Borador (border collie labrador mix): breed informasjon, egenskaper og fakta

Borador (Border Collie Labrador Mix): Breed informasjon, egenskaper og fakta

Boradoren er en crossbreed fra Border collie og Labrador. Dette er ikke en ny sammenkobling og boradorer har eksistert i årevis. Animal Shelters var det beste stedet å se etter dem! Ting er veldig forskjellige nå som den tilsynelatende umettelige etterspørselen etter nye kryssbaser produserer flere og flere valper. Dette er et spesielt ønskelig kryss som begge foreldrene jobber hunder og valpene er både hengiven og intelligent.

Ideelt sett passer de en familie med en aktiv livsstil som vil ha en hund å bli med på de utendørs opplevelser. De trenger mye trening Men lite grooming. Dette er en vennlig og veldig glad rase med få atferdsproblemer, og hvem vil gjøre en kjærlig og lojal følgesvenn. Les videre for å finne ut lavt ned på den energiske Borador.

Border Collie og Labrador kjører

Boradorhistorien

Ingen tvil om at det har vært Borador valper rundt i mange år takket være naturlig, og muligens utilsiktet, avl mellom to av de mest populære hunderaser. Men i løpet av det siste tiåret eller så har det vært en økning i populariteten til designerblandede raser og oppdrettere, har målrettet krysset labradorer med grensekollier. Det begynte på alvor i USA tidlig på 2000-tallet, og resultatene har blitt populære husdyr! De er også populære som servicehunder.

Boradorer er en første generasjons (F1) blanding som betyr at begge foreldrene er rasehunder. De resulterende avkomene er derfor generelt sunne (takket være den genetiske blandingen), men deres egenskaper kan være uforutsigbare - selv innenfor samme kull. Rasen er ikke anerkjent av American Kennel Club.

Hvem er foreldrene?

Foreldrene til en boradorhund er en renraset Labrador og en renraset border Collie.

Labrador

Labradors er vennlige Companion hunder Men er også veldig nyttige som arbeidshunder. De ble oppdrettet for å hjelpe fiskere og var flink til å haulert garn og hente tau rundt Nord-Atlanteren. De er både hardt arbeidende og god natured og den mest populære rasen i USA. I disse dager jobber de som hjelpshunder og søk og redningshunder, men de fleste er bare mye elskede kjæledyr.

De kan lide av arvelige fellespørsmål kalt hip dysplasi og albue dysplasi og fra progressiv retinal atrofi (PRA) som også er arvet.

Labrador

Border collie

Border Collie er Workaholic of the Dog World. De ble oppdrettet for å kontrollere og flytte sauer rundt gårder i de nordlige regionene i Storbritannia. De ser ut til å ha ubegrenset utholdenhet og energi. Takket være deres intelligens, De er enkle å trene og Excel på Canine Sports slik som smidighet og flygende diskkonkurranser.

De er en mellomstor av rase som veier rundt 30 til 45 pund og har en lang jakke som kan kaste. Dette er ingen runde hund, og de er ikke så opptatt av å kose opp på sofaen! De vil helst løpe rundt et felt, og dette kan være utmattende for eiere. De trenger å bli sosialisert tidlig, slik at de kan leve sammen med mennesker som et kjæledyr.

Border Collie Dog

Raske fakta om boradoren

Her er noen raske fakta om Labrador Retriever Border Collie Mix.

  • PUPS er svært variable

Du vet aldri hva du skal få fordi dette er en F1-rase. Foreldrene deres er fra to helt forskjellige raser, og du kan ikke forutsi hva hver genetisk kombinasjon vil være. Farger er svært variable som er lengden på kappen. Variasjoner i ett kull er også vanlig.

  • De gjør ikke gode vakthunder

Noen boradorer vil bark For å fortelle deg at det er en inntrenger i ditt hjem, men de fleste vil rulle over for en mage kittle.

  • De har endeløs energi

Hvis du er en sofa potet - ikke få en borador. Disse gutta som en masse trening hver eneste dag!

