17 Tips om hvordan du velger den beste hundematen til hunden din

Veterinærer og eiere ser ofte ut på en hunds ernæringsmessige behov i forhold til en bestemt medisinsk bekymring, men det sier seg selv at det er bedre å være proaktivt og tenke på hundens kosthold før han blir syk. Det er definitivt mye hundemat å velge mellom der ute, men det kan være forvirrende å vite hvilken som vil være det beste valget for hunden din spesifikt.

Din veterinær er de beste ressursene til å begynne med, men det finnes også andre måter å evaluere hundematenes kvalitet og om det passer for hunden din. Vi diskuterer noen av disse tipsene i denne artikkelen, men husk at å finne den rette hunden mat er ikke en engangs ting. Det er noe du vil gjøre mange ganger i løpet av din venns liv.

Hvordan velge den beste hundematen til hunden dinValper, Senior hunder, overvektige hunder, gravide hunder og hunder med spesielle helseproblemer har unike ernæringsmessige behov. Det er andre variabler som kommer inn i spill i å bestemme hvilken type mat du bør mate kjæledyret ditt. Til slutt, som hunden din vokser og utvikler, må hans ernæringsmessige krav og matvalg endres også.

Ikke alle hundematene har samme kvalitet, og selv de beste hundematmerkene kanskje ikke egentlig er hva hunden din trenger på grunn av helseproblemer eller forskjeller i alder, størrelse og aktivitet. Alle hundematfirmaer vil gjøre sitt beste for å gjøre sine produkter høres bra ut, slik som forbrukere, må vi utdanne oss selv og Forstå hundematetiketter.

Vi må også regelmessig måle hundens vekt, hvor mye han spiser, og hvor mye aktivitet han får. Ved å gjøre dette kan vi dele nøyaktige data med vår veterinær for å hjelpe deg med å gjøre sunne, kostholdsbeslutninger for hunden din.

I SLEKT: Hva er hundens ernæringsmessige behov?

17 tips om hvordan du velger den beste hundematen til hunden din

Hvordan velge den beste hundematen til hunden din

1. Snakk med veterinæren din om en ernæringsmessig vurdering

I 2013 kom den globale ernæringsutvalget for verdens liten dyre veterinærforening sammen for å produsere Global Nutrition Retningslinjer For små dyr som katter og hunder.

Fra det punktet ble fremover, ernæringsmessig vurdering merket som en vitale tegn veterinærer bør bruke når man gjorde en fysisk undersøkelse, sammen med temperatur, puls, respirasjon og smerte for å bestemme en hunds helse.

2. Ha hundens kroppsfett kontrollert

Det er forskjellige systemer som veterinærer kan bruke, men de ber deg alle om hundens proporsjoner, spesielt midjen bak ribbenene. Hunder bør ha palpable ribber, noe som betyr at de er merkbare og enkle å røre med bare en liten fettdekk.

Også magen skal ikke bulge ut fra hundens sider. Det er en stor ressurs på å sjekke hundens kroppsfettnivå, og det kalles Body Condition Score Chart.

3. Måle hundens mat

Du må vite hvor mange kalorier hunden din regelmessig spiser på en dag. Du kan ikke gjøre det hvis maten ikke er målt med noe som en målekopp, så sørg for å bruke det.

Etter det kan du finne ut hvor mange kalorier det er ved å se på hundematetiketten, men husk å inkludere eventuelle hundbehandler du gir i hundens daglige kalorier også.

4. Vurder fysisk aktivitet og alder

Type aktivitet og hvor mye hunden din gjør er en viktig faktor som deg og din veterinær må vurdere når du finner sine kaloribehov, så vel som hvor mye tid han bruker utenfor.

Nøyaktig informasjon er nødvendig om slike ting, slik at du og din veterinær kan bruke dataene til å sette sunne måltidspartier. Aktive hunder trenger mer fett og protein, mens eldre hunder trenger slankere kjøtt.

Anbefalt: Hvordan lage hjemmelaget hundemat (instruksjonsvideo)

Spor regelmessig hundens vekt

5. Spor regelmessig hundens vekt

Det er ikke alltid umiddelbart tydelig hvis kjæledyret har fått vekt. Få hunden til å stå på skalaen eller veie deg selv og hold deretter hunden din, trekke vekten din for å få hans.

Gjør dette til en vanlig vane, og du får den ekstra bonusen for å se på din egen helse.

6. Breed-spesifikke hundemat er bare et markedsføringstrick

Din hunds størrelse vil bidra til å sette hvor mange kalorier han trenger, men hans rase har ikke mye å gjøre med det. Store raser trenger åpenbart mer enn mindre, men vitenskapen har ikke undersøkt spesifikke typer diett og sammenlignet dem for å velge hundener.

Det betyr ikke at rasepesifikke matvarer automatisk er et dårlig valg, men det er bare at det bare er så mye du kan forvente fra den slags merking.

7. Rå hundemat bærer ofte bakterielle risikoer for mennesker

Potensielle bakterier i hundematIfølge FDA, Eiere som mate sine hunder Råmat har en høyere risiko for å bli syk av salmonella og andre matbårne bakterier som Listeria Monocytogenes. Magesyren av en hunds fordøyelsessystem er mye bedre enn mennesker på å håndtere bakterier, så hunden din kan ikke vise noen symptomer på en stund.

