Norske hunderaser

Norske hunderaser, stammer fra skandinaviske land. Denne rasen har tilpasset seg til å trives i kalde værforhold. Deres strøk er generelt tykke, nok til å motstå den harde kulde. De har vanligvis spisse ører, unntak fra attributter er referert til som de harminene.

Du vil lære her at noen norske hunderaser er sjeldne, mens noen er svært vanlige i Norge. En tur i parken i Norge vil gi deg en følelse av at alle eier en norsk hund. De lager gode familie kjæledyr. De er lojale og kan være veldig morsomme å være med. En ting står sant, Norge som et land elsker hunder. 

Norge og deres hunder

Det er 11 fylker i Norge, med en samlet total på ca 500.000 - 600.000 hunder. Nordmenn er uten tvil den største hunden mat spenders i verden. Over hele landet er det mange dedikerte dyrebutikker, hvor du kan handle for noe relatert til kjæledyr, spesielt hunder. Fra mat til leker, til selv de beste sengene for dem å ligge i. 

Norge er en naturlig passform for de norske hunderrasene, med områdene naturlige og åpne grønne områder selv i byer. Disse hundene kan enkelt ta en tur med familien, bare ha det gøy. Norske mennesker og deres hunder er en kamp laget i himmelen. Norske elsker å være ute, så gjør deres hunder. 

Norsk hunderaser Lundehund

Norsk Lundehund

Denne norske hunden raser overveiende i landet. Du vil mest sannsynlig ikke se det utenfor bredden av Norge. Selv i landet, ser denne hunden mer av et sjeldent syn. De Norsk Lundehund er unikt, og brukes til jakt etter lunde og eggene rundt Norges fjerne øyer. I Norge er puffin kjent som Lunde. 

Norsk Lundehund er også veldig fleksibel i beinstrukturen. De kan gjøre halsen berøre ryggen, og dette er en viktig innflytelse for dem mens de prøver å finne muffins i hull og sprekker. De kan også enkelt manipulere skulderleddene, og oppnå en nitti graders vinkelbøyning. Med dette er de i stand til å få trekkraft på glatte og bratte overflater. 

Som nevnt tidligere, Lundehund, akkurat som de fleste andre norske raser som å være konstant aktiv og stimulert. Utover trenger aktivitet, er de også strålende problemløsere. Hvis du ikke holder dem aktiv, kan de underholde seg i destruktiv oppførsel.

Denne norske hunderaserne er veldig God til å grave. Det kan være best for deg å ha en dedikert sandkasse for dem. De må bare tilfredsstille det som ønsker. Står på ca 12 til 15 inches høye, disse hundene er naturlige jegere. Hvis du bor i et område med mye dyreliv, vær forsiktig med at de ikke løper bort jakten på byttedyr. Det kan være tryggere å ikke ha andre mindre kjæledyr i hjemmet med Lundehund. De er generelt sunne som andre norske hunder, men er utsatt for gastrointestinale komplikasjoner

Spesielle fysiske egenskaper

Denne rasen har unike fysiske attributter. Det aller første du vil legge merke til er færre tenner de har enn den gjennomsnittlige hunden. Deres tannkonstruksjon ligner den av den russiske varangerhunden. Denne russiske hunden eksisterte for ca 5000 år siden, ifølge fossile avlesninger. 

Det er seks tær på hver av sine poter. Deres farger spenner fra fallow, til rødbrun, å sole seg. Tipsene på hårene deres er også svarte, som blir mørkere med tiden. 

Norwegian Dog raser norsk elkhound

Norsk Elkhound

Dette er en av de mest populære norske hunderrasene innenfor og utenfor landet. De har en gammel historie, hvorav en del er deres referanser i norsk historie og mytologi. I denne historien har de blitt sagt å ha ridd med vikinger, mens de fungerer som herders, beskyttere av husdyr blant andre funksjoner i det kalde, harde været. 

Kåpen deres er veldig tykk, som forventet, og gir dem rikelig beskyttelse mot været. De er veldig aktive hos boliger, og får dem til å brenne gjennom sin energi. Takket være deres utholdenhet, er det ingen uttømming av energien. Deres tykke frakk gjør dem veldig uegnet til å leve i varmt klima

Den norske elkhound utviser enorm lojalitet, men har også et sinns sinn. Derfor, hvis du vil ha en hund som bare salonger på sofaen hele dagen med deg, er dette ikke hunden for deg. Dette er hunden for de som elsker å holde seg aktiv og trene. De gjør det ikke så bra med fremmede, derfor er det viktig at de blir utsatt for passende sosialisering mens de er unge, ellers kan de bli for reservert.

Vær klar for uopphørlig børsting økter for denne hunden rase for å holde håret i sjakk. De kaster regelmessig, spesielt i periodene når kappen deres opplever biennual slag. Å få en god støvsuger for ditt hjem er også viktig. 

Spesielle fysiske egenskaper

Den norske elkhound står på ca 20 tommer i høyden, mens de veier i gjennomsnitt 48 til 50 pounds. De er robuste, med et bredt hode. Deres haler er krøllet, og laget av glatt dobbeltjakke som er oftere enn ikke, sølv i farge. Utover all cuteness, er det en stor arbeid du må gjøre hvis du vil eie disse hundene med hell. De er ikke tilrådelig for første gang hundeeiere. 

