20 De fleste gamle hunderaser

Mens mange hunderaser nå er utdødd, har dagens husdyrhunder en overraskende direkte forbindelse til de gamle rasen. Forskere har nå etablert det Hunder er de eldgamle husdyrene på planeten (1), og alle amerikanske hunder har oppstått i den gamle verden (2).

Moderne hunderaser dele forfedre av gamle hunderaser overveiende fra det europeiske kontinentet (3, 4, 5). Annet enn Europa, ytterligere gamle mitokondrielle DNA-tester peker også til Midtøsten (6), Sentral Asia (7) og Øst-Asia (8, 9) som de viktigste sentrene til hunddomsturen, som går så langt tilbake som øvre paleolithisk periode 14.700 år siden.

Definere en gammel hunderavl

Graverte gamle hunder tegningEt stort flertall av Populære hunderaser Vi har i dag er kreasjoner av mennesker gjennom avl (10, 11). I dag bruker mange forskjellige terminologi for å definere disse gamle hundens raser: gamle, utdøde, primitive eller bare eldste hunderaser.

Men de betyr alle forskjellige ting. Vitenskapen er vanskelig på jobb for å oppdage og definere gamle hunder, og til og med så nylig som i år en av de sjeldneste hundene raser har blitt funnet i New Guinea.

Men la oss først definere de tre mest forvirrede vilkårene for & # 8220; eldste hunder & # 8221; - utdøde, primitive og gamle hunderaser.

Utdøde hunderaser

Dette er hjørnetenner som per definisjon ikke bor blant oss lenger, selv om noen nettbaserte kilder er feil navn på eksisterende raser. Utdøde hund raser som disse betyr ikke nødvendigvis at de er og # 8220; gamle, & # 8221; Men fordi noen raser kan ha blitt opprettet i de foregående århundrene og deretter døde.

Her er de fire mest kjente utdøde Hunderaser:

Primitive hunderaser

Australian Dingo DogDette er kategorien av hunder som er mest nært knyttet til begrepet gamle hunderaser, eller eldste hunder.

Primitive hunderaser er best beskrevet som aboriginals som historisk levde i et bestemt område av verden og aldri ble påvirket av interbreeding og sjelden kryssbaner med andre hunder. Noen av disse rasene kan ha blitt utryddet mens andre fortsatt lever blant oss. Faktisk er det enda en helt nettside dedikert til primitive hunderaser kalt Primitive og Aboriginal Dogs Society.

Noen av sanne primitive hunderaser (ville hunder) inkluderer:

Gamle hunderaser

De gamle hundene (eller de eldste hunderasene) er de som vi skal dekke i denne listen nedenfor. Dette er hundene med den lengste historien om å leve på planeten i deres originale form, & # 8221; Dermed er mange av dem nært knyttet til ulver og til og med bjørner. Det er mye forskning som undersøker historien om hunder, og mange vitenskapspapir nevner gamle raser (som dette Natur Artikkel og dette Vitenskap artikkel).

Men til i dag, er forskere fortsatt ikke enige om mange av gamle hunder og hvilke som fortjener å bære denne klassifiseringen (12, 1. 3). Noen hjørnetenes forskere nevner bare syv raser mens andre går opp til 20. Som sådan nevner vi alle dem og lar deg bestemme. Her er tjue kjente de fleste gamle hunderaser vi har på planeten i dag.

20 De fleste gamle hunderaser

Gamle hunderaser

Store gamle hunderaser

1. Akita

Opprinnelig en jakthund fra Japan, Akita er bygget for å kjøre ned spillet i snø og robust terreng i fjellene i Japan. Med mye energi og høy utholdenhet er Akita`s stor for den aktive, utendørs personen.

Hunder i denne rasen er sunn og lojal. De gjør gode vakthunder. Modig og verdig, disse hjørnetenene er populære i showringen.

Denne dobbeltbelagte rasen kan ikke tolerere varmere temperaturer. De kaster også ganske mye. En temperamentsfull og sjenert rase, de må sosialiseres ordentlig for å unngå å bli aggressiv. Denne poochen trenger trening for å bremse nuisance bjeffing.

Mastiff gamle hunderaser

2. Mastiff

Disse milde gigantene er langt fjernet fra deres forfedre, molossen. Kjent i Asia så langt tilbake som for 5000 år siden, er molossere gamle krigshunder. Mastiffs er flotte i familier med barn og andre kjæledyr.

De er villige til å behage og ta godt med trening. De har kort hår som kaster veldig lite. Modig og territoriell, disse hjørnetenene gjør gode vakthunder.