  • De lukter søtt

Denne rasen har ikke en sterk lukt, men de liker å rulle i slammet, så ett bad i uken kan være nødvendig.

Ting du bør vite om Borador

Borador er en kombinasjon av to av Amerikas favorittraser, men egenskapene til en hvilken som helst farge kan være uforutsigbar. Det er viktig at du er i stand til å takle en valp som viser egenskapene til en Labrador eller en border collie fordi du kan få heller.

Det er også viktig at du vet hvordan du bryr deg om din borador, så her er lavden for å komme i gang.

Helse

Boradororer kan leve i 14 eller 15 år. Som de er en crossbreed, er de generelt sunne, men de kan arve genetiske helseproblemer fra begge foreldre.

Fra deres Labrador foreldre, kan de arve følgende problemer.

  • Hofte eller albue dysplasi
  • Hypertrofisk osteodystrofi
  • Luxerende Patella
  • Cruciate Ligament Rupture
  • Osteokondritis
  • Panasteitis
  • Wobblers syndrom

Fra deres grense collie foreldre, kan de arve følgende

  • Linse luxation
  • Anfall
  • Progressiv retinal atrofi
  • Osteokondritis dissekans
  • Hip dysplasi
  • Hypothyroidisme
  • Patent Ductus arteriosus
  • Collie Eye Anomaly

Borador valp

Fôring

En av de store potensielle helseproblemene i boradorene er fedme, men dette kan unngås hvis du legger forsiktig på hva og hvor mye du spiser hunden din. Overfeeding er et stort problem for hunder, og det er viktig å regelmessig sjekke hundens vekt.

De fleste boradører vil gjøre det beste hvis du mate dem premium tørr hundemat. Beløpet du gir dem, vil avhenge av deres størrelse og treningsnivåer. Noen kibbles er spesielt utviklet for valper eller for eldre. Som en godbit, kan du av og til toppen kibble med kokt kjøtt eller grønnsaker.

Som en generell guide trenger boradorer mellom en og to og en halv kopper for å gi all ernæringen de trenger og gi energi til en aktiv livsstil. Snakk med veterinæren din hvis du ikke er sikker på hvilket merke du kan velge. Det er best å velge en med en høy andel kjøttprotein og ingen billige fyllstoffer eller kunstige tilsetningsstoffer.

Omsorg

Det viktigste du må gjøre for å ta vare på Borador, er å gi dem rikelig med vanlig trening. Dette betyr at de trenger mange turer og kjører. Dette holder dem fysisk aktive og stimulerer deres sinn. De er en veldig energisk rase som vil være oppe for et spill når som helst på dagen. De trenger en familie som vil gi dem rikelig med oppmerksomhet og hvem har en utendørs livsstil. Gitt sin arv, er deres favorittspill av alle åpenbart å være "hente"!

Alle hunder er forskjellige, men de fleste boradører trenger minst 60 minutters trening hver dag. De vil gjøre det beste i et hjem som har en hage eller hage hvor de kan løpe rundt. Dette betyr ikke at leilighet-dwellers aldri kan ha en borador. Det betyr bare at du må sørge for at du tar dem ut minst to ganger om dagen. De er ikke en runde hund!

Boradorens sinn trenger like mye trening som kroppen deres. De er svært intelligente og trenger å bruke den intelligensen hver dag. En kjedelig borador er sannsynlig å engasjere seg i destruktiv oppførsel fordi de er lykkeligste når de jobber. Hvis boradoren din bare er et familie kjæledyr, må du levere mye hund puslespill leker og andre utfordringer for å holde hjernen stimulert.

Du kan kanskje tro at denne rasen tåler all slags vær gitt sin arbeidshundarv, men det er egentlig ikke tilfelle. Deres frakk vil holde dem ganske varme om vinteren, men de kan fortsatt dra nytte av en frakk eller støvler hvis du går ut i svært tøffe forhold. De kan ikke tåle veldig varmt vær, spesielt som de liker å løpe mye. Du må håndheve hvile på et kjølig sted og være årvåken for tegn på heatstroke.