Hygenhund

Denne norske hunderaser ble utviklet på 1800-tallet, med hovedformålet med jakt. Utover deres funksjon som jegere, er de også utviklet for å motstå de harde forholdene i landet. Kombinasjonen av disse to faktorene hjelper dem med å tjene som gode jegere, til tross for det arktiske terrenget de er i, mens de ikke blir sliten lett. Denne hunden rasen krever mange øvelser. 

Hygenhound er populært for deres utrolige luktsans. De liker å streife omkring, og du vil tilbringe mye tid og ressurser for å få dem tilbake hvis de gjør det. De har en tendens til å ikke gjøre det bra med andre små furrige dyr. Annet enn dette, er de vennlige og elskede, mens de noen ganger viser territoriale vakttrekk. 

Hygenhound over tid er blitt sjeldne, selv i Norge. Du vil kanskje ikke kaste bort tid på å prøve å finne denne rasen. 

Norwegian Hundas Buhund

Norsk Buhund

Denne norske hunderaserne ser litt ut som de mindre Lundehundene. De kommer i en tettere enn vanlig jakke, med en krøllete hale. Dette gir dem utseendet på mer tradisjonelle Spitz hunder. Du kan finne disse hundene i Nord-Amerika, de er relativt vanlige. I motsetning til hygenhundene, er de ikke så sjeldne. 

Deres historie ble antatt å være noe som ligner på elkhound. De ble utviklet og modifisert for å tilpasse seg livet som en liten gårdshund. Deres primære funksjon på gårdene er å hjelpe i vakting av husdyr

Denne norske hunderasen er alltid strålende med mye energi og utholdenhet. Hvis du virkelig liker å trene, kan du ta disse hundene med deg på en gå eller en løp. De vil presse deg til grensene dine når du prøver å holde tritt. Foruten å være aktiv, er intelligens også en av deres sterke poeng. 

Å holde dem aktivt stimulert, er viktig. De er sterke vilje og uavhengige, lojale, vennlige og gledelige. Trening Denne norske hunderasen kan ta ekstra tålmodighet.

Spesielle fysiske egenskaper

De står på 16 til 18 tommer høye i gjennomsnitt, mens de veier mellom 25 til 40 pund. Hodene deres er brede, med prickled ører og kort krøllet hale laget av en grov topcoat i svart og wheaten farging. 

Halden Hound

Disse er scenting hunder, akkurat som Dunker og Hygen hunder. De har lignende utseende og størrelse. Halden Hound Dogs er kjent for å være ganske jevnt temperert. De er sikre og veldig ivrige etter å behage sine eiere. 

De er jegere, med de naturlig fødselsdagene. Derfor, hvis de noen gang går, kommer til å huske dem, kommer til å ta mye for å oppnå. Mens de er med deg, trenger du ikke å investere mye tid til å prøve å groome dem. Blant alle norske hunder er Halden-rasen den sjeldneste. Du vil sikkert aldri finne dem hvor som helst utenfor sitt hjemland. Deres tall er utrolig lave i Norge. De er nær utryddelse.

Spesielle fysiske egenskaper

De har en høyde på ca 19.5 til 23.5 inches, mens du alltid veier mellom 40 til 55 pounds. Som en dobbeltbelagt hund, har de en tett og grov følelse når du berører dem. Deres strøk er farget i patcher av svart og hvitt, mens de har noen nyanser av brunfarge på hodet og bena. Du kan også finne disse nyanser mellom deres svarte og hvite patcher.

Dunker

Denne norske hunderaser er også kjent som den norske hunden. Har en flott luktsans, gjør dem gode for søk og redning. De har eksistert siden 1800-tallet, og har siden vist sin utrolige arbeidsfrekvens. Disse hundene er ikke vanlige som et kjæledyr, men som jegere og trackers de har blitt avlet for å være. Dette burde ikke forveksle når de er for aggressive, men det er vanskelig å holde tritt med sine treningsbehov og deres luktesans og sporingsevne. 

Denne norske hunderavlen kan overleve de hardest av forholdene, mens du bor på jobben. De er hyggelige og tolerante, men lenge å tilbringe nesten alle forbi minutt ute. Denne funksjonen en kjæledyrseier kan finne det vanskelig å holde tritt med. 

Dunker er et pakkedyr, og føles bedre midt i andre av arten. Dunkeren elsker å bjeffe, og elsker lyden av sin egen stemme. Deres forbløffende duftoppfattelse kombinert med deres overfylte utholdenhet gir dem muligheten til å låse seg på en lukt, uansett hvor svak og følge den. 

Spesielle fysiske egenskaper

De er mellomstore hunder, med en velutstyrt kropp, solid og aktiv. Som andre hunder med en fin luktsans, har de dråpe ører. Drop Ears spiller en rolle med deres luktesans. Mens de plukker opp en lukt, klapper de øret. Dette setter deretter en mikroluftstrøm som wafts duft molekyler mot nesen. 

De har også en distinkt frakkfarging. Frakken har en hvit farget bakgrunnsfarge, med et attraktivt mønster av markeringer.

Siste tanker

Det er ikke mange hunderaser i Norge. Men de få som er, er unike på sine egne måter. Annet enn Elkhounds og Buhunds som er allment distribuert over hele verden, vil du sannsynligvis ikke finne norske hunder utenfor hjemlandet. De er bare sjeldne, noe som gjør dem priset eiendeler. 

Les neste: 14 De fleste sjeldne hunderaser på planeten

Norske hunderaser

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Norske hunderaser