En hund i denne rasen vil veie godt over 100 pounds, så trening må starte i valphettet før de er for store til å håndtere. Mens wariness av fremmede gjør dem Great Guard Dogs, de må sosialiseres ordentlig for å unngå aggresjon.

Afghansk Hound Ancient Dog Raser

3. Afghansk hund

Disse hundene var opprinnelig fra Afghanistan, og kjent som "Tazi."En teori sier at denne gamle hunden raser stammer fra det persiske imperiet før han ble brakt til Afghanistan. Mens disse fur-babyene kan se litt prissy, gjør de faktisk bra i alle typer vær og forhold. De ble oppdrettet for jakt i tøffe forhold, så de er flotte for en aktiv, utendørs familie.

Deres lange silkehår krever litt grooming å forbli ren og mat fri, men de kan holdes klippet kort. Uavhengig og litt sta, de kan være vanskelig å trene til tross for deres høye intelligens.

Alaskan Malamute Ancient Dog Raser

4. Alaskan Malamute

Disse hundene hagler fra Inuit Mahlemuts stammen. En av de eldste, største arktiske raser, krysset disse hundens forfedre Bering Land Bridge fra Sibir til Alaska. Pooches i denne rasen er sterke.

De kan trekke sledene, pakke forsyninger, og vognfrakt. De er lykkeligste med en travel, utendørs familie som vil ha tid til å lære og trene den til å være nyttig. Vennlig og hengiven, disse hundene gjør det bra med barna.

Denne rasen liker vanligvis ikke andre dyr. Dobbeltbelagt, disse fur-babyene gjør det ikke bra i varme temperaturer. Malamutes trenger sosialiseringstrening for å holde seg til å bli redd og aggressiv. Disse valpene elsker å grave, så vær forberedt!

Anbefalt: 20 sterkeste hunderaser i verden

Gamle hunderaser

Medium gamle hunderaser

5. Saluki

Deriving fra Sumeria er det utskjæringer fra 5000 til 6000 fvt som skildrer Saluki. Når de "persiske greyhound" var disse synshundene også kjent i det gamle Egypt. De passer sikkert kvalifikasjonene for en av de eldgamle hunderaser.

Mens disse hjørnetenatene kan virke delikat og skjøre, er de faktisk sterke og varige. Dette gjør dem til en god følgesvenn for personen som elsker å vandre og tilbringe tid i naturen.

Veldig energisk og aktiv, disse hundene gjør det ikke bra i leilighetene. De trenger mye trening. Som andre synshunder, trenger de et høyt, solid gjerde. Mistenkelig for fremmede, de trenger sosialiseringstrening for å unngå å bli aggressiv.

Chow Chow Ancient Dog Raser

6. Chow Chow

Denne hunden har et britisk navn, men dets opprinnelse er i det gamle Kina og Mongolia. På en gang var de en delikatesse og deres pels ble brukt til strøk.

Uavhengig og seriøs, disse valpene gjør det bra på egenhånd. De trenger ikke, og de vil heller ikke ha, mye kjærlighet og oppmerksomhet. Ikke veldig energisk, Chow Chows trenger ikke mye trening.

Disse hjørnetenene er avviket. De liker ikke barn, fremmede eller andre kjæledyr. Stædig og ikke veldig intelligent, de er vanskelig å trene. Chow Chows er kjent for å være aggressive og bør bare leve i boliger som samsvarer med deres egenskaper.

Siberian Husky Ancient Dog Raser

7. sibirsk husky

Chukchi folk i Sibir var de første som har disse hundene som kjæledyr. Gamle arktiske jegere, disse dobbelte belagte skjønnhetene er bare egnet for kaldt klima.

En vennlig, kjærlig rase, Husky gjør det bra med barn og andre kjæledyr. En tradisjonell arbeidshund, denne pels-babyen er klar til å lære triks, utføre oppgaver og spille sport.

Hunder i denne rasen er fluktartister. De trenger et sterkt, sikkert kabinett. Som andre populære raser, har popularitet ført til usikre avlspraksis. Pass på at ditt nye Furry-familiemedlem kommer fra en anerkjent oppdretter.

Samoyed gamle hunderaser

8. Samoyed

Denne gamle hundeaser kommer fra Sibir. Oppkalt for en nomadisk stamme av mennesker, har samoyed mange egenskaper av den stammen. Gitt sjansen, vil disse hundene streife omkring i miles.

Disse vakre valpene er vennlige og lojale. Hunder av denne rasen elsker barn, naboer og andre dyr. Energisk og lekfull, de gjør en god hund for en stor familie.