Grooming

Boradorpupper har svært variable strøk, avhengig av om de tar etter moren sin eller deres far. Du vil finne boradorer som er solide svarte (ofte fra en svart laboratorieborder Collie-blanding), solid brun eller solid brunbrun, men de kan være en kombinasjon av disse fargene. Kåpen deres er også veldig variabel og kan være kort, middels eller lang.

Lang og middels pels vil trenge litt oppmerksomhet. Det må pusses regelmessig for å holde det fri for tangles. Børsting bidrar også til å distribuere oljer slik at det ser skinnende ut. Du trenger en myk børste eller en kam for denne oppgaven. Heldigvis kaster de fleste boradorene seg ikke så mye, så du vil ikke ha for mye rengjøring til å gjøre med mindre du er uheldig og få en av de valpene som er en tung shedder. De produserer svært lite dander (som er flott for folk med allergi), og når de kaster, er det fine hår og ikke store tufts av pels.

Hundens negler vil også trenge litt oppmerksomhet for å holde dem pent. Du kan få en profesjonell groomer til å gjøre dette, eller du kan gjøre det selv med Dog Nail Clippers. De fleste eiere finner at en guillotin-stil clippers er best. Få din pooch brukt til denne prosedyren når de er unge, og de vil tolerere det veldig bra som de blir eldre.

Temperament

Når det gjelder personlighet, vil du ha en søt og lykkelig furry venn som er helt viet til deg og din familie. Hvis det er noen ulemper til Boradors personlighet, er det at de er veldig spennende og utadvendt. Men dette spilder sjelden over i aggresjon.

Du vil ha en valp som er veldig nysgjerrig og ønsker å sjekke alt ut, men de er også en rase som er ivrig etter å behage. De gjør en flott familie kjæledyr og danner sterke relasjoner med både de voksne og barna i familien. Nye familiemedlemmer og andre kjæledyr er akseptert uten problemer! Det har imidlertid vært noen tilfeller hvor boradorene ikke har fått sammen med mindre hunder eller katter i samme husholdning. Dette er uvanlig, men kan være noe du burde huske på.

Dette er en veldig intelligent rase, og du vil ikke ha problemer med å trene dem. Det tar bare noen få repetisjoner og noen ros for dem å få tak i en ny kommando eller lære en ny ferdighet. Du må være forsiktig med bruker velsmakende godbiter under treningen Fordi Borador kan bli så spent og distrahert av de godbitene som de glemmer å fokusere på den ferdigheten de skal lære å lære!

Du er usannsynlig å møte mange atferdsproblemer. Dette er en søt, vennlig rase som er så ivrige etter å tilfredsstille sine menneskelige følgesvenner. De vil elske en kose og en mage kile og vil rulle over på det minste tegn på at du skal gi dem oppmerksomhet.

Border Collie Lab Mix valper vil være involvert i alt som din familie gjør og deres hale vil vente kraftig for å vise at de er glade. Den eneste gangen du kan støte på noen aggresjon er hvis de prøver å dominere små hunder. Med litt overtalelse, bør de kunne dempe denne oppførselen.

Barking bør heller ikke være et problem. De bjeffer vanligvis ikke på fremmede eller på folk som går forbi din hage. De kan bjeffe når du spiller med dem fra ren spenning. De fleste er bare for vennlige til å være nyttige vakt hunder.

Boradorhund i gresset

Det siste ordet

Boradoren er en kombinasjon av to av de mest fysisk aktive raser rundt, så brace deg selv for et bunt av energi! Denne mellomstore rasen er søt natured og vil elske å tilbringe tid med sin menneskelige familie. De er ganske enkle å ta vare på og er lett å gå og milde, så familier med små barn kan lett velkommen en til deres hjem.

Denne rasen trenger mye oppmerksomhet og mosjon og vil best passe en familie som har en aktiv og utendørs livsstil. Supplere dette med mange hjernestimulerende interaktive leker, og du vil ha en lykkelig borador!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Borador (border collie labrador mix): breed informasjon, egenskaper og fakta