La oss snakke: forvirring om negativ forsterkning under hundetrening

Topphund tips - laGod morgen, lesere og lykkelig onsdag! Jeg håper du nyter uken din så langt, og at du hadde tid til å fange kolonnen min i forrige uke. Jeg var heldig nok til å chatte med Manuel og Maria fra Lasso om hvordan de startet sin virksomhet, fordeler og ulemper med å være en bedriftseier og hva det er som å jobbe i kjæledyrindustrien.

Hvis du følger mine kolonner, vet du at vi nylig vedtok en valp. Vi er midt i atferdsmessig trening craziness akkurat nå, og det fikk meg til å tenke på all forvirring rundt negativ forsterkning. Mange forstår ikke nøyaktig hva det er, og de forvirrer det ofte med straff. Ifølge vitenskapen er imidlertid de to ikke det samme.

De fleste forstår at positiv forsterkning er loven om å belønne ønsket oppførsel. For eksempel, når du trener hunden din til & # 8220; Sit & # 8221; Og han setter seg på kommandoen, du belønner ham med en hundebit eller litt ekstra oppmerksomhet. Dette er hvor forvirringen begynner. Det kalles ikke positiv forsterkning fordi det er en positiv opplevelse for hunden. Det er positivt fordi noe legges til valpens miljø.

I forsterkningsteorien refererer positivt til å legge til noe og negativt refererer til å ta noe bort. Tenk på dem som matematiske vilkår. Positiv forsterkning representerer å legge til noe for hundens miljø, og negativ forsterkning representerer subtraherer noe fra hundens miljø. Derfor er negativ forsterkning ikke den samme som å straffe en hund for å utføre en uønsket handling. Negativ forsterkning er fjerning av noe fra miljøet når du ikke får det resultatet du vil ha.

Forvirring om negativ forsterkning under hundetrening

For eksempel, hvis hunden din banker søppelkassen, og du slår ham, i henhold til forsterkningsteorien, anses klaffen som positiv forsterkning. Selv om det er en negativ opplevelse for hunden din, legger du fortsatt til noe i hans miljø.

Belønner hunden din med et spill med henting eller litt tug tid Etter en treningsøkt er det en stor mengde positiv forsterkning. Men hvis hunden din ikke hørte på deg i løpet av økten, og han ikke utførte handlingene som du ville ha ham til, ville du ta bort belønningen, rett? Det er negativ forsterkning! Du fjerner noe fra situasjonen.

De fleste forbinder ordet negativt med noe dårlig eller ubehagelig, så jeg kan lett se hvor forvirringen kommer inn. Faktisk er det ikke uvanlig å høre profesjonelle hundetrenere forvirre negativ forsterkning og straff. Jeg har til og med fanget forvirringen i noen hundetreningsbøker jeg har lest.

Negativ forsterkning har ingenting å gjøre med å straffe hunden din fysisk for ikke å lytte til deg.

Så nå som vi forstår hvilken negativ forsterkning er, må vi diskutere det humane og umenneskelige (etter min mening) måter som den brukes til å trene hunder. Som jeg nevnte ovenfor, hvis du tar et leketøy unna eller setter hunden behandler fordi kjæledyret ditt ikke hørte på deg, vil det til slutt lære ham at han trenger å lytte for å tjene sin belønning. Du fjerner noe positivt fra hundens miljø for å lære ham. Dette er den humane måten å bruke negativ forsterkning.

I SLEKT: Hvordan bruke sjokk krage på en human mote

Deretter er det umenneskelig måte å bruke negativ forsterkning i hundetrening. Noen hundetrener tror at det er mer fordelaktig å fjerne noe negativt fra en hunds miljø for å trene ham. Disse hundetrenerne venter ikke bare for noe ubehagelig å skje med hunden, slik at de har mulighet til å fjerne den ubehagelige tingen.

Forvirring om negativ forsterkning under hundetrening

I stedet trener de hunder på en måte som gjør at de kan fjerne noe ubehagelig under kontrollerte forhold; Jeg.E. Treneren må bruke den ubehagelige tingen til hunden i utgangspunktet. Jeg finner det vanskelig å tro at noen ville tro at dette var den mest fordelaktige måten å trene en hund, Men det skjer mer enn du tror.