En ekte hund, disse dynamittene elsker å jage, bark, grave og tygge. De trenger å holde seg opptatt for å holde disse vanene fra å bli for destruktive og ute av kontroll. Laget for kulde, disse furry dyrene kan bli syk i varme, fuktige klima.

Tibetansk terrier gamle hunderaser

9. Tibetansk terrier

I motsetning til de fleste gamle hunderaser, ble denne hunden ikke avlet som en jakthund. Det ble skapt rundt for 2000 år siden for å være et følgesvenn.

Sensitiv og smart, den tibetanske terrieren elsker å underholde og underholde. Disse pooches er hengiven og leken, noe som gjør dem gode med barn. Som de fleste runde hunder, de går ikke ofte, foretrekker å holde seg i nærheten av sine eiere.

Det lange håret på disse skapningene trenger regelmessig børsting for å holde seg mattet. De kaster også ganske mye. Intelligent og lett kjedelig, de må ha ting å lære og leke med å holde seg fra å bli destruktiv.

I SLEKT: 30 sunneste hunderaser som lever den lengste

Gamle hunderaser

10. Basenji

Hailing fra Afrika, Besenji Os en av de eldgamle av alle hunderaser. Mens Basenji-alderen er ukjent, er det dokumentert at de ble gitt som en gave til en farao i det gamle Egypt. Givers stammer fra Kongo Basin.

En barkløs hund som kaster litt, denne rasen er lett å eie på mange måter. De er flotte for den travle familien som de gjør det bra med alene tid. De er tilpasningsdyktige gjør dem gode for leiligheten.

Uavhengigheten til disse hjørnetenner har fordeler, men også ulemper. De er vanskelig å trene for å gjøre ting sin egen vei. De elsker å jage ting og følge nesen, så de trenger et solid gjerde og snor.

Shiba-inu gamle hunderaser

11. Shiba-inu

Denne rasen fra Japan fant veien til Amerika for rundt 60 år siden, men deres forfedre var uten tvil den mest gamle japanske rasen. En annen uavhengig rase, Shiba-inu gjør det bra med alene tid.

Mens de har energi, er de ikke som hyper og behov for trening som noen andre jaktraser. De har kort, Enkel å være omsorg - for strøk.

Shiba-inus elsker å bruke munnen til å spille. De trenger trening for ikke å bite. Disse valpene trenger sosialiseringstrening og lydighetsklasser som starter fra en ung alder. De gjør det ikke bra med barna. En erfaren trener er nødvendig her.

Kanaan hunden gamle hunderaser

12. Canaan Dog

Kommer fra det gamle Israel, antas kanaan å være hunden at hebreerne brukte i bibelske tider for å beskytte leirer og herdedyr. Hvis det ikke kvalifiserer dem for min liste over de eldgamle hundens raser, vet jeg ikke hva som ville!

Disse sunne fur-babyene er enkle å groom og kaster veldig lite. Lett å trene og intelligente, de liker å "jobbe". De har ikke en tendens til å vandre, foretrekker å holde seg rundt i huset.

Territoriale og beskyttende, Kanaanske hunder liker ikke barn, fremmede eller andre dyr. Viljen trenger sosialiseringstrening starter fra valpeskap. I stedet for repeterende lek, liker de å holde ting nye og interessante.

Shar-Pei gamle hunderaser

1. 3. Shar-Pei

Shar-Pei antas å stamme fra det gamle Kina under Han-dynastiet. Statuer fra denne epoken skildrer rasen.

Rolige hunder, hunder i denne rasen trenger ikke mye trening, og de er ikke altfor hyper. De har ikke noe imot å være alene. Disse hjørnetenner også kaster veldig lite og er lett å holde rent og preparert.

Stand-offish og uavhengig, disse pooches er ikke veldig leken eller hengiven. De liker vanligvis ikke barn eller folk de ikke vet. De har en territorial natur, så de liker ikke andre hunder heller.

Xoloitzcuintli gamle hunderaser

14. Xoloitzcuintli

Mexico / Centralamerikanske innfødte stammer mistenkes å være den første som har disse gamle hundens raser som kjæledyr. De er en av verdens eldste og sjeldne raser. Bare ring denne hunden Xolo (Sho-Lo) for kort.

Også kjent som den "meksikanske hårløse", sies denne rasen å være hypoallergenisk. Dette kjæledyret kommer i tre størrelser, slik at du kan få den som passer best til din levende situasjon. Skeptisk til fremmede, disse hundene gjør gode vakthunder.

En liten høystreng, disse valpene gjør det ikke bra rundt barn og andre dyr. Ofte mangler tenner, disse hundene har ofte et gapetannet smil. Disse kjæledyrene kan bli aggressive og destruktive hvis de er alene for mye.