Hunder kan fortsatt være bærere og spre de farlige bakteriene til sine familier, selv om de ikke viser tegn på sykdommen.

Bakterier er også noen ganger funnet i kommersielt produsert kibble på grunn av forurensning etter at det er gjort. Vær alltid forsiktig på hvordan du håndterer hunden avføring, og ikke la den ligge rundt. Hvordan du håndterer hundemat er viktig også, så vel som vasker hendene grundig før og etter å ha fôret hunden din.

8. Protein må være den første ingrediensen i hundens mat

Kjøtt bør alltid bli kalt som kommer fra et bestemt dyr, som kylling, lam eller biff. Hvis etiketten bare viser tilfeldige organer som lever, hjerte eller tripe, uten å si hvilket dyr, eller hvis det bare bruker en generisk begrep som fjærfe som sannsynligvis er en god indikasjon på fattige ingredienser.

LES MER: Hvordan slim ned en overvektig hund + 30 dagers diettplan

Styre av biprodukter i hundemat

9. Styre av biprodukter

Kjøtt, korn og vegetabilske biprodukter er alle vanlige i hundemat og bør ikke være en hovedbestanddel. Unngå endrede proteinkilder også.

10. Grønnsaker er ikke alltid en dårlig ting

Hunder trenger kanskje ikke grønnsaker, spesielt, men de trenger et balansert kosthold med de riktige vitaminer og mineraler. Inkludert grønnsaker er ofte helt sunt, spesielt hvis de ikke bare er lagt til stivelse.

Selv høy proteinhund mat kan ikke være balansert eller gi et komplett kosthold, fordi visse vitaminer, mineraler, enzymer og sporstoffer kan mangle som vil påvirke hundens helse. Dette er grunnen til at du alltid bør diskutere hundens ernæringsbehov med veterinæren din eller en hundens ernæringsfysiolog.

I SLEKT: Kan hunder gå vegan? Ins og outs av vegetarisk kosthold for hunder

11. Se etter komplekse, hele korn

Se etter hele korn i hundematBrun ris og vill ris er bedre enn hvit ris. Hvetegluten og maisstivelse bør unngås.

Inkluder hele korn i kjæledyret ditt, vil alltid bli et mye sunnere måltid for hunden din, akkurat som denne regelen gjelder for et menneskelig kosthold.

12. Unngå tilsatt sukker, kunstige søtningsmidler, kunstig farge og konserveringsmidler

Unødvendig å si, lav kvalitet hund matvarer, legger søtningsmidler bare for å få hunden til å smake mer appetittvekkende. Disse søtningsmidlene er bare tomme kalorier. Se etter melasse i stedet, og aldri kjøp hundemat med ekstra mais sirup.

1. 3. Se etter AAFCO-etiketten

De Association of American Feed Control Offentions (AAFCO) er et navn du kan stole på, men det tester egentlig ikke eller regulerer kjæledyrsmat. Det skaper imidlertid regelverk for stater og fôrkontrolltjenestemenn.

Hundemat kan si at de møter AAFCO-regler hvis de passerer en fôringsforsøk, oppfyller sine næringsprofiler eller hvis de ligner et produkt som har bestått en fôringsforsøk.

LES MER: Hundemat rangeringer og hva du trenger å vite om vurderinger

Variasjon i hundemat er en god ting

14. Variety er en god ting

Du kan gi et mer balansert kosthold og sørge for at hunden din får alle næringsstoffene han trenger ved å legge til noe utvalg i kostholdet hans. Bruk av både kibble og hermetikk er en fin måte å endre menyen på.

I SLEKT: 5 Best Organic Dog Food Brands

15. Urinveisinfeksjoner krever ofte et spesielt kosthold

Hvis urinveisinfeksjoner har vært et problem for hunden din i det siste, vil han trenge en hundemat som er mindre sur, som har en lavere pH. Noen ganger velger du å gå hjemmelaget hundemat måte kan være et bedre alternativ når hunden din krever spesifikk kosthold.

16. Diabetiske hunder trenger spesiell kosthold

Hundemat for overvektige hunderBåde høy karbohydrat og høy protein dietter har blitt anbefalt for diabetiske hunder, så det er to motsatte syn på emnet. Enten en, skjønt, trenger å jobbe med insulin for å kontrollere hundens blodsukker. Bruk av tilsatt fiber for å redusere kaloriinntaket og for å forbedre glykemisk kontroll har også blitt studert med noen positive resultater.

Den viktigste faktoren ser ut til å være fordøyelighet. Komplekse karbohydrater langsom fordøyelse og absorbere glukose, som holder blodsukkeret konstant. Husk at hvis hunden din har blitt diagnostisert med diabetes, er det Crucial at du jobber med veterinærlaget ditt før du endrer kostholdet hans.

17. Din veterinær kan bære sunt kjæledyrsmat

Du kan ofte kjøpe næringsrik kjæledyrmat rett fra Vetens kontor, samt godbiter og kosttilskudd. Noen produkter er for terapeutisk bruk, og andre er for generell helse. Diskuter eventuelle diettendringer med veterinæren din. De vil kunne forklare alle dine valg og vil muligens anbefale en mat som de bærer.

Les neste: 9 beste hundematblogger

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 17 Tips om hvordan du velger den beste hundematen til hunden din