Et eksempel på å bruke negativ forsterkning på denne måten ville være hvis a hundetrener skulle søke smerte på hunden i form av en øre klemme eller en tå hitch, og deretter avslutte smerten når hunden utfører oppgaven han skal. Enten effektiv eller ikke, er det min mening at dette er en umenneskelig form for hundetrening som ikke skal brukes.

La oss nå diskutere straff. Straffen er definert av Websters ordbok som:

& # 8220;Tilførselen eller pålegget en straff som gjengjeldelse for en lovbrudd.& # 8220;

Straffen i hundetrening er når du gjør det hva som helst negativt til hunden din som vil få ham til å unngå å gjøre den oppførselen igjen. Straffen kan være noe så enkelt som en stern scolding eller så alvorlig som fysisk Skader hunden. Jeg vil absolutt ikke si at vi ikke bruker straff som en treningsmetode i huset vårt, fordi vi absolutt gjør. Faktisk synes vår valp sannsynligvis at hun heter & # 8220; nei, saddie! Ned!& # 8221; Hun blir scolded og vi reiser våre stemmer når hun gjør noe slem som å hoppe på barna.

I SLEKT: Hvorfor noen hunder misliker menn og hva de skal gjøre med det

Jeg vil ikke komme inn i den i denne artikkelen, men vi vet alle at det er en veldig definitiv linje mellom straff og hundemishandling. Hvis du har spørsmål om hva som utgjør misbruk, må du sørge for at du klargjør dem før du kommer til en hund.

Nå hvorfor bestemte jeg meg for å snakke om dette med deg hele denne uken? Vel, la oss bare si at mannen min og jeg har fått mye & # 8220; råd & # 8221; på hvordan vi skal trene vår Ny valp. Husk at vi begge har vært kjæledyrforeldre i mange år, og vi har begge vokst opp rundt hunder hele livet vårt. Som absolutt ikke gjør oss eksperter, men jeg tror det gir oss rett til å ikke motta uønsket råd.

Uansett hva vi synes, rådene fra & # 8220, hjelpsom & # 8221; Familie og venner fortsetter å rulle inn. I løpet av de siste to månedene som Saddie har vært med familien vår, har jeg hatt å rette opp disse & # 8220; hjelpere & # 8221; flere ganger. Vi har hørt folk si at gni nesen i urinen og kaste henne ute, er den raskeste måten å trene henne. Vi har hørt folk si at slapping hennes nese hver gang hun tygger noe hun ikke skal, er den beste måten å holde henne fra å spise våre møbler.

Forvirring om negativ forsterkning under hundetrening

Nesten hver gang noen har gitt oss råd med å straffe Saddie, refererer de til det som negativ forsterkning. Og hver gang dette skjer, må jeg rette dem og forklare forskjellen mellom straff og negativ forsterkning. Jeg har også gitt mange forelesninger de siste par månedene om betydningen av positiv forsterkning, som er den eneste treningsmetoden vi bruker i vårt hjem.

Jeg kan være partisk, men på 14 uker er vår vakre bunke med glede fullt stueren. Det har vært mer enn to uker siden hun har hatt en ulykke i huset. Hun forstår også allerede noen grunnleggende kommandoer og vil slippe det hun tygger på hvis du sier, & # 8220; nei, saddie!& # 8221; For posten blir hun også mye bedre om å hoppe på folk, selv om vi ikke helt har mestret det ennå. Det ser ut til at positiv forsterkning sikkert jobber i vår husholdning.

Var du en av de mange kjæledyrforeldrene som var forvirret om nøyaktig hvilken negativ forsterkning som er og hvordan den brukes i hundetrening? Jeg vil gjerne høre om valpenopplæringsopplevelsen din, og noen tips og triks som har jobbet for deg. La oss snakke!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » La oss snakke: forvirring om negativ forsterkning under hundetrening