Teknologisk avansert vest gir servicehunder en oppgradering

Teknologisk avansert Vest gir servicehunder en oppgradering

En stor trend i år er bærbare gadgets som er laget for hunder og katter, som har vært en felles praksis for service dyr i mange år. Nå, en gruppe på Georgia Tech ser ut til å gjøre servicehundens vester mer teknologisk avanserte for å tillate dem bedre å ta vare på menneskene som de hjelper.

Denne nye vesten er hjernekild av Fido-prosjektet. Gruppen er på vei opp av Dr. Melody Jackson, direktør for Senter for biointerface forskning på Georgia Tech. Navnet står for å legge til rette for interaksjoner for hunder med yrker, og konsernets mål er å drastisk utvide hvilke tjenestehunder som kan gjøre for eiere og håndtere.

I SLEKT: Forstå hundens kroppsspråk

Fido Vest har sensorer at hunder kan aktivere gjennom hverdagslige handlinger, inkludert tugging, biting, eller bare berøre den med nesen. Ikke bare kan vestene bli brukt til Hjelp servicehundene i private hjem, men de kan også være en stor hjelp for søk og redning hunder, bombe sniffing hunder, og noen andre arbeidshunder også.

Jackson sier et godt eksempel på hvordan vesten kan hjelpe til med å hjelpe hundene til å utføre jobben sin, er å tenke på fordelene det ville ha for en epilepsi-varsling. Tradisjonelt er disse hundene trent til å presse sine håndterere opp mot en vegg for å hindre at de faller ned og også for å slikke ansiktene for å vekke dem hvis de blir bevisstløse. Jackson sier at ved hjelp av Fido Vest, vil hunden kunne aktivere en sensor som ville bruke håndtererens mobiltelefon til å ringe 911 og be om hjelp.

Teknologisk avansert Vest gir servicehunder en oppgradering

En GPS-sporingssensor kan også aktiveres for å hjelpe håndtere å finne en søk og redningshund som forfulgte et mål som var på farten. Noen ganger går folk med funksjonshemninger eller små barn, og fortsetter å bevege seg selv mens de blir forfulgt.

I SLEKT: Har hunder mage knapper?

For å ta det et skritt videre, kan hunden også finne noen og deretter aktivere en geolocater som ville sende en melding til deres håndterer og gi dem beskjed om at de fant personen og hvor de befinner seg. Hunden ville være i stand til å bli hos personen og håndtereren ville fortsatt få beskjeden om at personen hadde blitt funnet.

Jackson sier også at gruppen for tiden jobber med Georgia Tech Police Officers for å implementere et system som vil tillate bombe sniffing hunder å informere sine håndterere av akkurat hva slags eksplosiv de har funnet.

Denne teknologien vil bli banebrytende i arbeidshunden. Det er et uendelig antall måter at det vil være til nytte for alle typer tjenestehunder og deres håndtere. Forskere ved institusjonen vil fortsette å bruke teknologi for å gjøre Fido Vest så allsidig som mulig.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Teknologisk avansert vest gir servicehunder en oppgradering