, eller prøver å angripe enhver person eller dyr. I dette tilfellet vil dyret bli avskediget fra testen.

& # 8220; AKC CGC Ansvarlige hundeeiere Love & # 8221;

Før du tar Canine Good Citizen Test med din følgesvenn, vil du bli bedt om å signere "AKC CGC Ansvarlig Dog Eierens løfte. Dette løftet er en liste over ansvar som du lover å opprettholde som en Ansvarlig hund eier og inneholder følgende:

  • Jeg vil være ansvarlig for hundens helsebehov (Rutinemessig veterinærpleie, inkludert kontroller og vaksiner, tilstrekkelig ernæring gjennom riktig kosthold, rent vann til enhver tid, daglig mosjon og vanlig bading og grooming).
  • Jeg vil være ansvarlig for hundens sikkerhet.
  • Jeg vil ordentlig kontrollere hunden min ved å gi gjerde hvor det er hensiktsmessig, ikke å la hunden løpe løs, og bruke et bånd i det offentlige.
  • Jeg vil sørge for at hunden min har noen form for identifikasjon når det er hensiktsmessig (som kan inkludere krage koder, tatoveringer eller mikrochip id).
  • Jeg vil gi tilstrekkelig tilsyn når hunden min og barna er sammen.
  • Jeg vil ikke tillate hunden min å krenke andres rettigheter.
  • Jeg vil ikke la hunden min løpe løs i nabolaget.
  • Jeg vil ikke la hunden min være en plage for andre ved å bjeffe mens du er i gården, i et hotellrom, etc.
  • Jeg vil plukke opp og riktig avhende hundens avfall i alle fellesområder (for eksempel på grunnlag av hoteller, på fortau, parker, osv.)
  • Jeg vil plukke opp og riktig avhende hundens avfall i villmarksområder, på turstier, campingplasser og i off-leashparker.
  • Jeg vil være ansvarlig for hundens livskvalitet.
  • Jeg forstår at grunnleggende opplæring er gunstig for alle hundene.
  • Jeg vil gi hunden min oppmerksomhet og spilletid.
  • Jeg forstår at å eie en hund er en forpliktelse i tid og omsorg.

Programmer å vurdere etterpå

Når du har fullført CGC-trening og testing, kan du oppdage at du savner nivået på samspillet som kurset ga deg og valpen. Hvis dette er tilfelle, er det mange andre flotte klasser og muligheter til å vurdere, inkludert:

  • AKC Community Canine (CGCA)
  • AKC Urban Canine Good Citizen (CGCU)
  • AKC Therapy Dog Program
  • AKC Trick Hund eller General Trick Dog Training
  • Hundesport
  • Lydighet
  • Smidighet
  • Rally
  • Sporing
  • Duft arbeid
  • Ytelsesarrangementer

Les neste: 10 mest vanlige hundens oppførselsproblemer (og hvordan å fikse dem)

Pin og del med andre hundeeiere:

AKC Canine God borger sertifisering - alt du trenger å vite

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Canine good citizen certification: alt du trenger å vite