Sloughi gamle hunderaser

15. Sloughi

Dette tårnet, myntet den "arabiske greyhound", er en av de gamle hunderrasene som brukes til jakt. De dateres tilbake til minst 800 Millennium BCE. De ble først sett i Nord-Afrika.

Denne hunden er flott for atletisk, eller noen som leter etter en konkurransehund. Rasen sport utholdenhet, smidighet og fart. Disse valpene ville elske å kjøre hindringskurs hver dag, og de ville utmerke seg.

På grunn av deres energinivåer og evne, trenger de en stor hage med høyt gjerde. Sloughis er uavhengige hunder som vanligvis ikke liker barn og andre dyr. De beholder en prey-stasjon, så de kan ikke være ute av huset un-leashed.

Gamle hunderaser

Små gamle hunderaser

16. Pug

Visste du denne populære rasen hailer fra Tibet? Som noen gamle raser, er PUGs opprinnelse innhyllet i mysterium. Vi vet at de var en følgesvennhund i buddhistiske klostre så langt tilbake som 400 fvt.

Disse utgående hundene er munter og nysgjerrig. De er kjent for å bli jevnt temperert, noe som gjør dem Forutsigbar og trent. Pug-eiere sier at disse klovnene gir glede og underholdning i enhver situasjon. De er elskelige med alle.

Ansiktsstrukturen til disse hundene gjør dem til å snike og snore mesteparten av tiden. Også, omsorg må tas for å holde dem fra overoppvarming eller bli for kaldt. Omsorg må tas med kosthold som disse små valpene kan virkelig pakke på pundene.

Lhasa apso gamle hunderaser

17. Lhasa apso

En annen av de gamle hundene raser som kommer fra klostrene i Tibet, var Lhasa Apso, overraskende, var en vakthund for palasser og klostre. Disse små hundene har mye å gå for dem. For det første er de gode for leiligheten.

Vennlig og hengiven, de gjør det bra i hus med barn og, vanligvis andre kjæledyr. Disse kjæledyrene gjør det bra med alene, og utvikler ikke uønsket atferd.

Som andre vakthunder er hunder i denne rasen forsiktig og mistillømt av fremmede. Dette kan føre til aggresjon hvis ikke sosialisert riktig. Som vakthundene de er, elsker de å sette alarmen. Deres lange strøk trenger litt omsorg og grooming.

Pekingese gamle hunderaser

18. Pekingese

Denne gamle rasen ble ansett som hellig i Kina da de først kom på scenen. Bare kongelige kunne eie dem. Hva var straffen for å stjele en? Død!

Uten mye energi er disse fur-babyene fine med bare en liten innendørs spilletid. Disse små hundene er enkle å håndtere og gode for første gang hundeeiere. De gjør det bra med leilighetslivet.

Den gamle avl av disse hjørnetenatene som kongelige hellige dyr førte til at de hadde en lignende holdning. De liker ikke barn, fremmede eller andre kjæledyr. Pekingese er sta og hardt å trene. De er også vanskelig å groom, og gjør det ikke bra i varmt vær.

Italiensk Greyhound Ancient Dog Raser

19. Italiensk Greyhound

Disse små synshundene har blitt observert i kunst av Middelhavsbassenget fra rundt 2000 år siden. Deres opprinnelse sporer tilbake til Tyrkia og Hellas.

Leken og kjærlig, italiensk greyhounds gjør gode familie kjæledyr. De gjør det bra i hus med små meter og leiligheter. Deres korte hår gjør dem raske til å bade og lett å groom.

Som mange små hunder, de gjør det ikke bra i temperatur ekstremer - å være sunneste i moderate klima. Selv om de nå er følgesvenn hunder, vil de fortsatt bolt ut døren som enhver synehund. Disse gamle hundens raser må alltid sikres.

Shih tzu gamle hunderaser

20. Shih tzu

Benes funnet i Kina bevise at denne rasen var der så tidlig som 8000 fvt. Det antas at denne hunden er en annen av de gamle hundens raser som hilste fra tibetanske klostre.

Så langt vi vet, har Shih Tzu alltid vært et hus kjæledyr, og de utmerker seg. De er vennlige og underholdende. De er flotte for leiligheter og tolererer alene tid bedre enn noen andre runde hunderaser.

På grunn av ansiktsstruktur trenger disse pelsbabene regelmessig tannbørsting. Håret deres kan klippes kort, men ellers trenger de nesten daglig børsting. Disse gamle hundene beholder litt byttedyr og vil bolt etter ting å jage

Les neste: 20 mest manale hunderaser

Ønsker å dele dette?

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 20 De fleste gamle hunderaser